2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
G Gunduz pusetinde gece yataginda salliyorum. Kv ayakta salladi kizdim zor ayakta sallamak hele buyuyunce daha zor

ilk seferde cok sut geliyor ya cektikce azalinca birakiyo.bibereno alisti ya cektikce mama geliyordu memede aynisi olmayinca kiziyor.cis var bezinde gaz sorunumuz yok kimyon sayesinde masallahi var.
Bende hastaliğım sebebiyle 2 gün biberon vermek zorunda kaldım ilaç almayı kesince biberonu da kestim tabi bu arada meme reddi başladı resmen memeyle savaş verdik meme yumuşadıkça yırttı ortalığı çekmek zorunda ya beyfendi :) ayakta zıplata zıplata emzirdim sakinleştirip tekrar memeyi dayadım gece uykusundan kaldirıp memeyi verdim o da ben de ağlama krizleri girdik ama çok şükür 3. günün sonunda mememize tamamen geri döndük darısı sizin başınıza inşallah.

G
Gunduz pusetinde gece yataginda salliyorum. Kv ayakta salladi kizdim zor ayakta sallamak hele buyuyunce daha zor
Benim de kv alıştırdı nasıl biraktiracam, başka bi uyutma şekli aklıma gelmiyor. Gerçi sadece ayağıma koyuyorum ve cok hafif salliyorum, yani yorulmuyorum ama nasıl uyutsam ki? Her şekilde yine uğraşcam

Canım sen öğretmendin değil mi? 300 TL doğum parası dışında bir süt parası varmış. O konuda bilgin var mı?

Güzel anne arkadaşlarım bizim oğlan uyumayan kendini ağlamaktan kıpkırmızı yapan bir bebek 1 haftadır geceli gündüzlü ayaktayız resmen sorun yok karnı tok gazı yok biryeri ağrımıyor ne uyku nede ağlama krizini durdurabiliyorum 3 gün önce sütümde kesildi bende inat ettim memeyi ağzından çıkarmadım aç kalınca dahada ınatlaştı arada mama verdim kızlarımı eltime gönderdim bugün tek emziriyim diye hala cava içindeyiz tabii gelen k.p. eşimin babaannesi ve eltimide ağırladım kızlarım böyle değildi en azından nefes almaya vaktim olurdu temizlik yemek 2.planda kaldı oğlumla yapışık yasıyoruzsizler nasılsınız

Canım sen öğretmendin değil mi? 300 TL doğum parası dışında bir süt parası varmış. O konuda bilgin var mı?
Evet öğretmenim ben 146 mıydi tam hatırlamıyorum bi numarayı arayıp sormuştum memurların doğum parası dışında aldiklari bi para var mı diye yok demişlerdi..100 küsür lira olan süt parasını sormuştum onu memurlar alamıyor demişlerdi acaba hangi para merak ettim şimdi.

Valla benimki de hiç uyumamaya başladı bir kaç haftadır.biz de fön makinesi sesiyle uyutuyor mecburen ya.

Merhabalar herkese. Asiri derecede belim agriyor. Geceleri kizim aglayinca esim aliyor besiginden veriyor emziriyorum, tekrar uyandiriyorum yatirsin diye o derece. Gecici birsey mi acaba merak ediyorum. Ayni sorunu yasayan var mi?

Ben de öğretmenim ama ben sadece 300 u aldım başka para neymiş ki

Aşağıdaki linki bir inceleyin kızlar. Sgk nın sitesinde süt parası yazısı:
http://www.sgk.gen.tr/genel/sgk-sut-parasi.html

Sizin için bir kısmını kopyaladım:
"Süt Parası İçin Nereye Başvurmalıyım
Emzirme ödeneğine hak kazanan sigortalılara Kimlik Paylaşım Sistemi üzerinden doğan çocuğa ilişkin bilgiler tespit edilerek, herhangi bir talep şartı aranmaksızın emzirme ödeneği ödenir. Ancak, bilgilerin Kurumumuz sistemine düşmemesinden dolayı ödeneklerinin otomatik ödenememesi durumunda da bulundukları yerdeki il müdürlüğüne / sosyal güvenlik merkezine başvurmaları gerekmektedir. Müracaat için gerekli belgeler ise; talep dilekçesi ve doğum raporudur."
Yani bize otomatik olarak ödenmesi lazım.

Süt parası herkese ödeniyormuş. Memurların sanırım maaş hesabına yatıyor. Çalışmayaların başvurması gerekiyor.

Merhabalar herkese. Asiri derecede belim agriyor. Geceleri kizim aglayinca esim aliyor besiginden veriyor emziriyorum, tekrar uyandiriyorum yatirsin diye o derece. Gecici birsey mi acaba merak ediyorum. Ayni sorunu yasayan var mi?
Geçmiş olsun canım. Ağır bir iş falan mı yaptın? Doğumdan beri mi ağrıyor? Yeni mi başladı? Eidural ya da spinal anestezinin yan etkilerinden biri bel ağrısıymış. Belki o olabilir.

cnm epidural falan almışmıydın. Bnm de bazen oluyor ama sürekli değil. İlk dogumumda da olmustu 6 ay kadar sürebilio

cnm epidural falan almışmıydın. Bnm de bazen oluyor ama sürekli değil. İlk dogumumda da olmustu 6 ay kadar sürebilio
Geçmiş olsun canım. Ağır bir iş falan mı yaptın? Doğumdan beri mi ağrıyor? Yeni mi başladı? Eidural ya da spinal anestezinin yan etkilerinden biri bel ağrısıymış. Belki o olabilir.

Evet cnm spinal anestezi ile dogum yaptim. Hic bundan olabilecegini dusunmemistim. Ne zormus bu sezaryen Yine de buna sukur tabii ki...Cok tesekkurler cevaplariniz icin...

Yok canım bu emzirme ödeneğinden kamu çalışanları yararlanamıyor.

Ay bence emerek uyumak bebeğin kendi tercihi. Emerek uyumaya alıştırmak diye bişey yok. Bazı bebişler emerek uyuyolar bazıları uyumuyolar.
Evet kesinlikle öyle. Bebekler tercih ediyor.

Evet cnm spinal anestezi ile dogum yaptim. Hic bundan olabilecegini dusunmemistim. Ne zormus bu sezaryen Yine de buna sukur tabii ki...Cok tesekkurler cevaplariniz icin...
Canım bel ağrın doğumdan beri var mı? Bir de spinal anestezi ile sezaryen esnasında ağrı, acı hissettin mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…