- 6 Nisan 2014
- 1.704
- 1.735
Seni en iyi ben anlarim ama bunun senin psikolojinlede alakasi var inanc gostermelisin sen inanmaz ne yaptiysam olmadi dersen değişmez zaten biz daha dogar dogmaz mamayla tanistik cahillik tamamen sutun inmedi cocuk ac diyerek ustelik kendisi hemsire olan gorumcem sagolsun inatla emzirmemi telkin edecegine bize mama aldirdi kendi evimde olmadığım icin esimde onlarin lafiyla hareket edip beni sucladigi icin her emzirmeden sonra cocuk agliyor diye mama verildi ve biz 10 gunlukken enfeksiyon sebebiyle hastanelik olduk haliyle çoğalmadi sutum ama inatla hastanede yatip sagdim sutumu kesilmemek icin hastanede biberonla mama verdi neyseki memeyi terk etmedi oglum cikinca hastaneden bende mama verdim cunki hastanede bana bebegini doyuramiyoruz demisti bende sagdigim sutu biliyodum bir ayi gectikten sonra herseyi yanlis ogrendigimi anladim bebek memede durdukça sutun çoğalıyormus zor oldu evet uykusuz geceler hala devam gunduzlerde oyle ama sonunda bebegimde alıştı ve surekli memede oldugumuz icin doymuyor fikrini aklimdan çıkardım benim en buyuk korkum buydu korkumu atlatinca hersey rayına girdi bezlerinden anliyorum artik doydugunu kakasini zor yapiyor masajla 3,4 gunde ama gunde 6 cisli bez cikiyor muhakkak bence sende mamayi birakmaya karar ver ve birak cunki mama verdigin surede meme vermediğn icin beyin ürettiği sutun yeterli oldugunu düşünüp sut uretimini yavaslatiyor bu kisir bi dongu anlayacagin bir anda olmaz tabi ama içini rahatlatip gun boyu emzir ve bezini takip et birde sut uretim miktari gece belirlenirmis 5 ile 8 arasi muhakkak emzir bebegin memeyi birakana kadar ya da memede uyuyana kadar ise yariyor emin ol sutun bollasiyor.
Ayshem, bak ne güzel karsidakini kırmadan ve olumlu bir üslupla anlatmissin ve alya da teşekkür ederek cevap vermiş... ben de ikinize birden teşekkür ediyorum. Anne topigi burasi ya, hepimiz musmutlu olalım. Zaten güncel hayatta bir sürü problemlerimiz var, burda yumuşak yumuşak yazisalim, rahatlayalim...Destegin icin cok tesekkur ederim. Azaltma asamasina gectim.cisli bez derken dolu dolu mu olmali yoksa az miktarda olsa yeterli mi. Bi denememde 6 saatte azicik cis vardi besleyemedigimi dusundum