Şimdiye kadar anne sütüne teşvik edip tii ye aldığım kimse yok. Hep bende bak bunları yaşıyorum yılma üzülme yalnız değilsin diyerek telkin vermeye çalıştım elimden geldiğince. O hanfendi emziren birine mama ver uyusun rahat edersin gibilerinden konuşarak rahatsız ettiği halde çok düzgün bir uslupla genel yazdım bu konudaki üzüntümü. O da bu yazıyı alıntılayıp 15-20 dk emzrdiğğni yazıp bebeğin seni yalancı emzik yapmış dedi. Madem analiz ettin çoğu şeyi kaçırmışsın işine geleni almışsın.
Burda herkes bilgi sahibi değil ve çoğu araştırmıyor çevreden duyuyor. Hala yumuşak memenin süt üretmediğini düşünmek gibi. Kimse uzman değil ama emzirmeyle ilgili kanıtlanmış gerçekleri söylemek eğitim mi gerrktiriyor? Sen nerden aldın diplomanı o zmn? Ben anne olarak tecrübe ettiğim ya da araştırdığım ya da dr.dan öğrendiklerim paylaşamam çünkü bunlar ordan burdan duymak oluyor ama gece uyuusun diye mama vermek bebegin iyiliğ öyle mi
Allah aşkına bebegin sadece emmek için memede durmadığını kaçımız biliyordu, gazı olduğu için ağlamalarını, kolik bebek kavramlarını. Araştırmadan nerden bilcektik bunları.
Başağın örneğindeki gece uyusun diye aferin veren anne, memeleri bozulmasın diye emzirmeyen anneler, mama firmalarıyla anlaşmaşı dr.ların annelere mama ver tavsiyeleri bunlar hayatın gerçekleri benim dile getirmem yanlış yapmıyor bunları :))
Şu an mamayı anne sütünden daha besleyici sananlar bile var.
Rahatsızsan bana kulağını tıka ısrarla emzirmeyi savunucam ok. Mama azaltılsın diye uğraşıcam. Çünkü anne sütünün verdiğini hiçbir mama veremez bebege.
Kulağını tıka mama ver rahat edersin diyenlere lafımı esirgemem açıkça söylicem.