2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Denizcim çok sağol canım benim senin yazını ayrıntı ve detayına kadar okudum yazdıkların tamamen keyfi mama veren anneler içindi Zorunlu olanlar için değildi ki yazılanı iyi okumak gerekli bence de, çok doğru bir noktaya değinmişsin kaldı ki bende senin gibi düşünüyorum ve bende bu konuda çok kızdım ama benimde ilk çocuğum seninde o arkadaşında ilk çocuğu ben kocam istedi diye zayıflamam yada gece rahat uyuyayım diye mama vermem bebeğime (zorunlu mama kullananlar sizlere değil sistemimiz) ben sadece kadın olarak anne olarak çok üzüldüm ama dünyaya küçük bir canlı getirip aa bak saatlerce memede durmak istiyor ben emzik oldum aslında emmiyor deyip işin içinden çıkmak en kolayı ben 16 saat emzirdim arkadaşlar meme ucum neredeyse kopacaktı haa yeri gelir doymaz ise mamayı verirsin ama gece rahat uyumak için o mamayı vermem yazım minnacık masum bebeğine keyfi yapay mama verenlere ve bunu tavsiye olarak başkalarına söyleyenlere yani bu kişilerden bahsediyoruz yada kocasıyla uyuyacak diye mama verenlerden bahsediyoruz biz, gereksiz alınganlık yapmayın kimse bilirkişi değil uzman olsak burada olup tavsiye verip birbirimizle dertleşmezdik ne yazık ki fazlasıyla alınganlık yapılmış
Aynen canım malesef öyle,dediklerim saptırılmış ve bana bebegime meme veriyorum 15 dk tutup hadi bırak bitti süren dmediğim için yalancı emzik denilmesi hiiiç önemsenmemiş :))) zuhal zeytinyağ ve rezene paylaşımlarından beri çatmaya yer arıyodu zaten. İyi ki paylaştım belki birilerine yararı dokunur da bebegi hastanelik olmaz pişman değilim

Bende de tane kimyon çalıştı, toz değil :)
Bir şekilde gerçekten çok faydalı kimyon.

Denizciğim burda birileri fütursuzca telkinlerde bulunabiliyor ve tabiri caizse eşeğin kulağına karpuz kabuğu kaçırabiliyorsa senin de bunu farkedip müdahale etmek istemenden doğal bişey yok. Çünkü sanıldığı gibi anne sütünün değeri herkesçe biliniyor olmayabilir ki bazı paylaşımlar açıkça böyle olduğunu düşündürüyor. Bile isteye alternatif olan mama tercih ediliyor olması ise bence de acınası. Aranızdaki dialoğu görüp ahkam keser bi tavırla üçüncü kişilerce hedef alınman ise yorumsuz. Zira ilk eleştirilip emzik olmakla itham edilen sensin. O yüzden sıkma tatlı canını.
Bazen kendime sen ne salaksın niye umursuyosun boşver dediğim doğrudur :KK43:( evet ben süre tutup minnacık bana muhtaç bebegin ağzından mememi çekmediğim için yalancı emzikmişim ama bunda şaşılcak bir şey yok ama ben rahat etmek uyumak için mama tavsiyesi veren brine laf deyince sorun var. Diploma gerekiyor bunu dmeeye :KK57:

Aynen canım malesef öyle,dediklerim saptırılmış ve bana bebegime meme veriyorum 15 dk tutup hadi bırak bitti süren dmediğim için yalancı emzik denilmesi hiiiç önemsenmemiş :))) zuhal zeytinyağ ve rezene paylaşımlarından beri çatmaya yer arıyodu zaten. İyi ki paylaştım belki birilerine yararı dokunur da bebegi hastanelik olmaz pişman değilim
Dekalpy, o mama ver diyen arkadaş da kötü niyetli değil bence ya, cok üzerine gidilmemeli. Şöyle ki; mamayla anne sütünün ayni olmadığını biliyordur ama, aralarında dağlar kadar hatta okyanuslar kadar fark olduğunu bilmiyordur bence. Bebeğine aferin veren anne örneği ile de bu arkadaşı aynı tutmayalim. Kötü bir anne olsa, böyle bir foruma girip bilgi sahibi olmaya ya da dertlesmeye çalışmazdi. Eşiyle ilişkisini diri tutmak için, bebeğine zarar vermeyecek şekilde diyet yapmak da kötü bişey değil bence. Anne olduk diye kadınlığımızı unutmamaliyiz. Ha bi de bebeğini 15 dakika emzirip memesini cekmiyordur; bebek 15 dk emip birakiyordur. Çünkü benim bebeğim de 15 filan emip kendisi ağzını çekiyor. Ama kendiliğinden ağzını cekmese tabiki o bırakana kadar emziririm; o arkadaş da öyledir eminim... (nickini unuttum; o arkadaş diyip duruyorum :KK48:)

Şunu da söyleyeyim; memelerin yumuşak olması süt üretmedigi anlamına gelmez; bilakis süt üretme konusunda profesyonelleştigi anlamina gelir... süt normalde bebek emerken üretilir zaten. Ve de şunu tekrar etmek gerekir; lütfen burada kimse kimseye mama önermesin. Ve son olarak; tomrisin emzirme notlarını herkes okusun...

deniz o şahıs kadın kimliğini hiçe saymış durumda. (şahıs dememin nedeni ) kendi istediği için değil kocası istediği için zayıflamayı iyi bir şey gibi yazan kadın kimliğini hiçe sayan arkadaş (benim doktorum ilk altı ay diyet yok ilk 4 ay yürüyüş dışında spor yasak demişti) bebeğini 15 bilemedin 20 dk dan fazla emzirmemiş doğumdan beri. süt dolu memesi varken sütü yeterken dayamış zavallı bebeğe mamayı peki bu arkadaş eğitimini nerede almış gerçekten çok merak ettim ne kadar manidar bir durum. şimdi bu kadının ne kadar haklı olduğunu nasıl savunur insan kendi beden ve kimliğinden vazgeçip başka birinin isteğine göre davranan biri benim hemcinsim olamaz
sen doğru yolda haklı adımlarla ilerliyorsun canım emzirmenin okulu olmaz zaten o içgüdülerle doğarız ve bilmediklerimizi de araştırarak öğreniriz. sen araştırma yapmaktan aciz olmadığın, iyi niyetli olduğun için haksız bir şekilde anlamsızca eleştirilmişsin maalesef

Emzirmek çok zor, gece gündüz uykusuz istediğini yiyemezsin, spor yapmış gibi kalori harcarsın... Ama bebeklerimiz için her şeye değer. Araştırmalara göre her annenin sütünün bileşimi farklıymış çünkü her anne bebeğinin ihtiyacına özel süt üretirmiş. Bunca yorularak emziren anneye sen yalancı emzik olmuşsun demek onun tepkisini çeker bu çok normal. Emzirmek gerçekten zor, sadece anne sütü ile bebeğini büyütmek meşakkatli ama büyük gurur... Allah her anneye nasip etsin.

Emzirmek çok zor, gece gündüz uykusuz istediğini yiyemezsin, spor yapmış gibi kalori harcarsın... Ama bebeklerimiz için her şeye değer. Araştırmalara göre her annenin sütünün bileşimi farklıymış çünkü her anne bebeğinin ihtiyacına özel süt üretirmiş. Bunca yorularak emziren anneye sen yalancı emzik olmuşsun demek onun tepkisini çeker bu çok normal. Emzirmek gerçekten zor, sadece anne sütü ile bebeğini büyütmek meşakkatli ama büyük gurur... Allah her anneye nasip etsin.
amin ozizo allah her anneye nasip etsin bence de ve her bebeğe sağlıkla içmeyi :)

Şimdiye kadar anne sütüne teşvik edip tii ye aldığım kimse yok. Hep bende bak bunları yaşıyorum yılma üzülme yalnız değilsin diyerek telkin vermeye çalıştım elimden geldiğince. O hanfendi emziren birine mama ver uyusun rahat edersin gibilerinden konuşarak rahatsız ettiği halde çok düzgün bir uslupla genel yazdım bu konudaki üzüntümü. O da bu yazıyı alıntılayıp 15-20 dk emzrdiğğni yazıp bebeğin seni yalancı emzik yapmış dedi. Madem analiz ettin çoğu şeyi kaçırmışsın işine geleni almışsın.
Burda herkes bilgi sahibi değil ve çoğu araştırmıyor çevreden duyuyor. Hala yumuşak memenin süt üretmediğini düşünmek gibi. Kimse uzman değil ama emzirmeyle ilgili kanıtlanmış gerçekleri söylemek eğitim mi gerrktiriyor? Sen nerden aldın diplomanı o zmn? Ben anne olarak tecrübe ettiğim ya da araştırdığım ya da dr.dan öğrendiklerim paylaşamam çünkü bunlar ordan burdan duymak oluyor ama gece uyuusun diye mama vermek bebegin iyiliğ öyle mi:KK51:
Allah aşkına bebegin sadece emmek için memede durmadığını kaçımız biliyordu, gazı olduğu için ağlamalarını, kolik bebek kavramlarını. Araştırmadan nerden bilcektik bunları.
Başağın örneğindeki gece uyusun diye aferin veren anne, memeleri bozulmasın diye emzirmeyen anneler, mama firmalarıyla anlaşmaşı dr.ların annelere mama ver tavsiyeleri bunlar hayatın gerçekleri benim dile getirmem yanlış yapmıyor bunları :))
Şu an mamayı anne sütünden daha besleyici sananlar bile var.
Rahatsızsan bana kulağını tıka ısrarla emzirmeyi savunucam ok. Mama azaltılsın diye uğraşıcam. Çünkü anne sütünün verdiğini hiçbir mama veremez bebege.
Kulağını tıka mama ver rahat edersin diyenlere lafımı esirgemem açıkça söylicem.
Tekrar söylüyorum O hanfendiyle yazışmalarınızı biliyorum maksadınızı gayet iyi anladım onun söylediklerine de elbette onay verecek değilim beni ilgilendirmez kendi tercihi dilerse 15 dk emzirir dilerse 20 dk.bebek onun bebeği dilerse mama verir ben zannetmiyorum forumda aa bak bu mama veriyormuş bende mama vereyim bebegime diyebilecek bir arkadaş olacagını... ayrica aranızdaki samimiyeti de bilemem sana emzik diyebilecek kadar lakin ondan sonra takındığın uslüpla "ne kadar zorunlu verenleri tenzih ettim desende" birkaç mama vermek zorunda kalan anneyi sućluluk psikolojisine sokarak sana aćıklama yapmak zorunda bıraktın emin ol mama vermek kolaycılık değil aksine bir zulüm daha başındasın bir gün mecbur kalırsan o zaman anlarsin (temennim kalmaman) işte buna bence kimsenin hakkı yok..o nedenle mama vermek zorunda kalan annelerin psikolojilerini de düsünüp kelimelerimizi ona göre seçmeliyiz sonuçta evet ilk ve önceliğimiz anne sütü ama keyfi olmayan zaruri durumlar da mama tüh kaka değil anne sütü olmadîğında verilebilecek maalesef tek besin insanları bebeklerine zehir veriyormuş hissiyatına sokmaya da gerek yok...
Gece uzun uyusun diye aferin içen anneyi,göğüsleri bozulmasın diye emzirmeyen anneyi doktorların mama anlaşmasını vs. Kimse sana dile getirme demiyor ki elbette getir tercih senin (bana kalsa hic getirme ćünkü kötü örnek benim ićin örnek değildir) keyfi yere mama veren anneye sen ne soylersen söyle zaten kulaklarını tıkayacak verecektir ama asıl olan kurtarılabilenleri yanına çekmektir bence bunun yolu da olumlu örneklerdir insanları mama verdiği için sen kötüsün psikolojisine sokmadan.

Bir de burada herkese şu hatirlatmayi yapayım biberonla ilgili. "Falanca bebegine biberon vermiş, hiç de memeyi birakmamis" DEMEYIN. Çünkü her bebek farklıdır, o Miniklerin de bi karakteri var. Her bebek biberonla tanışınca memeyi birakmayabilir. Ama bebeklerin bir kısmı biberonla tanışınca yaklaşık 3-4 aylarında memeyi bırakıyor. Ve sizin bebeğiniz memeyi bırakan o bir kısımdan olabilir:KK17: bu riski almayın.
Bir de ozizo ozizo nun son yazdıkları mükemmel bir bilgi paylaşımı. Toplumumuzda hala anne sütünün ne kadar muhteşem bişey olduğu tam bilinmiyor. Mesela bebeğiniz prematüre dogduysa süt o prematüre bebeğe göre üretiliyor biliyor musunuz... Anne sütü böyle harika bişey...

Screenshot_2016-02-18-01-02-34.png

savrukzeynep savrukzeynep ben aynı kategoriye sokmadım örnek verdim canım. O bayan senin dediğin şekilde önermedi mama ver nolcak ki uyur hem rahat edersin manasında dedi. Benim karşı çıktığım uyusun diye mama vermek bu çok açık başka yerlere çekilmesini anlamadım. Sanki her mama verene demişim gibi gösterilmeye çalışılmasın yazdıklarım ortada.

zendost zendost senin beni yargıladığın herhangi bir şey benim yazdıklarımı değiştirmeyecek çünkü ben zorunlu mama verenleri kastetmediğimi belirttim mamayı kötülemedim uyusun diye mama verilmesi olayını kötüledim. O yüzden uzatmıcam ne yazdığım kayıtlı. Bana bebegimi uzun bile sürse emzirdiğim için yalancı emzik denmesine burda yalancı emzik durumunda olan anneler alınmadı onları korumuyorsun ve aranızdaki samimiyeti bilemem diyorsun ki aramızda samimiyet yok o kişiyle; ama bnm yaptığım yorumların altında neden kötü niyet arıyorsun bilemedim

amin ozizo allah her anneye nasip etsin bence de ve her bebeğe sağlıkla içmeyi :)
D Dekalpy ozizo ozizo hatta kızlar şöyle bir araştırma var 3 ay boyunca bir anne mükemmel besleniyor yok yok protein ler ekstra süt yapan çaylar kürler falan 1 annede normal yemek harici bolca su içiyor ve araştırma sonunda bebeklerin değerlerinde hiç bir fark çıkmıyor hatta su ile beslenen annenin bebeği daha bile kilolu çıkıyor uzun lafın kısası anne sütü zaten mucize ama bunun azlığı çokluğu bile bizim elimizde değil ne gelirse Allahtan. O yüzden allahım hepimize en hayırlısını nasip etsin

deniz o şahıs kadın kimliğini hiçe saymış durumda. (şahıs dememin nedeni ) kendi istediği için değil kocası istediği için zayıflamayı iyi bir şey gibi yazan kadın kimliğini hiçe sayan arkadaş (benim doktorum ilk altı ay diyet yok ilk 4 ay yürüyüş dışında spor yasak demişti) bebeğini 15 bilemedin 20 dk dan fazla emzirmemiş doğumdan beri. süt dolu memesi varken sütü yeterken dayamış zavallı bebeğe mamayı peki bu arkadaş eğitimini nerede almış gerçekten çok merak ettim ne kadar manidar bir durum. şimdi bu kadının ne kadar haklı olduğunu nasıl savunur insan kendi beden ve kimliğinden vazgeçip başka birinin isteğine göre davranan biri benim hemcinsim olamaz
sen doğru yolda haklı adımlarla ilerliyorsun canım emzirmenin okulu olmaz zaten o içgüdülerle doğarız ve bilmediklerimizi de araştırarak öğreniriz. sen araştırma yapmaktan aciz olmadığın, iyi niyetli olduğun için haksız bir şekilde anlamsızca eleştirilmişsin maalesef
Leylacım senin bnm niyetimi bildiğini biliyorum. Benim anlamadığım da yazdıklarım gayet açıkken ısrarla mamaya karşı yazmışım gibi gösterilmesi. Ya öyle bir toplumuz ki ne sadece anne sütü mü o çocuğa yazık beslenemiyodur diye anne sütünün mucizevi bileşimimden bihaber insanlar var. Ve zorla gelinlerine kızlarına mama verdirenler. Benim teyzem kendi anlattı; kv si diyomuş ki sütün yaramıyo mama yapalım tabi o zmn hazır mama yok pirinç unu mu neyden yapıyolarmış bişeyler. Ve işin kötüsü teyzemin memeleri süt doluymuş aslında. Traji komik işte gençmiş bilmiyomuş ne dese yapmış. Ve sonra da sütü kesilmiş zamanla emzirememiş. Sadece son çocuğunu 39 yaşında doğurdu bana dedi ki 2.5 yıl doya doya emzirdim kimse karışamadı çünkü.
Örnekler çok fazla tabi konu dağılıyor, ben uyusun diye mama ver diyen zihniyete karşı çıkarken hem mama verenlere düşmanmışım gibi gösterildim hem bebegimi her istediğinde süre tutmadan emziriyorum diye yalancı emzik oldum:KK51:
Bu forum bana sen ve senin gibi insanlar kazandırdığı için çok şanslıyım :KK200:

Canim yemedigim icmedigim sey kalmadi her mamadan once emzirtiyorum ama yetmiyor
Seni en iyi ben anlarim ama bunun senin psikolojinlede alakasi var inanc gostermelisin sen inanmaz ne yaptiysam olmadi dersen değişmez zaten biz daha dogar dogmaz mamayla tanistik cahillik tamamen sutun inmedi cocuk ac diyerek ustelik kendisi hemsire olan gorumcem sagolsun inatla emzirmemi telkin edecegine bize mama aldirdi kendi evimde olmadığım icin esimde onlarin lafiyla hareket edip beni sucladigi icin her emzirmeden sonra cocuk agliyor diye mama verildi ve biz 10 gunlukken enfeksiyon sebebiyle hastanelik olduk haliyle çoğalmadi sutum ama inatla hastanede yatip sagdim sutumu kesilmemek icin hastanede biberonla mama verdi neyseki memeyi terk etmedi oglum cikinca hastaneden bende mama verdim cunki hastanede bana bebegini doyuramiyoruz demisti bende sagdigim sutu biliyodum bir ayi gectikten sonra herseyi yanlis ogrendigimi anladim bebek memede durdukça sutun çoğalıyormus zor oldu evet uykusuz geceler hala devam gunduzlerde oyle ama sonunda bebegimde alıştı ve surekli memede oldugumuz icin doymuyor fikrini aklimdan çıkardım benim en buyuk korkum buydu korkumu atlatinca hersey rayına girdi bezlerinden anliyorum artik doydugunu kakasini zor yapiyor masajla 3,4 gunde ama gunde 6 cisli bez cikiyor muhakkak bence sende mamayi birakmaya karar ver ve birak cunki mama verdigin surede meme vermediğn icin beyin ürettiği sutun yeterli oldugunu düşünüp sut uretimini yavaslatiyor bu kisir bi dongu anlayacagin bir anda olmaz tabi ama içini rahatlatip gun boyu emzir ve bezini takip et birde sut uretim miktari gece belirlenirmis 5 ile 8 arasi muhakkak emzir bebegin memeyi birakana kadar ya da memede uyuyana kadar ise yariyor emin ol sutun bollasiyor.

Seni en iyi ben anlarim ama bunun senin psikolojinlede alakasi var inanc gostermelisin sen inanmaz ne yaptiysam olmadi dersen değişmez zaten biz daha dogar dogmaz mamayla tanistik cahillik tamamen sutun inmedi cocuk ac diyerek ustelik kendisi hemsire olan gorumcem sagolsun inatla emzirmemi telkin edecegine bize mama aldirdi kendi evimde olmadığım icin esimde onlarin lafiyla hareket edip beni sucladigi icin her emzirmeden sonra cocuk agliyor diye mama verildi ve biz 10 gunlukken enfeksiyon sebebiyle hastanelik olduk haliyle çoğalmadi sutum ama inatla hastanede yatip sagdim sutumu kesilmemek icin hastanede biberonla mama verdi neyseki memeyi terk etmedi oglum cikinca hastaneden bende mama verdim cunki hastanede bana bebegini doyuramiyoruz demisti bende sagdigim sutu biliyodum bir ayi gectikten sonra herseyi yanlis ogrendigimi anladim bebek memede durdukça sutun çoğalıyormus zor oldu evet uykusuz geceler hala devam gunduzlerde oyle ama sonunda bebegimde alıştı ve surekli memede oldugumuz icin doymuyor fikrini aklimdan çıkardım benim en buyuk korkum buydu korkumu atlatinca hersey rayına girdi bezlerinden anliyorum artik doydugunu kakasini zor yapiyor masajla 3,4 gunde ama gunde 6 cisli bez cikiyor muhakkak bence sende mamayi birakmaya karar ver ve birak cunki mama verdigin surede meme vermediğn icin beyin ürettiği sutun yeterli oldugunu düşünüp sut uretimini yavaslatiyor bu kisir bi dongu anlayacagin bir anda olmaz tabi ama içini rahatlatip gun boyu emzir ve bezini takip et birde sut uretim miktari gece belirlenirmis 5 ile 8 arasi muhakkak emzir bebegin memeyi birakana kadar ya da memede uyuyana kadar ise yariyor emin ol sutun bollasiyor.
Destegin icin cok tesekkur ederim. Azaltma asamasina gectim.cisli bez derken dolu dolu mu olmali yoksa az miktarda olsa yeterli mi. Bi denememde 6 saatte azicik cis vardi besleyemedigimi dusundum

Leylacım senin bnm niyetimi bildiğini biliyorum. Benim anlamadığım da yazdıklarım gayet açıkken ısrarla mamaya karşı yazmışım gibi gösterilmesi. Ya öyle bir toplumuz ki ne sadece anne sütü mü o çocuğa yazık beslenemiyodur diye anne sütünün mucizevi bileşimimden bihaber insanlar var. Ve zorla gelinlerine kızlarına mama verdirenler. Benim teyzem kendi anlattı; kv si diyomuş ki sütün yaramıyo mama yapalım tabi o zmn hazır mama yok pirinç unu mu neyden yapıyolarmış bişeyler. Ve işin kötüsü teyzemin memeleri süt doluymuş aslında. Traji komik işte gençmiş bilmiyomuş ne dese yapmış. Ve sonra da sütü kesilmiş zamanla emzirememiş. Sadece son çocuğunu 39 yaşında doğurdu bana dedi ki 2.5 yıl doya doya emzirdim kimse karışamadı çünkü.
Örnekler çok fazla tabi konu dağılıyor, ben uyusun diye mama ver diyen zihniyete karşı çıkarken hem mama verenlere düşmanmışım gibi gösterildim hem bebegimi her istediğinde süre tutmadan emziriyorum diye yalancı emzik oldum:KK51:
Bu forum bana sen ve senin gibi insanlar kazandırdığı için çok şanslıyım :KK200:
Deniz'im ben yalancı emzik olmaktan çok mutluyum bunu işine gelmediği için anlamayanlar ya da anlamak istemeyenler kendileri düşünsün asıl ben seni tanıdığım için çok mutluyum Çok teşekkür ederim sana, duyarlılığın ve paylaşımcı kimliğinden dolayı ve çok kibarsın Ayrıca beni hep Onur'a ettin canım artık şu noktadan sonra sadece seninle tartışmak için yazdıklarını yani kayıtlı olanları olmamış gibi inkar edip sana laf edecekler maalesef senin ne demek istediğinmde ne dediğinde ortada aklı olan bunu inkar etmez zaten sen hiç üzülme seni Anlamak İsteyen anladı kuzum benim canım arkadaşım

Bende sabun koydum canım koyduğumla kakasını yapması bir oldu bugün 5. Günümüzdü
Canim bebeğin rektumuna yani poposuna sabun koyma. Çünkü vücutta ilacın en hızlı kana karıştığı yer rektum. Bebeğin poposuna da fitil koyuyoruz ya; popodan verdigimiz ilaç ağız yolundan verdiğimiz ilaçtan daha hızlı ve fazla miktarda kana karışıyor. Yani sabun koydugunda o da kana karışır

X