benim kızımda her memeden sonra kusuyor bazen kesik kesik bazen sıvı.tavsiyelere uyup dikte tuttum. daha pzt doktora gittik anlattım ama reflü falan demedi bize.bebeğin kaç aylık?Mrb bize de Dr kızım kusuyo diye ilaç verdi .reflü teşhisi koydu bugün ilaca başladık bakalım.
İnş.şuana kadar bisi yok inş.da olmazHadi gecmiş olsun bakalim, inş sıkıntısz atlatrsnz canm
Hadi gecmis olsun. Bizim de 17sinde asi. Simdiden endiseleniyorum ates vs olursa ne yapicaz diye.Kizlar saglikocagindan geldik asimizi olduk 3tane şimdilik uyuyo inş ateş yapmaz kizcem birazcik agladi kiyamam ben ona ya sizler neyaptiniz nasilsiniz
Pipet işaret var oraya kadar çekip veriyorumCanım günde 1 ml veriyorsun değil mi bende bugun ona başlayacağım
Tamam canım bugün başladım 1 ml verdimEvet zuhalcim
Pipet işaret var oraya kadar çekip veriyorum
Bizim ebe ates olursa bi cay kasigi calpol verirsin dedi herkezde olmyo tabiHadi gecmis olsun. Bizim de 17sinde asi. Simdiden endiseleniyorum ates vs olursa ne yapicaz diye.
Karnı doyduktan sonra oynuyor demek ki. O da iyi. Benim ki açkken de öyle yapıyor bazenGogsumu bosaltasiya kdar yapisiyo azalinca sut cop.cop asilip birakiyo.
Süt bitmez ki sen boşaldı sanıyosun aslında boşalmıyo. Sütü artıran şey emzirmek zaten. Çevire çevire vercen memeleri. Ayrıca bebek bu doyma refleksi yok ne versen yiyor sende aç diye yiyor sanıyorsun. Sen bebegi bırak memede kalsın memede sadece emmek için değil rahatlamak için anne kokusu için de duruyor. Sen ama şartlamışsın kendini mama verince uyuyor diye doydu uyudu sanıyosun. Dr.u dinle cnm kademeli olarak azalt bebegnle bol bol ilgilen emzir. Yne sen blirsin ben seni gereksiz mama veriyor olarak gördüm. Kendin diyorsun o kdr emdi 40 cc çıktı. Ki pompa bebek gbi çekemez dmeek ki dahası da varmış sütSütüm yarıyor ama yetmiyor sanırımgöğsümü boşaltıyor ama hala aç oluyor. Üstüne de 90lık mama içiyor. Emdikten sonra sağıyorum. Çekemediği 40 cc kalmış oluyor her seferinde.. Mama gerçekten uyutuyor. Hiç istemiyorum aslında vermeyi...
İnsallah Meltemim yaa tek basimayim cunku bazen cok darlaniyorumAz kaldi ayşecim, brz sabir, 3 aya maksimum 4 aya bağirsaklar düzelirmiş
Gunduzleri 3 saatte bir filan ama gece degistirmiyorum uykusu aciliyor cunku. Ama sabahina mutlaka kakali oluyor bezi biraz vicdan yapiyorum oyle beklettigim icin. Sutumu hic sagmadim kendisi doyunca memeyi itiyor.Kızlar bir sorum olacak kac saatte bir alt degistiriyorsunuz ? Bir de bebeginiz tahminen bir ogunde kac cc ile doyuyordur ?
bzdede var reflu bir haftadır kullanıorum ilac ama etkisi olmadı malesefMrb bize de Dr kızım kusuyo diye ilaç verdi .reflü teşhisi koydu bugün ilaca başladık bakalım.
cnm kurdeşen derler yaa halk aradında. Sıkıntıdan da olabilir. Bnm olmustu kac yıl önce. Dr alerjide olabilir sıkıntı da demişti. Odönem cok sıkınlıtılıydı ondandı bnmKızlar ya ben alerji olmuşumama neye alerji olmuşum bilemiyorum her tarafım kaşinıyo sinek ısırıgı gibi kabarciklarla doldu vucudum elim kolum doktora gittim krem yazdı sabah akşam onu kullanıyorum tek göğüsümün üstünde de birsüru var bebişe bir zarari olmaz umarim yatak odasını elden gećirdim komple yıkıyorum yediğimde eksta bişi yok bi farklı kaymak yemiştim ama bilemiyoum başına gelen varmi acep
Tamam canım bugün başladım 1 ml verdimmeltemcivil saģ ol tatlım 1 ml verdim ama gözlemleyim karin aģrısi gibi bi sorun yaşarsa birkaç gün bende yarım vereyim
Canim ilk 2-3 haftada bebekler kilo almayabilir. Keşke o ilk döneme göre karar vermeseydiniz... Benimkinin de mememde yarı uykulu saatlerce geçirdiği oldu ama mama vermedim. Niye çünkü: belki açlıktan değil de sadece emmek istediği için emiyor olabilir. Ya da belki gerçekten sütüm az geliyordur ama zaten çok fazla emerek sütümün artmasını sağlar bebek. Sütün azsa bile bunun çözümü mama vermek degil; bebeği emzirmek... sen mama verdikçe bebeğin memenden çektiği süt miktarı azalıyor; sonra meme de az süt üretmeye başlıyor. Biberonlar da her ne kadar anne memesi gibi filan denilse de hiçbir biberon anne memesiyle eşdeğer değil. Bebeğin memeyi emme tekniği ile biberon emme tekniği farklı. Tabi biberon alan her bebek de memeyi birakmaz. Sonuçta her bebeğin kendine özgü bir karakteri var; bazıları hem meme hem biberon alır ve memeyi birakmaz. Ama bazı bebekler biberona alışır ve zamanla memeyi istemeyebilir. Biberon vermek risk... ve biberonla memenin ayrimini yaklaşık 3-4 ay civarında yapıyorlar. Yani biberon verince hemen şıp diye memeyi bırakmaz tabi de; 3-4 aylık olunca bırakma riskleri yüksek. Yani bence mamaları çöpe at. Emzirme Kampı yap; sonra bebeğin kilo alımını takip et; göreceksin ki kilo almış olacak...Biz 53 günlüğüz ama beni emmesinin dışında günde en az 250 cc mama+sağılmış süt alıyor. Doymak bilmiyor.. İlk 13 gün çok ağladı. Gece 12den sabah 6ya kadar memede yarı uykulu durduğunu bilirim. Sonra doktor kilo takibi yaptığında baktık ki neredeyse hiç kilo almıyor, sağılmış süte ve sonra da mamaya başladık. Şimdi de günde 50 gram alıyormuş. Önceki zamana göre açığı kapattık ama şimdi de çok almaya başladı gibi geliyor.. Yani şimdi hem emiyor hem sağılmış süt içiyor hem de mama...
Kızlar ya ben alerji olmuşumama neye alerji olmuşum bilemiyorum her tarafım kaşinıyo sinek ısırıgı gibi kabarciklarla doldu vucudum elim kolum doktora gittim krem yazdı sabah akşam onu kullanıyorum tek göğüsümün üstünde de birsüru var bebişe bir zarari olmaz umarim yatak odasını elden gećirdim komple yıkıyorum yediğimde eksta bişi yok bi farklı kaymak yemiştim ama bilemiyoum başına gelen varmi acep
Aynen oyle demoriloze oldum iyice umarım sütüme etki etmezgeçmiş olsun canım ya, dıkkat et kendıne bebekler varken bizim hastalanma lüksümüz yoktur malesef
Nasıl olmuştu sinek ısırıģı gibi mi kaşıdıkça dağılıyo ve kabarıyo şimdi tum vucudumda var bende ondan şüphelendim kızamık su çićeği falan olmasındabzdede var reflu bir haftadır kullanıorum ilac ama etkisi olmadı malesef
cnm kurdeşen derler yaa halk aradında. Sıkıntıdan da olabilir. Bnm olmustu kac yıl önce. Dr alerjide olabilir sıkıntı da demişti. Odönem cok sıkınlıtılıydı ondandı bnm