Süt bitmez ki sen boşaldı sanıyosun aslında boşalmıyo. Sütü artıran şey emzirmek zaten. Çevire çevire vercen memeleri. Ayrıca bebek bu doyma refleksi yok ne versen yiyor sende aç diye yiyor sanıyorsun. Sen bebegi bırak memede kalsın memede sadece emmek için değil rahatlamak için anne kokusu için de duruyor. Sen ama şartlamışsın kendini mama verince uyuyor diye doydu uyudu sanıyosun. Dr.u dinle cnm kademeli olarak azalt bebegnle bol bol ilgilen emzir. Yne sen blirsin ben seni gereksiz mama veriyor olarak gördüm. Kendin diyorsun o kdr emdi 40 cc çıktı. Ki pompa bebek gbi çekemez dmeek ki dahası da varmış süt
Haklısınız valla zaten tüm gün bebekle ilgilenmekten başka yaptığım bir şey yok ama aç kalınca da kendini yırtıyo kıpppkırmızı oluyor ortalığı yıkıyor.. Neyse bakalım ben de bu geceden itibaren mamayı minimuma indirmeyi deneyeceğim yapabilirsem... Sonuçtan sizi haberdar ederim :) bir de mamaya ilk başlamamız da zaten dayanamadığımız için oldu. Bi pazar gecesi saat 3.30da nöbetçi eczaneden mama bulmak zorunda kaldık. Arka arkaya 2 doktor kontrolünde de kilo almamıstı bir de.. Neyse üzerinden zaman geçti nasıl olsa büyüdü biraz... Deneyelim bakalım... İlk çocuk olunca ağlamaktan kızarınca korkuyorum tabi:) cevaplarınıza teşekkür ederim...Canim ilk 2-3 haftada bebekler kilo almayabilir. Keşke o ilk döneme göre karar vermeseydiniz... Benimkinin de mememde yarı uykulu saatlerce geçirdiği oldu ama mama vermedim. Niye çünkü: belki açlıktan değil de sadece emmek istediği için emiyor olabilir. Ya da belki gerçekten sütüm az geliyordur ama zaten çok fazla emerek sütümün artmasını sağlar bebek. Sütün azsa bile bunun çözümü mama vermek degil; bebeği emzirmek... sen mama verdikçe bebeğin memenden çektiği süt miktarı azalıyor; sonra meme de az süt üretmeye başlıyor. Biberonlar da her ne kadar anne memesi gibi filan denilse de hiçbir biberon anne memesiyle eşdeğer değil. Bebeğin memeyi emme tekniği ile biberon emme tekniği farklı. Tabi biberon alan her bebek de memeyi birakmaz. Sonuçta her bebeğin kendine özgü bir karakteri var; bazıları hem meme hem biberon alır ve memeyi birakmaz. Ama bazı bebekler biberona alışır ve zamanla memeyi istemeyebilir. Biberon vermek risk... ve biberonla memenin ayrimini yaklaşık 3-4 ay civarında yapıyorlar. Yani biberon verince hemen şıp diye memeyi bırakmaz tabi de; 3-4 aylık olunca bırakma riskleri yüksek. Yani bence mamaları çöpe at. Emzirme Kampı yap; sonra bebeğin kilo alımını takip et; göreceksin ki kilo almış olacak...
Canım hiç korkma benimki mamaya çok alıştı ilk ay baktım çocuk mamayı içince susuyor ama ağırlaşıyor yığılıveriyor sanki çok üzüldüm demek ağır geliyor dedim mememden ayırmaya ayırmaya mamayı bıraktırdım böylece sütüm de arttı kendimi bezine bakarak rahatlattım aç mı kalıyor sütüm y etmezse ya bebeğim aç kalırsa die düşündükçe doktorun dediklerini düşündüm günde bir kaç defa kaka yapıyorsa doyuyordur demişti baktım yapıyor öyle öyle mamayı bıraktık benimki de ağlıyordu kıpkırmızı oluyordu ama sonradan anladım ki gazdanmış şimdi de gazı nasıl azaltırız die uğraşıyorum :) yani kısacası yapabilirsinHaklısınız valla zaten tüm gün bebekle ilgilenmekten başka yaptığım bir şey yok ama aç kalınca da kendini yırtıyo kıpppkırmızı oluyor ortalığı yıkıyor.. Neyse bakalım ben de bu geceden itibaren mamayı minimuma indirmeyi deneyeceğim yapabilirsem... Sonuçtan sizi haberdar ederim :) bir de mamaya ilk başlamamız da zaten dayanamadığımız için oldu. Bi pazar gecesi saat 3.30da nöbetçi eczaneden mama bulmak zorunda kaldık. Arka arkaya 2 doktor kontrolünde de kilo almamıstı bir de.. Neyse üzerinden zaman geçti nasıl olsa büyüdü biraz... Deneyelim bakalım... İlk çocuk olunca ağlamaktan kızarınca korkuyorum tabi:) cevaplarınıza teşekkür ederim...
Ayy canım valla bu mesajın rahatlattı beni... Benimki de mamayı içti mi yığılıp kalıyor külçe gibi... İştahı da fazlasıyla iyi maşallah... Birkaç kere denedim gün içinde mamasız bırakıp memeden ayırmamayı ama bu sefer de ağlaya ağlaya bi hal olup en sonunda gözünde bi damla gözyaşıyla memede uyuyakalınca çok üzülmeye başladım acaba aç kaldı da yorgunluktan mı uyudu kaldı oğluşum diyeCanım hiç korkma benimki mamaya çok alıştı ilk ay baktım çocuk mamayı içince susuyor ama ağırlaşıyor yığılıveriyor sanki çok üzüldüm demek ağır geliyor dedim mememden ayırmaya ayırmaya mamayı bıraktırdım böylece sütüm de arttı kendimi bezine bakarak rahatlattım aç mı kalıyor sütüm y etmezse ya bebeğim aç kalırsa die düşündükçe doktorun dediklerini düşündüm günde bir kaç defa kaka yapıyorsa doyuyordur demişti baktım yapıyor öyle öyle mamayı bıraktık benimki de ağlıyordu kıpkırmızı oluyordu ama sonradan anladım ki gazdanmış şimdi de gazı nasıl azaltırız die uğraşıyorum :) yani kısacası yapabilirsin
Bebevo aldım canım hepsi burada kameralı çok memnunumKızlar çok uzun süre oldu girmeyeli herkes iyidir umarım, biz iyiyiz çok şükür kızışımla, bebek telsizi önerisi olan var mı diye sorcaktım ben?
arzucum kusura bakma daha yeni yazabildim iyi olmanıza sevindimbencede çocuklar hasta olmasın yazık bebeklerimizeDaha iyi artık Leyla teyzesi şükür. Çocuklar hasta olmasın, hele hele bebekler hiç hasta olmasın
Biz weewell aldık canım cok da memnunuz.Kızlar çok uzun süre oldu girmeyeli herkes iyidir umarım, biz iyiyiz çok şükür kızışımla, bebek telsizi önerisi olan var mı diye sorcaktım ben?
canım akşam uykusuna geçtiği saatten sonra 12 gibi uyanıyor emziriyorum tekrar sabah 4:00 uyanıyor sonrada sabah 8:00 uykumuz bitiyor kahvaltı yapıyoruz oyun oynuyorum falan sonra 11:00 tekrar uyuyor eğer kakasını yapamadıysa saati sarkabiliyor saat 13:00 gibi uyanıp tekrar oyun bez kontrolü emzirme derken tekrar uykusu gelene kadar oynaıyorum birde ben gün içinde altını açıp ayaklarını rahatça oynatmasını izin veriyorum ki bağırsakları çalışsın ki bence işe yarıyor tabi bu saatler değişiklik gösteriyor ama uyku rutini saat değişsede aynı şekilde devam ediyorSaat 8de uyuttugunuzda kacta uyaniyor peki tekrar..gece uykuya devam ediyormu sabah kacta kalkiyor birde...benim bebegim gunduz 4te 5 te uyuyor ancak mecbur aksam 8 gibi uyaniyor..
bizde aksam 10 11 gibi banyo emzirmeyle uykuya gecirmeye calisiyoruz ama gazli bi bebegim var gaz sancisi tuttumu hayatta uykuya dalamiyo saat sabah 5i buluyo uyumasi artik emzikten dolayimi hircinlasiyo dedim emerken deliriyo dedim ama sanirim gazdan dolayi uykuya dalamadigi icin boyle..bugunde ayni seyi yapti cunku ikinip duruyor
halime büyüme atağı yaşıyor olmayasınızSu hastaligimiz geçsin artık ya bitsin su huysuzluk mizmizlik
Kızlar ya ben alerji olmuşumama neye alerji olmuşum bilemiyorum her tarafım kaşinıyo sinek ısırıgı gibi kabarciklarla doldu vucudum elim kolum doktora gittim krem yazdı sabah akşam onu kullanıyorum tek göğüsümün üstünde de birsüru var bebişe bir zarari olmaz umarim yatak odasını elden gećirdim komple yıkıyorum yediğimde eksta bişi yok bi farklı kaymak yemiştim ama bilemiyoum başına gelen varmi acep
Ben annelutfen den brionvega diye bi urun.aldim. Oda sicakligini nesne sicakligini kulak ici ve alindan olcme ozelligi var.Kızlar ateş ölçer alacağım da tavsiye ettiğiniz bir model var mı sizler hangisini kullaniyorsunuz
Temassizda Braun NTF 3000 kullaniyoruz memnunuz. Koltukalti icin de braun prc 2000.Kızlar ateş ölçer alacağım da tavsiye ettiğiniz bir model var mı sizler hangisini kullaniyorsunuz
İkisi içinde ayrı mi aldınızTemassizda Braun NTF 3000 kullaniyoruz memnunuz. Koltukalti icin de braun prc 2000.
İnternetten mi siparis verdin canım memnun musun fiyati ne pekiBen annelutfen den brionvega diye bi urun.aldim. Oda sicakligini nesne sicakligini kulak ici ve alindan olcme ozelligi var.
ne güzel oyun oynayabiliyorsunuz.benim ki bugun 44 gün oldu. sadece kucakta geziyoruz.yastığın üstüne yüz üstü koyuyorum renkli kitaplar oyuncaklar gösteriyorum en stressiz halimle gülücüklerle konuşuyorum kızımla ama nafile ağlamaya başlıyor sonra kucak .sakince etrafa bakındığı 5 10 dakikadır en fazlacanım akşam uykusuna geçtiği saatten sonra 12 gibi uyanıyor emziriyorum tekrar sabah 4:00 uyanıyor sonrada sabah 8:00 uykumuz bitiyor kahvaltı yapıyoruz oyun oynuyorum falan sonra 11:00 tekrar uyuyor eğer kakasını yapamadıysa saati sarkabiliyor saat 13:00 gibi uyanıp tekrar oyun bez kontrolü emzirme derken tekrar uykusu gelene kadar oynaıyorum birde ben gün içinde altını açıp ayaklarını rahatça oynatmasını izin veriyorum ki bağırsakları çalışsın ki bence işe yarıyor tabi bu saatler değişiklik gösteriyor ama uyku rutini saat değişsede aynı şekilde devam ediyor
bence sizde gaz problemi var senin uyku rutini gaz durumunuz bitçe yerine oturur sıkma canını
yaaaBiberon hiç vermeyen arkadaşlar günde 1 defa vermeye calışın kuzenim işe başladı kızı biberon hiç içmediği için şimdi De almıyor kaşıkla yedirmeye çalışıyorlar ama aç kalıyor resmen bebiş
Masallah Canim sizede.. mesela bu hafta uykumuz cok duzenli gidiyor hatta 3 gundur kakasini yapamamasna ragmen..sanirim bazen ruh hali huysuz oluyor boyle boyle tanitiyor kendini iste :) masaj yapiyorum bende bezini acip 10 15 kez gaz cikariyor nerdeyse ama ikinma devam ediyor..bizde bu aralar aksam 9 10 gibi uyuyor emzirmek icin 12 gibi alip yatagina goturiyorum sabaha kadar 3 saatte bi emip daliyor..sabahta 9da uyaniyoruz oyun masaj derkn 12 gibi k3ndi kendine uyuyakaliyor oglen uykusu bende islerimi yapiyorum cok sukur..sonrada aksama kadar sekerlemelerle idare ediyoruz umarim duzeni degismez gazlar bitincede..canım akşam uykusuna geçtiği saatten sonra 12 gibi uyanıyor emziriyorum tekrar sabah 4:00 uyanıyor sonrada sabah 8:00 uykumuz bitiyor kahvaltı yapıyoruz oyun oynuyorum falan sonra 11:00 tekrar uyuyor eğer kakasını yapamadıysa saati sarkabiliyor saat 13:00 gibi uyanıp tekrar oyun bez kontrolü emzirme derken tekrar uykusu gelene kadar oynaıyorum birde ben gün içinde altını açıp ayaklarını rahatça oynatmasını izin veriyorum ki bağırsakları çalışsın ki bence işe yarıyor tabi bu saatler değişiklik gösteriyor ama uyku rutini saat değişsede aynı şekilde devam ediyor
bence sizde gaz problemi var senin uyku rutini gaz durumunuz bitçe yerine oturur sıkma canını