2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Hyr yoktu cnm.normal yesillikte köyü biraz bizimki sadece bizimki 2sari kaka yapiyosa bi yesil yapiyo bu ara bizde biraz usutmusuz ilaç verdi Dr.

3gün yapmadı.dün akşam fitil koyduk yaptı.bugün yine yok.uyku da yok.uyutmaya çalışıyoruz.tam dalıyor ağlayarak uyanıyoruz 5 dakika içinde.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
cnm sende de var mi kabizlik. bnm drum sen kabiz olursan bebekte olur ama isal olsan bisey olmaz demisti.

cnm aglarken bazen katilabiliyor nefesi gidebilio Allah korusun

cnm sende de var mi kabizlik. bnm drum sen kabiz olursan bebekte olur ama isal olsan bisey olmaz demisti.

cnm aglarken bazen katilabiliyor nefesi gidebilio Allah korusun
bende yok.doktora gittik ultrason baktılar.gazımızda varmış.o kadar da gaz çıkarıyor anlatamam size ama yine degaz da varmış. ilaç verdi doktor.metsil diye bir damla.bakalım bugün yine fitille yaptık.şimdi ilaçlara başladık.İnşallah düzelcek.

Devit d vitamini de yağ değil mi canım?

1.ay sonunda genel kontrol, aşı ve kalça usg si vardı.
2.ay sonunda genel kontrol ve aşı dışında başka ne var?

Kızlar bizim kız Kakasini da yapmıyor bugün 3. Gün Allahım delirecem yavrum benim yüzüne baktıkça ağlayan im geliyor hem kolik hem kaka offf
Canım ne oldu? Kakasını yapabildi mi? Bazen bebekler birkaç gün kaka yapmıyormuş, normal bir durummuş. Ama ıkınıp yapamıyorsa problem var demektir.

benim kizimin bingildagida kucuk doktor surekli kontrol edin dedi bi sorun olur mu ki size bise dedimi doktor
Ben devit3 için dedim canım bıngıldağin erken kapanmasına neden oluyor gibi sòylentiler varda nette o yuzden kontrol ediyorum devamlı doktora daha sormadım

Gunaydin kizlar. Bebislerinizi nasil uyutuyorsunuz? Bizimki kolumuzda yuruyerek uyumaya alisti kendi kendine uyumuyor ama o da artik cok yormaya basladi agirlastigi icin. Ayakta da sallamak istemiyorum baska nasil uyur?
Ayy hiç sorma
Mememden hiç ayrılmayan bir kızım var. Sadece emerek uyuduğu gibi çıkardığım anda uyanıp kıyameti koparıyor.
Uçları çok fena yara olup olup düzeliyor. Son günlerde artık uyuduktan sonra beni rahat bırakıyor.
Öyle alıştığı için maalesef hep emerek uyuyor. Ben de sallama taraftarı değilim. Arada eşimin, annemin, bir kerede komşumun kucağında uyudu. Benim kucağımda da 3-4 defa emmeden uyudu. Biraz daha büyüyünce sanırım uyku eğitimi ile düzelir.

Sağlık ocağındaki hemşire bana 3.ve 5.ayları önerdi.

Pınarcım zeynepe de tavsiye ettim, emzireme yastığı al, cok rahat Hatta iki elin de boşta kalıyo pozisyonu iyi ayarlarsan
Benm emzirme yastığı kullanıyorum ama iki elim de hapis

Ben her gün içiyorum pırt pırt çıkarıyor gazi tadı biraz kötü ama napalim minikler için herşey
Kimyonu demleyip içtiğimde tadı çok kötü geldi Sadece bir defa öyle içebildim.
Yemeklere baharat olarak ekleyince daha rahat tükettim.

Kimyonu nasıl iciyorsunuz kızlar banada anlatin da bende iceyim
1 çay bardağı sıcak suya 1 çay kaşığı toz kimyonu atıp ılıyınca içtim. Kimyon dibe çöktü, onu içmedim. Burada bir arkadaş öyle tavsiye etmişti. Fakat tadını hiç sevmedim. Sadece 1 defa içtim. Daha önceden yemeklere baharat olarak atıp içiyordum. Öyle daha kolay geliyor bana. Yine öyle devam ediyorum.

Geçmiş olsun canım. Maşallah pek tatlı olmuş

Kızlar göğüs ucu acıyan ve emzirirken inleyen varmı ben lanolin be madessor krem kullanıyorum fayda etmiyor benim gibi olan varmı sıksık sıtma tutuyor
Benim hala göğüs ucu yaralarım oluyor. En büyük sebebi mememden hiç ayrılmayan kızım. Emmese bile emzik niyetine ağzında tutuyor. 2 gündür biraz rahat bıraktı. Yaralar daha iyi durumda. Canım daha az acıyor. Lanolin ve zeytinyağı sürdüm. İyi geldi. Ayrıca ayva çekirdeği ile yapılan krem de iyi geliyormuş ama denemedim.

Canim bebişlerin kafasindaki yumuşak yerler bazı bebeklerde erken kapanıyor o da sorun yaratabiliyor hatta ameliyat gerektirebiliyormuş onun için kontrol ediyorum
Ben kontrol ediyorum yumuşak ve hafif çukurlu gibi boylemi sizinkide bide kapandigi nasil anlariz

Çok sağol, Amin hiçbir anneyi evladının sağlığıyla sınamasın.

Bizede ailee hekimi 3 ve 5 önerdi bu ayın sonunda yapıcaz bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…