• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Kimyonu toz icmeyin kızlar mide bulantısı yapar. 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı tane kimyon ve 1 tatlı kaşığı nane koyup demleyin. Hem daha faydali hem de güzel tat oluyor

Kizlar hastaliktab bilmiyorum ama kizim bi sari bi yeşil.kaka yapiyo anlamadim bide hasta olunca kucaktan indirince agliyodu hic indoremiyodum bisi yapamiyodum agliyodu şimdide korkuyorum kucagami alisti diye koyunca koltukta duran çocuk mizmizlaniyo ya off :KK43: :'(
Yeşil kaka ishal belirtisi diye biliyorum. Arada benim kızımın da yeşil oluyor. :(
Ayrıca internetten araştırdığımda çok sütü olan annelerin bebekleri hep öndeki sulu sütü içip yağlı kısmı içemeyince kaka yeşil oluyormuş.

Merhaba sevgili aralık anneleri ben ocak anneleri grubundaydim 28 aralıkta doğum yaptım size iki sorum olacak tecrübeleriniz ile cevap verirseniz çok memnun olurum. Lohusalik kanamaniz kaç gün sürdü ve bebeğim bu aksam bolca sarı köpüklü kaka yaptı çok korktuk eşimle ön süt çok alınca oluyor diyorlar. Benim bugün 40 çıktı lekelenme kanamalarim var aslında 30 gün az kanamam oldu sonra adet gibi oldu şimdi de lekelenme şeklinde. .yardımcı olur musunuz benim gibi olan var mı
Doktorum 40 gün boyunca artar, azalır, arada kesilir demişti. Aynen öyle oldu. Birkaç gün yoğun adet kanaması gibi, bazen lekelenme şeklinde, bazen de tamamen kesildi. 40 dan sonra da hiç olmadı. Ama kişiden kişiye değişir.
Sarı köpüklü kakayı hiç bilmiyorum.

Yesil kaka hastalik diil
Ogutmeden cikan.kaka dedi doktorumuz
Aaa öyle mi? Hiç biliyordum. Teşekkürler.

bende yeşil kakayı ilk sulu sütü alıp yağlı sütü almadığında yapıyor diye biliyorum halimecim
Ben de öyle biliyordum. Ya da ishal olursa yeşil olurmuş diye biliyorum.

Kizlar bu saat oldu ancak uyudu oglusum o da gozum besikte simdi tam dalmadi gibi.. en son 9da uyandi oynadik derken 11 gibi uykusu geldi gozler gidiyodu emzirdim dalamadi kucagimda emzik verdim yine dalamadi normalde emzikle uyutuyorum arada keyfi yerindeyse..dalamadikca sinirlendi iyice..emzigide sothie emzik..onu tuttu bi tek onuda zarzor keyfi yerindeyse tutuyorda uyuyor..
ama tutamayinca dahada sinirleniyor hic almiyor..
e saatler gectikce acikiyor bu sefer emziriyorum ama emzik verdigim icin mi gazli oldugu icinmi bilmiyorum emerken dahada sinirleniyor cildiriyor mememde resmen kendini atiyor cekiyorum bu sefer uyumak icin mecbur birisi alcak kucagina hickimsede durmuyor eli kolu cok harektli tam dalacak birde baktim altini bir pisletmis gobegine kadar cikmis heralde ondan emmedi dedim ama yok yine cildirdi mememde.. bu saat oldu zarzor hoplaya ziplaya sallayarak emerek uyuttum yoruldugu icin sersemledi o da kapandi gozleri..emzik yuzunden kafasimi karisiyor anlamiyorum hic vermesem mi bilemiyorumki..lutfen bi akil verin..
hic istemedigim seyleri yapiyorum caresiz kaldim nasil uyuycak bu cocuk boylemi surcek hep..gunduz uyaninca gece sersemlettim sallayip diye kiyamiyorum cok uzuluyorum..
bugunden beri boyle sinirlerim bozuldu aglayip duruyorum..bi dusa gircem uyusunda dedim inadina uyumadi o da bu saatte dus alcam simdi..neyi yanlis yapiyorum hep boylemi uyuycak cildira cildira ne zamana kadar..kendimi cok caresiz hissediyorum :KK43:(
Canım arada huysuzlukları tutuyor. Moralini bozma, geçecek. Hergün yeni yeni huylar ediniyorlar. Benim kızım emzik almıyor. Yani emzikle alakası yok, merak etme. Memede uyumaya alıştı :(
Fakat uykusu çok olup da uykuya dalamayınca çıldırıyor. Kendini geriye atıyor. Meme ucumu çekiştiriyor. Hem meme istiyor hem de ağzındayken ağlıyor.

Cnm doktor bana toz kimyonu kesinlikle icme dedi onun yerine tane kimyon ve tane rezene alip demleyip icmemi soyledi bende sabah kahvaltidan sonra birde aksam yemekten sonra yarim tatli kasigi kimyon ve yarim tatli kasigi rezeneyi bir bardak suyla demleyip iciyorum birde gaz yapan seyleri yememeye dikkat ediyorum bebegim cok rahat uyuyo tavsiye ederim
Neden acaba toz kimyonu önermedi? Ben toz kimyon kullanıyorum.

Evet canim farkindayim bebek sonucta hergun farkli.. sanirim gazdan dolayi boyle huysuzlasiyor yediklerimede cok dikkat ediyorum ama farketmiyor iste..artik bazen oyle geriliyorumki bende emzik yuzundenmi yaptigim yanlis biseyden mi diye takilip kaliyorum sorulara..emzikten degil gazdan dolayi sanirim cildirmasi..
Emzikten değil canım, merak etme. ;)
Gazdan da olabilir, uykuya dalamamaktan da olabilir.

Daha iyi artık Leyla teyzesi şükür. Çocuklar hasta olmasın, hele hele bebekler hiç hasta olmasın :KK43:
Amin.

Analar bu çocuk niye uyumaz yahu :KK43:(
Ahhh ahhhh...
:(

Canım arada huysuzlukları tutuyor. Moralini bozma, geçecek. Hergün yeni yeni huylar ediniyorlar. Benim kızım emzik almıyor. Yani emzikle alakası yok, merak etme. Memede uyumaya alıştı :KK43:
Fakat uykusu çok olup da uykuya dalamayınca çıldırıyor. Kendini geriye atıyor. Meme ucumu çekiştiriyor. Hem meme istiyor hem de ağzındayken ağladı

Ben de bi tek benimki öyle zannediyordum :)) memeyle kavga ediyo resmen, hem memeyi ağzında istiyo hem kafasını geri çekiştirip duruyo, mememi de acıtınca kızıyorum valla. Diyorum "kızım keşke memem itfaiye hortumu olsa da sen evin içinde gezsen mememin ucu da sennle gelse" :))

Bizimki biraz daha koyu ondan arastiriyorum.yeşil kaka bağırsaklarda işlenmemiş anlamina.geliyomus ama cevrevdekiler annem.babam usutmus.diyo sütünden geçmiştir.diyo anlamadim yari. Dr.randevumuz var sorucam sanada yazarim.meltemcim
Doktora sordun mu canım? Bizimkiler de yeşil kakaya üşüdüğünden diyorlar. :(

hıc korkma kuzum ben normalde üşütmüş bebegın kakasını yesıle dondugunu sanıyodum ama bu veletımde ogrendım benım kızında yesıl olmustu doktora goturdum ıncelendı bıse cıkmadı cok sukur bebeklerde yedıklerını hızlı sındırdıklerı zaman yeşil kaka olurmus kanlı olmadıktan sonra korkma bıde fışkırarak kusma olmadıktan sonra
Fışkırarak kusma nde anlama geliyor?

Bal ı bende bilmiyordum sonradan öğrendim ve şaşırdım canım.
Ben 15. Günden beri dr un reçeteye yazmasıyla devit3 kullanıyodum eczaneden almıştık. Ama bazı yazılar okudum devit3 ve monovit te zararlı madde bulunuyormuş, yok bıngıldağı erken kapanan olmuş yok kanserojenmiş vs. Sağlık bakanlığı buna rağmen ücretsiz hala bu damlaları dağıtıyomuş diye.Ya ne kdr doğru bilmiyorum ama sinek de küçük mide bulandırır hesabı rahatsız oldum bende değiştircem. D vitamini eksikliği olmaması için kesin verilmesi gerek içim rahat etsin istedim ondan sormuştum zeynepcim
Devit zararlı mıymış?
:(

Selam kizlar uzun bi aradan sonra yazabiliyorum mirayim gunduzleri durmuyor ve uyumuyor surekli sallanip kucakta pispislanmak istiyor neyse bugn doktora gttik dedm memeyle savasio uyku nazi yapiyor uyumamak icin direnio oksuruk sesine uyaniyor dalamiyor uykuya artk kollarmi omzumu uyustugundan hissetmiorum dedim neden uyutmak istiyorsunki dedi.Uykuyada ihtiyaci yokmu sonucta bebek o dedim olsa uyur gelisimi oldukca guzel 3 yasina kadar emrinde oynucaksin sen onun dedi.19 şubatta 3 aylik olucaz 61 cm 6500 kg cikti sadece anne sütü aldgi icin sari civik kaka yapması normal dedi.Otomatik salincaklardan alalim diyoruz onlarda 9-12 kg arasi tasiyormus besikte yatmayida sevmiyor yanmda yatiriyorum.Rezene ve papatya cayi ic dedi.Psikolojim bozuldu artik ya hep boylemi surecek :110:

Back