• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Benim bebeğim de sabah 9.30 dan beri uyanık! Ne biçim bebek anlamadim; günde 16 saat falan uyumasi gerekmiyor mu! Gün içerisinde uykuya dalarsa 15-20 dk filan uyuyup uyaniyor. Maximum 45 dk uyuyor.
16 saat uyuyAcak diye bir kaide yok cnm. Bunun büyüme atağı var, gaz sancısı var ilgi alaka çok istediği zaman var. Kimi gün 16 saat uyuyo kimi gün 8-10 saat. Ben 4-5 saat toplasan uyuduğu gün bile yaşadm

bugün 40 günlük olduk.ama bebeğim kabız oldu. fitille dün akşam yapabildik.ama bugün yine yok.emmidiği mi az geliyor bilmiyorum ki.her seferinde tek meme emziriyorum.doyunca kendi bırakıyor diye düşünüyorum.kusuyor da.annem fazlasını kusar diyor. bir yerde yanlış mı yapıyorum :KK43:
Kaç gün yapmıyo ki fitille müdahale ettin cnm? Her gün kaka yapmayabilir 10 güne kadar diyorlar bnm dr 5 gün dedi.

Evimiz merkezi sistem tatlim ya, sicaktan bayılır da üşümesi imkansız :KK43: bilemedm ki neden oldu? Yeni vitamine basladik acaba o mu neddn oldu?
Hangi vitamine geçtin meltemcim ben de vramini değiştrcem devit3 istemiyorum vermek

Ahhh ahhhh keşke cnm ne iyi olur :KK43:

Canım bende emziren annelerde okudum orda dr olan adminlerde var. bi site adı var yabancı,orda yaZıyosun maddeyi bebekler için zarar sınıfını gösteriyor rezene de çok zararlı sınıfdaymış malesef.Kendin içeblirsin de bebege direkt vermek tehlikeli diyor zaten ilk 6 ay hiçbir şey verilmemeliymiş anne sütü ya da zorunda olanlar için formül mama dışında. Araştıra araştıra görüyoruz bizde :KK43:(

Maşallahhh beyzaya:nazar:

Kızmak değil cnm ya :KK43: ama bal kesinlikle verilmemeli ya:KK43:( nedeni ,
Bal, son derece doğal ve besleyici bir besin olmasına rağmen bebeğiniz 12 aylık olanak kadar ona bal vermemenizde fayda var. Balın içinde Clostridium botulinum adlı bir tür spor var. Bu da küçük yaştaki bebeklerde botülizm adlı bir tür gıda zehirlenmesine neden olabiliyor. Hatta bu zehirlenme kimi zamanlarda öldürücü boyutlara uzanabiliyor.
Bal: Bal fruktoz (%41), glukoz (%41) ve suyun (%18) bileşiminden oluşmaktadır. Arılar bal yapmakta kullanmak üzere çiçeklerden nektar toplarken Clostridium botulinum adı verilen bir bakterinin sporlarını da toplarlar. Erişkinlerde bu bakteri sporları hem mide asidinde eritilebilir hem de vücudun savunma mekanizmaları tarafından etkisizleştirilir. Süt çocuklarının mide asidi düzeyi düşük olduğundan bu sporları öldüremez, Clostridium botulinum bakterisi, ishal, kusma solunum felci ve ölümle sonuçlanabilen, botulizm denilen bir hastalık tablosuna yol açabilir. İşte bu yüzden bal, bir yaşından küçük bebeklere yasak yiyecekler arasındadır.
Haklısın cnm bende arada bi çimdik veriyırdum daha da vermem

16 saat uyuyAcak diye bir kaide yok cnm. Bunun büyüme atağı var, gaz sancısı var ilgi alaka çok istediği zaman var. Kimi gün 16 saat uyuyo kimi gün 8-10 saat. Ben 4-5 saat toplasan uyuduğu gün bile yaşadm

Kaç gün yapmıyo ki fitille müdahale ettin cnm? Her gün kaka yapmayabilir 10 güne kadar diyorlar bnm dr 5 gün dedi.

Hangi vitamine geçtin meltemcim ben de vramini değiştrcem devit3 istemiyorum vermek
D3 de ne varmış cnm neden vermek isteniyor sın

Halimecim bizim badenn kakasi da yesile döndu. Sari idi yesıl oldu, esim bişi yok dio ama ıcıme kurt düstü, foto atayım da kızlar da bi yorum yapsinlar Bu normal mi
Canım takip et daha koyu olmasın. Bizim hastayken bildiğin çimen yeşili gibiydi. İyileşince kakası da düzeldi.

Denizcim oğlumda kullandığım aynı vitamini verdi drumuz. 1 yaşa kadar kullanıyor. Multitabs, araştır istersen internetten. İçeriğinde diğer vitaminler de var.

Multi tabs kullanıyoruz canm Bi gün multi tabs bi gun asm nın verdiği monovit

Canım takip et daha koyu olmasın. Bizim hastayken bildiğin çimen yeşili gibiydi. İyileşince kakası da düzeldi.

Bilemedim canm ya :( ben cok vesveseliyim, bugune kadar cocuk nefes alsa doktora kostum, cocuk hızlı nefes aldi die, şimdi edim kızıyo artık, bu kadar psikopata baglama die Şimdi de kakasina takmak istemiyorum eger onemsiz bişeyse

Merhaba kızlar kafayı yemek üzereyim. Daha 6 haftalik bebeğim kolik illetiyle uğraşıyoruz gecemiz gündüzün yok. Ağlamalarini durduramoyoruz. Haftanın 3 günü normal geri kalanı gece gündüz ağlamaklı avaz avaz. Bebek uyumaz mi uyumuyor ağlıyor ağlıyor. İlk bebeğim ve tek başıma bakiyorum. Kendimi unuttum artık. İmdatttttttt yardım ne olur.

Teyzelerrrr biz bugün evimize gidiyoruz.... Bizim için dua edin bir daha dönmeyelim! :nazar::KK200::KK46: Allah'a binlerce şükür, görüşürüzzzz :KK73:

D Dekalpy @folik meltemcivil meltemcivil @nilbebekveannesi
Çok sevindim. Gözün aydın. Allah kimseyi hastaneye düşürmesin.

Benim bebeğim de öyleydi ilk 2 hafta çok iyiydik ondan sonra uyku denen birseyimiz kalmadi üstüne birde gaz sancılarımız eklendi. Önce nurse harweys kullandık pek bi faydası olması şimdi sap simplex kullanıyoruz sicak havlu masaj deken sukur daha iyiyiz. Gerçekten kolik bebekle uğraşmak çok zor Allah yardimciniz olsun..
S smyrbskl ve kuyrukluyildiz kuyrukluyildiz
Allah sabır ve kolaylık versin. Eminim ki çok zor. :KK43:
İnternetten kolik bebekler için müzikler dinletebilirsiniz. Ayrıca annenin gerginliği bebeği etkiliyormuş. Mümkün olduğunca sakin olmaya çalışın ki bebekleriniz de sakin olsun.

3gün yapmadı.dün akşam fitil koyduk yaptı.bugün yine yok.uyku da yok.uyutmaya çalışıyoruz.tam dalıyor ağlayarak uyanıyoruz 5 dakika içinde.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Tabiki her bebek farklı oluyor. 16 saat uykunun illaki olmayacağını biliyorum; benimki bir serzeniş sadece... Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Haklısın cnm bende arada bi çimdik veriyırdum daha da vermem

D3 de ne varmış cnm neden vermek isteniyor sın
Bal ı bende bilmiyordum sonradan öğrendim ve şaşırdım canım.
Ben 15. Günden beri dr un reçeteye yazmasıyla devit3 kullanıyodum eczaneden almıştık. Ama bazı yazılar okudum devit3 ve monovit te zararlı madde bulunuyormuş, yok bıngıldağı erken kapanan olmuş yok kanserojenmiş vs. Sağlık bakanlığı buna rağmen ücretsiz hala bu damlaları dağıtıyomuş diye.Ya ne kdr doğru bilmiyorum ama sinek de küçük mide bulandırır hesabı rahatsız oldum bende değiştircem. D vitamini eksikliği olmaması için kesin verilmesi gerek içim rahat etsin istedim ondan sormuştum zeynepcim

3gün yapmadı.dün akşam fitil koyduk yaptı.bugün yine yok.uyku da yok.uyutmaya çalışıyoruz.tam dalıyor ağlayarak uyanıyoruz 5 dakika içinde.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
her gün yapmayabiliyor üZme kendini seni anlıyorum bende öyle 1 gün yapmasa panik oluyorum. Masaj yap bol bol Bacaklarını hareket ettir hafif hareketlerle. Bu masaj için internette videolar da var iyi gelebilir belki.
Genelde müdahale edilmeden akışına bırakılsın ki vücudu dışardan uyaranla kaka yapmaya alışmasın kendi yapsın deniyor da ondan sordum sana. Bence son çare fitil olsun diyelim 5 gün yapnadı bir doktora gidersin tahlil fln yapar. Sadece anne sütü alanlarda günde 10 kez de olsa 10 günde 1 kez de olsa normal deniyor. Bnm dr 5 gün dediği için ben en fazla 5 gün bekleyip götürürüm mesela.
Amin Allah yardımcımız olsun kaka gaz bekleye bekleye bi hal olduk:KK70:

Bal ı bende bilmiyordum sonradan öğrendim ve şaşırdım canım.
Ben 15. Günden beri dr un reçeteye yazmasıyla devit3 kullanıyodum eczaneden almıştık. Ama bazı yazılar okudum devit3 ve monovit te zararlı madde bulunuyormuş, yok bıngıldağı erken kapanan olmuş yok kanserojenmiş vs. Sağlık bakanlığı buna rağmen ücretsiz hala bu damlaları dağıtıyomuş diye.Ya ne kdr doğru bilmiyorum ama sinek de küçük mide bulandırır hesabı rahatsız oldum bende değiştircem. D vitamini eksikliği olmaması için kesin verilmesi gerek içim rahat etsin istedim ondan sormuştum zeynepcim
Peki hangi damla kullanacağız canım öneriniz hwmgisi

Bizimki de 3 günde yaptı normal de de 2 gün de 1 yapıyor.. Telaşa kapılma canım ben hiç fitil kullanmadım

Kızlar bu mor calpol ün içinde de etken madde varmış bebeklere zararlı.. Sizin kullandıpınız başka ateş düşürücü var mı???

Gazi ve kaka sorunu olan anneler bebişinize muhakkak cimnastik yaptırin gaz sorununu temel nedeni hareketsizlik mesela ters yatırip kollalar ve ayakları birbirine dokundurun sayı belirleyin kendinize bisiklet çevirme hareketi yaptırin düz yatirin kolları birbirine bağlar gibi yapin birkaćkez,ayakları karına çekip indirin en sonda gaz masajı yapın şu nettekinden bi 5 dk tekrarlayın sonra çömelir pozisyonda tutup ıkınmasinı bekleyin baya bi rahatlatıyor onlari gunde en az 3 kez tekrar ederseniz baya sancıları azalıyor.

Back