2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
canim ben yazmistim canim.ne guzel ise yaradiysa sevinddim
Nasılmış o tarif? Denemek isterim.

Ne bileyim zeynepcim ya, dr da az az diye diye hep stres etti beni Kadın inatla sütün az dio, sütümün aktığı halde bebeğin yorgunluk ve uykudan ememediğine inandıramadm kadını
Derhal dr değiştir. Ben öyle yaptım, "sütün yetmiyor belki, kilo alımı alt sınırda, önce sil o endişeli bakışları bakalım, mama verirsin nolcak" vs. diyen bir dangalakla devam edemeyeceğimi hemen anlamıştım. Birkaç saat içinde gerçek bir dr'da aldık soluğu, hem bebek hem anne dr'u sanki, terapi gibi her görüşmeyi iple çekiyorum. Sütüm onun verdiği destekle arttı, çünkü kendime inandım sayesinde. Sen de kendine güven!
Emen bir yavrunuz varsa gerisini boşverin kızlar, dayayın her fırsatta memeyi!!!

Ne bileyim zeynepcim ya, dr da az az diye diye hep stres etti beni Kadın inatla sütün az dio, sütümün aktığı halde bebeğin yorgunluk ve uykudan ememediğine inandıramadm kadını
Üf bırak ya... doktor mu diyor sütün az diye? Bebekler ayda asgari 600 gram alsınlar yeter. Eminim önümüzdeki ay daha iyi kilo alır. Sen emzirmeye devam et, mama başlama nolur...

Kiyamam kuzuya bende kestim çok dipten kesemedim canini acie diye ama hala tirnaj uzun kalmis elini acinca yüzünü çiziyor bida kesmem lazim tırsıyorum kanar diye
Ben kağıt törpülerden aldım hassas tırnaklar için olanından, onla törpülüyorum. Kızım maniküre erken başladı )

Ayyy bizde de oyle o kadar sallamayalim dedigim halde salladilar kızlar bide rezene cayini gunde kac defa ve nasil iciyorsunuz

Ben aktardan alıp demleyip içiyordum ama sonra zor o gelmeye başladı. Şimdi sallama yapıp günde 2 yada 3 fincan yemeklerden sonra iciyorum. Gerçekten faydası oluyor.

Bak ne güzel kendin diyorsun canım Nil çok güçlü bir bebek diye. Bu durumu da beraber atlatırsınız siz. Sen hiç nasıl mutlu edicem diye düşünme, sen yanındasın ve senin yanında olduğunu o da hissediyor ki mutlu ve güçlü.

Anne sütü burna sıkılmaz diye de dr yazıları var hastalık yapıyomuş :/

Evet cnm o duruş zaten omurgası açısından en olması gereken duruşmuş. Üzme kendini cnmın içi inşallah düzelcek kısa zmanda(
Momfort 1 yaşından sonra sorun oluyomuş kullanmak. Ben de bebek arabasından daha çok kanguru kullancam o yüzden 1 yaşından sonra da rahat kullanım olmalı. Boba 4g, tula ve kokadi arasında kaldım. Üçü de aynı fiyat zaten. O linkteki boba air fiyatı daha iyi eğer kanguruyu çok sık kullanmayacaksan bebek arabasıyla dönüşümlü kullancaksan öneriliyor. Ben bebek arabasını toplu taşımada ordan oraya taşıyamam o yüzden kanguru daha çok kullancam ama senin ayrı araban var senin için daha rahatlık araabn olması. Bence bu model sana uygun

Hastaneden çıkarken de doğum kilosunun altında çıkıyolar 150+200 de öyle ekle cnm 800 gr almış olur kötü değil. Bnm duru da 3 kg doğdu 2850 hastaneden çıktık ilk ay 3800dü. 2. Ay 4850 sadece anne stü. Bende hüç takmıyorum millet 4.5 kg doğuruyor büz 2 aylık 4850 olsunnn sağlıklı ve mutlu ya kilosu önemli değil aylık 500-1000 arası normalmiş cnm takma hiç sende

Aynen öyleee mama meraklısı dr.lar var yaaa:/ süpersin folikim!!! Valla ben eve mama bile almadım hiç.
bende duru yla çok boğuştum çok uğraştım çok uykusuz kaldım ama memeyi dayadım hep! Baika bir şey bilmiyo ki tek bildiği meme mecbur emecek ama işin içne biberon vs girdi mi hem süt hem bebegin meme isteği azalıyomuş malesef meltemcivil bence de dr değiş cnm badişin kilo gayet iyi gidiyo seni motive edecek dr lazım

Canım benim bak bu topikte neler atlatıldı güçlüdür aralik bebisleri sen merak etme nilde atlatacak ins bütün anneler dua edicek

Kizlar belki bu koniyu konusmussunuzdur bayadir takip edemiyorum bebegim 600 700gr almis normal mi bir ayda

@nilbebekveannesi çok geçmiş olsun ,kabul etmek zor olabilir ama lütfen üzme kendini. Daha kullanmaya başlamadan en kötüsünü düşünmeye başlamışsin bile. Elinde değil evet biliyorum ama şöyle düşün diğer kullananlarin bebeklerini mutsuz yaptığını söylemesi bakış açısı, negatif enerjiden olamaz mi? Sen her gün gülümser mutlu olur ve bu durumun geçici olduğunu düşünüp pozitif baslarsan gune bence bebeğin asla mutsuz olmaz çarçabukta atlatır bu durumu. her bebek binbir türlü problemle büyüyor hepimizin çok sakin ve güçlü olması lazım.

meltemcivil aynı durum bizde de var. 3 kilo 50 gr doğdu kızım ay sonunda 3800 oldu. Doktor az kilo alıyor dedi hep bana. Mama vermelisin diye dayatti. Bende ona sütün bol ama bebegimin istahsiz olduğu için az az emdiğini bu yüzden az kilo aldığını (ki aslında az da değil) bir türlü anlatamadim. 3- 5 dk 10 dk çok canı isterse 15 dk emiyor arkasından da bol bol kusuyor. Bazı günler iştahı birden bire artıyor gün boyu mememde süt birikmesine fırsat kalmıyor ama çoğu zamanda da bin nazla emiyor göğüslerimden sütler akıyor. Napalim bizim bebeklerimizde böyle. ayda belki 2 kilo alamazlar ama 600gr 1 kilo arasi çokta rahat alırlar. Az olsun anne sütüyle olsun :)

Mamaya baslayalim demedi hic, diren zorla da olsa emzir diyo ama sürekli bdni geriyo az kilo alıyor deyip duruyo.
Senn doktorun nerde betülcüm?

Üf bırak ya... doktor mu diyor sütün az diye? Bebekler ayda asgari 600 gram alsınlar yeter. Eminim önümüzdeki ay daha iyi kilo alır. Sen emzirmeye devam et, mama başlama nolur...

İnan sütüm de az değil zeynepcim, bebek emmeyince şıpır şıpır akiyo, pompa ile cekiyrm ardından hemen bebeği emzirsem yine de süt geliyo Kadin hala "sütün az demek ki" diyo bana, inandiramadm kadını sütümün olduguna

Haklisin denizcim, bade de 3340 dogdu hastaneden 3250 ile cıkti, 30.günde 3940 idi yani 700gr almiş Asm deki hemşire de kötü değil dedi ama bizim dr u memnun edemiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…