• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Bir sorum daha var sizin bebişler her gün kakasını yapıyor mu.. Bizim minik 2 günde 1 yapıyor normal mi??
Doktorlar bebekler için günde 10 kez de kaka yapsa, 10 günde 1 defa da yapsa normal diyorlar. Benim kızım günde 3-4 defa yapıyor.

Kızlar benimki acayip elini emiyor ya sütümün yeterli olduğunu düşünüyorum kilo alimi da iyi acaba doymuyor mu yoksa refleks mi bilemedim baya yumruk yapıp cuk cuk emiyor elini bazen de parmagini allah ne verdiyse :)) napicagimi şaşırdım
Refleks canım. Merak etme. Hem çok tatlı oluyorlar. ;)

cnm yurtdisinda istege bagli degil zaten asi karnesinde var yapiyorlar mutlaka. yapilcak bzmde

cok gecmis olsun cnm

isinincaya kadar cnm sadece
Canım sen nerede yaşıyorsun? Rotavirüsü aşısı demek zorunlu. Bence de öyle olmalı.

bugun kontrolumuz vardi oglusum 4.5 kilo olmus boyumuzda 55:KK68:
Maşallah.

Kizlar gunde 4 defaya yakin bir cay bardagina.bir cay kasigi kimyon azicik.seker koyuyorum.sicak suyla demleniyor soguyunca iciyorum. Ictigimden.beri kizim masallah pirt pirtlatiyo deneyin derim
Ben de çorbama 1 çay kaşığı kadar koyup içiyorum.

süt parası dedikleri zaten gelen para ve sadece kimlikle ptt den alıyorsun öteki sorularını bilmiyorum ama dr bana normal doğumdan sonra iki bebek arası en 1 yıl olmalı dedi ki bu süre bile riskliymiş
Doğum parası 300 tl, süt parası 120 tl.diye duymuştum. Yanılıyorum sanırım. Bugün 300 tl.yi ptt den aldım.

Dun 40 imiz cikti sukurler olsun. Ve ben bugun itibariyle kendi kurallarimla yasamaya basladim. Ilk olarak kerem bebegi kendi yatagina alistirmaya calisiyorum. Cunku kolayima gelmisti bizimle uyumasi . Fazla alismadan vazgecelim. Cunku bu duruma bebekten cok biz alistik. Ayri yatkrinca ozluyorum birsey olacak saniyorum. Gozumun onunde dibimde yanimda kosemde olsun istiyorum hep. Gormemisin cocuu gibi =)
Vee gece rutinj uygulayacamm. Bu aksam basladim. Her aksam 9-10 gibi once banyo. Sonra masaj sonra emme.. ve uyku. Simdilik super 9 da yikamaya basladik 10 da tam olarak uyudu. 12 de emzirdim. Hem hic aglamadi hem kendi yatagnda. Oysa dun bu saatlerde cigiriyodu. Tavsiye ederim kizlar deneyin. Banyoyu aksam yaptirin..
Hayırlı olsun canım.

Genel anestezi oldum. Memnunum fakat tek sıkıntım dikislerin uzerinde uusma var. Hissizlik gibi. Hep bole mi kalcam bilemiyorum. Buda sezeryanla alakali zaten genel olup olmamasiyla degil.. genel disinda benim yuregim dayanmazdi zaten
O uyuşma bende de var. 2 yıl sonra geçenler varmış.

1.soruyu bilmiyorum. 2. Soru sezaryan-normal farketmez; anne vücudunun tekrardan bir gebeliği kaldirabilmesi için en ideali aradan 2 yıl geçmesi.(Bu arada hayırdır hemen 2. Bebeği mi düşünmeye başladın :KK48:) 3.soru; ben normal doğum için gittiğim halde bebek bi türlü cikmayinca acil sezaryan a alındım. Acil sezaryan da genel anestezi ile yapılıyor. Epidural, genelden çok daha iyi her açıdan. Genel anestezi de aldığın ilaç bebeğe de geçiyor. Genel anestezi de entube ediliyorsun (soluk boruna tüp takılıyor.) Entubasyondan dolayi yaklaşık 1 hafta filan -özellikle de ilk 3 gün- bogazimda gıcık hissettim. Gıcık gelince öksürmek istiyorsun ama öksürünce de dikislerin acıdığı için öksüremiyorsun. Çok kötü biseydi; böyle yazınca küçük bir problemmis gibi geliyor ama çok kötü bişey. Öksürmemek için sürekli su içtim, gözlerimden yaşlar geldi... Eğer sezaryan olacaksaniz; epidural ya da spinal anestezi... Genel çok kötü; ölüp geri dirilmek gibi...
Evet canım 2.yi düşünüyorum. :anneadayı::KK70:
Ben de 40+5 de gece 24.00 de suyum geldi. Sabaha kadar bekledik, açılma, sancı hiç olmadı. Sabah suni sancı takıldı, yine değişen birşey olmadı. Öğlen 12.30 da sezaryen oldum. Hep normal beklediğim için araştırmamıştım. Spinali tercih ettim. 10 dakika içinde bebek çıktıktan sonra benim uyuşukluğum geçti, geri kalan bütün zamanda dikişleri acıları herşeyi hissettim. Ameliyat sonrası ise çok daha kötüydü. 10 gün boyunca şiddetli baş ağrıları çektim öyle ki dikiş ağrılarımı hissetmedim bile. 10 gün sonra baş ağrılarım azalınca dikiş ağrılarımı hissetmeye başladım. Spinalin yan etkisi imiş, sonradan öğrendim. O yüzden ben de kesinlikle spinali tavsiye etmem.

Doktorlar bebekler için günde 10 kez de kaka yapsa, 10 günde 1 defa da yapsa normal diyorlar. Benim kızım günde 3-4 defa yapıyor.

Refleks canım. Merak etme. Hem çok tatlı oluyorlar. :KK66:

Canım sen nerede yaşıyorsun? Rotavirüsü aşısı demek zorunlu. Bence de öyle olmalı.

Maşallah.

Doğum parası 300 tl, süt parası 120 tl.diye duymuştum. Yanılıyorum sanırım. Bugün 300 tl.yi ptt den aldım.

Hayırlı olsun canım.

Ben de 40+5 de gece 24.00 de suyum geldi. Sabaha kadar bekledik, açılma, sancı hiç olmadı. Sabah suni sancı takıldı, yine değişen birşey olmadı. Öğlen 12.30 da sezaryen oldum. Hep normal beklediğim için araştırmamıştım. Spinali tercih ettim. 10 dakika içinde bebek çıktıktan sonra benim uyuşukluğum geçti, geri kalan bütün zamanda dikişleri acıları herşeyi hissettim. Ameliyat sonrası ise çok daha kötüydü. 10 gün boyunca şiddetli baş ağrıları çektim öyle ki dikiş ağrılarımı hissetmedim bile. 10 gün sonra baş ağrılarım azalınca dikiş ağrılarımı hissetmeye başladım. Spinalin yan etkisi imiş, sonradan öğrendim. O yüzden ben de kesinlikle spinali tavsiye etmem.
bn amerikadayim cnm

2. mi :KK52:
Yaştan dolayı mı hemen düşünüyorsun canım?
Bende 40+6 da epidural sezeryan oldum.
Benimde aklımda sezeryan hiç yoktu ama hayırlısı böyleymiş.
Ben epidural sezeryandan memnun kaldım.

sagol canim.Bende seni tebrik ediyorum insallah istediğin kiloya kavuşursun ki az kalmiş:)

Dün dedim ya hasta gibi kizim iste sabah dahada artti gribi ama simdi daha iyi canim

1.soruyu bende bilmiyorum2.soru en az iki yil ara verilmeli diyor doktorlar
3.soru genel anestesi bogazda gicik yaptigindan öksürmekte zorlandigimdan biraz zor gecti benimki e birde birgün arayla iki kere ameliyat oldugum icin dahada zor oldu .off o günleri hatirlamak bile istemiyorum:KK43:
ya bende çok yiyiyorum ve surekli tatli şeyler istiyor canim gece fare gibi daliyorum mutfağa ne bulursam yiyiyorum
Ben şimdilik emzirdiğim için böyleyim memeden kestiğim anda bebeği,gör bak nasil kilo aliyorum:KK17:
Canım teşekkürler.

Cnm genel anestezide yok toparlanılamaz yok ayaga kalkılamaz yok bebek çok etkilenir gbi bir şey yok.bebegi hemen 5 dk içinde çıkarıyolar etkilenmesin diye hurafeler olmasın :))

Ben aynı günün akşamı kendi kendime ayaklanıyodum 2.-3. Gün ağrım bile nerdeyse kalmadı.
Öksürük bende olmadı mesela belki bünyeye göre değişiyodur.
Spinalde omurilik felci rski olması ( düşük ihtimal dahi olsa) eşimi çok korkuttuğundan ve benim bel fıtığım olduğundan sorun yaşarım diye düşünüp geneli tercih ettik. Anestezi uzmanı da spinalde bel ve baş ağrıları olabiliyor demişti bazı kişilerde.
Tabi spinalde de bebegi hemen görmek paha biçilemez.
Sen hemen ikinciyi mi düşünüyosun? Hayırlısı olsun cnm, toplamda 2 yıl diyorlar rahmin toparlanması için ama bazıları da peşpeşe yapıyor çok da memnunlar huzurluvemutlu huzurluvemutlu
Hemen olmasa da 2.için çok ara vermek istemiyorum. Ben de sırf bebeğimi hemen görmek için spinali tercih ettim.

@Gul_ay01 gülaycım ben eski kıyafetlerime giriyorum diye rahatım ama fazladan kilo vermek emzirmenin nimetlerinden faydalanmak fena olmazdı:KK70:ama bu kdr yerken kilo almamam bile mucize dünyaları yiyom seninle aynıyız tatlıya düştüm iyice:KK15::cool:
folik folik nerelerdesinnn yavrumm sende çok yiyo musun bu konuda neler düşünüyosunn öZledimmmm seniiii kııııızzz:KK60:
Ayyy hem de nasıl yiyorum :confused: dağları taşları yiyorum doymuyorum :rolleyes: durdurulamaz önlenemez bir iştahım ve tatlı isteğim var artık benim :KK73:eski pantolonlarıma henüz giremiyorum ama çok da tın :KK75:

Ilk iki sorunun cevabını bilmiyorum :110:ama genel anestezi oldum ben çok memnun kaldım sorun yaşamadım
Teşekkürler canım. Peki sende öksürük, bulantı, kusma falan olmadı mı?

evet ya ateşlend, huysuzlandı tam iyi oldu derken 3 günsonrada verem aşısı vuruldu oda ateş yaptı ama atlattık 3. ay hiç aşı yok rahat olacak kızım

bizim dr da hazır 2. ay aşı zaten olacak 3. ay bo kalsın vücutları dinlensin diye vermedi hemen olduk ve atlattık umarım sizde kolaylıkla atlatırsınız
Geçmiş olsun tekrar. İnşallah hepimiz aşıları kolay atlatırız.

Refleks canım. Merak etme. Hem çok tatlı oluyorlar. :KK66:

Maşallah.

Hayırlı olsun canım.

evet ya ben süt parasını unutmuşum ondan karışıklık oldu

Gündüz uykularinda karyolada ben de bebekle yatıyorum zaten kocaman yatak. Ama geceleri babası ben ve bebek cesaret edemem.

Uyurken dönerim filan diye korkarım ben yaa :KK43: bi kere ben de öyle uyuyakalmışım, uyanınca vicdan azabı çektim, hadi donseydim diye düşündüm.
Yok ben dönmem bide az kıpırdasa uyanıyorum

gündüz düzenini oturtamadım bi türlü.. bazen uzun uyuyor bazen evde ses olunca falan uyanıyor huzursuzlanıyor .. saatler kayıyor.
dünden beri uyuyor diyebilirim iki gündür bizde uzuun uzun uyuyorz. emiyor atını temizliyorum hoop gözler kaymış..
Önce altını alıp emzirmeye de dene ben öyle yapıyorum bölünmüyor uyku altını açınca illa açılıyor çünkü uykusu

Merhaba anneler 26aralikta dogumm oldu ama bn ocak anneleriyle devam ediyorum size sorum oluck cvplarsanz çok sevinirim oğlum hapsiriyo ve oksuruyo hastaneye gitmek istemiyorm ztn yetrnce salgın var evdekiler yüzünden hasta oldu yavrm bnde tabikii o oksurdukce bn oluyorm bebegnz hasta oldysa ne kullandınız onerilerinz neler cvplarinz icn smdiden teskkrler

Teşekkürler canım. Peki sende öksürük, bulantı, kusma falan olmadı mı?

Geçmiş olsun tekrar. İnşallah hepimiz aşıları kolay atlatırız.
Yok canım hiç biri olmadi ağırdan hissetmedim gayet rahattı baş ağrısı falan yoktu zaten 4 gün sonra annem gitti ben yemek yaptım evi supurdum

Merhaba anneler 26aralikta dogumm oldu ama bn ocak anneleriyle devam ediyorum size sorum oluck cvplarsanz çok sevinirim oğlum hapsiriyo ve oksuruyo hastaneye gitmek istemiyorm ztn yetrnce salgın var evdekiler yüzünden hasta oldu yavrm bnde tabikii o oksurdukce bn oluyorm bebegnz hasta oldysa ne kullandınız onerilerinz neler cvplarinz icn smdiden teskkrler
Selam canim belki hasta değildir benim oğlum da hapsiriyordu ara ara da oksurdu bende korktum hasta diye dr götürdüm ama çok şükür bişey çıkmadı ateşi yoksa korkma

Önce altını alıp emzirmeye de dene ben öyle yapıyorum bölünmüyor uyku altını açınca illa açılıyor çünkü uykusu
zaten önce altını alıyorum sonra emziriyorum ama yazarken ters olmuş..
bu arada erkek bebeği olanlar altını alırken malum oraya buraya çişi yapıyolar ya benim ki bu sabah popoyu silmek için ayaklarını kaldırdığımda yüzüne çişine yaptı ve gözüne ağzına girdi. mikrop kapar mı yaa baya endişelendim !!!

Back