• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
derya benim kızda şap şup elini parmağını hatta ağzını neye yapıştırsa emiyor dr sordum bende refleks miş bu davranış dr behringer kaşığını bile emmeye kalktı emzik de almıyor maalesef eldivenle bile emiyor cadı kurtuluş yok emecekler ellerini geçen battaniyesinin köşesini kıstırmış cok cok emerken yakaladım :KK20:çok şirindi:KK70::KK68:
Oy yerim ya bizim sipada yakalarsa affetmiyor

Kızlar 3 sorum var.
:KK70::KK70::KK70:
1) Sms geldi. Doğum paramı yatırmışlar. Peki süt parasını nasıl alıyoruz?
2) Sezeryan doğumdan sonra 2.bebek için ne kadar beklemek gerekir? :anneadayı:
3) Genel anestezi ile sezaryen olanlar kimlerdi? Memnun musunuz?
Ilk iki sorunun cevabını bilmiyorum :110:ama genel anestezi oldum ben çok memnun kaldım sorun yaşamadım

Hangi kremi kullanıyorsun canim ?
Ben lansinoh ve garmastan kullanıyorum ama pek ise yaradığı söylenemez
Benimde 37. Gün oldu
Mama verirken içim parçalanıyor ama doymuyor kuzum başka ne yapabilirim ki
Önce iki göğsümü bir saate yakın emziriyorum sonra mama veriyorum
Canım tomrisin emzirme notlarını okumanı tavsiye ederim. İnternette var.

Bide tam geciyor gibi oluyor sonra tekrar yara başlıyor
Simdi göğüslerim yumuşadı bu sütun gittiğinin mi göstergesi acaba
Ama uykudan uyanınca ağırlaşmış ve ağrılı oluyor sonra yumuşuyor gün boyu
Göğüslerin yumuşaması olgunlaştığını gösterirmiş. Yani yeterli miktarda süt ürettiğini. Uzun süre emzirme olmayınca ağır ve ağrılı oluyor. Geceleri daha geniş aralıklarla emiyorsa ondan öyledir. Benim kızım da 3 gündür geceleri 5 saat uyuyor. Sabah taş gibi olmuş oluyor.

Valla hic Dr.sormadim cevremde ne kadar bebek büyüten varsa veriyomus sende ver diye tuturdular bende arada bir veriyorum
Bana da su ver diye tutturdular. Ama vermedim. Doktora da sormadım.

Canım öncelikle herkese yaptığım önerileri yapıp sonra da 2 gün önce kendi başımdan geçen acı tecrübeyi anlatacağım.
Öncelikle moralini yüksek tut, olumsuz düşünme. Bol sıvı tüket. Su, boza, komposto iç. Bebeğini bol bol emzir.

2 gün öncesine kadar benim bol sütüm vardı. Göğüs pedi kullanmayınca kıyafetimin dışına taşıyordu. Son günlerde sağ memem yara oldu, kabuk bağladı. Canım çok yamasına rağmen emzirmeye devam ettim. Geçtiğimiz cumartesi günü emzirirken kabuk koptu, kanadı, kızımın dudaklarına falan kan bulaştı. Ben de sağ taraf ile emzirmeyi bıraktım. Sadece sol ile devam edip sağ tarafı da sağdım. Bu sefer sol taraf da yara oldu. Canım çok yanmaya başlayınca ikisini de sağıp vermeye başladım. Moralim bozuldukça sütüm azaldı, sütüm azaldıkça moralim bozuldu. Kızım açlıktan ağlıyor, ben kesinlikle mama vermek istemiyordum. En sonunda dayanamayıp pazar gece 23.00 de eşim mama aldı. Sadece 1 gece için mama vermeye karar verdim. Gece 04.00 e kadar sağıp verdim ama sütüm iyice azaldı. 04.00 de mama verdim :KK43:
İlk ve son oldu. İnşallah bir daha mama vermek zorunda kalmam.
Sonra kendimi toparladım. Sütümün artacağına inandım. Boza, su içtim. Komposto yedim. Sonuç sütüm tekrar arttı. Şimdilik göğüs pedine taşmalar olmuyor ama olmasına da gerek yok. Sütüm var ve kızıma yetiyor.

Acı bir tecrübe yaşadım ama neyse ki 1 gün sürdü. Moralin süt üzerindeki etkisini çok açık ve net olarak gördüm. O yüzden lütfen moralini yüksek tut. Bebeğine yeteceğine inan. Bebeğin çiş ve kaka yapıyorsa, kilo alıyorsa, doktorun gelişimini iyi bulduysa sütün yeterlidir. Hiç kafana takıp canını sıkma :KK66:
sohrabbb sohrabbb sana bahsettiğim yazım yukarıda ;)

Benim bebişte iki gundur öyle dediğin gibi dalgin ama benimki akşam saatinde öyle sonra cok uyumuyor meme istiyor ama emerkende memeyle kavga ediyor
Bir sure boyle devam ediyor bu durum bazen gece 2 ye kadar suruyor sonra yorulup uyuyor
Onlari cözmeyi bekleme canim 2 yaşina kadar böyle bir günleri diger günlerine uymaya bilir.her sey yolunda giderken bir bakarsin yeni bir huy cikmiş şaşar kalirsin
Benim kızım da mememle kavga ediyor
;)

memelerinde beyn, vaarmış ve bebek kendi ihtiyscı kadar süt üretimin, sağladıkça sızma olmamış bir süre sonra diye söyledi yani normale dönmeden kastım ped kullanmamak ben kullanmıyorum artık taşma olmuyor ama bebeğim fazlasıyla doyuyor bende öyle anladım ama taşarsa da hayır demem sanki çok sütüm var gibi hissedeceğim gibi geliyor nedense
Teşekkürler canım.

Aynen ben de baby me nin pamuklarını kullanıyorum. Termos iyi fikirmiş. Her seferinde mutfağa gidip sıcak su almaktan daha pratik. :KK66:

Sadece pişik olduğunda da mı zeytinyağı sürüyorsun yoksa her alt açmada mı?

Bem lavaboya döküyorum canım.

Senin yazdıklarını okuyunca kendim yazdım sandım. Ben de unibaby aldım ve 1 defa hastanede kullandım.

Uyurken de uyanıkken de bazen oluyor. Sanki balgam var da çıkarmaya çalışıyor gibi.

Sadece süt içtikleri için cıvık olur diye düşünüyorum. Benim kızımın da cıvık.

Henüz yapmadım. Cesaret edemiyorum. Sanırım jilet kullanacağım.

Canım ben mesajları geriden takip ediyorum. Aşınızı olmuşsunuzdur. Nasıl oldu Nil? Ateşi çıktı mı? Aynı endişeyi ben de yaşıyorum. Daha 40 ımız çıkmadı, ben 2.ay aşısını düşünüyorum.

Hayırlı olsun canım. Sağlıkla büyüt bebeğini. Aramıza katıl tabi, burası çok eğlenceli :KK66: Bu arada ben de 14 aralıkta doğum yaptım.
evet ya ateşlend, huysuzlandı tam iyi oldu derken 3 günsonrada verem aşısı vuruldu oda ateş yaptı ama atlattık 3. ay hiç aşı yok rahat olacak kızım
Rotavirüsü aşısı 2 ile 6.ay arası yapılıyormuş. 2.ay zaten 3 tane aşı olduğu için hemşire bana 3.ayı tavsiye etti.
bizim dr da hazır 2. ay aşı zaten olacak 3. ay bo kalsın vücutları dinlensin diye vermedi hemen olduk ve atlattık umarım sizde kolaylıkla atlatırsınız

sagol canim.Bende seni tebrik ediyorum insallah istediğin kiloya kavuşursun ki az kalmiş:)

Dün dedim ya hasta gibi kizim iste sabah dahada artti gribi ama simdi daha iyi canim

1.soruyu bende bilmiyorum2.soru en az iki yil ara verilmeli diyor doktorlar
3.soru genel anestesi bogazda gicik yaptigindan öksürmekte zorlandigimdan biraz zor gecti benimki e birde birgün arayla iki kere ameliyat oldugum icin dahada zor oldu .off o günleri hatirlamak bile istemiyorum:KK43:
ya bende çok yiyiyorum ve surekli tatli şeyler istiyor canim gece fare gibi daliyorum mutfağa ne bulursam yiyiyorum
Ben şimdilik emzirdiğim için böyleyim memeden kestiğim anda bebeği,gör bak nasil kilo aliyorum:KK17:
kuzum hemen iyi olsun bebeğin hastalık bebeklerimizden uzak dursun şu aralar tek istediğim şu kara lkışı atlatalım hasta olmasın bebekler daha fazla evlere k,mse gelmesin artık başka bir şey dilemez oldum kv mi bile unuttum neredeyse bu korkular yüzünden

Cnm bnm bazen acıyor uçları eğer çok çektiyse çok emdiyse fln ama geçiyor bir kaç saate.
Rengi bnm değişmedi aynı bilemedim o yüZden kremden etkilenmemiştir bence
ya benib bildiğin eski rengine döndü meme uçları ama sütte normal geliyor acaba bu durum normalmi bu arada yarın ortopedi dr götürücez kızımı bakalım neler söylecek

Kizlar bu arada aksam yazmistim gece rutini uygulamaya basladim diye. Iglusum 12 de yatip 4 te uyandi. Ilk defa bu kadar uzun uyudu. Simdi altini degistirdim emzirdim. Hoooop kendi yatagina. Gazi var sanirim yada kakayi yaparken zorlaniyor. Hafif soylenmeler ikkinmalar var ama bakmiyorum uyumasini bekliyorum. Insallah tutar bu is.. olirsa var ya super birsey.. hele 2. Ay bitiminde gece kalkmalar bire duserse daha da super..
Bizimki seviyor gece uykusu inşallah böyle gider 12 de yatıyo uyanmazsa 3 gibi biberonla süt veriyorum bir daha 6 gibi uyanıyor yanlış mı yapıyorum kendi mi uyanmalı bide gündüz düzeniniz var mı

39.günündeyim. 2-3 gündür kanama yok ama sarı bir akıntı var.

Ahhhh o yaralar yüzünden neredeyse sütten kesilecektim :KK43:
Canım moral çok önemli. Sütünün olduğunda inan. Emin ol ki sen de keyifle emzireceksin. :KK66:
Daha önce ayrıntılı olarak yazmıştım. Okudun mu bilmiyorum. Seni o yazdığım yazıya etiketleyim. Onu oku canım. Benim için acı bir tecrübe oldu.

Doktorlar bu konuda ikiye ayrılmış durumda. Ben de sadece anne sütü veriyorum ve su vermiyorum.
Kızlar kanama bitmişti akşam yine geldi 50 gün oldu nerdeyse

Hastaneden geldigimizde daha yatirdik ... bilmem hic korkmadik. Cook uykulu oldugumuda reflu yatagina koyduk. Bolece aramizda ama bizden yuksekte kaldi. Bi de reflexleri guclu bi cocuk. Memeyi bile istemediginde ilk gunden gucle uten bi cocuk oldugundan onada guvendik. Tabii alah korusun ama dikkatli olmak lazkm esimde bende sakin yatan kisileriz. Ama en onemlisi de sezeryanliyken zaten donemiyordum o arada alistim
Ben eşime güvenmiyorum o sabah 7 de gidiyor sonra yanıma alıyorum oğlumu

Valla bizim ki pişik oldu hametan ve bi ilaç daha vardı ikisini karıştırp sürdüm 1 haftaya kalmadan geçti.. Prim a kullanıyorum bende. Pamukla siliyorum hala altını . Ama kilo aldıkça isilik gibi oluyor vücudu boynunun altı kollar bacaklar:))
Bizimde oldu oyle cnm ben koltuk altina bacaklara felan nemli kalmasin diye pudra surdum ovusturdum 2 gune gecti valla simdi cok sukur o konuda iyiyiz poponunda kuru kalmasina dikkat et silince pudrala cok iyi geliyor valla niveanin pisk kremini kullaniyorum ben hic olmadik valla

Dun 40 imiz cikti sukurler olsun. Ve ben bugun itibariyle kendi kurallarimla yasamaya basladim. Ilk olarak kerem bebegi kendi yatagina alistirmaya calisiyorum. Cunku kolayima gelmisti bizimle uyumasi . Fazla alismadan vazgecelim. Cunku bu duruma bebekten cok biz alistik. Ayri yatkrinca ozluyorum birsey olacak saniyorum. Gozumun onunde dibimde yanimda kosemde olsun istiyorum hep. Gormemisin cocuu gibi =)
Vee gece rutinj uygulayacamm. Bu aksam basladim. Her aksam 9-10 gibi once banyo. Sonra masaj sonra emme.. ve uyku. Simdilik super 9 da yikamaya basladik 10 da tam olarak uyudu. 12 de emzirdim. Hem hic aglamadi hem kendi yatagnda. Oysa dun bu saatlerde cigiriyodu. Tavsiye ederim kizlar deneyin. Banyoyu aksam yaptirin..
Bende gece 10 gibi yikiyorum masajlar sonra emme bi bakmisiz uyumus sonra cok sukur gece guzel geciyor aynen kizlar gece yikayin cok rahatliyor bebekler valla bikere enistem rahatsizlaninca esim gidecek diye 7 de yikadik o gece perisan oldum uyudu bu hemen gece uyku kalmadi tabi hep ayakta perisan olmustum daha tovbe ettim gece yikiycam kv gece yikanmasini pek istemiyor ama gece yikanmazmis ben yikiyorum valla rahat ediyorum napim

Yanınızda nasıl cesaret ediyosunuz? Ben ezeriz filan diye korkuyorum. Yanıma bebeği aldığımda kasilmaktan uyuyamıyorum
Valla kuzum bende aliyorum bazen yanima ama cok huysuzlanmissa zaten ayri odalardayiz esimle yatak odasi petek ol.asina ragmen sogyk biz mecburen cunyirla baska odadayuz , ( cok huysuzlaninda yanima aliyorum yaoamm saniyordum ama valla cok guzel yatiyorhz

Valla kuzum bende aliyorum bazen yanima ama cok huysuzlanmissa zaten ayri odalardayiz esimle yatak odasi petek ol.asina ragmen sogyk biz mecburen cunyirla baska odadayuz , ( cok huysuzlaninda yanima aliyorum yaoamm saniyordum ama valla cok guzel yatiyorhz
Bazen yüzüstü koynumda uyuyor bende uyuyorum valla çok rahat ediyoruz ikimizde

Bende gece 10 gibi yikiyorum masajlar sonra emme bi bakmisiz uyumus sonra cok sukur gece guzel geciyor aynen kizlar gece yikayin cok rahatliyor bebekler valla bikere enistem rahatsizlaninca esim gidecek diye 7 de yikadik o gece perisan oldum uyudu bu hemen gece uyku kalmadi tabi hep ayakta perisan olmustum daha tovbe ettim gece yikiycam kv gece yikanmasini pek istemiyor ama gece yikanmazmis ben yikiyorum valla rahat ediyorum napim
Geçen akşam yıkadım 8 de uyudu sabah 8 e kadar gözünü açmadı sadece karnını doyurmak için uyandı gözünü açmadan geri uyudu maşallah

Back