- 31 Mart 2015
- 11.774
- 7.150
- 198
- 38
Şimdi geldim dr dan Unuttum sormayiMeltemcim sorduğunda yazarmisin ben emzirdigimden beri tatlı yiyiyorum ne bulursam çikolata falan eğer bebeğe zararliysa yemem bende
Ben fazla uyku bölmeden doyuruyorum canım akşam 9 da uyudu 11 buçukta kıpırdamaya başladı sağdığımdan 100 CC verdim 2 ye kadar uyudu sonra emzirdim 2-3 saat arayla kendi uyanıyorKızlar gece bebişleri Nasıl besliyorsunuz gece 15 dk emdi sagdığımı vermedim daha rahat etti sanki cok beslemek zorluyor gece galiba
Bu süt kokusu olayını bilmiyordum... Ama mantıklıCanım sakın böyle düşünme. Bebeğin için olmazsa olmaz tek bi varlık var o da sensin. Sakın bi daha böyle düşünme
Her bebek için en mükemmel anne kendi annesidir
Sende susmamasının sebebi ise çok basit. Süt kokun. Bemde de aynı şey oluyo. Bebek süt kokısunu alınca kıvranmaya başloyor...
Benim kvde de benimle yatak odamizda yatma hayaliyle geldi ve kaliyor ama hic ohtiyac duymadim cok sukur.gece uyanip emzirip uyutuyorum kendim 40imiz cikacak nerdeyse hic yardim istemedim.eminim sende basarabilirsin.benimde ilk bebegim ve cevremde hic bebek olmadi.biran once herseyi kendin yapmaya baslaman lazim hem kendine guvenin gelir hemde kven kendisine ihtiyac yok diye evine doner belkiBaştan beri, ilk 2 hafta annem sonrasında da kv vardı zaten. Sezaryen oldum, ilk hafta kucağıma almak bile çok zordu. Hep yardım almış oldum bebeğe bakma konusunda. Kendi başıma banyo bile yaptirmadim henüz... bebeğine tek başına bakan o kadar çok insan var ki... ben ise yanımda biri olmazsa bakamazmışım gibi... Kv diyor ki sen emzir git, gece uyanirsa sana haber veririm. İyilik yaptığını düşünüyor ama öyle olmaz ki! Öyle annelik mi olur. Bebeği kendi uyudugum odada uyutsam, aglamasini hemen duyup geliyor. O kadar da iyilik yapmasını istemiyorum. Bıraksa da ben baksam cocuguma, cok aşırı yorulursam, yardım istesem... Sonuç, ben kv ile oturma odasında bebekle uyuyorum, eşim yalnız yatak odamizdabebek uyanirsa ağlarsa, kv ve ben uyaniyoruz. Bebek onun kucağında bile olsa oturup uyumasini bekliyorum. Bebek ağlarken uyuyamam ki zaten... işte bakıyorum bebeği uyutmayi o başarıyor, bebek onun kucağında aglamayi kesiyor; bu da ben de yetersizlik duygusu oluşturuyor... neyse bugün kendim banyosunu yaptırmayı deniycem....
Ben konuşmiycam direk çemkircem, ama anneme surat asar da annem de üzülür die anneme kıyamıyorumAynen meltem benim annemde yanim rahat konuşamıyorum bisi diyemiyorum ama annem gitsin ilk is konuşmak olucak esimle
Amin hepimizin annesinden halimecim.İyiki annelerimiz var Rabbim eksiklerini göstermesin benim annemde bana hic is yaptirmiyo.yemek yapiyo temizliği yapiyo allah razi olsun ondan
Ahh meltemcim hatırlıyo musın leylayla bende aynı böyleydik kv. Ler bizdeyken nasıl bozuyolar psikolljimizi lohusa halimizle. Sen beddua etme kalbin ferah tut az kaldı 40ın çıksın daha da rahat olcak her şey düzenin oturcak. O ne öyle bütün gün elinden almak. O bebegin sana ihtiyacı var.
Az daha sabır tatlım...
Kıza bilezk, bana pırlanta küpevallahi meltemcim beni annemde deli etti ne yalan söyleyeyim ama her şimide yaptı saoğlsun ama senin kv fenaymış kuzum sana bir şey taktılarmı doğum hediyesi
Meltem boşuna dememişler ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar
Meltem sorsana gerçekten. Ben de hapır hupur yiyorum
Unuttum kuzum yaMeltem sorsana gerçekten. Ben de hapır hupur yiyorum
Ben de öperim valla :))
Cevabin icin cok tesekkurler arkadaşımHah aynı benim kayinvalide
SonSonraki mesajını da okudum
Ben de ilk cocugumda aynilarini hissettim
Kayinvalidem cok iyidir
Asiri fedakardir
Bana hicbir is birakmazdi
Bebegimi bana vermezdi
Biraz da guvenmezdi bana
Basta sutum gelmemisti, mama veriyorduk ogluma
kendi veriyordu mamayi, biz verirsek bogulurmus
Altini falan o degisiyordu
O kadar sahiplenmisti ki sanki o dogurmustu
Agliyordum hep
Sonra cok sukur sutum geldi de cocugu emzirirken kucagima alabiliyordum
Oglum uyumayan bi bebekti
Bi gun dayanamadim sikayetlendim
Uykusuzum falan diye
Kayinvalidem de ben goturup bakarim dedi sakaylaa
Ben de "zaten emzirmesem elimden alacaksiniz bu cocugu" diye cemkirdim
Ya insan biraz daha anlayis bekliyor
Bu ikinci cocugumda da daha rahatim
Bugunler gecicek, kayinvalide gidicek falan diye düşünüyorum
Senin deddediğin gibi kayinvalidem kucağına alıp susturuyor
Gece yanina aliyor, uyuyunca getiririm diyor
Bazen diyorum ben bakarim diye
Sonucta birkac gun sonra sen gidince mecbur bakcam vs.
Ilk cocugumda yalniz birakmiyordu beni
Ben de ayni senin gibi dusunuyordum
Ama inan yalniz kalinca sen de susturabilceksin
Benimki de cok agliyor
Kayinvalidem arada bi evine gidiyor toparlamaya
Baska cocuklari da var cunku
Ben yalniz kalmis oluyorum
Kizim agliyor agliyor
Sonunda susuyor
Ilk cocugumda ben de onunla agliyordum
Cunku susturamiyordum
Yetersiz goruyordum kendimi
Bunda eninde sonunda susacak diyil telasa kapilmiyorum
Kendimden ornek verdim
Yalniz degilsin bu konuda yani
Yetersiz gorme kendini
Ay benim oğlum da cok öksürür
34 aylık şu an
Ve de kreşe gidiyor
Kardeşini de öpüyor geldiğinde
Önceden daha çok öpüyordu
Şu aralar azaltti
Hevesini aldı galiba
Engellemek de istemiyorum
Kardeşine ve bize karşı olumsuz bi tavır içerisine girmesin diye
Size de cok geçmiş olsun
Rabbim şifa versin
Ben daha önceki konuşmalarımızdan dolayı öyle yazmıştım canım. Sonra burada yazdıklarını okudum. Baya sinir etmiş seni kv. Bende üstüne bilmeyerek öyle yazmışım kusura bakma.
Sakinlk ne kelime, eşimden bile nefret ettim artkk, hcbirini görmek istemiyrm, hepsini liğme liğme edip parçalamak istiyorum yemn ederim.Canım adı üstünde kv, sen bebeği versen de canı ortamı germek istediyse eğer o yine bir bahane bulurdu. O yüzden elinden geldiği kadar sakin olmaya çalış.
Olsun canım nasıl badis hanım gelişimiŞimdi geldim dr dan Unuttum sormayi
Bende gazı olduğu günler biogaia kullanıyorum çok memnunum. Dr vermişti her gün kullan sindirimi düzenliyo dedi ben her gün vermiyorum gaz oldukça veriyorum. Masaj yapıyorum her gün bacaklarına ayaklarına gevşiyor baya :))Bende nurse harveys kullanıyorum gaz sancımız yoktu pek bi haftadır aynı saatte kucak da gezdiriyorum emzik falan öyle susuyo
Tabi cnm herkesin tercihi ben meraktan sordum sana :)sodayı kv de söyledi ama ben vermedim delinir midesi fln ay ne bilim çok küçükler insan korkuyorBende emziriyorum
Doktor soyledi kimyonu
Ben yaptim ise yaradi
Herkes bursey diyor
Pamukcuk olmustu agzi doktor emzirdimten sobra su ver dedi mesela !
Bu yontemi annemlerde kullanmis zamaninda
Gazi kalmadi kuzumun
Uygulamak size kalmis kuzum
Al benden de o kadarSakinlk ne kelime, eşimden bile nefret ettim artkk, hcbirini görmek istemiyrm, hepsini liğme liğme edip parçalamak istiyorum yemn ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?