• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Bebege anne sütü dışında ek gıda vermek daha yenidoğmuşkrn zararı yok mudur? Dr a sordun mu bu karışımı o ne dedi? Emziren anneler de saf suyun bile bebegin dengesini bozduğu yazıyor bu karışım tehlikeli olmaz mı
Bende emziriyorum
Doktor soyledi kimyonu
Ben yaptim ise yaradi
Herkes bursey diyor
Pamukcuk olmustu agzi doktor emzirdimten sobra su ver dedi mesela !
Bu yontemi annemlerde kullanmis zamaninda
Gazi kalmadi kuzumun
Uygulamak size kalmis kuzum

Bebege anne sütü dışında ek gıda vermek daha yenidoğmuşkrn zararı yok mudur? Dr a sordun mu bu karışımı o ne dedi? Emziren anneler de saf suyun bile bebegin dengesini bozduğu yazıyor bu karışım tehlikeli olmaz mı
Ayrica.ilac vermekten kat kat iyidir bence

Benim kuzum da hasta istemeye istemeye antibiyotige başladık içim gidiyor dün eşimle oturup ağladık onun o halsiz haline boğaz enfeksiyonu gećiriyor bir yandan kusuyor bir yandan ateşi var burun desen sürekli kapalı rabbim evlatlarımızı korusun salgin var herkes hasta ben de mecburiyetten ayaktayım

Çok geçmiş olsun canım. İnşallah en kısa zamanda düzelir kuzun.

Pırlantasi altini kenarda kalsin, bişeyini istemiyorum bana yakın olmasin yeter, gözüm görmesin.

Ben daha önceki konuşmalarımızdan dolayı öyle yazmıştım canım. Sonra burada yazdıklarını okudum. Baya sinir etmiş seni kv. Bende üstüne bilmeyerek öyle yazmışım kusura bakma. :KK15:

@kaplan2535 N nefesim-35
Bu kaynanalarin hepsi aynı galiba, benmki de gecen cmt bana sormadan geldi gece kaldi, oglen 2 den gece 23 e kadar cocugu kucagnda tuttu vermedi, ben de sabaha kadar cıkarmadm bebegi odamdan, bu kez kendi "bana bebegi vermedinz" die küstü gtti, gitmiş eşime şikayet etmiş iki yüzlü kadın, beddua etmek istemiyrm cocugumdan cıkar die ama 10 günlük loğusayım, üzüntüden harap etti beni, allahım sağlık, huzur yüzü göstermesin bu kadına, tez zamanda belasını bulsun inş.

Canım adı üstünde kv, sen bebeği versen de canı ortamı germek istediyse eğer o yine bir bahane bulurdu. O yüzden elinden geldiği kadar sakin olmaya çalış.

Cnm konuş bebeginle sarıl bebegine kokunu duysun en çok sende susar boş yere kendini üzüyorsun bence. Al kucağına dolaş evin içinde şarkılar mırıldan fln. Bence yetersiz değilsin hormonlardan dolayı aşırı duygusalsın ve kendini susturamadığına inandırdığın için öyle oluyor

Bence kendine halsizlik ediyorsun yetersiz falan değilsin göğüs kalkanini cikarsanda bebeğini tam anlamiyla göğsüne yaslasan oda senin kokunu alir tam anlamıyla susar bence üzme boşuna kendini sütun kesilmesin bak
Baştan beri, ilk 2 hafta annem sonrasında da kv vardı zaten. Sezaryen oldum, ilk hafta kucağıma almak bile çok zordu. Hep yardım almış oldum bebeğe bakma konusunda. Kendi başıma banyo bile yaptirmadim henüz... bebeğine tek başına bakan o kadar çok insan var ki... ben ise yanımda biri olmazsa bakamazmışım gibi... Kv diyor ki sen emzir git, gece uyanirsa sana haber veririm. İyilik yaptığını düşünüyor ama öyle olmaz ki! Öyle annelik mi olur. Bebeği kendi uyudugum odada uyutsam, aglamasini hemen duyup geliyor. O kadar da iyilik yapmasını istemiyorum. Bıraksa da ben baksam cocuguma, cok aşırı yorulursam, yardım istesem... Sonuç, ben kv ile oturma odasında bebekle uyuyorum, eşim yalnız yatak odamizda :( bebek uyanirsa ağlarsa, kv ve ben uyaniyoruz. Bebek onun kucağında bile olsa oturup uyumasini bekliyorum. Bebek ağlarken uyuyamam ki zaten... işte bakıyorum bebeği uyutmayi o başarıyor, bebek onun kucağında aglamayi kesiyor; bu da ben de yetersizlik duygusu oluşturuyor... neyse bugün kendim banyosunu yaptırmayı deniycem....

Biz 57 gunluguz 2 haftayi gecti oksuruyordu. 3 gundur de hastanede yatiyoruz. bogmaca olmuş. Bebegi bogmaca olan anne var mi? onceki cocuklarinda da olabilir? bundan sonra ne olacak emebilecek mi kilo kaybi oluyor mu? çok uzgunum.kizlar benim krese giden oglumdan gecti bence. yaninda oksuren biri varsa bulasir dedi dr. aman dikkat edin.

Arkadaslar ben kendimi yetersiz bir anne gibi hissediyorum :KK43: bebegimi ben kendim tek başıma susturamiyorum ya da belki hiç öyle bi durumda kalmadığım için susturamiyorum sanıyorum... bebek aglayinca teskin edemiyorum bi türlü. Emzirirken susuyor ama karnı toksa ve agliyorsa elimden bişey gelmiyor. Eşimin ve kayinvalidemin kucağında susuyor, bende ağlıyor. Bi de kv çok sıkı olmayacak şekilde kundak yapıyor; bebek susuyor cidden. Kundak yapmasını istemiyorum, kalça çıkığı için risk faktörü. Ama ben de teskin edemiyorum ki bebegimi :KK43: kv sadece kucağına alsa bile susuyor çocuk... bi de goguslerimde çatlak olduğu için göğüs kalkanı kullanıyorum. Kullananlar bilir; sert bi cisim. O yüzden bebegimi kucağıma aldığımda tam olarak göğsüme bastiramiyorum; çünkü göğüs kalkanı sert bişey sonuçta; bu yüzden de belki benim kucağımda ağlıyor, bilemiyorum... herkes kendi bebeğini kendi büyütüyor, ben niye kendim bakamiyorum cocuguma :KK43:
Canım sakın böyle düşünme. Bebeğin için olmazsa olmaz tek bi varlık var o da sensin. Sakın bi daha böyle düşünme
Her bebek için en mükemmel anne kendi annesidir
Sende susmamasının sebebi ise çok basit. Süt kokun. Bemde de aynı şey oluyo. Bebek süt kokısunu alınca kıvranmaya başloyor...

Kızlar gece bebişleri Nasıl besliyorsunuz gece 15 dk emdi sagdığımı vermedim daha rahat etti sanki cok beslemek zorluyor gece galiba

Baştan beri, ilk 2 hafta annem sonrasında da kv vardı zaten. Sezaryen oldum, ilk hafta kucağıma almak bile çok zordu. Hep yardım almış oldum bebeğe bakma konusunda. Kendi başıma banyo bile yaptirmadim henüz... bebeğine tek başına bakan o kadar çok insan var ki... ben ise yanımda biri olmazsa bakamazmışım gibi... Kv diyor ki sen emzir git, gece uyanirsa sana haber veririm. İyilik yaptığını düşünüyor ama öyle olmaz ki! Öyle annelik mi olur. Bebeği kendi uyudugum odada uyutsam, aglamasini hemen duyup geliyor. O kadar da iyilik yapmasını istemiyorum. Bıraksa da ben baksam cocuguma, cok aşırı yorulursam, yardım istesem... Sonuç, ben kv ile oturma odasında bebekle uyuyorum, eşim yalnız yatak odamizda :KK43: bebek uyanirsa ağlarsa, kv ve ben uyaniyoruz. Bebek onun kucağında bile olsa oturup uyumasini bekliyorum. Bebek ağlarken uyuyamam ki zaten... işte bakıyorum bebeği uyutmayi o başarıyor, bebek onun kucağında aglamayi kesiyor; bu da ben de yetersizlik duygusu oluşturuyor... neyse bugün kendim banyosunu yaptırmayı deniycem....
Yapabilirsin kendine guven eğer ki iyilestiysen kv gitsin evine yada çocuk uyandigi zaman kalkmasin soyle konuş ben yorgun olunca yardim isterim.de esinlede konuş anlat ama paylasman gerekiyo ve inan kendine ..

Zinco işe yaramıyor biliyorum ayrıca alkol varmış onda. İkisini birden neden veriyorsun ki bence bir damlayı düzenli ver. Ama zinco alkollü.Biogaia mı verdi dr.un ? Kaç gün kullandın kaç damla?
Ikisinide kullan dedi nebilim anlamadimki gunde 1 kez ac kaenina 5 damla verdim

Benim ucundan akıyor bazen. Ama öyle fışkırma olmadı. Herkesin bünyesi farklı. Kafana takma canım.

Evet fışkıran oluyormuş. Benim görümcemin, annemin, teyzelerimin öyleymiş. Benim öyle değil. Sadece arada ucundan akıyor. :KK66:

remya remya ve @arge34 demir hapını ben de kullanıyorum. Doktorum doğumda kan kaybı olduğu için doğumdan sonra da kullanmamı istedi. Ben bebek için sorduğunu düşünmüştüm. Bebeğim için devit damla verdi sadece. 15.günden itibaren kullanıyorum.
Ben bebek için sormuştum canim

2 aralıkta doğum yaptım bebişim büyüyor çok şükür pazartesi 40 ımız çıkacak ancak çok fazla gaz sancımız var gece sabahlara kadar ağlıyoruz o ağladıkça içim gidiyor dayanamıyorum kuzum benim sizdede var mı aynı durum neler yapıyorsunuz arkadaşlar doktor metsil verdi başta kullanmadım sancılar azdı ama giderek artınca onu da verdim sanki azaltıyor ama kuzum yine de çok ağlıyor bir de rezene verin deniyor deneyen var mı son bir soru daha malum ikinci ay aşısı ateş yapıyormuş bizde bir tane ateş ölçer var ama koltuk altı ağlıyor pek ölçtürmüyor kızım aceba alından ölçen alan ve tavsiye edecek arkadaşlar var mı

Arkadaslar ben kendimi yetersiz bir anne gibi hissediyorum :KK43: bebegimi ben kendim tek başıma susturamiyorum ya da belki hiç öyle bi durumda kalmadığım için susturamiyorum sanıyorum... bebek aglayinca teskin edemiyorum bi türlü. Emzirirken susuyor ama karnı toksa ve agliyorsa elimden bişey gelmiyor. Eşimin ve kayinvalidemin kucağında susuyor, bende ağlıyor. Bi de kv çok sıkı olmayacak şekilde kundak yapıyor; bebek susuyor cidden. Kundak yapmasını istemiyorum, kalça çıkığı için risk faktörü. Ama ben de teskin edemiyorum ki bebegimi :KK43: kv sadece kucağına alsa bile susuyor çocuk... bi de goguslerimde çatlak olduğu için göğüs kalkanı kullanıyorum. Kullananlar bilir; sert bi cisim. O yüzden bebegimi kucağıma aldığımda tam olarak göğsüme bastiramiyorum; çünkü göğüs kalkanı sert bişey sonuçta; bu yüzden de belki benim kucağımda ağlıyor, bilemiyorum... herkes kendi bebeğini kendi büyütüyor, ben niye kendim bakamiyorum cocuguma :KK43:
Canım senin kokun bile yeter ona ama strese giriyorsan bebek hissediyor iyice ağlıyor ben uykusuz kaldigimda öyle oluyor esim sürdürüyor bende ağlıyor rahat olmaya çalış

Hah aynı benim kayinvalide
SonSonraki mesajını da okudum
Ben de ilk cocugumda aynilarini hissettim
Kayinvalidem cok iyidir
Asiri fedakardir
Bana hicbir is birakmazdi
Bebegimi bana vermezdi
Biraz da guvenmezdi bana
Basta sutum gelmemisti, mama veriyorduk ogluma
kendi veriyordu mamayi, biz verirsek bogulurmus
Altini falan o degisiyordu
O kadar sahiplenmisti ki sanki o dogurmustu
Agliyordum hep
Sonra cok sukur sutum geldi de cocugu emzirirken kucagima alabiliyordum
Oglum uyumayan bi bebekti
Bi gun dayanamadim sikayetlendim
Uykusuzum falan diye
Kayinvalidem de ben goturup bakarim dedi sakaylaa
Ben de "zaten emzirmesem elimden alacaksiniz bu cocugu" diye cemkirdim
Ya insan biraz daha anlayis bekliyor

Bu ikinci cocugumda da daha rahatim
Bugunler gecicek, kayinvalide gidicek falan diye düşünüyorum
Senin deddediğin gibi kayinvalidem kucağına alıp susturuyor
Gece yanina aliyor, uyuyunca getiririm diyor
Bazen diyorum ben bakarim diye
Sonucta birkac gun sonra sen gidince mecbur bakcam vs.
Ilk cocugumda yalniz birakmiyordu beni
Ben de ayni senin gibi dusunuyordum
Ama inan yalniz kalinca sen de susturabilceksin
Benimki de cok agliyor
Kayinvalidem arada bi evine gidiyor toparlamaya
Baska cocuklari da var cunku
Ben yalniz kalmis oluyorum
Kizim agliyor agliyor
Sonunda susuyor
Ilk cocugumda ben de onunla agliyordum
Cunku susturamiyordum
Yetersiz goruyordum kendimi
Bunda eninde sonunda susacak diyil telasa kapilmiyorum
Kendimden ornek verdim
Yalniz degilsin bu konuda yani
Yetersiz gorme kendini

Biz 57 gunluguz 2 haftayi gecti oksuruyordu. 3 gundur de hastanede yatiyoruz. bogmaca olmuş. Bebegi bogmaca olan anne var mi? onceki cocuklarinda da olabilir? bundan sonra ne olacak emebilecek mi kilo kaybi oluyor mu? çok uzgunum.kizlar benim krese giden oglumdan gecti bence. yaninda oksuren biri varsa bulasir dedi dr. aman dikkat edin.

Ay benim oğlum da cok öksürür
34 aylık şu an
Ve de kreşe gidiyor
Kardeşini de öpüyor geldiğinde
Önceden daha çok öpüyordu
Şu aralar azaltti
Hevesini aldı galiba
Engellemek de istemiyorum
Kardeşine ve bize karşı olumsuz bi tavır içerisine girmesin diye
Size de cok geçmiş olsun
Rabbim şifa versin

Kizlarre bakiiin heleeeee size gazdan nasil kurtuldugumun
Recetesini vercemm
20 gundur oyle rahatimki biz.55.gunluk olduk uyku duzenimizde oldu s ukur
Evet bana dua etceksiniz valla :)
1 cay kasigi rezene
1 cay kasigi anason
Yarim.cay kasigi kimyon
1 bardak sicak suya demleyin 5 dk
15cc bebise
Gerisini hergun siz icin
3 gune kalmaz bagirsaklar oyle guzel calisiyorki
Benimde oglumunda :) ahahaa
Ayrica anason uyku ve rahatlamada sagliyor
Bazilari diyo yom fazla bu vs
Valla annemde bizi boyle buyutmus
Ne varsa eskilerde var
Denerseniz pisman olmazsiniz
Diyim ben size ..
Haydin yapanlar bana yazsin sonuclarii
Opuldunuzzz

Benim yavrum bide cok kusuyo gaz sancisida eklenince bazen saatlerce kivraniyo huzursuz dalamiyo uykuya gazını çıkariyo. pırt ta yapiyo tuvaletinde yapiyi sukur hala ne gazi anlamıyorum kustu için mi kivraniyo yoksa gazdanmi anlayamıyorum.

O gaz damlalarinin hic bi faydası yok hepsini denemişti ilk bebegimde ilaç sonuçta içinde neler var kimbilir.

Akşam rezene. Yaptim bi çay kaşığı verdim bilemedim çok vermeye korktum. Komşumuz anasonla büyütmüş çocuklarını hep uyurlarmis. Oda uyuşturucu gb bisi diye korktum.

Bunu doktor mu dedi size korkuyorumda ondan size iyi gelmiş ne guzel uykunuz sutunuz çok olsun ins.

Back