alel ve lala yazmadık bız ama ödevi yanlıs anlamıs olmayasınız?OFFOFF...akşam biraz dikte yaptıayım dedim.. alel lala karıştırdı.. bocaladı.. nolcek bilmiyorum.. canı isteyince yazıyor sıkılınca bocalıyor hemen.. sinirlerim alt üst olmaya başladı ufaktan:bi daha lale ala alla lardayız..
ewet a dayız.. a ya bu pazartesi geçtik.. sanırsam yarın biter t ye geçeriz diye düşünüyorum bende..alel ve lala yazmadık bız ama ödevi yanlıs anlamıs olmayasınız?
bız e'lerden
ela , lale , el ele , elle,ele filan yazdık ya birde le el, al , la
bişi dicem siz hangi sesteydiniz a sesi dimi? ne zaman gecmiştiniz hangi gün?
buarada bende cok gerılıyorum ya bıseyde yapmıyor cocuk yazıcak ama boyle bı kıvranıyor bılmem ne oyalanıyor ay bende bıtsınde oturalım ıstıyorum . 7 gıbı dun derse oturduk bıttıgınde 1 saat 45 dk gecmıstı . morpaya 3 gündür bakamıyoruz . sonra ben kalktım sofrayı topladım camasır serdım , ust komsu cagırdı bı 10 dk gıttım geldım ne oturup bısı yapıyorum ne bısey . oglumda cok gec uyuyor ya 10.20 yataga gırdık uyuması yanından kalkmam 11:20
sabahları erken kaldırıp aksamları en gec ama en gec 10da uyumus olması gerekıyor yoksa yaslanıcam bu genc yasımda
oyun oynamaya vakıt kalıyormu ? benımkı oynamadan uyumuyorda.ewet a dayız.. a ya bu pazartesi geçtik.. sanırsam yarın biter t ye geçeriz diye düşünüyorum bende..
lala yı ben uydurdum.. dikte yaparken.. :))
karışık yazdıryorum ya.. lala falan kendi uyduruyorum hecelerden.. ela lale elle ele el ele vs..:)
sorma bizimkinin 9 da uykusu geliyor zaten..sabah 7de kalkıyor çünki..9 a kadar bitek zorunda hepsi..işimiz zor Allah yardımıcmız olsun inş.
oyun oynuyor illaki:)ala alla yazmışlar zaten dün.. bugün bilmiyorum ne yapacaklar..:)oyun oynamaya vakıt kalıyormu ? benımkı oynamadan uyumuyorda.
lala duyunca acaba benmı yazdırmadım dedım yanı
ala alla 'da vardı bırde
onlarıda yazarsınız bugun yarın hafta sonu pekıstırme hafta bası yenı harf yanı bız bu sekılde gıdıyoruz sanırsam D:
ben gene mumkun mertebe yavas gıdelım ıstıyoruzoyun oynuyor illaki:)ala alla yazmışlar zaten dün.. bugün bilmiyorum ne yapacaklar..:)
pazartesimi geçeriz acaba t ye)bakaım göecez.. oiyy gitgide karışıyor iyice.. ofoff..
ewet yavaş olunca daha iyi sindirirler zaten.. bizim öğretmenimiz yavaş ama sağlıklı gitmekten yana.. sınıfça yavaş yavaş ilerleyeceğiz diyor.. akşamları sağolsun watsap gurubumuzdan derdimiz sıkıntımız olunca yardımcı olmaya çalışıyor..bakalım er yada geç öğrnecekler elbette..umarım çok yıpratıcı bir süreç olmaz bizler içindeben gene mumkun mertebe yavas gıdelım ıstıyoruzbız daha sanırım tele , talat, atlet alet yazacagız baya zor geldı bana t harfı bana bıle zor geldı yanı
pazar gunude koye gıtmeyı dusunuyorduk aılecek , gıtmesek mı netsek bılemedım orada calıstıramam zaten
Eşimle de aynı şeyi konuştuk.haklısın.ezber yaptırıyorlar nedense:/Bir cocuk at yazabiliyorsa alet yazabiliyorsa atlet nasil yazamaz.bu işin mantığı cok sacma.nasil okuma sistemi bu.ela nin la hecesiyle lale nin la hecesinin ayni sey olduğunu bile bilmiyorlar.daha simdiden bıktım.sadece göz ezberi yaptiriyorlar.ela sozcugunu ezbere yaziyor.la hecesini ezberletmezsen ela sozcugunden la hecesini cimbizlayamiyor.dolayisiyla kafayi yiyecegim yahu.
Edebiyat ogretmeniyim.beynimin kivrimlari yaniyor.terzi kendi söküğünü dikemezmiş derler ya aynen öyle oldum.Eşimle de aynı şeyi konuştuk.haklısın.ezber yaptırıyorlar nedense:/
bende bazen aynı seyı dusunuyorumBir cocuk at yazabiliyorsa alet yazabiliyorsa atlet nasil yazamaz.bu işin mantığı cok sacma.nasil okuma sistemi bu.ela nin la hecesiyle lale nin la hecesinin ayni sey olduğunu bile bilmiyorlar.daha simdiden bıktım.sadece göz ezberi yaptiriyorlar.ela sozcugunu ezbere yaziyor.la hecesini ezberletmezsen ela sozcugunden la hecesini cimbizlayamiyor.dolayisiyla kafayi yiyecegim yahu.
valla ben acıkcası onerıyorum cunku cok guzel etkınlıklerı var. bakın gosterım sıze bır kac tanearkadaşlar morpa faydalı mı
üye olalım mı öneriniz ne.
yıllık 84,80 tlAylık ücreti ne kadar dı