İlköğretim Yorum ve Soruları 2015-2016 Çocuğu 1.sınıfı okuyacak velilerin paylaşım alanı :))

alel ve lala yazmadık bız ama ödevi yanlıs anlamıs olmayasınız?
bız e'lerden
ela , lale , el ele , elle,ele filan yazdık ya birde le el, al , la
bişi dicem siz hangi sesteydiniz a sesi dimi? ne zaman gecmiştiniz hangi gün?

buarada bende cok gerılıyorum ya bıseyde yapmıyor cocuk yazıcak ama boyle bı kıvranıyor bılmem ne oyalanıyor ay bende bıtsınde oturalım ıstıyorum . 7 gıbı dun derse oturduk bıttıgınde 1 saat 45 dk gecmıstı . morpaya 3 gündür bakamıyoruz . sonra ben kalktım sofrayı topladım camasır serdım , ust komsu cagırdı bı 10 dk gıttım geldım ne oturup bısı yapıyorum ne bısey . oglumda cok gec uyuyor ya 10.20 yataga gırdık uyuması yanından kalkmam 11:20
sabahları erken kaldırıp aksamları en gec ama en gec 10da uyumus olması gerekıyor yoksa yaslanıcam bu genc yasımda

ewet a dayız.. a ya bu pazartesi geçtik.. sanırsam yarın biter t ye geçeriz diye düşünüyorum bende..
lala yı ben uydurdum.. dikte yaparken.. :))
karışık yazdıryorum ya.. lala falan kendi uyduruyorum hecelerden.. ela lale elle ele el ele vs..:)
sorma bizimkinin 9 da uykusu geliyor zaten..sabah 7de kalkıyor çünki..9 a kadar bitek zorunda hepsi..işimiz zor Allah yardımıcmız olsun inş.

oyun oynamaya vakıt kalıyormu ? benımkı oynamadan uyumuyorda.
lala duyunca acaba benmı yazdırmadım dedım yanı
ala alla 'da vardı bırde
onlarıda yazarsınız bugun yarın hafta sonu pekıstırme hafta bası yenı harf yanı bız bu sekılde gıdıyoruz sanırsam D:

oyun oynuyor illaki:)ala alla yazmışlar zaten dün.. bugün bilmiyorum ne yapacaklar..:)
pazartesimi geçeriz acaba t ye)bakaım göecez.. oiyy gitgide karışıyor iyice.. ofoff..

oyun oynuyor illaki:)ala alla yazmışlar zaten dün.. bugün bilmiyorum ne yapacaklar..:)
pazartesimi geçeriz acaba t ye)bakaım göecez.. oiyy gitgide karışıyor iyice.. ofoff..
ben gene mumkun mertebe yavas gıdelım ıstıyoruz bız daha sanırım tele , talat, atlet alet yazacagız baya zor geldı bana t harfı bana bıle zor geldı yanı
pazar gunude koye gıtmeyı dusunuyorduk aılecek , gıtmesek mı netsek bılemedım orada calıstıramam zaten

ewet yavaş olunca daha iyi sindirirler zaten.. bizim öğretmenimiz yavaş ama sağlıklı gitmekten yana.. sınıfça yavaş yavaş ilerleyeceğiz diyor.. akşamları sağolsun watsap gurubumuzdan derdimiz sıkıntımız olunca yardımcı olmaya çalışıyor..bakalım er yada geç öğrnecekler elbette..umarım çok yıpratıcı bir süreç olmaz bizler içinde

Bizde i harfine geçtik ama ödev yoktu i ile igili bu akşam gelir herhalde dün t dergisini bitirdik. Bir kaç sayfa kalmıştı abisi ödevini bitirdi tv seyretmeye gitti bende odada değildim başladı ağlamaya ne oldu falan derken bende tv seyredicem diye hıçkıra hıçkıra ağlıyor kuzum sonra bizde abisiyle birlikte onun yanında kitap okuduk neyseki kriz çözüldü .

Merhaba kızlar
Bizde dün r ya geçtik
Benim kuzu r harfini normalde söylemiyor r ya y diyor, dün epey uğraştık r yı söylettim şükür.
Rana, eren, erol, ileri, arı, vb şeyler yazdık okuduk, tam kıvıramasada epey yol katettik
Hızlı gidiyoruz ama çocuklar öğreniyor gibi inşallah ilerde sıkıntı çıkmaz
Bu arada çocuklar sinirli sabırsız olduğumuzu hissettiği anda bocalamaya başlıyor panikliyor, sakin olmak en güzel nasılsa öğrenekler mutlu olmaları daha önemli

Bir cocuk at yazabiliyorsa alet yazabiliyorsa atlet nasil yazamaz.bu işin mantığı cok sacma.nasil okuma sistemi bu.ela nin la hecesiyle lale nin la hecesinin ayni sey olduğunu bile bilmiyorlar.daha simdiden bıktım.sadece göz ezberi yaptiriyorlar.ela sozcugunu ezbere yaziyor.la hecesini ezberletmezsen ela sozcugunden la hecesini cimbizlayamiyor.dolayisiyla kafayi yiyecegim yahu.

Eşimle de aynı şeyi konuştuk.haklısın.ezber yaptırıyorlar nedense:/

Günaydın kızlar
bu hafta t harfıne baslamıstık malum
carsamba aksamı
atlat atla ve ete ogrenmıstık
dun aksam 3'er satır
tel, tele , let, ve tat öğrendik
öğrendik derken hızlı gecıyor ogrenıyormu bılmıyorum .
Akşam eve gelir gelmez direk yazdırmayı yaptırdım . Daha sonra yemek yedık bulasık dus aldım acayıp gergındım nıyeyse
kahve ıcıp oyle morpadan calıstık 3 gundur hıc acmamıstık. okuma yaptı dınledı test yaptı . yatarkende okuma kıtabının 1 serısı elat'ın hepsını okuduk atlat okurken gene bı takılıyoruz ama sanırım hafta sonu tum ogrendıklerını tekrar ettırmemız gerek dıkte olarak.

toplamda ne ogrendık bu hafta

at , ata, et , ete, tel, tele, let , atlat, atla,tat,
bugunde sanırım talat, atlet ve alet ogrenecekler pazartesıde yenı ses . pazartesı dıkte ayrıca
baya ıyı calısmalıyız bu haftada

daha sonra egeyı uyuturken uyumusum ser sefılız anlıcanız

bende bazen aynı seyı dusunuyorum
at bılen bı cocuk ata'yı benımkı bazen bı anda okuyamıyor tamam unuttum dıyor ne demek unutum okusana at- bu ne a bırlestır attaa
cıdden haklı olabılırısn
umarım ezber yapmıyorlardır

herkese günaydın.. hayırlı cumalar olsun..
off bende şimdiden bıktım.. ezbere mi okuyup yazıyor anlam veremiyorum..
dün baya bir ödevimiz vardı.. yetişmedi uykusu geldi..
sinirler harap oldu...
ablamız okula gitmeden sökmüştü..harfleri öğretmiştik biz.kaynaştırmanın da mantığını anladı..çözdü okudu .. bizimkiler böyle nasıl anlıcak öğrencek hala çözemiyorum

su calısma bır mesela yazdıktan sonra konu anlatımlarını dınledıkten sonra seslı test yapmasını saglıyor 10-13 soru oluyor sanırım konu arttıkca sorularda cogalacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…