İlköğretim Yorum ve Soruları 2015-2016 Çocuğu 1.sınıfı okuyacak velilerin paylaşım alanı :))

Slm kızlar geç oldu ama ben de aranıza katıldım benim de oğlum bu sene 1e başladı atlaya atlaya da olsa yazdıklarınızı okudum tek sorunlu ben değilmişim anladım hepimize hayırlı olsun okumalar yazmalar :)

kızım birinci sınıfa gidiyor ögretmen aşı için bir from göndermiş formda karma aşı birde kızamık aşısı var biz ana okulunda kızamık aşısı olduk bende aile hekimine gittim hemşire bu yılda olsun dedi .sonra başka bir hemşireye sordum kızamık olmasın karmayı yaptırın dedı aklım karıştı bu ne şimdi .en son formda kızamık olmayacak karma olcak diye işaretledım bu konuda bilgisi olan varmı

Hafta sonu maaf olduk
kocaman bı lıste vardı dıkte yaptırılacak.
bır surude yazma yazmaları gectımde
su dıkte meselesınde ısler karıstı
ne kadar zormus t harfı
herkes aynı fıkırde
bol bol aglaştık dun
bugunde dıkte var ama ı sesınede gececekler
bu durumda gecmemesı gerekmezmı
cogu cocuk bızım gıbı yazamıyor bazen yazdıgını okuyamıyor ya da okudugnu yazamıyor

kelımelerde oyle gıcık kı

sımdı rahat yazabıldiği
ela, ala , lale , etle, tat, ete , ata , atla , tele , tela, elle , ellet, tellet, telle, atel

karıştırdığı
tel ( tle) , alet, atlet, atlat,talat(talt)
oyle bırbırıne gırıyorkı bunlar yukarıdakılerıde okuyamıyor oluyor
maaf olduk ya
bız anenler bugun bır kac gun daha tekrar edılmesını ıstıyoruz bunların

ha yazmadıgım alt , alta, altta var ama hıc gostermedım bıle onları sınırlerım kaldırmadı bıde hıc yazmamıslardı onları sınıfta sınrıden gostermedım

Hafta sonu maaf olduk
kocaman bı lıste vardı dıkte yaptırılacak.
bır surude yazma yazmaları gectımde
su dıkte meselesınde ısler karıstı
ne kadar zormus t harfı
herkes aynı fıkırde
bol bol aglaştık dun
bugunde dıkte var ama ı sesınede gececekler
bu durumda gecmemesı gerekmezmı
cogu cocuk bızım gıbı yazamıyor bazen yazdıgını okuyamıyor ya da okudugnu yazamıyor

kelımelerde oyle gıcık kı

sımdı rahat yazabıldiği
ela, ala , lale , etle, tat, ete , ata , atla , tele , tela, elle , ellet, tellet, telle, atel

karıştırdığı
tel ( tle) , alet, atlet, atlat,talat(talt)
oyle bırbırıne gırıyorkı bunlar yukarıdakılerıde okuyamıyor oluyor
maaf olduk ya
bız anenler bugun bır kac gun daha tekrar edılmesını ıstıyoruz bunların

ha yazmadıgım alt , alta, altta var ama hıc gostermedım bıle onları sınırlerım kaldırmadı bıde hıc yazmamıslardı onları sınıfta sınrıden gostermedım
selam canım..
sorma bizde bissürü ödev vardı.. ama hafta sonu havada güzel olunca bolbol gezdik.cumadan bir ikisini hallettik..
okuma diktede yaptık biraz..
c.tesi hiiiçç bişi yapmadık..pazar akşam üstü eve gelince yaptık birazını daha.. gerisinide bugün etütte yaptıracaklardı.. noldu bilmem..
biz daha t ye geçmedik.. galiba ya bugün ya yarın geçecekler..
hadi hayırlısı bakem:KK43:
git gide karışıyor ortalık valla..Allah onların da bizimde yardımıcımız olsun..offoff

buarada bu kelımlerı okuyor benımkı ama yazamıyor yazamadıgında gerı donup oku bakım evlaaadım dedıgımde okuyamıyor artık
bakıyorum bana gore oyle basıtlerdı
ama ogretmen eklerı veya bırlestırmeyı atlıyorum sanırım mesela bız hıc
lat yazmadık ta te yazmadık
ama la le, ve let yazdık
let 3 sıra yazdırdı cok az ve kelıme cok oldugu ıcın bu hafta hıc ogrenemedıler galıba

buarada bu kelımlerı okuyor benımkı ama yazamıyor yazamadıgında gerı donup oku bakım evlaaadım dedıgımde okuyamıyor artık
bakıyorum bana gore oyle basıtlerdı
ama ogretmen eklerı veya bırlestırmeyı atlıyorum sanırım mesela bız hıc
lat yazmadık ta te yazmadık
ama la le, ve let yazdık
let 3 sıra yazdırdı cok az ve kelıme cok oldugu ıcın bu hafta hıc ogrenemedıler galıba
aslında ne kadar karışık kelimeler türetip yazdırırsak o kadar iyi olcak galiba..
bende bu akşam baya bir dikte yaptırırım inş..
ofoff..harfler arttıkça nomal ama karıştımalarıda dimi:KK43:ama gelde dayan sinir olmadan:KK43:(

selam canım..
sorma bizde bissürü ödev vardı.. ama hafta sonu havada güzel olunca bolbol gezdik.cumadan bir ikisini hallettik..
okuma diktede yaptık biraz..
c.tesi hiiiçç bişi yapmadık..pazar akşam üstü eve gelince yaptık birazını daha.. gerisinide bugün etütte yaptıracaklardı.. noldu bilmem..
biz daha t ye geçmedik.. galiba ya bugün ya yarın geçecekler..
hadi hayırlısı bakem:KK43:
git gide karışıyor ortalık valla..Allah onların da bizimde yardımıcımız olsun..offoff
cumartesı gunu yazmaları yaptık bız hayat bılgısı ve matematıkte 50 kadar karısık yazma okuma vardı pazar gunu hem bu yazılar hem 50 kadar yazma abooov bı ara kusucaktım valla boyle sıkıntıdan booo dıye kusucaktım b ı ara bızde dısarı kactık gerı donduk daha ıyı gıbıydı
bugun esım gene yazdırmaya calısmıs
corba oldu ısler dıye mesaj atmıs bana

cumartesı gunu yazmaları yaptık bız hayat bılgısı ve matematıkte 50 kadar karısık yazma okuma vardı pazar gunu hem bu yazılar hem 50 kadar yazma abooov bı ara kusucaktım valla boyle sıkıntıdan booo dıye kusucaktım b ı ara bızde dısarı kactık gerı donduk daha ıyı gıbıydı
bugun esım gene yazdırmaya calısmıs
corba oldu ısler dıye mesaj atmıs bana
seninki dahada küçük canım.. off yaa.. eskiden daha kolaydı sistem sanki..
tümden harfe gidiliyordu.ama şimdi harften kelimeye.. daha zor gibi:KK43:

Merhaba kolay gelsin kızlar
Aşı olduk bugün, şuan yanımda ağrı ateş falan yok şükür
yarın 3.gruba geçiyoruz kısmet olursa aslında biraz daha pekiştire pekiştire gitsek diyorum sonra çocuklar okuyor fazla zorlanmıyor olunca demek ki sıkıntı yok deyip kendimi rahatlatıyorum
Dikte bizde de sorun hecelersek yazıyor ama direk 2.gruptakilerde özellikle yazamıyor

Herkese selamlar.. günaydınlar..
dün t ye geçmişler.. sıkıntı yok gibi bu harfte.. 2 sayfa çalışma kağıdı 1,5 sayfada defter ödevimiz vardı..
çalışma kağıtlarını yaptı..birde t ile başlayan nesneler resimli tablo yaptık..
uykusu geldi yattı..bugünde artık etütte yapacak kalan ödevleri..a ile t yi birleştidi.. it ile karışık sordum hece maşallah yapabildi:)galiba olacak :))dün stressiz geçirdik akşamı şükür)

Selam kızlar
aşılar hakkında bişey bilmiyorum acıkacsı naptık nettik diye ama sanırım yapılsın demıştik
dişlerle ilgili florür uygulaması geldi onada ok dedik
süt uygulamasınada ok dedik ama süt dagıtılmıyor olsa bılırdık sanırım

sonracıma dun eve yanlıslıkla bugun acıklanacak dıkte sonucları gelmıs defterı yanı

Lale et tat bunu doğru yazmış
Ata alet( atla yazmış) al
Talat(Talta) atlet ( ne yazdıgını dıle bıle getıremıyorum oyle corba olmus) al

Neyse ogretmenden dogru cumlelerı ogrendım attım cebe
ama ogretmen dedıkı merak etmeyın Egenın sadece kafası karısmıs Ege yenı seslerle kelıme ve hece ureten tek cocuk dıyebılırım dedı.
eşimde aksam evde yoktu nobetteydı yemek yedık hıc sıkıstırmadım dedım gıt oyun oyna gelıcem ben mutfagı topladım kahve ıctım fılan
yeni i sesine gecmişler buarada malesef.

il ve it yazacaklardı 6'şar satır
yazdırdım okuttum
daha sonra donduk alet atlet ve talat once yazı tahtasında epey gosterdım sabırla bıkmadan usanmadan
defterıne yazdırdım bu 3 cumleyı
bakmadan takılmadan yazana kadar 4-5 sayfa yazmıs olduk ve sonunda yazdı
ama hakketten anladımı korkuyorum yanı bu sabah evde olsaydım sorardım ama umaırm artık cozmustur.
Böyle kızlar bizde durumlar

Herkese selamlar.. günaydınlar..
dün t ye geçmişler.. sıkıntı yok gibi bu harfte.. 2 sayfa çalışma kağıdı 1,5 sayfada defter ödevimiz vardı..
çalışma kağıtlarını yaptı..birde t ile başlayan nesneler resimli tablo yaptık..
uykusu geldi yattı..bugünde artık etütte yapacak kalan ödevleri..a ile t yi birleştidi.. it ile karışık sordum hece maşallah yapabildi:)galiba olacak :))dün stressiz geçirdik akşamı şükür)
birleştirmeyi nasıl yaptırıyorsunuz ses olarakmı veriyorsunuz harf olarak mı?
benım en cok kafamı karıstıran nokta bu
i sesi ile tıı sesini birleştir dediğimde iiitııı diyebiliyor ancak i ile t birleştir dediğimde it diyor

birleştirmeyi nasıl yaptırıyorsunuz ses olarakmı veriyorsunuz harf olarak mı?
benım en cok kafamı karıstıran nokta bu
i sesi ile tıı sesini birleştir dediğimde iiitııı diyebiliyor ancak i ile t birleştir dediğimde it diyor
mesela diyorum i nin yanına tıı gelirse ne olur.. düşünüyor.. sonra iiitttt diyor:))
o nun yanına tııı gelirse ne olur diyorum.. ooottttt diyorr..yavaş yavaş olacak inş..
ki biz daha i le o yu görmedik.. bir sorayım deniyim dedim.. ama oldu şükür..
e nin yanına lıı gelirse nolur dedim ellll dedii.yanına a gelirse elaaa dedi.. yanına tıı gelirse dedim.. ellllattttttt dedi.. hem şaşırdım hem sevindim..

X