İlköğretim Yorum ve Soruları 2015-2016 Çocuğu 1.sınıfı okuyacak velilerin paylaşım alanı :))

Biz okuyoruz canım, için de e l ve a nın olduğu cümleler yazıp okutuyoruz hikayemiz var onu da okuttum bugün ama daha kelimeleri birleştirmeyi kavrayamadı sanırım

Biz okuyoruz canım, için de e l ve a nın olduğu cümleler yazıp okutuyoruz hikayemiz var onu da okuttum bugün ama daha kelimeleri birleştirmeyi kavrayamadı sanırım
Oğlunuza maşallah ne güzel yazmış sizide çocuğunuzuda tebrik ederim.Okumayla yazmayı eşit tutmak gerekiyor istemesede muhakkak okutun.Birleştirmede ortalama başarı ikinci grup harflerin sonunda gerçekleşiyor.

Oğlunuza maşallah ne güzel yazmış sizide çocuğunuzuda tebrik ederim.Okumayla yazmayı eşit tutmak gerekiyor istemesede muhakkak okutun.Birleştirmede ortalama başarı ikinci grup harflerin sonunda gerçekleşiyor.
Teşekkür ederim sağ olun, dün bol bol okuttum aslından tanıyor hepsini de ama birleştirmeyi kavrayamadı inşallah çok geç olmadan çözer okumanın mantığını

biz dün akşam el yazdık 1 sayfa okulda yazmış 1 sayfada evde yazdık
cok yavas yazıyor ama onuda kronometre tutarak hızlandırmaya calısıyorum 17 satır defterımız 30 dk kendı kendıne 6 satır yazdı
sonra kronomotre ıle cok kısa surede gerı kalan 11 satırı bıtırdık
guzel gıdıyor bızım masallah

Teşekkür ederim sağ olun, dün bol bol okuttum aslından tanıyor hepsini de ama birleştirmeyi kavrayamadı inşallah çok geç olmadan çözer okumanın mantığını
Ben senelerce 1 ve 2. sınıf okuttum şu aşamalarda birleştirme öğretilir birleştirme çalışılır ki birleştirme de zorluk yaşaması çok normal zaten birleştirse okumaya geçmiş demektir.Siz evde harfleri birleştirirken her harfe vurgu yapın örneğin el kelimesini okurken önce sanki harfler ayrıymış gibi vurgulayıp sonra hızlandırın okumanızı umarım anlatabilmişimdir canım.Burdan yazıyla anlatmak zor.Ama en önemlisi sıkılsa bile yazıyla okumayı eşit götürmektir.

Ne okuması canım?daha yazmayı öğrenmiyor mu?
bızde okuyoruz canım
el yaz dedıgınde mantık olarak el, elle dedıgımızde elle yazabılıyor olması gerekıyor aynı zamanda
bız suanda el avlıyoruz

odev yaparken bız cok sıkılmıyoruz buarada eskısı kadarda uzun surmuyor odevler
yardımcı yayınlara gectık bız o kıtabı tamamlamayacaklar sanırım bız kıtapsız e ve l yazmıstık onlarıda her aksam 1-2 sayfa yazdırayım dıyorum

bizde e sesini tanıyoruz.. okulda e yapmışlar evde de pano hazırladık e ile başlayan içinde e harfi olan nesnelerden.. birde öğretmenimiz bir sayfa vermiş.. kutucuk işaretledik.. e sesi baştaysa baştaki kutucuk ortadaysa otadaki kutucuk sondaysa sondaki kutucuk boyamalı.. birde şekiller vardı.. içinde e sesi geçenleri boyayaylım diye.. yazma ödevimiz yoktu..çok zevkle yaptık ödevi maşaallah.:)

Sizede maşallah canım, sıkılmaması için neler yapıyorsun

okuldan 18:30da geliyor yemek ve serbest zamanımız var sonra kendini hazır hissedince o diyo haydi ödeve diye bu en büyük kolaylık başlarda ben ödev ödev dedikçe çocuk gerilim yaşıyodu

yaklaşık 15-20 dk aralarla molalarımız var bu molalarda birşeyler atıştırıyor aynı zamanda ogün öğrendiği harfin içinde geçtiği kelime türetiyoruz hayvan ismi buluyoruz bir oğlum bir ben

anne oğul günümüzü değerlendiriyoruz ben ona günümü anlatıyorum oda bana çok işe yarıyor bu sayede ağzından epey laf alıyorum

ve dün akşam eve giderken beyaz yazı tahtası kalem ve silgisini aldım havalara uçtu ödevler bitince ve aralarda aynı heceleri tahtaya yazmış foto yükleyebilirsem gösteririm ve hergün yatmadan bir sayfada olsa kitap okuyoruz öğretmeni önerdi (okuma bildiğimiz için )

öğretmen öğrendikleri harf gruplarıyla ilgili okumada gönderiyor bize 5 kere 3 kere okusun gibi mesela
elle elle ,el 2 el gibi kalıplar var

ıste bızımde yardımcı kıtabımız bu sekılde bunlarıda yaptırayım dıyorum sonucta yazması becerı olabılır ama anlıyorda olması gerekıyor
sanırım fatıma bızden ondeler bızde bu hafta bır kac gun sonra a 'ya gecerız
sızde arkamızdan gelıyorsunuz e sesı en kolay ses
pıtırcıgın vıdeolarınıda ızletın kızlar ben cok yararını goruyorum sorular soruyor bırde
buarada hazırladınız pano nasıl bısey?

ewet bizde yavaş gidiyoruz.. ama önemli değil.. yavaş olsunda güç olmasın..
afacanın kitap serisini aldık biz.. cd si var.. için de çok eğlenceli tanıtıyor harfleri vs.. öğretmenimiz toplantıda biraz izlettirid.. evdede izleteceğiz.. cd yi bize verdi. o söylecekmiş.. bakalım.. inş Rabbim sıkılmadan öğrenebilmek nasip eder yavrucuklarımıza)

canım merhaba yazmak ıstedım
bende ılk haftalarda senın gıbı yapıyorduk ama bızım odevımızde bıraz fazla oluyordu odeve oturmamız 9 buluyordu acıkcası
o yuzden ben artık oda boyle ıstıyor yemek yedıkten hemen sonra baslıyor bende 6 'da evde oluyorum oda o saatlerde gelıyor
kendı basına yaptıgı ıcın yavas yapıyor ben yanına gıttıgımde daha hızlanmıs oluyor boylelıkle aksam 8 veya 9 gıbı odevler bıtmıs oluyor bızım tabı yemekten kalkamız fılan 7 'yı buluyor halıyle.
molda ben 1 kez verıyorum 15 dk oda odev gecıslerınde yoksa moladan asla 15 dk'da oturmuyor gerı 30-40 dk buluyor

buarada bızde kıtap okuyoruz ama okulla alakalı degıl uzun zamandır her gun bır kıtap okuyoruz ama ogretmenın onerdıklerı el yazısımı? ben d&r'dan ılk hafta okulun 10 'lu hıkaye setı almıstım ama tabı bitti şuanda o

he pano nasıl biş.. oratada küçük e harfi var.. etrafına e harfiyle başlayan içinde e harfi olan nesne fotoğrafı yapıştıdık.. kestik eski kaitalarımızdan..çok güzel oldu:)elma , ev . kedi, sepet, kelebek ,keman vs :)

bu arada biz eve l yi bitirdik dün a harfine geötik sizler ne durumdasınız
bızım gecen hafta e sesine gectik e ve l öğrendik b u hafta dun el yazmaya basladık bu gun sanırım el ele yazarız sonra a'yamı gecerız acaba
yoksa elle veya le bol bol yazacakmıyız?
bır tablo yapsak aslında haftalık duzenlesek ne guzel olur dımı
a zormu buarada kızlar
ben aksam olunca yuregıme oturuyor acaba ne odev var dıye bıze cok odev verıyorlardı öğretmenı uyardılar artık en fazla 3 sayfa oluyor

mantar pano gibi bişeymi peki?

CuteMom cnm ben başta çok panik yaptım galiba bir şeyler zamanla oturmaya başladı çok yavaş yazıyoduk kronometre tutmak çok işimize yaradı,molalarda odasında çıkmıyoruz sadece laflamak atıştırmak vs gibi kısa molalar bizim en az 3 sayfa ödevimiz oluyor bir çok kısmını kendi yapıyor ben bir yandan mutfak vs toparlayıp arada yanına gidip bakıyorum sonlara doğru oturuyorum yanına

biz bir hafta kadar el elle ele yazdık iyice oturmadan a ya geçmiyorlar sanırım
öğretmen kitapları el yazısı olsun dedi tubitakın serisi var büyük puntolu el yazısı kısa hikayeler bakmanı öneririm çok ta ucuz
ne yalan söyleyeyim bende her akşam eve bir heyecanla gidiyorum hadi bismillah bakalım bugün ne olucak diyorum

a birazcık daha zor çünkü ellerini kaldırmadan bir tam tur bir yarım tur olduğu için dün bileği daha çabuk yoruldu yapmakta sıkıntı yaşamadık ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…