2014 Mayıs-Haziran Tüp Bebek Yaptıracak Arkadaşlar buradayız

cmm sayi ve morfolojiniz iyiymiss.. bizdede hep micro enjeksiyon yapildi..
herkezin bunyesi farkli tabii.. insallah senin tutacak cnmm... dogru diyorsun tek caremiz doktorlara inanip guvenmekkk..
su anda opu dan ciktim odada yatiyorum 3 yumurta toplanmis.. sayi az ama yapacak birsey yok bunada sukur diyorum artik.. senin opu nezaman olacak cnm..

cnm nane maydanoz sogan ve sarmisaktan uzak dur baharatli seyler yeme sokturucu ozelligi oldugu icin yumurtaya iyi gelmiyor..
bolca ceviz ye birde gunde iki uc tane kuru incir ye... bolcada su ic...

tamam canım önerilerin için çoooookkk teşekkür ederim. ceviz fındık incir düşünmüştüm ama incirin yumurta kalitesi üzerinde etkisi olduğunu biliyorum bu yüzden belki uygulanan ilaçlarla etkileşime girer de olumsuz olur diye kullanmayayım demiştim. kullanıp güzel sonuç alan varmıydı acaba?
bakın size neler yapacağımı anlatayım.
her gün sabah öğle ve akşam 5-6 adet fındık ceviz. her gün yatmadan önce 1 bardak süt. ve günlük 2 litreye yakın su.
haftada 1 kere balık, kuru fasulye, nohut, bulgur pilavı..
kahvaltı yapmazdım kesinlikle her sabah kahvaltı. peynir zeytin süt yumurta ve 1 kaşık bal.
kahve ve bitki çayları asla içmek yok, çay günde 1 kere içilebilir..
folik asit almayı unutmak yok..

aklıma gelenler bunlar ilave edilecekler varmı?

selam rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah. hayırlı olsun tedavin seninde..sormak istediğim bişey var PGT kimlere uygulanır kimlere uygulanmaz? yani her tüp bebek (Mikroenjeksiyonla) yaptırana pgt yaparlarmı?

Aslında eşimde de bende de çok büyük problemler yok sadece ikimizin birarada olması problem yaratıyomuş. Bende polikistik over var bu yüzden yumurtalarım tembel. Eşimin de sperm sayısı ve hareketliliği istenenin de üzerinde ama kalitesi düşük. Bu yüzden benim tembel yumurtalar illa ki çok kaliteli sperm istiyo. Biz daha 6 aylık evliyiz. 4 ay denedik olmayınca test yaptırdık. Boyle bir sonuc alınca da hemen başlamak istedik. Allah'ım ne zaman nasip eder bilmiyorum. 27 yaşındayım. Sizdeki problem ne? Valla burada yazdıkça insan rahatlıyor. Allah hepimize nasip etsin bebeklerimizi kucağımıza almayı inşallah.

Dimi ya ne kadarlik ewlisin problem ne özel olmazsa acaba burada dertlesiyoruz kimseyle konusamadiklarimiZi buradaa konusabiliyoruz

Amin hepimize inşallah!!!! Valla PGT ile ilgili doktorum bir şey söylemedi açıkçası. Ama mantıken her tüp bebekte yapmaları gerekiyo ki ileride olaşabilecek hastalıkların buyuk bir kısmını engelleyebilsinler. Daha detaylı bilgi için bunu yaptıranlarla veya doktorla konuşmak lazım. Ben sana şimdi yanlış bilgi vemriş olmayayım :)

Ayy içim tuhaf oldu çooook geçmiş olsun ağrı oluyormu zor bi işlemmi_? iki gündür göz yaşlarımı tutamıyorum gözyaşları içinde dua ediyorum hep. Rabbim senin de herkesin de yüzünü güldürsün inşallaaaaahhh....3 yumurta kaliteliyse az sayılmaz canım ya. belki hepsini transfer ederler? pgt yapılacakmı? cahilliğimi mazur görün ben ilk kez yaptırıyorum ve sadece internette okuduğum kadarıyla bilgi edinmeye çalışıyorum. PGT genetik tanıydı ve her mikroenjeksiyon yapılan hastaya yapılıyormu?
benim transfer 16 sında planlandı 3 günlük embriyoyu transfer edicez dedi heralde 3 gün öncesinden opu olacak.. yani 13 mayısta. heyecan korku stres hepsi vardı doktorun yanına girdiğimde.. soramadım salı günü hepsini sorarım artık.

sut konusu biraz saibeli cnm bazi bunyelerde sutun icindeki maddeler embriyoya yaramiyormus ureme kocum demisti..
bende iciyorum ama daha cok yogurt tuketmeye calisiyorum...
baklagil cok yiyorum bende...nohut kuru fasulye..
cay icersemde su gibi acik icip icine karanfil atiyorum..
her bunye farkli oluyor kime ne yariyor bilinmiyor cnm bence..

salı günü gittiğimizde detaylıca sorayım. İlk kez tüp bebek yapılacak. çok fazla araştırmak psikolojime iyi gelmiyor. bunalıma sokuyorum kendimi. doktora cahil cahil gittiğim için hiçbişey soramadım. dün akşam gelince mikroenjeksiyon neymiş diye netten bakarken pgt yi gördüm. size danışayım dedim. daha fazla araştırmak istemiyorum iyi düşüneyim ki iyi olsun:) ama doktora gitmeden biraz sizlerden bilgi alsam iyi olacak.:)

tamam doktoruma bunu da sorayım:) süt mü yoğurt mu diye:)
biraz detaylıca araştırıp ona göre beslenme planı hazırlamam gerekiyor. Araştırınca sizlerle de paylaşırım inşallah

hic aglama hic uzulme cnm bunlarin hepsi cok guzel asamalar.. ben hic uzulmuyorum artik.. kolay hepsi hic korkacak birsey yok...
pgt icin sayi az cnm o yuzden hepsi isleme alinacak.. pgt genelde cok yumurtasi olanda uygulaniyor...

Benim de ilk tüp bebek denemem sakın korkma insan arastirdikca işin içinden çıkamıyo herkesi bünyesi farklı tabi ama içini rahat tut sgres olma her şey çok güzel olacak inşallah!

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

hic aglama hic uzulme cnm bunlarin hepsi cok guzel asamalar.. ben hic uzulmuyorum artik.. kolay hepsi hic korkacak birsey yok...
pgt icin sayi az cnm o yuzden hepsi isleme alinacak.. pgt genelde cok yumurtasi olanda uygulaniyor...

içimden sürekli ağlamak geliyor aşılama yaptırdığımızda doktorum uyarmıştı kendi kendine psikolojini bozma tutma ihtimali varsa bile stresle sıkıntıyla üzüntüyle bunu azaltırsın diye. ama elimde değil çok fazla hassasım. Allahım hayırlısıyla nasip etsin inşallah.
peki pgt için biz mi talep ediyoruz doktordan yoksa o mu yönlendiriyor bizi? ben gittiğimde söylemeyi düşünüyorum. yumurtalar bugün toplandı peki ne zaman transfer olacak?

İnşallah canım inşallah... Korku heyacan mutluluk olumlu ve olumsuz bütün duyguları aynı anda yaşıyorum. Tarifi yok bunun. İnşallah gözümüzü açıp kapatırız bir de bakmışız kucağımızda bir melek.. kendi canından kendi kanından bir bebek.. Çok uzak değil inşallah o günler inşallaaahhhhh

cnm aglama yumurtalarinn etkilenirr..
benim transferim iki uc gune sorun olmazsa olacakkk canimmm..
pgt neden istiyorsun kac yumurtan oluyor yada genetik sikintimi var cnm..

cnm aglama yumurtalarinn etkilenirr..
benim transferim iki uc gune sorun olmazsa olacakkk canimmm..
pgt neden istiyorsun kac yumurtan oluyor yada genetik sikintimi var cnm..

sorunsuz bi şekilde olur inşallah canımm..
pgt neden istiyorum açıkçası çok fazla bilmiyorum. bebeğin ileriki dönemlerinde sağlık sorunlarının oluşmaması için galiba. veya sıkı tutunması düşmemesi için. pgt nin zararı yoksa yapılmasında sakınca yok diye düşünüyorum doktorumla konuşup istediğimi söylicem uygun görürse zaten yapar :)
az önce markete gittim incir fındık ceviz kayısı aldım geldim. şuan onları yiyorum. 5 fındık 2-3 ceviz 3 incir 4 kayısı:)

:)) afiyet olsun canım onlardan eşinede mutlaka yedir hergün.. birde her sabah mutlaka 2 tane suda az pişmiş organik yumurta ye.. bunlar hep kadında yumurta kalitesini arttırıyor..
doktoruna danış canım o zaten en uygun olanını yapar kaç yaşındaydın cnm..

Merhaba arkadaşım benim de bugün opu oldu 9 tane yumurta toplandı şükür. Bakalım yarın kaç tanesi döllendi diye arayacaklar. İnş hepsi sağlıklı bi şekilde devam eder. Bu arada ben crinone jel i de bugünden kullanacağım. Birbirimize yakınız inş her şey güzel gider.

Beklemek çok zor ya bir an önce test yaptırmak istiyorum inşallah bu kez olur 3.ü denemeden sonra şans azalıyormuş çünkü korkuyorum...

Şimdi şöyle açıklayım sorunu.biz ilk raporu zekai tahir burak dev.hastanesinden çıkardık oranın hesaplama yöntemine göre toplam sperm sayısı ne olursa olsun yıkama işleminden sonra elde 5milyon ve altı kalıyorsa yıla bakmadan rapor çıkarıyorlar ağır erkek infertilitesi diye.yüzde yüz eminim çünkü eşimin sayısı 10-20 milyon arasında değişiyordu hızı çok düşük ve morfoloji sorunu büyüktü.yıkamadan sonra 5 milyon kalıyordu.
2.kez özel üniv hastanesinden aldık orada farklı bir hesaplama yaptılar.değişken olması çok saçma ama orada hesaba hız ve ml de dahil oluyordu yıkama falan yapmıyorlardı yani.hıza ve ml ile oranlayıp 5 milyonun altındaysa raporu veriyoruz dedi.bizim 3 yıl zaten çoktan doldu da ben arkadaşım için sordum özellikle ve bayan bana 3 yıl şartı yok dedi bu duruma.
Yani hastaneler farklı hesaplamalar yapıyor kendilerince sizinkini nasıl hesaplıyorlarmış

Son düzenleme:
arkadaşlar bende gelecek yaz tüp bebek düşünüyorumda tüp bebek fiyatları hakkında bilgi verirmisinz lütfen toplam fiyat hakkında neolur yardımcı olun

tamam canım izahın için Allah razı olsun İnşallah hatasız atlatırız hepimiz Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…