merhaba arkadaşlar. 28 yaşındayım eşimde sperm yetersizliği ve bende PCOS var.
Biz de bugün 3 yıllık bebek özlemimizi giderecek yolda bir adım daha attık.
eylül 2013 te yapılan negatif aşılama (klomen+pregnly) sonucunda kendimizi ancak toparlayıp tüp bebek tedavisine başladık bugün.
Doktorumuz çok tatlı bir bayan çok ilgili. Özel bi hastanede başladık tedavimize.
adetimin 2. gününde olmam nedeniyle hemen başlayabileceğimizi söyledi. Açıkçası ben kendimi haziran temmuz gibi hazırlamıştım. Ama pat diye hadi başlayalım diyince çok şaşırdım. Kan sonuçlarım
E2 ( ESTRAD?OL ) 51,46
TSH 1,57
FSH 5,86
LH 7,09
PROGESTERON 0,465
PROLAKTİN 9,04
Öğlen 12 de Gonal-F 900 (700 TL) isimli ilaç 187,5 dozajla göbekten vuruldu. 4 gün kendim vurduktan sonra 5. gün hastaneye vurmadan gitmem gerektiğini söylediler. Gidince 3750 tl hastaneye Tüp Bebek için verilecek(ilaçlar hariç). Mikro enjeksiyon yöntemini uygulayacaklarmış. Hatta doktorun söylediğine göre polikistik over olmamın avantajı bile varmış. Daha fazla yumurta oluşumu sağlanıp daha fazla yumurta toplanabilirmiş. 06 mayısta Salı günü gidince ilaçlarımı değiştirebilirmiş veya bir kutu daha alabilirmişiz Gonal-f den. muhtemelen 16 mayısta transferi gerçekleştiririz dedi. Bu arada çalışıyorum ilaçlarımı raporlu alamadım raporsuz ES güvencesiyle aldıklarım bunlar. gerçi ES'nın hiçbir faydası olmadı. Rapor, hizmet yılım ve tek aşılama yapıldığı için alınamıyordu.
Gün gün ne aşamalardan geçtiğimi yazmak istiyorum. Hep merak ederdim hazırlığı nasıl neler yapmam gerektiği falan.. şimdi kendi başıma geldi sizlerle de paylaşmak istedim. Allah yardımcımız olsun hayırlı sağlıklı bebekler nasip etsin herkese..Dua ile..