- 30 Temmuz 2012
- 1.962
- 2.144
Yeni denemem kizlar
Bezelye Püresi ile Sulu Köfte: Bezelyeyle ilk deneyim. Bu nedenle sade vermek yerine püre haline getirip yanina da köfte ekledim. Köfteyi de ilk kez deniyoruz ama bebegim icersindeki malzemeleri daha önce yedigi icin bezelyeyle vermekte sorun gormedim. Köfteyi hepimize yetecek miktarda hazirladim. Oglumunkileri ayri kapta buzluga kaldirdim.
Köfte icin malzeme
●1 yumurta sarisi (1 yasina kadar alerji riski nedeniyle yumurtanin beyazini kesinlikle kullanmayin)
●Yarim cay bardagi ince esmer bulgur
●Nane (istenilen miktarda)
●1 küçük rendelenmis kurusogan
●Kıyma (2 avuç içi kadar kullandim )
●Tam buğday unu
Tum malzemeler yuğurulup, minik köfteler haline getirilir. Eger yuğurma sonrasinda köfte, yumurtadan dolayi sulu kalirsa, kivamini aldirmak icin icersine az miktarda tam bugday unu ekleyebilirsiniz. Köfteler birbirine yapismasin diye tam bugday unu eklenmis tepsiye konulur. Bebegim icin cezvede 2 köfteyi 35dk haşladim. Yedirirken tabiki suyundan da ekledim .
Püre icin malzemeler
●1 küçük havuç
●1 küçük patates
●Az miktarda bezelye
●1 çay kaşığı zeytinyağ
Havuc ve patates küp küp dogranir. Bezelye ile beraber 45dk haşlanir. Icersine 1 cay kasigi zeytinyag eklenir ve 5 dakika sonra kapatilir. Ezilerek püre haline getirilir.
Canım tarif için teşekkürler ama ben patates veremiyorum yoğurt çorbası veriyorum üç gündür seviyo canım biraz ekşi oluyo ama yiyor.. Başka hangi çorbadan verebilirim canım