2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?


  • Ankete Katılan
    513
Gecmis olsun canim. Benimki de bu aralar emmiyor uc dort saati buluyor aralari. Kasikla biberonla denedim onlari da almiyor. Biz sofradayken cigliklar atiyor yedigimiz yemeklerden istiyor sanki bir gorseniz lokmalar bogazima diziliyor azicik yalatiyorum yine istiyor.
 
Benim ki yapsa kriz çıkarırdim,ki dogumdan sonra ikidebir cocugu kucagimdan alıyor diye cikarmistim krizi :)
Lilacsofie nin dedigi gibi emziricem diyip al. Hos ben olsam sigara içerken yanina da yaklastirmam canim bunu 15 yil sigara icip hamileligini ogrenir ogrenmez birakan biri olarak soyluyorum.
Çok geçmiş olsun. Ne kadarlık oldu minnoş, kaşıkla içince ne kadar içiyor?
4 ay 10gun oldu canim.bugun oglen 50 cc biberonla 50 cc kasikla icti.ondam sonra 5 saat ac durdu. Sonra emdi zar zor ne kadar emdi bilemiyorum tabi,uykudan uyaninca hep emerdi mutlaka ve bugun emmiyor

Canim 3 saat de zorlamayacagim da ilk defa boyle gunduz 5 saat ac durdu cok canim sıkıldı. Sofraya bizimkide cok merakli meyveleri yalatiyorum deli oluyor.
 
Emziricem de çek al, hayret birşey yahuu!

Alıp ust kata cıkarıyorum diye bile korkunc gerginlik yapıyo


Sigara konusunda uyardım, kaale almadı, eşime söyledim sen söyle diye, o da anasından tırsıyo soyleyemiyor...cocuk sglıyo uykusuzluktan uyutmaya cıkardım diye konusmuyor su an benimle :)
 
Itinayla kv haşlanır

Birisini gorunce simaran ve onlarin yaninda oglunu ve gelinini azarlayan zata da kv deniyr cnm. Sinirim tepemde.
 
Küsen kümese girsin denir biz de... cins ya...
 

Neyin gerginliği hayret bişey uyutmayadamı karışıyor. Sabır canım sabır.
 
Kızlar biz bayramı evde geçiriyoruz çocuklarla birlikte olmak harika benim için. Ayaz paşada bu ara çok az emiyor memeyi iki fırt fırt çekip kafasını çeviriyor biberon verdiğimde ise 80 cc zor bitiriyor iştahı hiç yok. Ama keyfi yerinde sanırım buda bir dönem. Uyku konusunda fena değiliz büyük oğlumdan sonra halime şükrediyorum şu an. Hepinizi çok öpüyorum güzel bir bayram diliyorum.
 
Azmış gerçekten. Üzülme kilo alımı da azsa, artık vakti de uygun ek gıdalara başlarsınız hemen toparlar.
Deren'e binbir taklayla 600 cc içiriyordum gunde, ek gıdaya baslayınca maaşallah hem 300 gr kadar ek gıda alıyor hem de üzerine süte aynı miktarda fakat bu sefer isteyerek devam ediyor.
3.5-4 ay arası katı gıda için sut grevine mi baslıyor keretalar anlamadım:)


Vallahi sizin kaynanalarınızı okudukça, benımkını basım ustunde tasıyasım gelıyor. Nasıl bır bencıllıktır ağlayan cocugu uyutmamak. Annesının kucagından almak ne demek?
İstedıgı kadar kussun bosver hıc anlamamazlıktan gel bence. Sen de bozulup esıne anlatsan bu sefer tam ıstedıgı olur. O herhangı bırsey soylerse, "aa öyle mı yapmısım hıc farkında degılım annecııııımm hay Allah" de sen yıne bıldıgını oku, al cocugunu emzır uyut:)
 

Hic kimsenin hic! Anneligine karismasina izin verme..
Kimse kimsenin anneligine karismasin..
Sigara icince al ufakligi kucagina 'babaane sigara iciyor anneciiimm hadi gel gezelim' de al cocugu..
Uyutmak istiyorsanda al!
Cok sinirlendim..
Bunlar cocuklar buyudukce onune gecilemeyecek hatta cocugun babaanneye yaklasmasini saglamak icin kullanilan bir takim seylerle pekistirilecek hic unutma

Haftabasi eltimdeyken 5 dkligina eve gittim bi geldim Sezen'i giydirmisler..Hirkasi ve beresini! Nereye gidiyorsunuz annecim hayirdir dedim Sezen'e..Gorumcem soguk dediler (kayinvalidem)giydirdim dedi..
Evet iyiniyetliler biliyorum Allah razi olsun ama mudahaleye gerek yok ben cocuguma ona gore giydirdim zatrn..icinde ne oldugunu bilmeden disini giydirmek ne demek..
Sicakligini nereden cikaracak peki terlerse daha kotu dedim,elimdekileri gereken yere koyup Sezen'i almaya dondugumde cikarilmisti bile..
Bu cocugu ben yalniz buyutuyorum o yuzden 2 dk gorunce hic kimsenin mudahalesini istemiyorum,tatli dille her fikire acığım,sorarimda,danisirimda..

Pehh cenem dustu :) Gecen hafta cok sıkıntılı gectide.
 
Sonradan okuyunca fark ettim cok uzun olmus. Sıkılırsaniz okumayin lutfen

Dün büyük bir gerginlikle kv gile gittik. Tabi yoldayken kv arayıp "ne yapıyorsunuz?" sorusuyla oraya gidip gitmeyecegimi kontrol etti yine de her zaman ki gibi.

Gittik. Üçümüze de bir sürü hediye almışlar bayram diye. Acaba çocuk yokken bayram yok muydu merak ettim doğrusu. Çocuk olunca kıymete bindik. Bizden izinsiz çocuğun fotoğraflarını yaptırıp her yere asmışlar (ben nazardan korkarım. O kadar çok foto ben bile koymuyorum. Çektikleri videolarını da herkese izletiyorlarmuş). Derken kv nin abisi ile lafcı yengesi geldi. Bebeğim ne yapsa kv gile foto çekin video çekin diye talimatlar verdi. Sinir etti beni. Kendi de cekip millete gosterecekmis.

Ben de lütfen bebeği oturtmayın, sol kolunda verem aşısı kızardı sıkmayın ve kucakta tasirken pipisini cok avuclamayin demiştim sadece. Ay demez olaydım. Biraz zaman geçti kv bebeğimi aldı ki son olaydan sonra bebegimi almasini istemiyorum (cunku oglum annemin bacaklari arasinda dururken kv kol altindan sunduruyr cocugu.annem dur ben vereyim desede kv cekistiriyr.bagirdim ne yapirsun cocuguma diye.ama beni hic dinlemedi.sonra ben mutfaktayim kv almis kucagina yuzu disa donuk bebegin.yengesiyle ne yaptilarsa korkutmuslar. oglum acmis agzini sonuna kadar kipkirmizi solugu gitmis.dedim alayim cocugu yok duruyr diyr vermiyr oglumu. ne durmasi nefesi gitmis dedim aldim.bir ciglik bastiki oglum yuregim agzima geldi kuzuma bisi oldu diye.yavrum o kadar cok agladiki anlatamam.oturtma dedigim halde de oturtuyr). Dedim terine bakayim abisi hemen "aa yeter. Ne cok baktin terine bi rahat dur" dedi. Ben de annelik dayi tabi bakacagim dedim. Tam o sirada kv bebegi dayinin omzuna oturtmaya kalkinca devrelerim yani. Esim anne oturtma cocugu deyince dayi "aaa.. bu ne boyle. Ne cok direktif veriyrsunuz. Hic hosuma gitmedi" dedi. Kv de onla bir olup ciyir ciyir bagirmaya laflanmaya basladi. Esim cocugumu koruyrum ben de dedi. Iyice yuklendiler. Ben de dokunmayin esime dedim. Dayisi iyice ustume geldi. Yapcak bisi yok dayi bu isler boyle dedim. Neyse tamam deyip sustu. Aradan yarim saat gecmedi bana laf eden adam bi bak terlemis mi cocuk diyr .. ciddi ciddi diyor. Cins ben bakinca laf ettin ama. Surekli kendi gelininin nasil guzel cocuk baktigini filan soyluyr.. benim kv de onlarla bir olup bizi eziyr. Esime dedim ki bu annenin son hadsizligi benim de son tahammulumdu. Bu kac etti. Bir daha yaparsa bitiririm dedim.

Bu kadinin derdi ne anlamiyrm. 1 tane evladin var. Neden millete karsi korumuyrsun de eziyrsun onlarla bir olup. Isterse evladin suclu olsun. Baskasina karsi koru ama yalnizken sucunu soyle. Herkes anne olamiyr cidden. Cok yoruldum ben kadindan. Allaha havale ettim.
 
Kadin hep bir arka ariyr kendine. Bize saldirani bulunca kendi de saldiriyr. Kendi ailem yapsa alir cocugu kalkardim. Ama esim yapamiyr. Dun o gerginligin ustune aksam annemler teyzemler abimdeydik. Tam 40 dk da uyuttum oglani. Annem teyzem abim yan odada bagira cagira guluyr.uyardik susun diye..devam ettiler. Cocugu aldigim gibi eve geldim. Esime de saydirdim " Bak aile demek bu. Sen bunu annengile yapamiyrsun ama ben yapiyrm. Cunku sen ve oglum benim ailemsiniz. Once siz gelirsiniz. Ama sen miy miy miy korumuyrsun bizi. Biktim annenden..son haddime geldim. Bir dahaki sefere affetmem" dedim.

Cok sismisim bennn.
 
Sağol canım ellerine sağlık. Walla ikisi de zorluyo bu ara beni. Bayrama mrmlekete geldik bebek hepten şaşırdı düzenini. Gündüz az uyuyor ve gece uykusuna daha grç ve zor dalıyor. Tabi kalablık grüktülü ev. Kuvaktan kucağa gena alıştı. İnsanlar da haklı. Bebek sevmek istiyolar sıra anca geliyo :) ama mıy mıy susmuyo benim sıpa. Abisi hele sabah beşbuçuktan gece ona kadar uyumadı. Kaç kere uğraştık gündüz uyutalım diye kuyamam ya. Hortlak gibi oldu en sonunda. Walla burda yemek temizlik derdin yok çocuklara da bakıyolar tek derdim çocuklarımın düzeni. Napalım o da evimize dönünce inş hallolur
 

Canım geçen hafta bizde emmiyorduk, 5 saat aç kaldı, zorla meme verdin almadı biberonla ısıttım yine almadı mama denedim yine içmedi 50 cc sütü kaşıkla içirdim sonra istemedi en son pes ettim uyumadı da, çok ağladı zor susturdum çok berbat bir haftaydı benim için.. Sonraki Günler'de sürekli meme ile yanına gitmedim bıraktım iyice acıksın sonra red etmesin bende gerilmeyeyim diye.. Işe yaradı galiba şimdi yeni yeni düzene girdi daha iyi emiyor, böyle bir dönem var galiba bizimki de 4 ay 10 günlük şu an. Son 3 gündür de gece uyanınca memede kalmak istiyor yerine koyunca huysuzlanıyor memede uyumayı istiyor sabaha kadar mücadele ediyorum sonrasinda bende uykusuz olduğum için yanıma alıyorum mızmızlqnjnca hemen memeyi sokuyorum ağzına. her yerim tutuldu resmen.
 
Aaaa deliricem ben Ayaz hepten sapıttı ne meme istiyor nede biberon hiç bişey sokmuyor ağzına iki gündür aç dolaşıyor. Bütün gün çığlık çığlığa ağlıyor ama bebek arabasına koyup gezdirince çok mutlu sırıtıyor herkese. Evde ne batıyor anlamadım gitti. BayrAm beyfendiyi gezdirmekle geçti resmen. İştahsızlığı çok fazla bide edepsizliği tabi.
 
Aaaa deliricem ben Ayaz hepten sapıttı ne meme istiyor nede biberon hiç bişey sokmuyor ağzına iki gündür aç dolaşıyor. Bütün gün çığlık çığlığa ağlıyor ama bebek arabasına koyup gezdirince çok mutlu sırıtıyor herkese. Evde ne batıyor anlamadım gitti. BayrAm beyfendiyi gezdirmekle geçti resmen. İştahsızlığı çok fazla bide edepsizliği tabi.
 
Gezmeye alismis cnm. Benimki de evde ciyir ciyir, disari cikinca beyfendi resmen..5 dakika emip birakiyr. Yarinda 5 aylik olacak. Yine bi donem mi acaba bu yasadiklarimiz bilemedim.
 
Birsey soracagim..

Ben gerek gormedigim icin mama sandalyesi almamistim. Oturtur yediririm, nasil olsa yuruyunce oturmuyrlar gezerek yiyrlar kisa sure icin de gerek yok demistim... Alsam mi kararsiz kaldim..

Bir de oto koltugu baktik bugun. Az kaldi o da lazim diye. Var mi tavsiye edeceginiz birsey?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…