2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?


  • Ankete Katılan
    513
:nazar:Maasallah bu bebislere cok tatlilar her biri ayri guzel:nazar:
IMG-20140922-WA0000.jpg
 
Benim çene dustu bugun herseye bir cevap :) Is guc yok tabii forum forum geziyorum:p

GElelim sanaa bebegin daha kucucuk canim sen de soylemissin. Iki haftalik bebege nasil duzen oturtacaksin ki:) Hele bir uc aylik olsun ondan sonra o kendi duzenini belli eder. Hem buyidukce değişecek geceyi gunduzu bilmiyor daha annesi. Bizimkier de oyleydi.
Mis kokusunu cek icine. Gule gule buyut insallah.
doğru diyorsun sanırım benimde gecem gündüzün olmamalı onunla birlikte sanırım...bu doğal bir süreç geçecek diyorsanız sorun yok o bir kendine gelene kadar bende sabah uyurum...
 
lilacsofie canım çok geçmiş olsun.nasıl oldun merak ettim.

Dün ölüyorum sandım, ki canım çok sıkıdır. Bugün zımba gibi ayaktayım, tut beni tutabilirsen maaşallah.
Yat bir iki gün naz yap değil mi, yok kardeşim yok, senin de benim de, ruhumuzda yok. Doğuştan hacı yatmazız:KK66:
Doktoru aradım, "ben iyiyim, ateşim hiç çıkmıyor, emzirebileceğim bir antibiyotik verin" dedim. Yarın sabah güzel kızımı da emzirebileceğim inşallah... Oğluşumu da besleme kampına aldım, kuş gibi kaldı kuzum görsen tanıyamazsın:KK43:
Bir de tamamen iyileşip kızımın kokusuna kavuşsam daha ne isterim. Dilber'in odasında yatıyor hastayım diye, feci kıskanıyorum, gece alıp kaçasım geliyor ama ne yapayım mecburum iyiliği için...
Ahh bu yavrusunun kuvözden çıkmasını bekleyen anneler, ne mukaddes, eli öpülesi insanlar, ne yürek var onlarda...

4 ay kontrolunden geldik Cuma gunu, doktor hersey yolunda diyor ama kilosu cok az bana gore.. Onceden de takip ediyordu ve hep iyi, normal dedi doktor ama 5.5 kilocuk kizim ya, zaten 3.4 kg dogmustu.. Ayda min 500 gr almali bebekler deniyor, ona gore sinirda. Hep anne sutuyle beslendi kizim ama artik ek gidaya baslayalim diyorum? Turkiye'de doktorlar 4 ayda mi 6 ayda mi baslatiyorlar genelde? Burada isterseniz simdi, isterseniz 6 aydan sonra baslayabilirsiniz dedi doktorumuz... Lilacsofie Lilacsofie , galiba Deren de 6 kiloydu degil mi, o kac kilo dogmustu? Siz de basliyorsunuz galiba ek gidalara? Ne yapalim neyle baslayalim? Doktor rice cereal'la baslayabiliriniz dedi ama dogal olmayan bisi vermek istemiyoruz pek. Orada pirinc mamasi olarak mi geciyor bu? Elma suyu, sebze corbasi mi daha iyi olur acaba ? Bu arada kilosu disinda herseyi gayet iyi masallah, boyu, gelisimi, kafa cevresi vs.
Deren 3.260 doğdu, 4. Ay kilosu 6 idi. Aslında kilosundan ziyade alım hızı önemli. Yani iyi alırken birden azalması kötü fakat istikrarlı şekilde az alıyorsa, bebeğin başka şikayeti yoksa, iştahı budur denilebilir.
Biz ek gıdaya bayağı bayağı geçtik. Artık adaptasyon sürecimiz bitti. Hergün meyve, sebze ve muhallebi saatlerimiz belli.
Ek gıdaya geçince, anne sütü miktarını azaltmaması önemliydi fakat sanki daha da güzel emmeye başladı. Hasta olup emziremediğim gün içtiği biberon miktarlarını topladım ki bence ek gıda alan bir bebek için gayet yeterli...
Baslarken; cam rende edinirsiniz. İlk önce elmanın püresinden kalanı birer çay kaşığı arttırarak içirirsiniz. Sorun olmuyorsa ufak ufak püresiyle başlarsınız.
Patates, havuç, pirin, ve kabak alerji riski en düşük gıdalardan. Muhallebi içindeki pirince alısınca, ilk gün kabaklı pirinçli püre yaparsınız. 3 gün arttırarak onu içirirsiniz (içtiği kadar) sorun olmadıkça her üç günde bir yeni sebze ekleyebilirsiniz. Bizim aylarda patates kabak havuc uygundur.
Rice cereal, pirinc gevregı ya da tahılı olmalı, hangı ülkedesiniz bilmiyorum ama çocuk dr ise uygun birşey önermiştir diye düşünüyorum. Anne sütü ya da formul mamaya karıstırılıp sulu bır muhallebı yapılıyor. Organık pırınc bulmak o kadar zor kı....Ata tohumları kalmadı gibi birşey dünyada...
 
Ay masallah :) Guzel gozlu kiz, yesil galiba? Saclari ne zaman bu kadar uzadi :) Bizimkinde yok daha :)
hımm yeşil hep yeşil gözlü bi kızım olsun isterdim allah gönlüme göre verdi saçlr doğdugnda da baya vardı ama bayramdan sonra kesecem hepsini :)
Ay dudagimi isirdim fotograflara bakacam diye. Kurban olsunlar masallah guzelligine bayildimm. Ogluma versene kizini :):):)
oğlun yakışıklıysa düşünebiliriz :) bebişler doğdu doğacak derken şimdi damat seçme zamanlarına bilee geldikk :)
allahım evletlerımıza sağlık sıhhat versin nazarlardan korusun inşallah allahım olmayanlara da nasip etsin :KK43:
 
Ay masallah :) Guzel gozlu kiz, yesil galiba? Saclari ne zaman bu kadar uzadi :) Bizimkinde yok daha :)
hımm yeşil hep yeşil gözlü bi kızım olsun isterdim allah gönlüme göre verdi saçlr doğdugnda da baya vardı ama bayramdan sonra kesecem hepsini :)
Ay dudagimi isirdim fotograflara bakacam diye. Kurban olsunlar masallah guzelligine bayildimm. Ogluma versene kizini :):):)
oğlun yakışıklıysa düşünebiliriz :) bebişler doğdu doğacak derken şimdi damat seçme zamanlarına bilee geldikk :)
allahım evletlerımıza sağlık sıhhat versin nazarlardan korusun inşallah allahım olmayanlara da nasip etsin :KK43:
 
Arkadaşlar okuyun;
22 ağustos 2014 cuma günü saat 3 de 6 aylik bebeğimi sağlık ocağına aşı yaptırmak için götürdüm.bebeğime 4 tane beşli karma aşı ,hepatit B,KPA AŞISI(zatürre aşısı),OPA(çocuk felci aşısı) bu aşılar yapıldıktan sonra eve geldik akşam ateşi yükseldi ve sürekli ağlıyordu.bu sırada ateşini şurupla falan biraz düşürdüm sabaha kadar huzursuzluğu devam etti.sabah altını değiştirdiğimde bir de ne göreyim kanlı ishal ardından sürekli kusmalar hemen özel hastaneye acile götürdük.kan tahlili yapıldı.kanında mikrop çıktı.ilaç yazıp evegönderdiler.eve geldik çocuk hala kusuyor diğer gün oldu bu defa devlete götürdük serum taktılar.bittikten sonra tekrar eve geldik yine geçmiyor çocuğum daha kötü olmaya başladı.yeşil kusmaya başladı.kanlı ishal devam ediyor.pazartesi sabahı hemen tekrar özele çocuk doktoruna gittik.durumu anlattık.sonuçlara bakarak dizanteri dediler.bir gün hastanede kaldık tekrar serum ve ilaçlar ama çocuk durmuyor nasıl bağırıyor yarım saat yatıyor daha sonra çığlık çığlığa ağlama sesleriyle hastaneyi inletiyor.bu sabaha kadar bu şekilde devam etti.sabah doktor geldi kusma artı kanlı ishal devam ediyor dedik film çekdiler.Ve bağırsak düğümlenmesinden şüphelendi.hemen bizi çocuk cerrahına yönlendirdi.ordada ultrasonla bebeğimin bağırsaklarının düğümlendiğini öğrendim.ızdırap dolu saatler bebeğimin acılar içinde ağlaması artık ağlamaktan helak oldu kendinden geçti burnundan hortum verildi.kollar delik deşik bir türlü damar bulunmuyor.bir kolunda 20 ye yakın delik var düşünün artık.yoğun bakım olmadığı için hemen acil başka hastaneye sevk ettiler.gittiğimiz son hastanede ilaçla makattan tedavi yaptılar belki açılır diye ama maalesef açılmadı doktor hemen ameliyata alıyoruz dedi.3 saate yakın süren ameliyat sonrasında bebeğimin 20 cm bağırsakları alındı. bebeğim 4 gün yoğun bakımda kaldı.sonrasında servise aldılar toplam 10 gün hastanede kaldık.bu sürede ameliyat yerinde açılma oldu ameliyat yeri şişti. 1 ay sonra açılan yeri kapatmak için tekrar ameliyat olacak dikişler tutmamış.hala tam olarak iyileşmiş değil.sorumlu olanlardan davacı olacağım bebeğime bunları yaşattıkları için BAŞDA AĞIR DOZDA YAPILAN AŞI YÜZÜNDEN SAĞLIK OCAĞINDAN DAVACI OLACAĞIM.PATOLOJİ SONUÇLARINI BEKLİYORUM.BEBEĞİM ONLARIN YÜZÜNDEN ÖLÜMDEN DÖNDÜ.BUNU bütün sosyal sitelerinde paylaşın benim başım yandı başkaları yanmasın aşı yaptırırken iki defa düşünsünler.

Biri yazmış paylaşmak istedim, dikkatli olalım
Offff yavrum Allah acil şifa versin ya. Zaten hiçbileye güvenemiyoruz elimiz mahkum. Babam şu an bağırsak ameliyatından hadtanede. Süreçleri az çok biliyorum. Çok üzücü
 
Iyi geceler kızlar.
Lilacsofie geçmiş olsun canım.

E eyican06 benimde göbeğim Baki. Kiloların hepsi gitti ama 5 aylık hamile gibi göbeğim var.

Bestekiz konuşmuştuk hani.kanda gebelik baktırmistim ya regl oldum.ama çok az ilerliyor. Önceden her ay hastanede gecirirdim bu süreci ağrı sancı krampdan.


Son zamanlarda sıkça olan Baş dönmesi dikayetiyleşikayetiyle acile gittik gece. Damar dan verilen bir ilaç tan zehirlendim.
Oksijen masaj fln yapılarak geri donduruldum. .bilincm kaybolmuş.

Hamileyken vitaminden de zehirkenmstim.
Yazmıştım buraya. Neyse kulak burun boğaza görün dedi Dr. Vertigo olabilirsin.
Çok korktum vertigoyu yıllar önce geçirmiş biri olarak. Neyse bir prof.dan randevu alıp gittim çok şükür vertigo değil misim.
Kan tahkikkerimde degerlerim sınırda. Hiçbir dahiliye uzmanı çözemedi. Yarın ic hastslikkari ve norolijye gidicez Neyim var kızlar
Asansör de olurya başım döndü deriz. Aynı öyle oluyorum. Bebeğimi emziremiyorum.
Kucağıma alamıyorum. Allahım güç kuvvet versin hepimize.
 
Tatil bitti..Evimi cok ozlemisim..

Bebislerin hepsi cook tatliiii :) masallah Mayis kuzularina ve yuregi guzel annelerine :)

Sorunlar yasayanlara Allah kolaylik versin umarim en kisa zamanda guzel haberlerle dönün,hasta olanlara cok gecmis olsuun..

Ne kadar da buyudu bebisler,buda bizim tatil sirinemiz :):nazar:

IMG_20140920_174631.jpg
IMG_20140916_150308.jpg
IMG_20140921_141224.jpg
 
Degisimden sonra hic bakmadim canim nasil olduguna..
Tatildeydim ben 1 haftadir,sabah dönüyoruz insallah:)
Gecmis olsun buarada cok uzuluyorum tam artik keyifli zamanlar dedikce hep birsey cikiyor..Allah beterlerinden korusun..
Belin nasil buarada?
canim belim eger agir tasir isem veya cok uzun ayakta kalir isem zonklama ile baslio o hafta bi da cok dikkat ediorum....

Bende bu kiz annesini hic salmio diodum tatilden dondu sandim tatlim....

Walla bi de sen bak bakalim nisan annelerini gorunce ben sok oldum da soyliyim dedim....

Cok saol canim insallah bundan sonra daha ii oluruz hepimiz....
 
Başlarım ben böyle virüse! Şuan kızım bakıcının odasında uyuyor. Arada girip çıkıp süt ısıtıyor. Ben her çıkmasında zıplıyorum tabii, ne oldu nesi var, kaç içti diye... O da bana "size ne, bu bebek benim" der gibi bakışlar mı atıyor, yoksa bana mı öyle geliyor acaba!!!

Yastığımdaki yeri boş kuzumun. Burun buruna uyumayı özledim. Sinirden boş yatakta dönüp dönüp forumda yorum yazmadığım konu kalmadı! Anlaşılan sabahı sabah edeceğim...

Antibiyotiği de almadım. Ateşim yok ki. Yarın maskemi takar emziririm kızımı. Bu ne yaaa ebola mıyım sanki tövbe tövbe!!!
 
Bir bahaneyle sürekli odanın kapısını kapatıyor. Kapıyı kapama hava alsın oda diyorum bakıyorum yıne kapatmış.
Ben de sürekli bir bahaneyle açıyorum. Bozuluyor gibi bakmaya başladı artık. Sinir oldum...
İyi oldu bu sorunun şimdi ortaya çıktığı. Yatağımızın yanındaki minik beşik gider, yanına park yatak gelir, o da gider tek kişilik yatak gelir. Kızımla ikisi aynı odada kalamayacaklar anlaşılan...
 
Saka gibi okadar alinti ve yazimin silindigine inanamiyorum...olsu cok hirsim war yine silin yine yazarim dedim ceneme edeyim yine gitti...malesef simdi alintisiz ve daha sakinim.....

Hepinizi bebisleri masallah ne kadar guzeller prensler prensesler hayat weren kuzular bize.....

Albume ekledim ama albumde gorusemiosak bende birdan eklim bari napim...herkes gorcek mi onu sonra silebilioz mu bilmiom ama bisi olmaz heralde....

Duru iki gundur uyumuor aglio biraktigim gibi normalde saati geldigin de kendi kendine uyuyan cocuk gitti canawar bisi geldi besigin icine mama yerken aglio emerken aglior su icerken aglii altini acarken aglio saymakla bitmez artik esim bakti kafami topladim derken bi gun de bi cokus yasadim ki 1 yil yaslandim resmen surekli bi miyk myk ses vasviyenin dedigi gibi miy miy muy ne yaptisam susmadi biraz anason boraz rezene icirdim ama hala uyanik....ya nazara geldi ya sikintisi war ya dis cikario bilemiorum iki kez kaka yapti oda degil adi ustunde bebek bu ya olur bebegim herseyim feda ama .............

Ayseni iki cocugu war benim iki cocugum yok diye fatmanin basinda kaynanasi war benim yok diye nuriyenin kocasi mamaya kizio bnm kocam anne sutuyle doymayan yawruma mama yapinca kizmio die naciye 7lerde aksam yemegi yapio cocugu hic durmuo kocasi hep ac die ben erken kalkip yemek camasir is halledip arada gezmege cikiosam die benim de ... Yorulmus tukenmis olmaya hakkim yok mu illa 3 cocuk illet koca kaynana g.. Toplayamayan bir kadin mi olmam lazim bi kez yazik tuh yardima iht.wae mi allah kolaylik wersin gecicek demelri icin...illa mi ya .....

Nasil bittim anlatamam siz kizlar lilacsogie hastaliklariniza cok uzuldum o amilyat olan bebege cok uzuldum hayattan durunun huysuzlugundan cok daha acilar war ama beni de suan zorlayan bu ne diyim cekiceksin yasadigin icin olmedigin icin kalk kole calis mi diyim kendime uykusuzluk yorgunluk sikinti parasizlik artik tokezler haldeyim ama yetmio birinin elimden tutmasi icin gecerli bir sebeb deil bu yasadiklarim..

Ey hayat unutmam hic bir saniyeyi intikamim cok aci olucak.....
 
X