2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?


  • Ankete Katılan
    513
Herkesin bi derdi var Allah yardımcınız olsun. Ayne lilacsofie inş siz çocuklarınıza şefkati yaşatırsınız onlar da kıymet bilsinler. Kıymet bilmeyeni anasına çocuğunu bırakıp arayıp sormayanı da var. Benim de babam bi tuhaf. Hep ben hep işlerim gösteriş için yaşıyo adam. Elinde face afersiniz s.çsa oraya yazıyo.

Bi de dün babanem vardı. Revani benzeri bi tatlı yiyoduk bi baktım benim minişin ağzı tatlı dolu. Babanem veriyo ağzına şok oldum. Parmağımı soktum çıkardım. Daha küçük o dedim. Biz herşeyi verirdij diyo. Çok yaşlı 80 falan. Çocuk gibi işte :)
 
normalde 2 saatte bir 50 cc içiyordu hatta iştahsız olduğunu daha önce dile getirmiştim 3 günde iştahı açıldı 2 saatte bir 100 cc içmeye başladı bende şirkette sütümü en fazla iki kere sağabiliyorum en fazla 125 cc o da 250 cc ediyor yetmiyor artık oğluşuma süt iznimi kullanamıyorum sabah 7:30'da evden çıkıyorum akşam 19'da evde oluyorum dün ilk defa mama verildi vicdan azabı çektim ilk günden itibaren mamayla beslenen bebekler var biliyorum ama kendimi suçluyorum işim çok stresli ve yoğun sütümü de etkiliyor maalesef karşı olmama rağmen maalesef lactamil aldım (asla içmiyicem diye büyük konuşmuştum ) önüme su bıraktım bakayım ne kadar etkileyecek sütümü
 
o büyükler zaten yok mu biz sizi böyle büyüttük dedikçe deliriyorum, ben de ilk zamanlar inanılmaz savaş verdim çevremle hala veriyorum, geçen c.tesi kayınvalidemlerdeyiz amcası almış kucağına çay içtiği bardağı veriyor oğlumun ağzına diğer eline de vermiş ekmek napıyosun diyorum canı çekti yesin içsin diyor bana, elinden zor aldım tartışıyor bir de bırak yazık bebeğe diye
 

Ne guzel bir karar almissiniz..
Insallah gidilir..
Toplanilmasada simdilik,ziyaretlere sebep olacaktir yazdigin insallah..


Bende gerekenden cok fazla su icildiginde sutun kalitesinin bozulabilecegini duymustumm..
Hatta bu yuzden emziren annelerin cok abartmak yerine sadece susadiklarinda icmeleri gerektigi yaziyordu..Yani sivi onemli ama bu sadece su ise biraz gereksiz yanida var..


Asidan sonra eczaci bayanla konustugumuzda o da ; once Calpol eger ates 'inatciysa' fitil oneriyoruz demisti..
 
Canim bilgiler cok guzel eline saglik birde duygularni o kadar guzel kelimelere dokuyorsunku roman okur gibiyim
 

BIze de ebemiz fitil verin demisti :) Dediğim gibi benim cocuklarda surup pek etkili olmadigi icin boyle düşünüyor olabilirim. Bilimsel bir dayanagim yok. Aklima takildi nette baktim da her kafadan bir ses cikiyor.
Ama su yaziyi kendime yakin buldum;

Bebeklerde ateş yüksekliğinde, şurup yerine fitil kullanmak sakıncalı mı?
İlk 2 yaşta bebeklerde ateş düşürücü vermenin en etkili ve en kolay yolu fitildir. Tam dozu aldığından emin olunur. Şurubun bir kısmını tükürebilir ya da yoğunluğu ve tadından dolayı çıkarabilir hatta kusmasına neden olabilir. Dolayısıyla fitil çok daha çabuk ve etkili yöntemdir. 5-10 dakika içinde emilmeye başlar. Daha büyük çocuklarda kusma yoksa, uyanık ve bilinci açıksa şurup tercih edilebilir. Fitilin ve şurubun içerikleri genelde aynıdır. Doktor kontrolünde dozu ve sıklığı ayarlanmalıdır.


Yanlis bilgilendirme yapmayayim tabi. Doktorunuz ve içgüdüleriniz ne diyorsa onu yapın:)
 
Merhaba kızlar..Dün akşam nette gezinirken ek gıda tarifleri paylaşan bir site buldum.Sizlerlede paylaşayım dedim
http://bebegiminyemekleri.com/

Canım çok saol liste ve güzel bilgilerin için..İlayda 4 ay 3 hafta 5 günlük.Dün ilk kez gün içinde toplam 4 çay kaşıgı yogurt verdim.İnş fazla degildir
 
kızlar maşaAllah yavaş yavaş ek gıdalara geçiliyo herhalde ... önlük takma mevsimi başlasınnn :) ağızlar, yüzler yeni şeklini alsın bulaşık bulaşık .
hatta atabilirsem kendi kızımın (''çaki'') leşmiş halini atayım size
 

Eklentiler

  • 305479_286907208005226_656719931_n.jpg
    24,3 KB · Görüntüleme: 86
canım yazıklarını okuyunca ben de gulumsedım. sana bır kız cocuk yakısır ınsallah benım melegım de kız olur.. okulda ıdare edıyorum ama evde oglum epey yoruyor sımdı ıyıce hareketlendı emeklıyor donuyor etrafa saldırıyor canavar oldu memeyı ısırıyor bebek degıl kucuk canavar ama herseye ragmen hamılelık belırtılerırıne yorgunluga ragmen gecen yıla gore daha mutluyum cunku zaman daha hızlı akıyor oglumla ılgılenmekten hamıle oldugumu unutuyorum
 

Senin şu hamilelik takvimini gördükçe bir daha hamile kalasım geliyor :)
 
tawuk yerine kirmizi et fikri he bayildim wallaaaa :))) anladim canim saol...
 
 
Selam kizlar. Bu sabah asi oldu oglum. Simdiye kadar atesi olmadi ama biraz huzursuz gibi. 7850 gram 66 cm geldi.1200 gram almisiz bu ay. Demir vitamininide verdi. Kullanan yok sanirim bu demiri.
 
Ben daha çok sütüm olsun diye çabaladıkça sütüm daha da azalıyor oğlum hepten mamaya kalacak bu gidişle
 

Cok dogru aslinda,cocuklada alakali tabi dedigin gb..Yanlis birseye sebep olmayiz diye dusunuyorum icgudulerimizle..Allahtan zor durumlarimizda fikir alahilecegimiz arkadaslar var..Tabii cocugun takibide onemli..Allah yardimcimiz olsun :)
 
canım sen tekrar mı hamilesin gözlerime inanamadım, tebrik ediyorum kazara mı oldu ?
 
canım sen tekrar mı hamilesin gözlerime inanamadım, tebrik ediyorum kazara mı oldu ?
kazara mı ısteyerek mı ben de bılmıyorum ama tek bıldıgım yıllarca bebegım olsun dıye ugrastım dr dr gezdım yumurtlama tarıhlerımı takıp ettım olmadı ılk bebegım tup bebek oldu. zaten bızım kendılıgınden olmaz dusuncesıyle korunma yontemlerıne basvurmadık zaten ben yıllardır korunmuyorum onun nasıl oldugunu bıle unuttum kısaca rabbım ol dedı oldu allahıma hamd senalar olsun
 

Canım, sütünü arttırmak için ne yiyip içersen iç, eğer sağım sayını arttırmazsan daha fazla süt alman mümkün değil. İki sağımda topladığın 250 cc hiç az değil. Fakat baska sağım (ya da emzirme) olmayınca vucudun bir süre sonra içeride kalam sütü üretmez hale gelir bu çok normal.
Yani sen sütünü arrtıran bir mucize bile bulsan, iki sağımda bir anda 300 yerıne 500 toplaman mumkun degıl; zaten mastıt olursun.
Şartlarını iyi düşün canım arkadasım. Evladın için çalışıyor didiniyorsun. Eğer gerçekten daha fazla sağım yspms imkanı yaratamıyorsan, varsın evdekıler mama versın. Hatta konuş doktorunla özel bır durum yoksa kaşık mamalarına, sebze-meyve pürelerine bsşlayın.
Mama meselesine gelince de, günümüzde kadından ne cok sey beklenıyor. Hem erkekle synı şartlarda çalış evı geçindir. Hem de affedersın, erkekelrın dünyasında derdını anlat ta, süt ineği gibi süt topla tüm gün uğraş... Bu kadar kendını hırpalama. Mamaydı memeydi dıye yargılayanların, seni çocugunun iştahının artmasına bile sevınemeyecek hale getırmelerıne ızın verme. Boşver varsın olması gerektıgı gıbı bebegının iştahı artsın da, anne sütü yetmezse mama, mama da yetmezse ek gıdaları yesın doysun, büyüsün, gelişsin. Buradan bıle kendını nasıl sıktıgını hıssedebılıyorum, lütfen bunu yapma.
11 sene finans sektöründe çalıştım. Doğum izni bitip gelen ve süt sağan tek bir anne hatırlıyorum. Gerisi hep emzirmeyi bırakmışlardı.
Çalışan, çalışırken bıle imkanları yettıgı ölçüde evdekı bebegını dusunup süt toplayan bir annesin. Bunalımı değil övgüyü hakediyorsun arkadasım........
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…