Zaman dursa bu tatlı minikler hiç büyümeseler...
Zaman durmasa hemen büyüseler de biraz rahat etsek, dinlensek, normalleşsek...
Her ikisi arasında gidip gelerek geçiyor zaman...
Muhallebiyi, akiam son öğünde yatmadan evvel ver. Çok uykusu varsa biraz geniş ağızlı biberonda içeceği koyulukta yaparak ta verebilirsin, zamanla en ideal saati ayarlarsın
Seni en iyi ben anlarım. Oğlum da böyle iştahsızdı, resmen aklımı yitirecektim nasıl bu kadar ufacık bebek saatlerce aç kalır diye... Aç kaldı, büyüdü de işte koca adam oldu çıktı...
Şimdi kızım aynı şekilde, açlığa hiç tahammülü yok yaygarayı basıyor, sütünü ısıtıp veriyorum 25 cc içip 50 de hık gık diyip diliyle itiyor gören de 250 cc ısıttım sanır. Ne yaparsam yapayım bu aralar aşırı iştahsız, yine biberon almamaya fakat meme istemeye başladı. Öyle uyanık ki, tabii biberonda bitirmediği kısım için ısrar ediyorum ama memede doydum numarası yapmak daha kolay, acaba fazla mı emdi diye düşünüyorum, bir de memede uyuyup kalmak ta iyi bir kaçış yolu oluyor.
Biz de henüz 6 kilo olduk. Minik adımlarla gidiyoruz. Bu kadar dertleşmeden sonra biraz da güzel şeyler söyleyeyim.
Doktorum laktoz ya da süt alerjisi olan bebeklerde sütten erken kesilme olduğunu söylemişti, bir süre sonra içtikleri sütün rahatsızlık yaratacağını bildiklerinden doyacak kadar değil, açlık bastıracak kadar içiyorlar demişti. Ek gıdaya geçince gayet güzel yiyorlar merak etme. Şimdi sütü sevmeseler de, bu ileride de sevmeyecekleri anlamına gelmiyor, oğlum 4-6 ay arası emmeyi bıraktı fakat halen akşamları süt içer.