Sen3ye kuzular bir yasina geldiginde nasil kutluyacagimizi birbirimizden fikir alisverisi yapariz daha iyi olur. En yakin zamwnda havalar sogumadan almayi dusunuyirum.
Insallah o gunleride göruruz ne heyecanli olur :)
Bende turkiyeye insallah gittigimde dogum gunune özel esyalari alirim hazir oradayken malum buradaki urunler hep ayni.
Iyi oldu okumam canim. neden hemsirenin bize demir vitamininden bahsetmedigini simdi anladim,
Demir vitamini olan yiyecekleri bol bol yedigimizi dusunuyorum ve anne sutunden geciyormus zaten yavrulara.
Bende vermiycem canim Turkiyeye gittigimde genel testler yaptiricam olurda eksik cikarsa baslayabilirim ama kontrolsuz kullanmak kesinlikle kötuymus bu yazida anladim
Birde sadece anne sutu alan bebeklerin ihtiyaci yok belliki demire...
Ama ek gida veya mama vs aliyorsa kontrol ettirilip doktor tavsiyesi ile verilebilir.
Ki sanirim sende sadece anne sutu veriyorsun esin elma icin bebise zehir vermissin muamelesi yaptigina göre
Kizlar benim kiz elma icin agliyor. Azicik taddirayim dedim once yuzunu eksitti sonra elmayi agzindan zor cikardim oyle istahli emiyo ki anlatamam cikarincada aglamaya basladi.simdi bana kustu sut emmiyor
Benim kiz emmeyi reddediyor canim bugunlerde birde kuvvetlendiler tabi eskisi gibi zorlada veremiyorum :)
Iyiki yurumeyi bilmiyorlar aksi taktirde benimki emmemek icin kucagimdan ucarak kacardi
Neyse bende emmedi yavrum ac kaldi dedim ve tabagimdaki elmadan agzina kattim bir dilim nasil emiyor benimki...
agzindan cikardigim gibide agliyor cok aciktigi belliydi inatmidir nedir bu reddetme dönemini atlatamadik hala.
Ama bendekide inat hazir mamalari ek gidalari cok bekler 6 aya kadar su bile yok ona
kizlar ek gida mi veriyorsunuz ben minnosu sadece emziriyorm daha cok minikler ya 3'5 ay oldu benim kızı m
Bebisin kilosu iyise veya normal ise ek gidaya gerek yok zaten genelde 4. aydan sonra ek gidaya baslanir yavas yavas elma armut seftali gibi meyveler verilir.
Kizim 4 aylik kilosu iyi oldugundan vermiyorum bisey ama hemsire yediklerinden sadece tattir dediginden uygun olan kendi yapip yediklerimi tattiriyorum hazir yemekler haric ki ileride yemek yönunden zorluk cekmesin.