2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?


  • Ankete Katılan
    513
Ohhh iyi olmus valla sevindim
Kolaymi öyle Sibel sunu yap bunu yap demek
 
Eki Görüntüle 1236282
Canim bizimki bundandi 100 lira pahali geldi almadim aynisini cinden 15 liraya almistim ama bozuldu kullanmadan.
Sende gayet uygun almissin. bu muydu seninkide?
Cok saol hayatim duru ii sanirim bisiyi yok...bide duru ne zamanbanyo yapsa fala o gun hapsuran bi cocuk ama ben ne banyo yapti die ne hapsurdu die hasta muamelesi yapmam ama ben hasta oldugum icin panik oldum tabiki standart ben modeli bosuna panik alarmi

ewet bizim tospigimizde bole iste fot. Kucuk ama degil ayni bizim kinden sanirim
 
Kucuk gelmiyor mu iki? Biz ikiyi cok az kullandik hemen uce gecmistik. Bir iki paket anca kullandik.

Bizim kız 6 kilo şu an. 3 aylık 9 günlüğünüz henüz. Şimdi yeni 3 e geçicez , 2 küçük gelmedi şimdiye kadar, hiç bezinden de taşma olmadı.. Sizin bebişleri göre benimki küçük kaldı


Kesin denicem canım umarım işe yarar, beni emmediği için o kadar çok üzülüyorum ki dün akşam yine uyuma saati emzireyim dedim aç zaten, yok basıyor çığlığı , ağlayıp duruyor bi ara yatıramadık bile bıraktığımızda deli gibi ağlıyor kasılıyor, biberona sütümü koydum verdim cuk cuk emdi bitirdi, bu duruma üzüldüm bende oturdum ağladım


Bizimki de öyle,haftasonu kayınvalideme gittik ağladı suratını astı durdu, eve geldik oradaki kızdan eser yok, oyunlar kahkahalar havada uçuyor..


Yaniii bi zahmet anlasınlar artık, kendi işlerini kendileri görsünler artık, sende laf söylerlerse hiç takma canım..
 
günaydınnnn güzel anneler ve mis kokulu bebişleri,

yorgun bir haftasonundan sonra bugün işe başladık yine.büyük oğlan okula gitmem diye kendini parçaladı yine bu sabah.3.senesi halamı alışmaz bir çocuk okula deli olacağım.geçen Kuzeyi okuldan almaya gittim yeni kayıt olacak bir ufaklık vardı annesi babasıyla.çocuğu eve götüremiyorlar okulda yatıcam ben burda kalıcammm öghhhööhhhh diye ağlıyor.hey allahım dedim benimki niye tam tersini yapıyor hala.Kuzeyin ilk okula başladığı trajik günler geldi aklıma 1 ay boyunca kesintisiz sesi kısılana kadar ağlamış ve alışması 4-5 ay sürmüştü yani yarım dönem nerdeyse :)
Ayaz ise bu ara hep oyun istiyor eğer uyanıksa benimle konuşun şebeklik yapında güleyim diyor.kendi kendine vakit geçirmek diye bişey yok benim çocuklarda.
epey sayfa birikmiş şimdi aldım çayımı elime şöyle keyifle bir okuyayım neler yapmışsınız bakıymmmm.
 
Kızımı herhalde usuttum
Genzi dolu gibi dunden beri, cok ilerlemeden ne yapabilirim. İlac haricinde ne verebilirim
 
Papatyaorj,
Canım bizimki zürafayı (sophia la girafe) sevdissanırım, tuttu ısırdı biraz attı sonra. Alabilirsin bence. İlgisini çekebilir.

Uçak yolculuğundan endişelisin okuduğum kadarıyla. Geçen hafta bindim uçağa, bebeğim tam 3,5 aylıkken. Uçakta yanında çantan.
olacak zaten, içinde emzirme örtün mutlaka olsun. Biniş inişte emzir. Havalandırma klima sistemi nedeniyle üşüywbilir ince tülbent gibi bi örtü bide normal penye battaniye al yanına. Bindiğin yer soğuk türkiye sıcak olacak, ince ama kat kat giydir, terleme üşüme durumlarına göre giy çıkar yaparsın. Bi bodu altına bi ince alt üstüne bi yelek yads hırka mesela, oranın ısısına göre. Türkiyeye inince tek body yle bırakırsın. Böylece üşüdü hasta oldu riski olmaz. Zaten çantada bez yedek kıyafet oyuncak vs olacak. Hiç endişe etme, haa bide bizim dr kulaklarına pamuk kapatın dedi, o da işine yarayabilir..
 
Bnm oglumda 2hafta once sunnet oldu cok rahat gecti ins sizinde ole olur

Çok sağolun kaçıncı gün banyo yaptırdınız 5. gün mü şimdi iyi mi

Benim kizimda sagdigim sutleri icmiyo yaa 100 e yakin sut var dondurucuda neyse kizim 7 aylik olunca baslayacam ise ama nasil icircem onlari bilmem cok canim sikiliyo bu duruma
canım alıştır biberona büyüdükçe daha zor olur annem biberon başlığını da sıkıyor oğlumun ağzındayken şimdi alıştı çok şükür eskisi gibi değil içmezse bile yoğurt yaparsın

başını kolumla destekliyorum ense kısmından tutuyorum karnı karnıma değiyor diğer kolumla da bacaklarının arasından geçiriyorum o şekil emziriyorum canım emmeyi reddetmiyor pek ısrarlı olduğumda bir de senin rahat olman lazım göz teması kurup rahatlatmaya çalış bebişini
 
Son düzenleme:
TYok cnm biberon aliyo ama dondurucudaki sutu sevmedi hanfendi napalim icine biseyler karistirip verercem artik
 
Haftasonu dr.du;kv ye gitgeldi derken bakamadim hic topige.
Aynenin yigenini.merak ettim. Haber var mi diye?

Bez konusulmus. Ben 3 u hic kullanmadim. Direk 3+ yi kullandik..simdi kuculdu 4 e gectik.

Benim sipa ev de disarda misafirlikte her yer de guluyr ama yeterki benim kucagimda olsun.
 
 
Bebekle ilk ucak yolculugunda esinin yada bir yakininin yaninda olmasi cok iyi olurdu aslinda. Bizi esim haftasonu ucakla tr ye birakip,geri donmustu. 10 gun sonra islerini halledip geri gelmisti.babalikta en az annelik kadar fedakarlik demek bence.keske bu konuda esini ikna edebilsen.en azindan istanbul'a kadar. Ucakta emzirirken yanindaki kisi cok onemli.cunku resmen dirsek dirsege oturuyorsun.yolcunun erkek olmasi seni dogal olarak gergin yapabilir. Annenin gerginligini bebek hemen hissediyor ona gorede huzursuzlaniyo Ustunu muntazam orten ve kendini rahat hissedebilecegin bir emzirme onlugunu temin etmen cok onemli bence canim. Ah keske bir turk bir teyzeye denk gelsen yaninda. Hostese rica edebilirsin aslinda. Teyzeden, wc ye gitme ihtiyacin olsa bebegi tutmasi icin yardim isteyebilirsin, yada yemegini yiyebilmek icin.koltuklar arasi mesafe dar cunku. Kucaginda bebekle masa acilmiyo maalesef. El cantan konusunda bir arkadas guzel yazmis yedek camasir, kiyafet, corap, battaniye varsa kanguru/baby sling mesela cok isini gorur,alt degistirme setin, hijyen icin el sterilizasyon jeli, tek kullanimlik alt degistirme ortun mutlaka olmali.birde ates dusurucu calpol surubu, siringasi, burun damlan, ates olcer'in, mama veriyorsan gerekli seylerin hepsi bebek cantasinda ayaginin dibinde olmali.kendinede enerji verici kucuk atistirmalik birseylerde koy cantanak.eline baska valiz almasan cok iyi olur cunku bebekle kontrolu cok zor.yada havalimani sirketini onceden arayip yardima ihtiyacin oldugunu soylersen -(special assistant-yaslilara yardim ediyorlar ) cantanda sana da yardim ederler.
Diger turlu bu bebek, cocuk.her zaman her yerde hasta olabilir.bunun kadar dogal birsey olamaz.kendileri buyuturken hic hastalanmamis mi cocuklari? Kaldi ki eylul guzel bir mevsim.ne cok sicak ne cok soguk. Sen bebeginle her zamanki gibi ilgilen, terleyip usumemesine dikkat et, bol emzir tamamdir insallah... Aileni gormek, mutlulugunu paylasmak eminim tum yorgunlugunu, yasadiklarinin agir yukunun hepsini senden alacaktir.saka maka uzun bir hamilelik gecirip dogumu atlattik ustune bebegi ele avuca gelecek buyukluge getirdik Allah'in izniyle. Tam olarak "gazi" unvanini hakettik:) artik odul alma zamani:)
 
teşekkür ederim canım şimdi daha iyi kusması kesildi.insallah küçük oldugu için kaynaşır.ilginiz için teşekkür ederim
 
teşekkür ederim canım şimdi daha iyi kusması kesildi.insallah küçük oldugu için kaynaşır.ilginiz için teşekkür ederim
Ayyyy masallah masallah minnosa. Cok sevindim. Biran evvel kapanir insallah.
 
Malesef canim esim istanbula ayak bastigi gibi askere yollarlar heralde
Kucukken buraya yerlestiler bu yuzden askerlik yapmadi turkiyeye kadar gidip.... almayada yanasmiyor fiyati yuksek diyip.
Son 3 ay icinde 3 kaynim aldi benimki kime cekti bilmiyorum illa herseyde ariza yapacak.
Dunde kendini korkutuyorsun ne var bunda vs diyip bos bos söyleniyordu.
Halbuki kime sorduysam cogu kocasiyla gitmis tatilini yapip gelmisler.

Insallah bindigimde bos yer bulurumda orada otururum yada en azindan yanimdaki koltuk bos olur.
Bileti netten aliyoruz insallah dolu dolu olmaz ucak bide en önemlisi umarim erkek olmaz yanimdaki
biberona sagdigim sutude koyabilirim diye dusunuyorum belli olmaz diye.
Gözum korkuyor gitmeyide cok istiyorum buranin kisi cok fena saat 3 oldugu gibi disarisi simsiyah oluyor kar dolu. bir degisiklik yapmazsam depresyona girerim kesin
Elimde sadece kizimin cantasi olacak esyalari icin ne giderken ne gelirken yuk yapmam kendime.
Birde bebek arabasini ucuz birsey turkiyede alicaz sadece 4-5 hafta kullanicaz zaten bizimki hem agir hem katlanmasi zor.
Bu yuzden ucakta havaalaninda kanguru isimi görur diye dusunuyorum.
Emzirme örtum var cantamda duruyor hep. insallah yasli bir teyzeye denk gelirim kardesimide turkiyeye yolcu ederken bir teyzeye emanet etmistik sagolsun cok yardimci olmustu.
Birde ucakta bebekler icin bakim odasi varmi alt degistirmek icin vs?
Ucaktaki wc de yer yok degismek icin.
 
Bide kaynanamin tanidigi bir kadin var ikinci annem gibidir cok severim kendi bu ayin 27 sinde gidicek.
Bende onunla gitmek isterdim ama olurda onunla gidersem 3 haftadan fazla kalamam.
Bu cumartesi kendim gidersem 4-5 hafta kalabilirim.
Buda bir alternatif aslinda ama az olur. Kizimin asisi var 5-6 ay arasi.
 

Bendemi baslasam sigaraya kilolar gitmiyo.ama ben curudum eski sagligim yok.onada baslarsam kesin olurum.fazla icme olurmu.


Kızlar çok teşekkür ederiz valla komik gelecek ama buralara çok yakın bir yerlere bir türbe var geçen cuma annemle pilav yapıp orada dağıttık, orada namaz kılıp bol bol dua ettim. O günden beri sanki biraz daha iyi gibi Rengin çarşamba doktor kontrolümüz var zaten bakalım doktorumuz ne diyecek. Uykusundayken kaşık maması ve normal mamayı karıştırıp biberonla beslemeye çalışıyorum inşallah çabalarım sonuç verir de yavrum biraz toparlanır.
Bu arada sadece miraclemiracle yi gördüm hamile olan, başka okumaya fırsatım olamadı, hayırlı olsun canım Allah sana bebeklerine layığıyla bakabilmen için güç versin...
 
Ucaktaki wc de var canim degistirme unitesi duvara monteli.indirip kullaniyorsun .seninde dedigin gibi havalimaninda yardim edecek birileriyle kuyrukta tanisiyo insan.Allah gonderiyo resmen:) mesele karar verip harekete gecmek:)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…