2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?


  • Ankete Katılan
    513
20 YİRMİ AY
 
Gecmis olsun canim insallah bir an önce iyilesir bozma moralini elbet bazen rahatsizda olucaklar hassas dönemdeler yavrular. Son durumu nasil oldu bebisin ?

Arkadaşlar bana yardimci olur musunuz oğlumun verem asi yeri sisti sanki patlayacakmis gibi sizin kilerde ole oldu mu
Su mu tuttu asi yeri ?
Eger sisik veya su tutmussa temiz bir pamukla kurulayin sadece kuru kalmasi gerek oranin birde kolu s1kacak kadar dar giydirme insallah hemen gecer.
krem sampuan gibi seylerden uzak tutun simdilik kuru kalmasi önemli.

Bugun itibariyle kizim alt dudagini emmeye basladi var mi boyle durumda olan niye emerlerkii
Benimki parmak emmekten firsat bulmuyordu ki alt dudaga gecsin. Bugun farkettim emzirdikten sonra basladi alt dudagini emmeye ne kadar cok varmis bu emme refleksi bebeklerde :)

Canım ya dikkat et böyle devam ederse bırakmaz, baya baya parmagini emiyor. Nasil yapilir bilmiyorum ama biraktirmaya calissan iyi olur, ilerde hic birakmaz. Arkadasimin kızı da 3 aylıkken başladı boyle emmeye
Kizkardesimde 15 yasinda ve hala parmagini emerek uyur.
Oyuzden bende alismasindan korkuyorum 2-3 gundur aksamlarida olsa emzik almaya basladi. Hatta bugun parmagini agzina koymadan emzikle uyudu :) Birazda olsa gelisme var gibi bizde.

Cok gecmis olsun insallah daha ileriye gitmeden iyilesir yavru. Rabbim minik bedenine merhamet edip sifasini yollar insallah. Guzel haberlerini bekliyoruz.


Sezenin parmagini emmesini Gözumun önunde canlandirrdim ama olmadi, kendi parmaklarimla denedim oldu :)
Guldum valla Yuz ifadem degisti :)
Hergun baska degisik bir hareket yapiyorlar bu bebisler belki sizdede baslamistir alt dudak emmeleri.
Keske benimkide emzige alissa 2 gundur azda olsa tutuyor gibi agzinda aksamlari sadece
bugunde aksam emzikle uyudu insallah parmagi birakirda emzigi alir oda rahatlar bende.
 

Canim bizimki bundandi 100 lira pahali geldi almadim aynisini cinden 15 liraya almistim ama bozuldu kullanmadan.
Sende gayet uygun almissin. bu muydu seninkide?
 
Canim 20 ayi birden diyince korkuttun valla kalpten göturursun sen adami
Burada kg vermek icin gun sayanlari da dusun ben dahil
Hesaplayinca anladim 4 aylik oldu pasan ve 2 sene emzirmek istiyorsun sende sanirim :)
Bende insallah sutum yeterse 2 sene emzirmeyi cok isterim azar azarda olsa ek gidalarla beraber...
ama bu kilolarla 20 ay daha kendimi dusunemiyorum. insallah diyet yapmadan sadece spor yaparak emziririm kizimi cok gelmesi önemli degil önemli olan hergun biraz almasi diye dusunuyorum :)
 
Zuzicom anladigim kadariyla yurtdisindan turkiyeye gittin istanbula oradan altinoklara diye okudum.
1 gunde 2 ucaga mi bindiniz oglusun 3 aylikken birde rahatsizlik veya herhangi bir sorun yasadinizmi ucakta veya tatilinizde kac gun kaldiniz acep ? :)
 

Parmagini o sekilde emiyordu iste,oyle uyuyordu,yani degisik bi hareketten ziyade alismisti bayagi sonra tam 3 aylikken aldi emzigi..Hatta emzigi ilk aldigi donemde elini o sekilde tutuyordu :)
Simdi sadece uyurken aliyor emzigi bazen almiyorda..
Dudagi direk emmiyor diliyle vs oynuyor,dilini cigniyor :)

Bu zamanlara bile geldik ya cok sukur,dedigin gb artik hep degisik hareketler gorecez insallah :)
 
Evet cnm aslinda bir nevi senin dediklerini uyguladim 2 gundur 10 30 da uyuyoUykusu geldigini anliyorum hopp dogru banyoya suyu cok seviyo oyalaniyoruz orda biraz ustunu giydirneydi falan aciliyo uykusu 2 gundur basarili baakalim boyle boyle alisacak galiba
 
Aynen cnm artik oyle yapicaz benim is yerim eve cok uzak bende erkenden biriktireyim benyokken bakici verir dedim ama bizim hanfendi sevmedi
 
Hayirli günler arkadaşlar. Bugün biraz yoğun ve stresli bi gün yasiyorum. Akrabalardan birinin düğünü var. Aile olarak aramiz iyi değil. Sorunsuz sıkıntısız rahat bi gün gecirmemiz için dua istiyorum sizden. İçim çok hüzünlü duygusalim. Nolur hayirli dualarinizi esirgemeyin. Aradaki kirginliklar son bulsun kaplerine anlayis merhamet versin Rabbim inşaallah..
 
Canim once ucakla istanbul'a gidip 10 gun kaldik. Ucakta bir problem yasamadim.diger oglumda yaptigim gibi ucak kalkarken ve inerken emzirdim. Emzigini de verdim. Mesele kulaktaki basinc icin yutkunma hareketi yapmasi. Altinoluk'a arabayla gittik. 1 hafta kaldik. Bebegimi havuza sokmadim .Ama iki kez basi disinda, denize soktum. Yemek saatleri, uyku saatlerine denk geldiginden sorun olmadi, bebek arabasinda uykuya daldi. Emzik buyuk yardimci, birde eline tutabilecegi bir ortu veriyordum yumusak. Uykusu oldugundan transa geciyordu:) istanbul'a dondukten sonra ben hastalandim.bebegimi emzirdim bu surecte.iyi dayandi.Londra'ya evimize geri donduk. ertesi gunu soguk alginligi gibi hastalandi.bugun itibariyle cok sukur atlatti gibi:) bence icin ferah olsun .kucuk bebekler yolculukta gayet uyumlu.yeterki gerekli ihtiyaclarini karsila. Yazilarini takip ettigim kadariyla yasadigin ulkenin saglik sistemi ingiltere'den farksiz. Ben donmeden bebegimi trde doktora goturup genel saglik testleri yaptirdim ozelde.cok sukur hersey normal cikti.belli yasin altindaki cocuklar sigortali sayiliyormus. o sayede cok fazla bir odemede yapmadik. Bilgin olsun:)
 
Kızlar bezde 4'e gectiniz mi? Ben kizima 3'ü kullaniyorum da daha, iki üc gündür büyük cişi beline kadar cikiyor. Acaba bez kücuk mu oluyor artik. Her bebek farkli bir tecrübe sanki daha önce bebek büyütmemis gibi hic birseyi hatirlamiyorum.
 
Ben hala 2 kullaniyorum son ama 3 e gececem kucuk geiyo totosuna
 
canlarrrrr
bebişinizin uykusu geldiğinde nasıl uyutuyorsunuz
tırlatmaya az kaldı fikir verinnn

ALiyorum ayagima agzina da emzigi tikiyorum on dk icinde uyumus oluyor. Bazen huysuzluk yapiyor. Bes dk emziriyorum hop tekrar ayaga. Ayakta sallayip uyutacagim diye ah etmistim neyse ki alisti.
 
3+ ya gecebilirsin. Prima da var. Biz 4 gectik. Bebek 9 kilo civari oldu, boyda 67-68 var. Masallah.11<[[(
8 @9’
 

Biz de 4'e gectik. Dedigin gibi beline cikiyordu buyuk cisi. Kilomuz da 7.5 falan.
 
Masallah kuzucuga Rabbim nazardan korusun Bezimiz prima zaten. Bebis de 7 yi gecmistir. Bir dahakine 3+ alayim ben de
En fazla 2 paket al cabuk buyuyolar, 9 kiloya kadar rahat olur 3+ sonra 4 gecersin. 7.5 civari 3+ gectik yine de olur da ucuz yakalayinca 4 almistim 3+ bitince basladik. Daha uzun bez popolar ayni gibi 3+ ile
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…