2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?


  • Ankete Katılan
    513
Su halini gozumun onune getridim de çok guldum :))) Allah yardimcimiz olsun bol bol sutlerimiz dolsun insallah:)
 

Raporunu alabilirsin hicbi sikinti olmaz.bende yarin gidip heyet alacam.
 
Slm kızlar. Bende okuyupda yazamayanlardanım,
Bır kac sorum var ek gıdaya ne zaman ve nasıl baslayacaksınız, kızım mama ile beslenıyor.
Bir de 4 ayını bıtırenler bebegınız donuyor mu oturma hevesı var mı sesler cıkartıyor mu kızım 3.5 aylık ve bunları yapmaya bayılıyor.
 
Ya kizlar benim oglan donmeye yeltenmiyor bile el ayak oynuyor o kadar. Zaten bugunlerde sapitti babasini gorunce gezmek istiyor:) Sadece benim kucagimda oturuyor. Uslu sipa gezmevi oldu. Yarin da kizim okula baslayacak. Bu hafta ikiser saat kalacak her gun. Ben goturup getirecegim ve ustelik okulda beklemem gerekiyor. Ali ile nasil idare edecem bilmiyorum. Ablami aradim oonun da iki sipasi var gelirim dedi insallah ayarlayabilir.

PazaR gunu herkes gezmelerde galiba ses cikmamis fazla. Opun miss kokululari.
 
Takıpteydım ama yazamadım kısaca bızden bahsedeyım.
Yemek konusunda ıyı sayılırız aylık 800 gr alıyoruuz boyumuzda ıyı 3 aylık ıken 6050 kilo 61 cm boy.
Gaz ve kaka konusunda hergun 2 kez en az bir kez yapıyoruz
Pişiğimiz hiç olmadı unı baybnın pembe kremlı islak mendilini kullanıyorum haftsda 1- 2 has zeytınyagı kullanıyorum sık sık bez degıstırıyorum
Uyku olarak duzenımız var arada sorun cıkartıyor tabı. Gece doyunca 11 de yatıp 5-6ya kadar uyuyor.
Hareketlerımız cok fazla. Tv sevıyor bırde ısıgı seyretmeyı sevıyor vazgecılmezımız muzık
Banyoda hıc aglamıyor sadece kafadına su dokunce rahatsız oluyo
Battanıyede sallanmaya alışmıstık kı onuda 75 tl ye aldıgımız besıkle atlattık artık karnını doyurup yatırıyorum kendı kendıne uyuyor
Emzıgı uykumuz gelınce alıyoruz
İşte boyleeee
 
2300 dogdu sauan 5200 gr.günde 300-350 cc içiyor.3 saat aralıkla besliyorum rutinde problem yok miktarda problem var.120 ccyi 6 saatte içiyor benim kızım .bazen 30 cc bazen 60 cc gibi.memeden sabahları cok acken emzirmeye calışıyorum ondada cok uzun emmediği için önsütü alıyor sadece.
 
Ta
. Tanıdım cnmmm
 

Prematüre bebek için farklı bir hesap yoksa, kilo alımı gayet iyi değil mi? İlk 3-4 ayda doğum kilosunun iki katını yakalamış olmalı ki yakalamış geçmiş bile...
Ben kaba taslak ne yaptığımı yazayım;
Öncelikle üç gün sorunu tespit dönemi olarak belirledim, bu yüzden memeden emmeyi tamamen kestim 3 gün... Çünkü gerçekten kaç saatte bir ne kadar içtiğini görmem gerekiyordu. Boşluğa düşmemesi için tamamen sağdığım boş gögsümü uyumadan önce verdim.)
İlk gün 500 cc.yi bile yakalayamadığımızı görünce şok oldum. Buarada sağarken sütümün de ne kadar azaldığını farkettim.
Önce üç saatte bir 20 cc lik biberonlarla başladım. Bitiremezse kaşıkla veriyordum. Kaşığı dilinin üstünde bir süre tutunca otomatikman yutuyordu. Eğer bir sonraki 20 cc yi içmezse gazını çıkarıyor, gezdiriyor, oyalıyor tekrar deniyordum. Tabii bu sürekli az az vermeler üç saatte bir gibi bir düzen kurmamı engelliyordu. Gece de dahil olmak üzere her hareketlenmesinde bir 20 cc deniyordum.
Bir sonraki 20 lik denemelerle arasına muhakkak en az bir saat boşluk koydum. Uyku düzenine çok dikkat ettim, uykusu gelip huysuzlanmadan muhakak uyuttum. Yoksa beslenmesi olumsuz etkilenirdi.
Bu 20 lik ısrarlar sonucu üç saatte bir 50-60 içmeye başladı. Sonra 70-75 e çıktı ama bir türlü daha fazla olmuyordu. Gece uykusu 12 saat olduğu için gündüz saatleri 800 cc içmesi gereken tutara yeterli olmuyordu.
Gün içinde sabah sonrası yaklasık iki saatlik uzun bir uykuya daha ihtiyacı oldugunu farkettım. Bu uykuyu uyumasını sağlayınca gece uykusuna girişi aniden 2-3 saat kadar ileri attı. O saatte iştahı daha fazla oluyor geceye stok yapıyordu.

Doktorun izniyle günde bir çay kaşığı toplamı kadar halis üzüm pekmezine başladım. (Aman bunu kendi drunuza sormadan denemeyin) Sabah ilk hareketlenmesinde ama henüz uykudayken 50 cc (06:30) pekmezli süt içirdim. O aldığı enerji ile uyandı. Biraz oynayıp altını değiştirip tekrar uykuya geçişi sırasında bir 50 daha içirdim. Toplam bir saatte 100 içmiş oldu. Bir saatte 50+50 leri gün içine de yaydım. Ayrıca sabah uyanması da 1-2 saat öne çekilmiş oldu.
Üç saatte bir 50 +50 vermeye başladım. Muhtemelen pekmezli süt kansızlıktan kaynaklı iştahsızlığı varsa iyi geldi. (Burada bir daha benim sade sütümü içmemesi riskini almış oldum)
Üç saatte bir 100 ler toplam miktarı yakalamama yetmiyordu. Birkaç öğün boyunca üç saatte bir 100'ün üstüne ilk açlık belirtisi gördüğümde içtiği kadar içirdim. (Yine 20'likler yaptım) ilk bAşta 50 içerken birden 70-80 lere çıktı. Hemen üç saatte bir 120 yaptım tekrar. Şimdi kendiliğinde iki saatte bir 120 civarına yaklaştı.

Tüm uyku ve beslenme saati durumlarını günlük gibi not ettim. Elimde hesap makinası, uyanık kaldığı saat miktarı, içmesi gereken süt miktarı vs ile sürekli çizelgeyi takip ettim. Çizelge tutmak; uyku ve beslenme sisteminde yaptığım hataları görmemi, güniçinde neler yaptığımı ve onun verdiği sinyalleri inceleyebilmemi sağladı.

İşte böyle birşeyler yaptım halen çalışmamız kağıt kalemli şekilde devam ediyor. Doktor iştah merkezinin olumlu etkilendiğini söyledi.

Tüm bunlarla birlikte süt te sağmam gerektiğinden çok yoruldum. Uykusuzum. Tek başına yapılacak birşey değil. Bu sistemi uygularken bebekle hergün iki kez temiz havada yrüyüş yaptım.onun dışında hiçbirşey için dışarı çıkmadım, misafir kabul etmedim. Tüm dikkatimi listeye ve benim yaptıgım seylere karsılık Deren'in tepkilerine odakladım,
 
Allah yardimcin olsun canim insallah olumlu sonuclar alirsin. Yazdiklarini okurken bile yoruldum, kafam karisti annelik cok zormus coook
 
Kizlar mama ve anne sutu weren anneler kac ml mamayi kac saatte weriyorsunuz paylasirsaniz cok mutlu olurum :)
 

walla cok bilio hepsi lafa geldimi bi karis laf soluolar cok isterdim eski zamanlarda yasamak cok... Mis gibi hawa tapteze yiyecekler bahcende erikler biberler hamile kaldiindan haberin yok telefon da neymis aaaa dogdu bile seker hastasimis tansiyonu cikmis hoc gig demede olup gidio insalar... Biz cokmutluyuz sanki bu hayattan annelerimiz yapmis yapmista ne olmus onlarda anne bizde anneyiz amman su icse yarar canim dien cok bilmisler sutun mu yok yazik bu kiza diyen insan musfetteleri sizden nefret edioeuz.....cok fena konuya deyindin kuzum cok
 
Iyi geceler hepinize. Son gunlerde yine migde problemimle ugrasiyorum. Benim sipa da bu gece bir turlu uyutmadi. Derken bir iki uc hoppp sirt ustunden yuzustune döndü. Bir guzel altta kalan kolunu da kurtardi. Meger derdi gece gece ekşın yapmakmis allah sonumu hayir ede.
 
Bizim doğduğumuz zaman (70'lerin ortası-sonu), anne sütü verenler biraz hor görülüyormuş. Mama modası varmış. Daha faydalı olduğuna inanılıyormuş, doktorlar da her fırsatta hoop hemen mama verin diyorlarmış. Markasının adı da, esema imiş...
 
Sabır ya sabır bu saat oldu bizimki hala uyumadi günlerdir boyle gece 3 te uyanıp sabaha kadar Uyumuyo derdi ne bi anlasam diş mi acaba emmiyor uyumuyor bende de sabır kalmıyor tek başıma bakıyorum eşim gececi ben gurbette valla ne zormuş çocuk büyütmek gücüm tükeniyor bazen.
 

Bence ben emzirdim'i yanlis anliyor herkes..
2 sene hic bisy vermeden mi emzirmis?
Insan bebekkende ve yasi ne olirsa olsun karsilastirilmamali..
Biz olana belki mudahale ediyoruz yedilerimizle vs ama nasip Allahtann..hic sıkma canini..



Corekotlu dereotlu peynir,peynirli corekotlu dereotlu makarna vs tukkettim biara :) insan neyi nasil tuketecek diye yol ariyor valla..
Gozumde canlandirdimda ufakliga serpistirirken Allahta seni guldursun..


Goguslerin artik eskisi gb olmasini beklemek bosuna bence bnmkilerde uzun zamandir oyle
Sut sut diye diye 4 aylik yaptik cocuklari
Demek ki varmis

Kizlar mama ve anne sutu weren anneler kac ml mamayi kac saatte weriyorsunuz paylasirsaniz cok mutlu olurum :)

Canim damla icin yazaym dedim..Ben Hipp cay iciyordum eczanede olmayinca damlayi onermisler esime bende bi arkadasimdan duymustum iskini ama denememistim,keske deneseydim..
Bitkisel iste o da..
Ictigin sut,su,meyve suyuna vs 15 damla damlatiyorsun gunde 3 kez,fiyatida 20lerde bisydi yanlis hatirlamiyorsam,caylardan farkli degil yani fiyatida..:)
 
kızlar süt saklamada herkes poşetlerde sorun yaşamış sanırım. ben şu aventin via kaplarından gördüm nette,belki buzlukta biraz yer kaplar ama bana daha güvenilr geldi. siz ne dersiniz.
 

karşılaştırma benim kayınvalidemin en sevdigi şey kaldıgı 20 günde bebeğimi karşılastırmadığı bebek kalmamıştı. ilkin çok takmıştım kafama sinirleniyordum,sonra gülerek evet benimki kilo almıyor gitgide küçülüyor demeye başladım:))

ben mini fırının üsüne dizdim buzdolabında saklanmayacak süt yapan şeyleri,gidip gelip bişeyler yiyorum. halim çok komik yani:))
 
Kizlar. Benim arkadasim hep Milkway sut poseti kullandi. Biil sorun yasamadi. Kalani bana verdi.daha 6 poset atabildim ben.onuj icin henuz deneyemedim.
 
Kızlar dün bütün gün dışardaydık, Can'ı emziremedim...Can da etrafa bakmaktan pek memede durmadı denediğim zaman... Ama hani benim sütüm 20-30 cc lerdeydi ya... Can dün emmeyince, mamaya saldırdı, bitirdi...ki evdeyken 1 bucuk saat sürüyor mamasını yedirmem, istemiyor genelde....belkiii tahminimden, sagdıgımdan coktur sütüm :)) kendi kendime tesellimi sizleerle paylasayım dedim hehehe

bu arada artıkın ben kilo vermeye karar verdim... Leslie sansone diye bir abla var, evde yürüyüş programı...Deneyen sonuc alan oldu mu hiç aramızda? Ben süt yüzünden diyete giremedim ama diyetsiz bu ablayla haftada yarım kilo civarı vermeye basladım
 
Sanirim.oglum dis cikarmaya calisiyr.3ay 3 haftalik.
2 gundur mahvetti beni. Mizmiz.tepemden inmiyr. Dogru duzgun uyumiyr.salyasi artti hatta oksurtuyr.atesi yok.kaka yapma sayisi artti.agzina elini sokardi simdi resmen parmagiyla kasiyr. Memeyle de kasiyip isiriyr. Agzina bakayim dedim elletmiyr bile.koysam agliur alsam agliyr ters duz cevirsem.agliyr. biraz sakinliur arada. Zorla baktim. Ust damakta on dislerin oldugu yer beyazlamis ;(
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…