2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?


  • Ankete Katılan
    513
benım sutum 4 gun gelmedıgı ıcın bebegım memeyı kavrayamadı ben tam 4 aydır hep sagıp bıberonla verdım.cok zor oldu ama hersey oglum doysun dıye.. bır bucuk aylıkken memeyı tam cekmeye basladı sımdı hem emıyor hem bıberon verıyorum bıberondan neden herkes korkuyorkı geceleyın lık lık ıcıyorbıberondan hemen bıtırıyo benımde uykum heder olmuyor. tabı bazı zamanlar sureklı emıyor bazı gunde sadece bıberon alıyor onun keyfıne gore ayarlıyorum hem emzırıp hem sagdıgım ıcın sutumde hıc azalma olmadı o yuzden kafaya takma canım. bebegın az ıcıyorsada kafana takma. benımkı de bazen gunde cok az ıcıyor bazende doymak bılmıyor ben herseyı cocugun ıstegıne gore yapıyorum zaten bellı edıyor kendını... ama bıberon kolaylık dısarıda besleme ısını ıkı dkkda halledıyorum.hatta o kadar ılerlettım kı olayı bır gogsumeglanı alıyorum dıgerıde bos bosuna akmasın dıye sagma makınesını takıyorum en basından berı boyleydı zamandan da tasarruf oluyor.. anne rahat olunca hersey tıkır tıkır ılerlıyor yeterkı stres yapma
 
canım su operasyonu madde madde yazar mısın?bizimde kilomuz normalin altında (
 
kızlar ben dogumdan bır ay 7 gun sonra adet gordum sonra her ay duzenlı olarak adet devam ettı.. benım oglum tup bebek oldugu ıcın onemsemedık dogru duzgun korunmaık bır de sut korur dıye bılıyorum. dogum oncesı de adetım cok duzeenlıydı....sımdı adetım 9 gun gecıktı ama hıc sallamadım daha duzene gırmez dıye dusundum bu aksam ıyıce huzursuz oldum aklıma takıldı umarım korktugum basıma gelmez.yarında pazar offff. eczaneden test alırdm sımdı pazartesıyı bekle.. esıme bırsey demedım ona desem hemen ozel hastaneye goturur kan testı yaptırır. zaten habı ıkıncı hemen olsun cocuk evın nesesıymıs dıyor tabı sadece sevme ve gezdırme ısıne baktıgı ıcın tabıkı bebek hosuna gıdıyor
 
cnm bende senin gibi korku ile yaşıyorum bugün adet olmam gerekirken olmadım hiç şaşmazdı üstelik eşimde dikkat etmedi ertesi gün hapı aldım ama içimde endişem var. senin eşin gibi bırak olsun diyor ama ben istemiyorum bebeğim daha 3.5 aylık çok küçük bende tam olarak iyileşemedim ikinci bir hamilelik kaldıramam. umarım süpriz yaşamam
 
ya uyku tutmuyor valla eskıden olsa bır gun gecse test yapardım.drum zaten dogumdan sonra dıkkat et dedı. altı ay sakın dedı bır de sızın normal yollada olabılır demıstı ozellıkle tup bebekten sonra normal kalmaıhtımalı yuksek dedı ama esım ınanmıyo normal olmaz dıye... ben ıstıyormuyum ıstemıyormuyum onuda bılmıyorum cunku ogluma kavusmak ıcın cok sıkıntı cektım 9 ay yattım sıkıntılı gebelık gecırdım sımdı olursa da ben ıstemessem allahıma nankorluk olur.. rabbım hayırlısı neyse onu versın. ben yarın gıdıp nobetcı eczaneden test alcam pazartesıyı bekleyemem dusunmek cok kotu.. pozıtıfı gorursem dogururum ne yapayım rabbım verdı derım. negatıfsede zaten bır yıl sonra mecbur gene bbıs yapcam kardesszı olmaz ama sankı sımdı olursa benım ıcın cok zor olcak hayırlısı artık ne dıyeyeım
 
Çok teşekkür ederim canım.
Gögüs uçların yara olduysa muhtemelen kanalların tıkanmıştır, birara el masajı için tarif yazmıştım hani balonlu resimli olan:)) onu hatırlıyorsan uygulayabilirsin. Bu ayda kolay kolay ucu yara olmaz çünkü.
Kanalları açabilirsen süt sorunun da çözülür.

canım su operasyonu madde madde yazar mısın?bizimde kilomuz normalin altında (

Canım her bebek için farklı olabilir benim yaptıklarım. Öncelikle sütünü biberonla veriyor musun? Benim anlatacaklarım istenmeyen bir etkiye yol açsın istemem, mesela ben kilo alabilmesi adına peşinen emzirmeden vazgeçip sağarak vermeye razı oldum. Düzen oturunca manevi olarak doyurmak için emzirebiliyorsun.
Kilo alımınız ne kadardı bu aya kadar ay be ay? Bizim ciddi düşüş oldugu için bu yolu denedik. Eğer sizde böyle bir düşüş yoksa emzirmeye devam etmelisin bence.

Vereceğin cevaba göre ben sana özelden yazarım uzun uzun olur mu?


Ay kızlar ne yaptınızzzz olabilir misiniz cidden hamile?.. Lütfen hemen test yapıp haber verin...
 
Kizlar kizim bugun 4 kez yapti büyük tuvaletini.
Sabahki normaldi ama ilk kez bukadar asiri doldurmustu...
aksamdan sonra yaptiklari ise 2 bez dolu olmak üzere 3 kez ust uste yosun yesilinde yapti.
Usuttumu acaba normal midir bu renkte yapipta bezi doldurmasi?
 
Eskilerde birşey ararken bu mesaja gözüm ilişti, hayalimizdeki çocuk sayılarını konusmusuz biara....
Şimdi çok merak ettim ikinci doğunca Tunemi halen 5 çocuk düşünüyor musun?
Düşünüyorsan yılın annesi ödülünü hazırlayacağım da sana:))
 
Sürekli hale dönmezse endişelenme canım
 
Kizlaaarr aman dikkat edin erkenden bi daha bebis gelir diye ben de çok korkuyorum. Süt korur diye sakiiinn güvenmeyiiinnn.
Eşimin teyzesinin oğlunun bizden birkaç ay önce bebekleri oldu. Çocuk 4bucuk aylikken tekrar hamile kalmis kadincagiz..

Sezeryanla olmuştu birincisi. O yüzden ikinciyi 9ay bekletemem demiş dru. Dikislerine zarar verebilir karni büyüdükçe diye 8aylikken falan doğum yapcakmis..
Büyük tam 1yasindayken yurumeye kipirdamaya basladiginda bide yeni dogmus bebeği olacak..
Allahtan gelene birşey denmez basimiz üstüne ama biz tedbirimizi alalim yine de..
 
Merhaba güzel anneler araya girerek bişey sormak istiyorum. Malum bebişlerle bu kış ek gıdaya başlayacağız. Yazdan bebişler için dondurucuya bişeyler attınızmı. Yada bebişler için kışlık bişeyler yaptınızmı. Yada yapmalımıyız.Biz annemle erikten meyve suyu yaptık konserve acaba meyve fln atılabilirmi dondurucuya merak ediyorum..
 
Merhaba:)
Şeftali, erik vb meyvelerden az şekerli ya da daha doğru olanı hiç şekersiz marmelat yapabilirsin. Pekmez ile birlikte yoğurt ve muhallebi üstüne eklenebilir.
Yine mevsiminde yenen meyve sebze en iyisi bence
 
 
Selam kızlar unutuldum biliyorum :) işe başladım üç hafta bitti gayet iyi geçti annem bakıyordu ama o kardeşimin yanına gittiği için ben kadın tutmak zorunda kaldım dört yıldır evimize yardıma gelen abla artık haftaiçi bizde olucak bu arada Şubat'a kadar yarım gün çalışıyorum iş yerinde süt sağıyorum onu eve getiriyorum çok şükür şimdilik problem yok zaten yarım gün olduğu için pek koymuo sizin ninnoşların keyifler nasıl ???
 
Bu arada kayınvalidem bakıcaktı görümcem de hamile şuan bi de kendi evinde bakarım dedi kışın ben bu çocuğu nasıl taşıyayım sıcacık yatağından dedim kadın tutuyorum gelmek isteyen evimize gelir ayrıca kayınvalideme gebe kalmak istemiyorum ikinciyi yaparken ondan izin almak zorunda kalırım buna bakarsa ve laf başı başıma kakar ve görümcem çalışmadığı için sürekli çocuklarıyla annesinde benim oğlum tek başına annesin orda ezilsin istemedim
 
Wwaayyyy mujdeye bak sen masallah kirk birkere tatlim

Canim o damla ne ne kadar ne amac icin nerde satilio ne kadar tuketilio
canım bu damlayı plıjovic önermişti ben daha denemedim aynı senin gibi ne duysam dniyorum,kobay olduk süt uğruna valla. geçen eşim annem beni iki sene nasıl emzirmiş humana olmadan dedi sinirlendim ama haklı da. ben de şaşıyorum hiçbir şey yapmayıp sütü olanlara.
 
Öğretmen olan arkadaşlar bi sorum var bana yardımcı olurmusunuz?
Normalde doğum iznim 7 temmuzda bitti ve ben Ücretsiz izin alcam deyip duruyorum temmuzda ve ağustosta tabiki başvurmadim Yaz tatili die şimdi eylül ayında baslicam ücretsiz iznime die düşünüyorum ama ücretli izin bittikten hemen sonra baslamaliydin dediler kafam karıştı şimdi ben bu aydan itibaren alamam mi izin? Beni bi aydinlatirmisiniz ben de çok güzel bi zamanda dogurmus um die ovunuyordum inş bi sıkıntı çıkmaz bilen var mı bu konuyu?
 

O zaman hiç gögsünden emmiyor anladığım kadarıyla doğru mu? Eğer hep biberonla veriyorsan günde toplam kaç cc içtiğini biliyor olmalısın.

Şuan bebeğin kaç kilo ve günde kaç cc içiyor toplamda? Kaç doğdu, her ay kaç gr aldı onları da yazar mısın?

Öncelikle üç gün boyunca beslenme ve uyku saatlerini ve süre/ miktarlarını bir defter not almalısın. Sonra incelerken bir rutini olmadığını göreceksin muhtemelen ya uyku düzeninde ya da beslenme aralıklarında bir sorun olmalı. Listeyi hazırlama şansın varsa bir bakalım birlikte istersen? Elimden gelen birşey olursa seve seve yardımcı olmak isterim, ben tüm bu bilgileri önüme alarak bir plan yaptım.

Benim liste tutma şeklim;
16:30-17:00 120 cc
18:00 15 dakika tek gögüs
20:00-21:00 110 cc gibi mesela....
 
Kızlar benim göğüsler 3 gündür yumuşacık, nisa da emince şakır şakır gelmesini istiyor , yoksa çok sinirleniyor az geliyor diye . 3 gündür zor geçiyor arada biberonla sütü verdim. Bugün incir-havuç kürüne başladım 21 gün uygulamak gerekiyormuş. Gelişmeleri yazarım umarım işe yarar ,umutluyum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…