teşekkürlerçözümünü öğrenmek istediğim bir soru var, bilen arkadaşlarımız çözerse makbule geçecek
soru: 540 sayısının tam sayı bölenlerinden kaç tanesi tektir ?
cevap: 24 demiş kitap.
kızlar şu anda tarihten ; 'İslamiyet Öncesi Türk Tarihi ' konusunu çalışıyorum.
540=2^2x3^3^3x5^1( 2 üzeri 2,3 üzeri 3 ,5 üzeri 1) olduguna göre;
-tek pozitif bölen sayısı bulunurken sayının çift asal böleni hariç işlem yapılır.....yani;
3^3^3 x 5^1 ise= pozıtıf tek bölen sayısı=(3+1) x (1+1) = 12 yapar.......sen burda takıldın buyuk ıhtımal....bu şekilde sadece pozıtıf tek sayıları buluruz........ee bırde negatıf tek sayılar var.......onlarda pozıtıf tek sayılara eşit olduguna göre....yanı 12 tane de tek negatıf sayımız var.o halde toplam 24
yani cvp dogru.......
eline sağlık çoook tşkler
aynen ben de senin gibi düşünmüştüm de canım, yalnız pozitif bölen sayısında 4 x 2 = 8 çıkıyor. negatifleri de ekleyince 8 x 2 = 16 oluyor. o yüzden kitabın cevabında yanlışlık olduğunu düşünüyorum.
540=2^2x3^3^3x5^1( 2 üzeri 2,3 üzeri 3 ,5 üzeri 1) olduguna göre;
-tek pozitif bölen sayısı bulunurken sayının çift asal böleni hariç işlem yapılır.....yani;
3^3^3 x 5^1 ise= pozıtıf tek bölen sayısı=(3+1) x (1+1) = 8 yapar.......sen burda takıldın buyuk ıhtımal....bu şekilde sadece pozıtıf tek sayıları buluruz........ee bırde negatıf tek sayılar var.......onlarda pozıtıf tek sayılara eşit olduguna göre....yanı 8 tane de tek negatıf sayımız var.o halde toplam 16
bugün hiç mat. ile uğraşasım yoktuben de açtım tarihte yeni eklenen çağdaş... kitabından biraz okumaya başladım, aşinalık olsun diye.
akşam tekrar bugün ihmal ettiğim mat.ime geri dönerim artık.
kolaylıklar gelsin hepinize
evetttttttt rabişim de temel kavramları bitirmiş hemen ekleyelım onu da gaza gelsin.........
evett tubısım testımı cozımm sayı sıstemlerıne gecıcem kısmetseeee
hangı derslere yenı konu eklenmıssss???
cnm ılk sayfalarda bır acıklama olacaktı.....işte burada ;http://www.kadinlarkulubu.com/kamu-...-kpss-cafe-me-gelmek-isteyenler-buyrun-2.html
burayı oku ıstersen.......
guncel 6 ya cıkmıs hıc ıı olmadı 3 u zor yapıyodum yahuuuu
evet daha önce de söylemıstım sana ama bir kulagından gırıp öburunden cıkmıs olmalı
işin ciddiyetını gördun değil mi? valla git gide zorlasıyor her şey......
yok be ya ısın ıcıne gırınce daha cok takılıyo ınsan
valla ne dıye oynarlar su sınavlarla....ne guzel alıstıgımız sistem devam etseydı pofff........nasıl bir şeymiş bu çağdas Türk tarıhı? tüyo ver bıraz
kızlarr bı bakın hele..
a,b,c pozitif tam sayılar ve c<b<a olmak üzere
a+ b/c = 17 olduguna gore a+b+c nın eb büyük değeri kaçtır?
17/18/36/40/42
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?