2014 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

540=2^2x3^3^3x5^1( 2 üzeri 2,3 üzeri 3 ,5 üzeri 1) olduguna göre;

-tek pozitif bölen sayısı bulunurken sayının çift asal böleni hariç işlem yapılır.....yani;

3^3^3 x 5^1 ise= pozıtıf tek bölen sayısı=(3+1) x (1+1) = 12 yapar.......sen burda takıldın buyuk ıhtımal....bu şekilde sadece pozıtıf tek sayıları buluruz........ee bırde negatıf tek sayılar var.......onlarda pozıtıf tek sayılara eşit olduguna göre....yanı 12 tane de tek negatıf sayımız var.o halde toplam 24
yani cvp dogru.......

Son düzenleme:
kızlar şu anda tarihten ; 'İslamiyet Öncesi Türk Tarihi ' konusunu çalışıyorum.

eline sağlık çoook tşkler

aynen ben de senin gibi düşünmüştüm de canım, yalnız pozitif bölen sayısında 4 x 2 = 8 çıkıyor. negatifleri de ekleyince 8 x 2 = 16 oluyor. o yüzden kitabın cevabında yanlışlık olduğunu düşünüyorum.

aaaaa evet netten yapmaya çalısınca böyle bır soruyu hata yapmısım.......sayıları üslü yazamayınca kafam dönmüş olmalı....

4.2 den 8 olması lazım.......cvbın 16 olması gerekıyor o zaman:44:

düzelttim cnm.........

kızlarrrrrrrrr umarım derslerınıze çalısıyorsunuzdur..........benım problemler bitti ama son bir testım kaldı....işçi havuz o da.......onu da bıtırınce çarpanlara ayırmaya gececegım......

bugün hiç mat. ile uğraşasım yoktu ben de açtım tarihte yeni eklenen çağdaş... kitabından biraz okumaya başladım, aşinalık olsun diye.
akşam tekrar bugün ihmal ettiğim mat.ime geri dönerim artık.
kolaylıklar gelsin hepinize

valla ne dıye oynarlar su sınavlarla....ne guzel alıstıgımız sistem devam etseydı pofff........nasıl bir şeymiş bu çağdas Türk tarıhı? tüyo ver bıraz

Son düzenleme:
evetttttttt rabişim de temel kavramları bitirmiş hemen ekleyelım onu da gaza gelsin.........

valla ne dıye oynarlar su sınavlarla....ne guzel alıstıgımız sistem devam etseydı pofff........nasıl bir şeymiş bu çağdas Türk tarıhı? tüyo ver bıraz

birinci dunya savaşının bitiminden başlıyor... dünyadaki güçlü birkaç devleti tanıtıyor ve iknci dünya savaşına geçiyor. ardından soğuk savaş dönemini ve yumuşama dönemlerini almış, son dönemde dünyayı etkileyen olaylar falan var... tarihin normal konularının tersi olarak diğer devletler daha çok dersin kapsamını oluşturuyor, çağdaş türk ve dünya tarihi zaten dersin adından da belli ediyor kendini.

ben daha 2. dünya savaşına gelemedim, ağır ağır okuyorum ve elimdeki mebin 12. sınıf kitabı.

kızlarr bı bakın hele..

a,b,c pozitif tam sayılar ve c<b<a olmak üzere

a+ b/c = 17 olduguna gore a+b+c nın eb büyük değeri kaçtır?

17/18/36/40/42

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…