- 7 Şubat 2012
- 6.082
- 44
-
- Konu Sahibi durudenizderya
- #4.861
Aa iyi o zaman :) sevindim..benim esim bunu napar eder 350 ye 400e alır zaten:)ozaman ii bence çunkü ben baktım bitane netten ama o büyüyenlerden di 350 ama tek beşik yatak yorgan koruyucu tül falan yoktu
Canım hoşgeldin benim ve birçok kısının de ilk gebeliği birbirimizden cok şey öğreniyoruz ins allah kucağına almayı nasip etsin..ikiz hamilelik hem zor hemde heyecanlı ve guzel..Merhaba hanimlar araniza yeni katildim bende ikiz annesiyim dun kalp atislarini dinledim bebislerimin cok tuaf bir duygu cok duygulandim ikiz gebeliklerde neye dikkat etmeliyiz tup bebekle ikizlere hamile kaldim ilk annelik heyecanini yasicam ve hic bilgim yok ikiz bebeklerde
Amanın masallah büyümüşler kız :) biz cinsiyet pesindeyiz hanımefendi yüzünü görememişmis :) iyi iyi artık 2 haftaya bi olguslarını görürsün :)Biz geldik kızlar:))çok şükür bebeklerim iyi.1130 ve 1200 gr olmuşlar:)tek bebek gibi kiloları dedi doktoroğluşumun biri yüzünü göstermedi...kontroller 2 haftaya düştü çok mutluyum:)
Aa iyi o zaman :) sevindim..benim esim bunu napar eder 350 ye 400e alır zaten:)
Canım hoşgeldin benim ve birçok kısının de ilk gebeliği birbirimizden cok şey öğreniyoruz ins allah kucağına almayı nasip etsin..ikiz hamilelik hem zor hemde heyecanlı ve guzel..
Amanın masallah büyümüşler kız :) biz cinsiyet pesindeyiz hanımefendi yüzünü görememişmis :) iyi iyi artık 2 haftaya bi olguslarını görürsün :)
Biz geldik kızlar:))çok şükür bebeklerim iyi.1130 ve 1200 gr olmuşlar:)tek bebek gibi kiloları dedi doktoroğluşumun biri yüzünü göstermedi...kontroller 2 haftaya düştü çok mutluyum:)
hoşgeldin fatoş.hayırlı bir gebelik dilerimMerhaba hanimlar araniza yeni katildim bende ikiz annesiyim dun kalp atislarini dinledim bebislerimin cok tuaf bir duygu cok duygulandim ikiz gebeliklerde neye dikkat etmeliyiz tup bebekle ikizlere hamile kaldim ilk annelik heyecanini yasicam ve hic bilgim yok ikiz bebeklerde
gözün aydın canım.maşallah oğluşlarakilolarıda iyiymiş
kız benimkiler zayıf mı ne?yoksa hızlımı büyüyolar böle?
hoşgeldin fatoş.hayırlı bir gebelik dilerim
Yok kız zayıf değillerdir.kilolarından ziyade doğum haftaları önemli dedi.36 yı görürsün inşallah dedi.rahim kapalıymış ölçüsünü sormayı unuttum:)
23+1 de 630-632 gramdı minişler:)
inşallah sedefcim 36-37-38. haftalar nasip olsun hepimize inşallah...
dinlen canım sen bye24 te benimkilerde 650-800 grmlardı...seninkilerde normal canım takma kafana kiloyu...benim kasıklarım ağrıyo bugün kızlar azıcık uyuyup geliyim grşrz
Herkese merhabalar kızlar daha öncede bahsettiğim kaşıntı belası mahvetti beni 2 haftadır... Allahtan teşhis konuldu tedavime başladım bugün daha iyiyim... Konu hakkında bilginiz olsun genelde ikiz gebeliklerde görülen bir durummuş 30.haftadan sonra görülürmüş
karaciğerdeki safra kana karşıyor vede bu kaşıntıya neden oluyormuş benim karaciğer enzimlerin normal çıkmasına rağmen yinede bazı değerlerim yüksek çıktı doğuma kadar kullanmam gereken bir ilaç verdi doktor.. Aman kaşıntı diyip geçmeyin özellikle elde ve ayakta döküntüsüz kızarıklık olmadan kuru bir kaşıntınız varsa muhakkak doktora görünün....
Tam bugün rahatladım kaşıntı bitti derken grip başladı henüz izne ayrılmadım sınıfımda gripli öğrenciyi uyarmama rağmen veli ısrarla gönderdi sonuçta banada geçti ne kadar düşüncesizler( İnsanların nazarıda değiyor çok.... ikiz gebelik sen nasıl ayakta duruyosun, burda doğurcaksın gibi saçma salak yorumlarıyla psikolojimide altüst ettiler... Doktorum çalışabilirsin dedi ama sırf bu kem gözler yüzünden ayrılcam izne Forumu çok takip edemiyorum umarım herkesler iyidir... Sağlıcakla Kalın ...
dinlen canım sen bye
geçmiş olsun..maşallah arkadaşım walla göze gelirsin..ben bu sene hiç çalışamadım bile
ama artık dinlenme zamanın gelmişş.kimseyi takma boş ver.benim yengem 21 yaşında ve 40 kilo iken 3 kiloluk ikiz doğurdu.yeter ki rabbim kısmet etsin.
gözün aydın canım.maşallah oğluşlarakilolarıda iyiymiş
kız benimkiler zayıf mı ne?yoksa hızlımı büyüyolar böle?
hoşgeldin fatoş.hayırlı bir gebelik dilerim
haklsın tabi.doğum sonrası izin çok çok önemli...ben bebişler 6-7 aylıkken başlıycam meselaÖyle cnm göze gelmek en büyük korkum... Ama doğumdan sonra bebeğe bakacak kimsem yok malum izin 10 hafta bende istiyorumki doğum öncesi en azından 1 , 1.5 ayı doğum sonrasına aktarabileyim.yoksa tabi artık dinlenme zamanı
Bu arada kızlar bebeklerin kilosuna hiç takılmayın ..Şöyleki ben geçen hafta kendi doktorumda gridim ultrasona biri 1060 diğeri 1100 gramdı 4 gün sonra dopler 4 boyutluya girdim 1500 gram çıktılar 4 günde bu kadar kilo almaları imkansız ....doktor başka ultrasona gir ondada başka çıkar dedi... önemli olan kilo değil kalp kafa el .kol ,bacak omurilik v.s ideal boyutlardamı biz ona bakarız dedi .. yani benimki daha zayıf diye üzülmeyin yada kilolu diye sevinmeyin yalnız tahminde bulunuyor ultrason cihazları
Insan heyecan yapıyor yaa bebislerin büyüsün istiyor bir an önce de alalım kucağımiza hayırla saglikla insallah:))Aynen:)) ya ne bileyim annem hem erken yapmayalım alışverişi diyodu simdi de onla baktık beşiklere duramiyo bi yandan iste insan ogluyuz ya o kadar aciziz ki bebeğimize bisi olursa diye aldıklarımız acı verirse diye beklemek daha kolay geliyo..ama cinsiyetleri belli olsun yavaştan başlıcam ben ins yoksa annem beni çıkarmaz inanki azıcık yorulsam kiziyo şimdiden:)
Hayırlı olsuuun:) aramıza hoşgeldin canım..allah kucağına aldırsın..hafta hesabı 9. Haftaya kadar adet tarihinden yapmak daha dogru 8-9 haftalar haftasiyla uyumlu mu dye bakacak doktorun cunku en dogru tesbit o haftalarda oluyomuş canım sonradan yine oynuyo haftasından:) ama haftasiyla uyumlu çıkarsa nazara almiyosun..benim doktor boyle demişti bilgin olsun:)
Canım ins bebeklerini kazasiz belasiz sıhhatli sekilde kucağına alırsın senin minikler aceleci çıktıolsun bunda da vardır bi hayır ins bi kaç hafta daha beklerler sen üzülme rahmin kasilmasin olumlu düşünmeye çalış..
Maşallah subhanallahh canimmmm artık bi dahakine görürsün minisinin yuzunuBiz geldik kızlar:))çok şükür bebeklerim iyi.1130 ve 1200 gr olmuşlar:)tek bebek gibi kiloları dedi doktoroğluşumun biri yüzünü göstermedi...kontroller 2 haftaya düştü çok mutluyum:)
korkma 18 den sonra belki.20 den sonra kesin hissedersin dedi dr.rahat ol.tadını çıkar hamileliğinin
Biz geldik kızlar:))çok şükür bebeklerim iyi.1130 ve 1200 gr olmuşlar:)tek bebek gibi kiloları dedi doktoroğluşumun biri yüzünü göstermedi...kontroller 2 haftaya düştü çok mutluyum:)
Bizim bu günümüz tam bir hezeyandi kızlar Bebişlerimizi gördük şükür ama asıl Dr. Hasta olduğu için radyolog baktı detaylı ultrasonda ve sinirimizi bozdu erkegimiz 19+1 kızımız 20+4 gözüküyor kız 23 cm 330 gr erkek 18cm 250 gr çıktı radyolog erkeğin kalbi yavaş atıyor suyu az plasenta problemli bebek beslenemiyor dedi moralimiz bozuldu Dr.umuza gittik koştur koştur Dr.umuz inceledi bebeklerin normal sadece kanamanın erkeğin plasentasindan olduğu için gelişimi yavaşlamis olabilir erkek geriden geliyor ayrica dedi çok korktuk davul oldu gözlerim ağlaya ağlaya((
Sorma canım yaaay canım ne olcak bu halımız bilmiyorum(sen gece kuşu bende sabah kusu oldum...saat 5 deyınce ayaktayım .hıç uykum yok.öğlen oldumu da uykusuzluktan bayılıyorum.hamılelığım başından berı bu değişmedi kaldı bende:))))
kızlar beni de aranıza alın :)))
dün kese muaynem vardı ve 2 tane kese gördük :)) inşallah bir sorun sıkıntı olmazsa bende ikiz annesiyim kızlar...:)))
İkiniz de hoşgeldiniiizMerhaba hanimlar araniza yeni katildim bende ikiz annesiyim dun kalp atislarini dinledim bebislerimin cok tuaf bir duygu cok duygulandim ikiz gebeliklerde neye dikkat etmeliyiz tup bebekle ikizlere hamile kaldim ilk annelik heyecanini yasicam ve hic bilgim yok ikiz bebeklerde
Canım maşallah gözün aydınBiz geldik kızlar:))çok şükür bebeklerim iyi.1130 ve 1200 gr olmuşlar:)tek bebek gibi kiloları dedi doktoroğluşumun biri yüzünü göstermedi...kontroller 2 haftaya düştü çok mutluyum:)
Bizim bu günümüz tam bir hezeyandi kızlar Bepbişlerimizi gördük şükür ama asıl Dr. Hasta olduğu için radyolog baktı detaylı ultrasonda ve sinirimizi bozdu erkegimiz 19+1 kızımız 20+4 gözüküyor kız 23 cm 330 gr erkek 18cm 250 gr çıktı radyolog erkeğin kalbi yavaş atıyor suyu az plasenta problemli bebek beslenemiyor dedi moralimiz bozuldu Dr.umuza gittik koştur koştur Dr.umuz inceledi bebeklerin normal sadece kanamanın erkeğin plasentasindan olduğu için gelişimi yavaşlamis olabilir erkek geriden geliyor ayrica dedi çok korktuk davul oldu gözlerim ağlaya ağlaya((
Doktorların boyle moral bozucu konuşması sanki bize cok iyi geliyo..bence kendini üzme canım kendi doktoruna güven ins bi sıkıntı olmaz..Bizim bu günümüz tam bir hezeyandi kızlar Bebişlerimizi gördük şükür ama asıl Dr. Hasta olduğu için radyolog baktı detaylı ultrasonda ve sinirimizi bozdu erkegimiz 19+1 kızımız 20+4 gözüküyor kız 23 cm 330 gr erkek 18cm 250 gr çıktı radyolog erkeğin kalbi yavaş atıyor suyu az plasenta problemli bebek beslenemiyor dedi moralimiz bozuldu Dr.umuza gittik koştur koştur Dr.umuz inceledi bebeklerin normal sadece kanamanın erkeğin plasentasindan olduğu için gelişimi yavaşlamis olabilir erkek geriden geliyor ayrica dedi çok korktuk davul oldu gözlerim ağlaya ağlaya((
gece kuşu şekercimm,daularım 40 ar tene oldu unutmadan not düşeyim..Sorma canım yaaben zaten gececiydim iyice cozuttum inşallah bebişler etkilenmiyordur. Ben yatıyomuşun sen kalkıyomuşun
İkiniz de hoşgeldiniiizinşallah rahat bir hamilelik geçirip sağlıkla kucağınıza alırsınız... Bol bol su, sebze yemeği, yeşil salata, süt yoğurt, et, balık, ceviz yemenizi tavsiye ediliyor (tabi çok bulantiniz olmazsa ) şekerden uzak durulacakmış ve havuç nar maydonoz nane, çay kahve fazla tüketilmeyecekmiş, tabi bol bol dinlenilecekmiş şimdilik bildiklerim pek uygulayamasam da... Size tavsiye yavaş yavaş topiği baştan okunmaya çalışın çok faydası oluyor. Pek çok şeyi önceden bildiğiniz için boş yere endişelenmiyorsunuz... Bide ben günlük tutuyorum ara ara yaziyorum çok mutlu ediyor
Canım maşallah gözün aydıno zaman demek ilerleyen zamanlarda birbirlerine dokunuyorlardı
Canım geçmiş olsun yaa( Yoktur Allah'ın izni ile birşey ama için rahat etmiyorsa bir doktora daha gitsen yada detayli ultrasona . senin aktif kanaman var mı hala?
geçmiş olsun canım. insan kime güveneceğini şaşıryor yaaBizim bu günümüz tam bir hezeyandi kızlar Bebişlerimizi gördük şükür ama asıl Dr. Hasta olduğu için radyolog baktı detaylı ultrasonda ve sinirimizi bozdu erkegimiz 19+1 kızımız 20+4 gözüküyor kız 23 cm 330 gr erkek 18cm 250 gr çıktı radyolog erkeğin kalbi yavaş atıyor suyu az plasenta problemli bebek beslenemiyor dedi moralimiz bozuldu Dr.umuza gittik koştur koştur Dr.umuz inceledi bebeklerin normal sadece kanamanın erkeğin plasentasindan olduğu için gelişimi yavaşlamis olabilir erkek geriden geliyor ayrica dedi çok korktuk davul oldu gözlerim ağlaya ağlaya((