2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    497
Saol canımm çok teşekkür ederim.
Hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucaklarımıza alırız inşallah.Gün geçtikçe bebeğime olan sevgim bağlılığım o kadar çok artıyor ki annemi anlamak artık daha kolay :)
Hepinizi öpüyorumm annişlerrr
ooohhh şükür..
bunu duymak güzel, ilk güzel haber geldi sonunda
sende rahatlamışsındır baya.. Allah benzer bi korku dahi yaşatmasın bidaha inş..
 
imdaaaaaaaaaaatttt......
biri beni bu cadidan kurtarsiiiiinnnn
cimcimenin pesinde kosmaktan belime agrilar girdi penguen gibi yurumeye basladim simdiden
pert oldum resmen
 

Ya kizlar soyle bakiyorumda hepimizin detayli haftalari farkli.. dün hast bi bayan gordum 19. Haftasinda yapmislar. Benimki 22. Haftama denk geliyor.
Hayirlisi gec olsunda temiz olsun
 

Evet canım, çok şükür detaylı ultrasonu da aradan çıkardık

Benim doktorum bu tarihte istedi, 19. ya da 20. haftaya randevu al demişti ben de ona göre bir tarihe randevu aldım aynı hastanede detaylı ultrason yapan diğer doktora...

Detaylı ultrason randevumdan sonra hemen kendi doktoruma da uğradım görüştüm onunla da...

Her doktor farklı bir tarih veriyor gebelik seyrine göre sanırım bilemedim pek onu...

Rabbim senin de hayırlı sonuçlarla bu süreci geçirmeni nasip etsin tatlım...
 
hiiiiiccc kilolari dert etmeyin anacim... bu yumurcaklar cook guzel kalori yaktiriyo valla... ornek ben 5 aylik oldum daha gram alamadim
 
şuan resmen karnımda ağrı tur atıo göğsümün altında bi tıkanma var yine geçende bu ağrıdan gittim hiçççç olacak olacak hep aynı erkek bebek yukarı baskı yapar diyolar patlayacak karnım sanki
 

Ay anacım baya prensessin sen
Benimki de işlere yardımcı oluyo ama otur dinlen tekrar yap diyor, hatta gidip gelip söyleniyor da şurası duruyo bunu yapmamışsın diye. Benim kasık ve bel ağrım ilk günden beri var ve iş yapınca daha da artıyo ıh mıh diyorum ama inanmıyor galiba pek. Hatta iş yüzünden baya kavgada ettik. Temizlikçide almama izin vermiyor. Herkesi sokmazmış evine haspam.
Kardeşim gelsin diyorum onun da temizliğini beğenmiyormuş temizlerken bi yandan da batırıyormuş (saçları çok dökülüyor onu kastediyor)
ay bi tuhaf benim adam ya. Sinir oluyorum valla o haline.
 

kızlar ben detaylı için randevu falan almadım yaa.Doktoruma normal kontrole gittim ben detaylı için gün almamı söyleyecek sandım baktımki doktor yatırdı beni detaylıya bakıo, birde doppler istedi onun içinde aynı hastanenin alt katına yönlendirdi aynı gün içerisinde 4D dopplere de girdik oldu bitti.Bu detaylı ultrasonu ben mi yanlış biliyorum ya?Hani normal kalbine,kafasına,mesanesine,kordona v.s. bakılıyor değilmi yoksa farklı bişey mi var?
 

durumun zor o zaman anacım birazcık..Allah kolaylık versin..

slm kızlar bende geldim :) aranıza kabul ederseniz

gel canım buyur..kapımız herkese açık
 
imdaaaaaaaaaaatttt......
biri beni bu cadidan kurtarsiiiiinnnn
cimcimenin pesinde kosmaktan belime agrilar girdi penguen gibi yurumeye basladim simdiden
pert oldum resmen

dur geliyorum hemen birazda ben kovalayım :)

slm kızlar bende geldim :) aranıza kabul ederseniz

hoşgeldin..güzel haberlerini almak dileğiyle..
 
Oh masaallah ne guzel burasi kalabalikmis. Kizlar bi sorum olcak lutfen bilen yardimci olsun dunden beri zorlaniyorum.
ben 21. Haftaya girdim ve suan bogazim oyle bi yaniyorki anlatamam sanki bi kazi calismasi olmus hasar gormus gibi. Sanirim reflu olustu
ne yapmaliyim ne yemeliyim ne yememeliyim?
Sut ayran bunlari ictim Suda iciyorum bol bol. Cok dukurhamileligim iyi geciyor refluye bi cozum bulmaliyim yokda 8 saat calismak zor geliyor evde olsam bi nevi dayanmaya calisirim
simdiden cvplariniz icin tskler
 

yazık sana canım ya ama konuş böle olmaz de ben hamieyim can taşıyorum de ya naz yap biraz ben kocamsız bişeye dokunmuyorum canım saolsun oda yardımcı oluyo hem çalış hem hamile kal üstüne bide ev işi olmuyo yaniii ilgiye ve sevgiye en ihtiyacımız olan zamandayız
 

geçmişolsun canım hoşgeldin :)

alıntıdır :)

Reflü hastaları için 10 öneri
Yemekleri az az, sık sık olacak şekilde tüketin, yavaş, iyi çiğneyin.
Yiyecek ve içeceklerinizin çok sıcak veya çok soğuk olmamasına dikkat edin.
Sıvıları öğün aralarında alın.
Alkol ve sigara kullanmayın.
Yürüyüş yaparak, mide ve bağırsak hareketlerini düzenleyin.
Çok dar ve belinizi sıkan kıyafetler giymeyin.
Yatmadan önce mide salgısını artıracak besin ve ilaç kullanmayın.
Stresten mümkün olduğunca kaçının.
Yemeklerden hemen sonra uzanıp yatmayın.
Kilo probleminiz varsa bir beslenme ve diyet uzmanıyla beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmeye yönelik kilo verme programı yapın.


Bu besinleri tüketmeyin
Aşırı yağlı, kızartma ve kavurma yöntemiyle pişirilmiş besinler, sakatatlar, pastırma, sucuk, sosis vb.
Kereviz, lahana, karnabahar, mandalina, greyfurt, limon, portakal, kayısı hassasiyeti artırabilir. Bu konuda kendinizi gözlemleyin.
Kuru baklagiller (nohut, mercimek, kuru fasulye) hassasiyeti artırabilir, kontrollü tüketin.
Kahve, çay, neskafe, asitli içecekler, çikolata.
Acılı baharatlar, turşu, sirke, soğan, sarımsak, limon tuzu, et suyu içeren besinler.
 
Son düzenleme:
alıntıdır...
Hamilelikte reflü rahatsızlığına çok rastlanmasının sebebi, hamilelik döneminde yoğun olarak salgılanan progesteron hormonunun yemek borusu ile mideyi ayıran ve genelde kapalı durması gereken kapakçığı gevşetmesidir. Bunun sonucunda yiyecekler ve mide asidi yutak borusuna ve boğaza kadar geri gelmeye başlar. Bebeğin büyüyerek mideye baskı yapması da bu durumu kolaylaştırır.

Hamileler reflü durumunda, gögüste yanma ve ekşime hissi duyarlar. Ağızda acı ve ekşi bir tat oluşurken koku da hissedilir. Tok karna yatıldığında geceleri rahatsız eden şişkinlik, boğulma hissi ve gaz oluşur. Kalpte baskı ve çarpıntı dahi hissetmek mümkündür. Reflü ne kadar uzun süreli ve ne kadar yukarı çıkıyor ise yanma hissi de o oranda fazla algılanmaktadır.

Doğum sonrasındaki günlerde reflü genellikle kendiliğinden geçer. Hamilelikten önce anne adayında reflü şikayeti varsa rahatsızlığın şiddeti iyice artabilmektedir. Çoğul hamilelik durumunda da reflü rahatsızlığı daha kuvvetli seyredebilir. Anne adayının yaşı da reflü rahatsızlığında önem taşımaktadır. Yaş ileri ise reflü daha etkili olmaktadır. Hamilelerde cerrahi tedavi yöntemi uygulanmaz ve ciddi reflüsü olup da hamile kalmayı planlayanlarda reflü ameliyatının hamilelikten önce yapılması önerilmektedir. Reflü tanısı sadece yakınmalarla koyulur. Sadece doktorun belirleyeceği çok özel durumlarda endoskopi önerilir ki, bu işlemin de bebeğe herhangi bir zararı olmaz.

Geceleri ortaya çıkan reflü rahatsızlıklarında yapılabilecek en kolay şey anne adayının başı yukarda kalacak şekilde yatış pozisyonunu ayarlamasıdır. Ayrıca bu durumun ilaçla da tedavisi mümkündür ve doktorların önerdiği ilaçlar bebek açısından güvenlidir. Hamilelik reflüsü katlanılması gereken bir hastalık değildir. Bugün özellikle hamileligin üçüncü ayı bittikten sonra bebeğe zararsız ve reflüye etkili tedaviler mevcuttur. Bu etkili tedavilerin kullanılması anne adaylarının yaşam kalitesini artırır.

Hamilelik döneminde reflü rahatsızlığına önlem olarak; akşam yatmadan önce ağır şeyler yemekten kaçınılmalı, yemek saati yatmadan 2-3 saat önceye alınmalıdır. Ayrıca, yanma hissini artıracak yiyeceklerden de uzak durulmalıdır. Reflüyü tetikleme ihtimali daha az olan yemekler tercih edilmelidir. Bu yiyeceklerden bazıları; elma, muz, lahana, salatalık, havuç, ayva, taze fasulye, bezelye, brokoli, fırında pişmiş patates, haşlama et, tavuğun gögüs eti, fırında balık, beyaz peynir, kepek, yulaf, mısır ekmeği, pirinç, maden suyu, yağsız salata. Yenmemesi ve uzak durulması gereken yiyeceklerden bazıları da; greyfurt suyu, portakal suyu, sirke, limon, limonata, domates ve domates sosu, hardal, patates kızartması, soğan, sarımsak, baharatlı yiyecekler, soslu makarna, şarap, her çeşit kahve, çay, sirkeli ve yağlı salata, çikolata, patates cipsidir.

Dikkat edilmesi gerekenler :

Alkolden uzak durulmalıdır.
Sık sık ve az az yemek yenilmelidir.
Yemekler yavaş yavaş ve iyice çiğneyerek yenilmelidir.
Çok yağlı yiyecekler tüketilmemelidir.
Kahve, çay, kola gibi kafeinli içeceklerden uzak durulmalıdır.
Yatmadan önce hafif şeyler yenmelidir.
Gün içinde bol miktarda sıvı almak gerekir.
Aşırı sıcak besinler alınmamalıdır.
Gevşek ve rahat kıyafetler giyilmelidir.
Daima dik oturulmalı, asla kambur durulmamalıdır.
Fazla kilo almamaya özen gösterilmelidir.
Doktora danışılmadan ilaç alınmamalıdır.
Reflü nedeniyle bilinçsiz alınan bazı ilaçlar düşüğe yol açmaktadır.
Yatarken belden kıvrılmak yerine, dizleri bükerek yatmanın mideye daha az basınç yaptığı unutulmamalıdır.

Midedeki bu yanma ve ekşime, halk arasında "bebeğin saçları çıkıyor" olarak yorumlansa da, ciddiye alınmalı ve doktora mutlaka bahsedilmelidir. Hamilelik döneminde yaşanan reflü, uygulanan basit tedavi yöntemlerine cevap vermiyor ve şiddetini de artırıyorsa, hamileliğin normal seyri olarak algılanmamalı kesinlikle uzman doktorlara danışılmalıdır. Ciddi rahatsızlıklara sebebiyet vermemek için erken dönemde yapılan küçük testlerle, annenin ve bebeğin sağlığında önlem alınabilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…