2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    497

Canım dualarım seninle inşallah kötü birşey çıkmaz.Kalbini temiz tut canım.Ben hislerime güvenirim Allahın izniyle senin durumla ilgili kötü birşey doğmadı kalbime.
 

güzel haberlerini bekliyoruz arkadaşım. İnşallah Allah'ın izni ile kötü bir şey çıkmayacaktır.. Tüm doktora giden arkadaşlarımız için de aynısı geçerlidir. Allah'ım cümlemizi ve bebişlerini korusun inşallahh...
 
Gunaydin annislerrr....ben cmt dr ma gidince ozellikle sordum nasim yatayim diye karnim cok.buyuk olmadigi icin belki....yuz uztu yatma nasil yatarsan yat dedi benim bebehim sagda dogustan yarimm rahinmliyim puf puf gibi ozelimmm bende drrmiskm ...o yuzden sola yatmaktan korkuyodum ama dr yatabilirsin diyince solumda daha rahat ediyorummm....bizim.prenses rahatina duskun hic kendi tarafina yayirmadi beni kac aydir...bide kizlar siddetle tavsiye ederim ...esim aldiginda ne gerek var dedim ama..hamile yastigi imkaniniz varsa mutlaka alin...hani su uzun olanlarindan hem.ben destegi hem kardin hemde bacak arasinda destek sagliyo ben surekli.onla yatiyorum cok rahat ediyorumm( hepsi buradadan almis esim 90.kusur tl sonra emzirme yastigi olaratakta kullaniliyo) bide su gece tuvaletleriii olmasa dicem ama inanki ben bu bebis icin cok ugrastim ve tuvalete kalktigimda bile sukrediyorum her kustugumda mutluluktan gozumden yas geliyo...o yizden gerekirse 9 ay diken ustunde yatarim...saglikla.kucagima alayimda
 

ahahahaha kendimi gördüm ben de aynıyım.. Garibim eziliyor kolumun bacağımın altında kaçıyor.. genellikle kendisi yapardı ilk başlarda hamile olduğumu öğrenince 4 haftalık saltanatı düşüverdi korkusundan kolu bacağı tutulmuş uyanıyor
 

ay canım hayırlısıyla alırız hepimiz bebişlerimizi inşallah.. ben de tam bu hamile yastığı kullanan var mı diye soracaktım. benim de karnım çok çıkmamasına rağmen ne tarafıma yatacağımı şaşırıyorum ve kolumu bacağımı atacak yer arıyorum.. hakikaten işe yarıyorsa hemen alacağım ben de netten..:44::44::44:
 
 
Dün Aile Sağlık Merkezinden arayıp çağırdılar ve gittim , bi cihazla bebeğimin kalbini dinlediler, bacaklarımı muayne ettiler ödem ve varis varmı diye falan, 21. haftada tetanoz aşısı için çağırdılar.. Doktorumla görüşüp ona göre gidicem Çünkü bazıları 25. haftada başlıyor aşıya kafam çok karıştı .. hiç yaptırmasak olmazmı acaba :)
 

ayyy cnm benim bende polikistik overlıyım o yüzden 1,5 sene sonra klomen tedavısıyle hamıle kaldım ve her ya aglardım adet olunca bılırım o hıssı rabbım evlatlarımızı bıze bagıslasın kucagımıza alalım....ben yatarken sağ sola yatıp duruyorum sabaha kadar donuorum o yastıktan dun gece esıme bahsettım bızde bakıcaz ama sımdıden yataga zor sıgıyoruz o yastıkla nasıl olur bılemıorum
 
günaydın kzlar ben dün doktora gittim ve bebeğimin cinsiyetini öğrendim fakat sevinemedim bile çünkü doktor kızımın beyninde koroid pleksus kisti oldugunu söyledi ve 4 lü tarama yaptı sonuçlar haftaya gelecek... çok korkuyorum esim benden de fazla etkilendi ne düşüneceğimi ve ne yapmam gerektiğini bilemiyorum hiç böyle bir durumla karşılasan var mı?
 

bende varım kuzum çalışan ve nisana kadar devam edeceğim belkide mayısa kadar..biraz daha idare edeyim diyorum..sonrası Allah kerim..ama çalışmayan yada işten ayrılan evde olan annelerede çok özeniyorum...hayırlısı olsun hakkımızda canım .:) benim içinde dinlen oldumu şubattan itibaran..


eriğim benim endişe etme bende hep sola dönük yatıyorum... ama bazen bakıyorum sağdayım..bazen solda..uyuyana kadar soldayım sonrası Allah kerim....çokta takmamak lazım kuzum biz herşeyi çok takıyoruz.. nekadar bilinçlenirsek okadar endişe duyuyoruz..okumak bilmek güzel elbet ama biz nasıl doğduk annelerimiz ne tarafa yatıyordu sor bakalım ne dicekler :) üzülme endişe etme..

Kızlar hazırlanıp çıkıorum ne olur dua edın iyi olsun kalbi atsın kıymetlimin :) bide neyse göstersin artık şu cinsiyetini :) hepınızı öpüyorum canlarım

tuğbacım tüm dualarımız seninle selam söyle bizden miniğine :)

Kızlar bu son zamanlarda ne cok bebeklerı kuveze koyuyorlar esımın ısyerınde yenı dogmus 20 gunluk bebek kuvezde bızım ısyerınde yine 25 günlük bebek küvezde neden ole oluokııı acaba

zeynelim ... doktorumda dedi..herşey okadar değiştiki iklimler hava şartları..küresel ısınma dediğimiz tamamen insanın organizmasını değiştiren şartlar...yediklerimiz içtiklerimiz....devlet zorunlu olmadıkça küveze almıyor ama maalesef özeller bu işin iyice afedersiniz b...u çıkarmış durumda..inşallah kimsecikelrin bebeği küvezde kalmak zorunda kalmasın ama kalırsada allahım dermanı olmayın dert vermesin..


özel insanlar :) iyiki burdasınız :)

benimde yastığa acil ihtiyacım var.. :) eşim vardiyalı çalıştığı için iki hafta gece benimle iki hafta yalnızım :) araştırayım bende alayım bari :)
 

ay Allah'ım o da ne öyle? Allah'ım sen koru..
arkadaşım ne olduğunu bilmiyorum bu dediğinin ama inş temiz çıkar sonuçların.. açıklama yapıldı mı?
 
kızlar bende bu sola yatma mevzunu karaciğer sağda diye okudum hatta bi yazı var okumuşsunuzdur ama bende göndereyim ... :)

Sol yan yatış : Hamilelikte sol yan yatış bebeğe maksimum kan akışı sağlamasından ve annenin böbrek fonksiyonlarını artırmasından dolayı önerilen uyku pozisyonudur. Çünkü böbrek fonksiyon artışı su tutulmasını da azaltır. Ayrıca karaciğerimizin vücudumuzun sağ yanında olmasından dolayı da sola yan yatış karaciğer baskısını da azaltacaktır.

En rahat uyku pozisyonu sol yana yatıp dizlerin karına çekilmesi şeklindedir. Dizlerin arasında yumuşak ve ince bir yastık koyulması da iyi olacaktır. Aynı zamanda sırtın yumuşak bir yastık veya battaniye ile desteklenmesi de önerilmektedir.
 

http://www.kadinlarkulubu.com/gebelik/249533-koroid-pleksus-kisti.html

canım bak bu sayfada yaşayanlar var ve kaybolduklarından bahsetmiş hep doktor bir oku istersen... 26.haftadan sonra kayboluyormuş..
 
Son düzenleme:

bak canım bi yazı buldum.. gebeliğin ilerleyen döneminde kaybolabilir diyo genellikle..

** alıntıdır **

Koroid pleksus beyinde bulunan ve beynin içinde bulunduğu sıvıyı üreten bir
dokudur. Bu dokunun içinde içi sıvı dolu ve koroid pleksus kisti diye
adlandırılan kistler bulunabilir. Bu kistler normal gebeliklerin de %2'sinde
bulunabilir, beynin tek tarafında veya iki taraflı olabilirler. Bu kistler
genellikle gebelik ilerledikçe genellikle kaybolurlar ve bebeğin beyin
gelişimini veya zekasını etkilemezler. %90'dan fazlası 28. gebelik haftasına
kadar kaybolur ve kaybolduktan sonra tekrar oluşmazlar. Kaybolmaması durumunda
da genellikle bir probleme sebep olmaz (Eşlik eden başka anormallik yoksa).
Ancak bu kistlerin küçük bir kısmı trizomi 18 (Edward's sendromu) denen
kromozomal bozukluk sendromu ile birlikte olabilir. Ancak koroid pleksus kisti
bu sendromun tek belirtisi değildir. En sık trizomi 18 eşlik etmekle beraber
daha nadiren trizomi 21 yada trizomi 13 de eşlik edebilir. Bu nedenle koroid
pleksus kisti saptanan hastalar ayrıntılı ultrason ile başka anomalilerin
varlığı açısından araştırılmalıdır. Ayrıca anne yaşı ailede kromozomal hastalık
olup olmadığı ve üçlü tarama testi sonuçları da değerlendirilmelidir. Eğer
ultrason ve diğer bahsedilen testler normalse bunun izaole (tek başına) bir kist
olduğu düşünülür, kromozomal anomali olmayacağı düşünülür ve amniosentez
önerilmez, gebeliğin normal takibine devam edilir, ek girişim yapılmaz.
Bu kistlerin boyutu, sayısı, kaybolup kaybolmaması trizomi 18 olma riskini
değiştirmez. Trizomi 18 riski ultrasonda koroid pleksus kisti dışında başka
anomaliler görülüp görülmemesi ile ilişkilidir. Ultrason ile başka anomaliler de
görülüyorsa yüksek oranda kromozomal anomali olabileceği için amniyosentez (karından su alarak
inceleme)
ile tanı kesinleştirilmelidir.ACOG (American
College of Obstetricians and Gynecologists) tarafından izole yani tek başına
koroid pleksus kisti varlığında (başka anomali izlenmediğinde) amniosentez
sadece üçlü tarama testi sonuçları anormalse veya hasta 32 yaşından büyükse
önerilmektedir.
 

canım geçmiş olsun arkadaşlar araştırmış kaybolmuyormuş baksana üzülmede bebğin etkilenmesin Allah yardım etsin inşallah bi dahaki utrasondakayboluversin..
 


canımm dualrımız seninle tabiki inşallah sorun çıkmazzz
 
Kızlar hazırlanıp çıkıorum ne olur dua edın iyi olsun kalbi atsın kıymetlimin :) bide neyse göstersin artık şu cinsiyetini :) hepınızı öpüyorum canlarım

içimden bi his öğrencen gelicen diyo cinsiyetini vee bize sağlıklı haberlerini getiricen.. hayırlısıyla git gelllll
 

Aynen canm ben normalde sağa yatmaya alışkınım ama sağa yatınca sanki bebeğimin kafasını eziyormsm gibi geliyo psikolojik işte sırtüstü yatınca da bzmki başlıyor harekete diyrm rahatsz oluyor herhalde o yzden sola yatyrm:)
 
Erkek annesi olmak…
Bir kere en başta çocuğunun fiziken sana benzemeyeceği gerçeğini kabullenebilmek demektir.
Daha ‘anne’ demeyi öğrenmeden ‘araba’ demesine gülmek,*
Temizlik yaparken çektiğin her koltuğun altından çıkan arabalar ve toplar sayesinde eglenmek,
Hayatta bilmediğin bazı seyleri ona öğretmek, örnegin ayakta işemek:))
Çocukluğunda hiç oynamadığın oyun ve oyuncakları ona öğretmek; birlikte araba sürmek, otoparklar insa etmek, hatta araba marka ve modellerini onunla öğrenmek demektir.
Oğlunun hayatındaki ilk kadınken, büyüdükçe baskalarının da olacağını bilip o günlerin hayallerini kurmak,
Seni çok sevip örnek alırken ona bazı şeyleri neden senin gibi yapamayacağını anlatabilmek,
Daha 2,5 yaşındayken sorduğu “Anne senin pipin nerde?” sorusuna, akla yatkın, makul ve anlayabileceği dilde cevap verebilmek (“annelerin pipisi olmaz” demektir.
Oğlunla yapışık ikiz gibi dolaşmak, onun yanında kocana sarılamamak, iş yaparken, telefonla konuşurken, oje sürerken, bilgisayarla birşeyler yaparken, yemek yaparken, gazete-kitap okurken, birileriyle sohbet ederken… Yani onunla birebir ilgilenmediğinde veya onun istemediği birseyle ilgilenirken sırtından kafandan kucağından kolundan bacağından dolanip durmasına alışıp herşeyi bırakıp ona kocaman sımsıkı sarılıverrmektir…
Filmlerde gördüğü bütün kadin-erkek karakterlerin iliskişini anne-oğul olarak yorumlayan tatlı masumiyetine gülmektir
Eşin için, hayatında bu kadar çok sevebileceğin başka bir erkek yok diye düşünürken, sana aksini ispatlarcasına çıkıp gelen bu küçük prense deliler gibi aşık olmak, sevgini icinde taşıyamayıp durmadan hüngür şakır ağlamak, koklamaya öpmeye doyamamak, dokunmaya kıyamamak demektir.
Erkek annesi olmak…
İçindeki erkeği keşfetmektir onunla.
Bunca yıldır ‘kadın’ken ve daha yeni ‘anne’ olmaya alışırken, bir de ‘erkek’ olmak… ona en iyi dost, en iyi öğretmen, en delikanlı arkadaş, en sert koruma olmak…
Erkek muhabbetleri yapmak, erkek oyunları oynamak, erkek jargonunu anlamaktır.
İstediği zamanlarda kadın ruh haline geri dönüp ona kadınları anlatmaktır
Erkek annesi olmak…
Güzeldir işte, onunla büyümek onunla güzelleşmektir,
Ve fakat olgunluk, ergenlik, ‘erkeklik’ evresinde sarılıp öpememek, uzaktan sevmektir.
Çapkınlıklarıyla, erkeklikleriyle, güçleriyle, sünnetleriyle, askerlikleriyle ve hatta pipileriyle gurur duyulan erkek egemen toplumlarda çoğu zaman prestij, ölüm-kalım meselesidir maalesef
Erkek annesi olmak…
Kadına iyi gelir, cildi gençleştirir, güzelleştirir, boyu uzatır, saçı uzatır, yanakları pembeleştirir, seksapeli arttırır, 10 kilo verdirir, üç göbek attırır demek isterdim ama tamamen uyduruyorum şu an
Sadece böyle bir şehir efsanesi olduğu doğrudur, ‘erkek çocuk anneyi güzelleştirir’ derler ki, geçenlerde hamile bir arkadaşımın verdigi bilgiye göre, tamamen bebeğin annedeki erkek hormonlarını almasına dayanan bilimsel ve fizyolojik bir durumdan ibarettir, fazla büyütmemek gerekir!
Şimdi bunca yazıyı okumaya üşenenler için özetleyeyim;
Çok güzeldir arkadaşım, çok eğlencelidir, yap işte bir tane, erkek kız farketmez, anne olmak bu eğlence, bu mutluluk için yeterlidir!

Efe: Hangi araba?
Ben: Senin araban
Efe: Hangi marka?
Ben: Wolksvagen
Efe: Hangi wolksvagen? Jetta mı?
Ben: Evet jetta…..

Ve böyle uzayıp giden bir araba muhabbeti…
Ne demek istediğimi anlatabildim sanırım
 

nadir görülen bir durum pufpufcum ama hamilelerde de kalp gittikçe sağa kayıyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…