ayy evet bebem yaa valla ne kadar geçti bi buluşamadık..
finallerim başladı bnm bugün iki sınavım vardı şimdi geldim
yarınkine çalışıcam şimdid de
ondan da pek giremiyorum
sen neler yapıyosun bakiimmmm
aa çoğu kişinin bitti finalleri , senin daha şimdi mi , başarılar canım iyi çalışmalar diliyorum :)
ben aynı evdeyim , iş arıyorum işte onun haricinde ev kızıyım
bizim okul normale göre geç başladığı için finallerimiz 23ünde btiyosağol canım teşekkür ederim
nasıl gidiyo iş başvuruları peki canım? senin bölüm neydi onuda unuttum kuzum ya :26:
benim de finallerim başladı yaa
üstelik hastayım:2:
konuşamasakta sizi unutmadım kızlar
gell canımm nasılsınnnn
Teşekkür ederim Efuli
Kısaca hikayemi anlatmak isterim bende.. 7. yılını da doldurduğumuz bir ilişkimiz var.. 14 Yaşımızdan beri birlikteyiz. Ben 2 yıl üni. okudum. o istanbuldaydı. Benim üni. yi bitirmeme bir ay kala o 15 ay askere gitti. anlayacağınız ilk 2 yıl ayda bir yüzyüze görüştük. Daha sonra askere gitti geldi ve takdir edersiniz ki sadece 2 izninde yüzyüze görüşmemiz oldu. Çok zor şartlar altında askerlik yaptı. Çok zor zamanlar geçirdik. Kimi zaman ayrılığa kadar uzandı yollarımız ama biz başa çıkabildik her kötü durumla.. O henüz 6 aylık askerken ben işe girdim ve çalışmaya başladım. İşimi yoluna koymam para biriktirmem gerekiyordu. O askerden geldi ve 2 hafta sonra işe girdi. Şimdi ikimizin güzel bir işi var. Biz 3,5 yıl ayrı yürüttüğümüz ilişkimiz için tedirgin de olmuştuk. Çünkü ikimizde uzaklığa alışmıştık sanki. Şüphelerimiz vardı, bir çok şeye alışmamız gerekicekti. En başta da birbirimize.. Ama hiç de dşündüğümüz gibi olmadı çok şükür. Hatta her şey o kadar yolunda ki nazar değecek diye korkmuyor değilim..
Aile ilişkilerimize gelince.. Ben onun ailesini o benim ailemi 5 yıldır tanıyoruz. O bize çok pek gelmese de ben onlara giderdim, annesiyle babası ile vakit geçirirdik. Tabi her şey böyle yerli yerinde olunca işi ciddiye bindirme faslı geldi. Önce annelerimizi tanıştırdık. Daha sonra annem komşularıyla vs. tanışma fırsatı bile buldu. Şubat gibi söz yaparız, 2013'te de allahın izni ile hayatlarımızı birleştiririz diyorduk. Ama gel gelelim öyle olmadı. Büyük abisi vardı, üniversiteden yeni mezun oldu, onunda bir ilişkisi vardı, bizim süreçlerimizde daha askerliği iş bulma durumu olduğu için hiç ses etmemişlerdi. Fakat şimdi şubat ayında askere gidecek, gelince iş bulacak (kendisi muhendis, iş bulmada zorlanacağını da düşünmüyoruz) ve 2013 olmadan nikahlanacaklar. (düğün istemiyorlar). Tabi bu bizde bomba etkisi yarattı, planlarımız bir yıl ileri attı ve elimizde olmadan üzüldük. Ama laf düşer mi tabiki hayır, sonsuz saygımız var ve sorunsuz bir şekilde bekleriz. Allah gönülllerine göre verir inşallah..
Yalnız bu yolda farklı hikayeleri olan arkadaşlarım; yardımınıza ihtiyacım var..
Bu durumu ailemle paylaştığımda ekstra bir durumla karşılaşmadım, ailem olgunlukla karşıladı sağolsunlar. Anlayışlı bir biçimde konuştular benimle. Yalnız biliyorsunuz ki kız tarafı olmak zor, milletin ağzı torba değil, dostlarımız olduğu gibi, düşmanlarımız, ayağımıza bakanlarımız arkamızdan konuşanlarımız var maalesef.. Herkes bizi bir iki aya kadar söz yapacak diye beklerken bu durum belki bir yıl sonrasına ertelendi. Sizin hikayelerinizi okuma fırsatım çok olmadı ama az çok tahmin de edebiliyorum. Ailem söz olsun aranızda gerekirse 2 yıl beklersiniz dedi (Allah ailemden sonsuz razı olsun, çok anlayışlılar..) Diyorum ki sevgilimin annesi ile konuşsam ve şubat ayında söz istesem, biz abimlerden bağımsısız, onlar evlensin biz sadece söz istiyoruz desem nasıl olur? Zaten evimizin eşyalarını aileler karıştırmadan dizecektik desem, en azından adı konulsun desemm?? Olur muu?Yani uzun bir sözlü kalma dönemine girmek nasıl olur??Bir kaç arkadaşın yazısını okudum, uzun zamandır sözlü olanlar var. Tepkiler nasıl olur yani çok mu iyimserim bilemiyorum ki?? Desteğinize ihtiyacım var..
Bir de benim söz istemem kötü bi görüntü gibi geliyo.. Sanki heves eder gibi, ama asıl konu etrafın ağzını kapamak, ve ilişkimizde belli bir noktaya gelmekk.. Yanlış mı olur konuşma yapsam? Erkek arkadaşımın ailesi şu an için bişe düşünmüyor bizim için. Erkek arkadaşım ise annemle konuşalım diyor. Bize söz yapsınlar, sonrasına karışmayalım, abime istedikleri gibi yapsınlar herşeyi, biz işimizi yapıp bekleyelim, paramızı biriktirip yuvamız için birikim yapalım diyor. Şaşırdım kaldım...
Çok uzun oldu ama.. Kusura bakmayın kızlar, şimdiden teşekkür eedriimm
Teşekkür ederim Efuli
Kısaca hikayemi anlatmak isterim bende.. 7. yılını da doldurduğumuz bir ilişkimiz var.. 14 Yaşımızdan beri birlikteyiz. Ben 2 yıl üni. okudum. o istanbuldaydı. Benim üni. yi bitirmeme bir ay kala o 15 ay askere gitti. anlayacağınız ilk 2 yıl ayda bir yüzyüze görüştük. Daha sonra askere gitti geldi ve takdir edersiniz ki sadece 2 izninde yüzyüze görüşmemiz oldu. Çok zor şartlar altında askerlik yaptı. Çok zor zamanlar geçirdik. Kimi zaman ayrılığa kadar uzandı yollarımız ama biz başa çıkabildik her kötü durumla.. O henüz 6 aylık askerken ben işe girdim ve çalışmaya başladım. İşimi yoluna koymam para biriktirmem gerekiyordu. O askerden geldi ve 2 hafta sonra işe girdi. Şimdi ikimizin güzel bir işi var. Biz 3,5 yıl ayrı yürüttüğümüz ilişkimiz için tedirgin de olmuştuk. Çünkü ikimizde uzaklığa alışmıştık sanki. Şüphelerimiz vardı, bir çok şeye alışmamız gerekicekti. En başta da birbirimize.. Ama hiç de dşündüğümüz gibi olmadı çok şükür. Hatta her şey o kadar yolunda ki nazar değecek diye korkmuyor değilim..
Aile ilişkilerimize gelince.. Ben onun ailesini o benim ailemi 5 yıldır tanıyoruz. O bize çok pek gelmese de ben onlara giderdim, annesiyle babası ile vakit geçirirdik. Tabi her şey böyle yerli yerinde olunca işi ciddiye bindirme faslı geldi. Önce annelerimizi tanıştırdık. Daha sonra annem komşularıyla vs. tanışma fırsatı bile buldu. Şubat gibi söz yaparız, 2013'te de allahın izni ile hayatlarımızı birleştiririz diyorduk. Ama gel gelelim öyle olmadı. Büyük abisi vardı, üniversiteden yeni mezun oldu, onunda bir ilişkisi vardı, bizim süreçlerimizde daha askerliği iş bulma durumu olduğu için hiç ses etmemişlerdi. Fakat şimdi şubat ayında askere gidecek, gelince iş bulacak (kendisi muhendis, iş bulmada zorlanacağını da düşünmüyoruz) ve 2013 olmadan nikahlanacaklar. (düğün istemiyorlar). Tabi bu bizde bomba etkisi yarattı, planlarımız bir yıl ileri attı ve elimizde olmadan üzüldük. Ama laf düşer mi tabiki hayır, sonsuz saygımız var ve sorunsuz bir şekilde bekleriz. Allah gönülllerine göre verir inşallah..
Yalnız bu yolda farklı hikayeleri olan arkadaşlarım; yardımınıza ihtiyacım var..
Bu durumu ailemle paylaştığımda ekstra bir durumla karşılaşmadım, ailem olgunlukla karşıladı sağolsunlar. Anlayışlı bir biçimde konuştular benimle. Yalnız biliyorsunuz ki kız tarafı olmak zor, milletin ağzı torba değil, dostlarımız olduğu gibi, düşmanlarımız, ayağımıza bakanlarımız arkamızdan konuşanlarımız var maalesef.. Herkes bizi bir iki aya kadar söz yapacak diye beklerken bu durum belki bir yıl sonrasına ertelendi. Sizin hikayelerinizi okuma fırsatım çok olmadı ama az çok tahmin de edebiliyorum. Ailem söz olsun aranızda gerekirse 2 yıl beklersiniz dedi (Allah ailemden sonsuz razı olsun, çok anlayışlılar..) Diyorum ki sevgilimin annesi ile konuşsam ve şubat ayında söz istesem, biz abimlerden bağımsısız, onlar evlensin biz sadece söz istiyoruz desem nasıl olur? Zaten evimizin eşyalarını aileler karıştırmadan dizecektik desem, en azından adı konulsun desemm?? Olur muu?Yani uzun bir sözlü kalma dönemine girmek nasıl olur??Bir kaç arkadaşın yazısını okudum, uzun zamandır sözlü olanlar var. Tepkiler nasıl olur yani çok mu iyimserim bilemiyorum ki?? Desteğinize ihtiyacım var..
Bir de benim söz istemem kötü bi görüntü gibi geliyo.. Sanki heves eder gibi, ama asıl konu etrafın ağzını kapamak, ve ilişkimizde belli bir noktaya gelmekk.. Yanlış mı olur konuşma yapsam? Erkek arkadaşımın ailesi şu an için bişe düşünmüyor bizim için. Erkek arkadaşım ise annemle konuşalım diyor. Bize söz yapsınlar, sonrasına karışmayalım, abime istedikleri gibi yapsınlar herşeyi, biz işimizi yapıp bekleyelim, paramızı biriktirip yuvamız için birikim yapalım diyor. Şaşırdım kaldım...
Çok uzun oldu ama.. Kusura bakmayın kızlar, şimdiden teşekkür eedriimm
Tatlım merhaba yazdıklarının hepsini okudum öncelikle sana ve erkek arkadaşına sabır diliyorum ama eminimki siz bu bunada dayanırsınızAilen gerçekten çok anlayışlı kıymetlerini bil hele böyle durumlarda kız tarafı olmakdaha bi zor bence. Kuzum bence erkek arkadaşnda söz istiyorsa senn konuşman doğru olmaz diye düşünüyorum erkek arkadşnn konuşması ikna etmesi lazım yada ailelerin bir araya gelir karar vermeleri lazım tatlım.Uzun süre sözlülük olyaıda kafana takılmasın zaten düğün hazırlıkları derken evmiş eşyaymış derken ozman nasl geçer anlamazsınız bile benm ablamlarda çıkan aksiliklerden dolayı 3 sene nişanlı kaldılar ve 3 sene boyunca herşey istedikleriinden daha iyi daha güzel oldu sonç olarak...Hakkımızda hayırlısı olsunnn herzamannn
Teşekkür ederim canım, yorumlarınız benim için çok önemli..
Aynen, kız tarafı olmak çok zor. Hereşyi dengede tutman, dengelemen gerekiyor. Ailem ise destekçim çok şükür. Hatta babam neredeyse sevincekti :) madem gitceksin 2015 e kadar uzatsalar ya dedi gülerekten :))
Ailelerin görüşmesi pek mümkün değil çünkü sadece annesi ile annem tanıştı. Zaten kadıncağız bize karşı mahçup.. İlk bizim iş olacak diye br sürü şey söylemişti. Şimdi ne diyeceğini şaşırmış drumda.. Konuyu halletmek önce erkek arkadaşıma sonra da bana düşüyor sanırımm..
Tekrar sağol canım :))
Canım öncelikle hoş geldin aramıza, nedenini bilmiyorum ama kanım kaynadı sana bi anda :))
Öncelikle allah sonsuza kadar mutlu etsin sizi , maşallah çok güzel bi ilişkin var belli
Bence şubatta söz isteyebilirsin sonuçta pek masraf olmaz ve kaç sene beklemişsiniz , ikinizde çalışıyorsunuz bu sizin en doğal hakkınız.
Bak sana en yakın arkadaşımın hikayesini anlatayım biraz aklında bişeyler canlanır.
4 yıllık ilişkileri vardı. Onlarda aynı sizin gibi birbirlerinin aileleriyle görüşüyorlardı , anneleri tanışmıştı. Neyse bu 4 yıllık ilişkiye karşı , arkadaşımın görümcesi bir anda sevgili buldu ve kısa zamanda sözlenmek istedi , oysaki söz önce bizimkilerin isteğiydi... Neyse buna karşılık , 1 sene önce yazın görümce sözlendi , geçen kış da bizimkiler sözlendi. Yani 3 4 ay arayla. Sonra şimdi , bu yaz görümce evleniyor , bizimkilerde seneye yazın evlenicek kısmetse. Hepsi arka arkaya geldi ama arkadaşımın sözlüsünün ailesi anlayış gösterdi. Çünkü aslında söz nişan düğün hepsi bizimkilerin hakkıydı kaç yıldır bekliyorlardı ama abla bir anda çıktı durup dururken :)
Yani böyle arka arkaya olabildi canım , dilerim erkek arkadaşının aileside anlayış gösterir , ve üst üste yapıcak durumları vardır ki sizde bir an önce kavuşursunuz. Ama bence sessiz kalma , şansını bi dene derim , sen söyleyemesen bile , erkek arkadaşın annesine babasına bu konuyu açsın bence
Tatlımmm çok ama çok teşekkür ederim, beni hemen aranıza aldınız
Düşüncelerin için de çok çok teşekkür ederimm, hiç birimizin ilişkisine nazar değmesiiinnn, maşallah diyorum hepimiz içinn
Tavsiyelerin için de ayrıca teşekkkürler her söylediğinizi not ediyorum aklımaŞimdi biz onu da düşündük. Durum şöyle tatlım. Abisi şubatta askere gidecek. Abisi olmadan da biz söz istemeyiz. Bende kanımca istemem. Abimin de aramızda olması gerek mutlaka. Askerden gelmesi Temmuz ayı. Ramazana kadar iş bulma, söz olayı olsa Eylül ayı. Nişan- Düğün olmayacak. Ve 2013 ocak gibi evlencekleri için (nikah sadece) erkek arkadaşımın ailesi sadece abisine yoğunlaşacak. O araya bizim sözü sıkıştırmak imkansız olacak. Ev kurulacak, eşyalar falan derken 4-5 ay sırf bunun iiçn çaba sarfedilecek. Bu yoğunlukta da bana da bişe yapın diyemem, demem zaten. Ocak gibi nikah olduktan hemen sonra da bizim işi yapın hiççç diyemeyiz erkek arkadaşımla.. En az 3 ay geçmesi gerekir. Yani Şubatta söz yapmassak biz bizim söz olayı tam bir yıl erteleniyor demektir bu.. Bu bir yıl boyunca da bizim için bir adım atılmaması hem ailemin çevreye karşı olan görüntüsünü bozar, hem de ilişkimiz adına maalesef hiç bir adım atamamış oluruz. Evet zaten biz 2014 e kadar bekleyeceğiz (ev almayı ve eşyaları ailelerimizden destek almadan tamamlamayı planlıyoruz) Bu süreç mutlak uzayacaktır. Ama işte bunca yıldan sonra, sabrımızın, emeklerimizin karşılığı isteniyor. Önümüzdeki hafta olayı netleştireceğiz, erkek arkadaşımla konuşup ne yapmamız gerektiğini düşünmemiz lazım. Biz çok bir şey değil sadece söz istiyoruz. Araya nişan falan sıkıştırma niyetimiz de yok, abisinin düğünü olmadan. Kimseyi zor durumda bırakmak istemem. Allahım gönlümüze göre versin inşallah da şu hasretlik bitsinn.. Ben tereddütte kaldım da ondan telaş yapıyorum heralde.
Geç olsun güç olmasın değil miii?
Rica ederim canım :)
Şimdi ben sizin düşüncelerinizi bilmediğim için soruyorum tabi yanlış anlamada , mesela abisinin sözde olması önemli dimi , ondan önceki hazırlık aşamalarında da yanınızda olmasını istermisiniz ? Hani şimdi şubat çok yakın , bir anda belki ailesi hemen hazırlanamaz falan yada neden bu kadar çabuk sıkıştırıyorsunuz derler , o yüzden abisi askere gidince örneğin baharda izine geldiği zamanda olabilir belki . Ben sana yardımcı olabilmek adına seçenekleri sunuyorum canım yanlış anlama beni lütfen...
Ben izmirdeyim , izmir bu haldeyse diğer illeri düşünemiyorum zaten :) Naptınız buluştunuz mu , keyfin yerindedir seninde şimdi , hatta şuanda birliktesinizdir bence
Teşekkür ederim canım, yorumlarınız benim için çok önemli..
Aynen, kız tarafı olmak çok zor. Hereşyi dengede tutman, dengelemen gerekiyor. Ailem ise destekçim çok şükür. Hatta babam neredeyse sevincekti :) madem gitceksin 2015 e kadar uzatsalar ya dedi gülerekten :))
Ailelerin görüşmesi pek mümkün değil çünkü sadece annesi ile annem tanıştı. Zaten kadıncağız bize karşı mahçup.. İlk bizim iş olacak diye br sürü şey söylemişti. Şimdi ne diyeceğini şaşırmış drumda.. Konuyu halletmek önce erkek arkadaşıma sonra da bana düşüyor sanırımm..
Tekrar sağol canım :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?