2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinyeti ne olacak


  • Ankete Katılan
    530
Selammmmm
bebeği hiç durmadan hareket eden var mı benim gibi yaw..
artık korkmaya başladım yani
 
yalnız değilsin:KK34:
ben geceleri doğru düzgün uyuyamıyorum bile
zaten normalde de uykuya zor geçen biriyim
hamilelikte hepten zıvanadan çıktım:KK19:
yatmadan önce bişeyler yiyip içmemeye çalış
ben akşamları 1-2 bardak çay falan içince daha da kötü oluyorum

Aaah ah valla resmen hamileliğime döndüm yahu :) iki sorun da bende vardı, öyle bi şişerdim ki nineler gibi aah oof diye diye otururdum :) hayatımda hiç çekmediğim uykusuzluğu hamileliğin 6-7-8. aylarında çektim. sabahın 4üne 5ine kadar uyumak için sağa sola dönmekten yorulurdum. Normal hayatında uykusuzluk çekenleri, uyku problemi yaşayanları işte o zaman anladım. Gerçekten uykusuzluk çok zor. O zaman bir arkadaşım bana derdi ki ''ne yap ne et uyumaya çalış, sonra bebek doğduğunda onunda uyku sorunu oluyo genelde.'' bunu söyleyen arkadaşın tanıdığı bi kaç kişide öyle olmuş. Moral bozmak için söylemiyorum, sonuç olarak uyusa da uyumasa da insana bebeği her zaman çok tatlı ama işte bi kaç ay yorucu geçiyo :) Sonuç olarak gerçekten bizim kızımızda uyku konusunda 3-4 ay çok problemliydi. 6. aydan sonra biraz daha düzeldi. Hala da uykuya zor dalıyo, geceleri en az 3 kere uyanıyo ama bu haline çok şükür. ilk 4 ay hemen hemen hiç uyumuyodu çünkü :) ama bakın gördüğünüz gibi gülümseyerek hatırlayabiliyorum. ( her ne kadar o zamanlar biraz zor geçmiş olsa da :)
Sonuçta sizin elinizde olan bişey değil bu biliyorum ama ben de arkadaşımın dediğini söyleyeyim ''ne yapın edin uyuyun'' erkenden yatın, derin nefesler alın, gevşeyin, emzireceğinizi filan düşüne düşüne uyuyun :)
Bu arada ben emzirmeye hep çok meraklıydım, hep emzireceğimi düşünürdüm, son ay göğsümü kontrol etmeye başlamıştım bile acaba süt gelirmi diye :) ve geldi. yani doğumdan önce gelmişti sarımtırak bi renkte. zaten ilk süt öyle geliyo ve o çok faydalı. neyse şimdilik bu kadar yazayım. hadi ii akşamlar. iyi uykular tatlı rüyalar olsun inşallah :)
 
bende esnerken bi acayip oluyorum... karnım ortadan ikiye ayrılıcak gibi geliyo..

:KK9::KK9::KK9: aynen canım...

ben bugün uyku setini çarşafını normal bizim deterjanla yıkadım. kıyafetleri içinde sıvı deterjan alırım diye düşünüyorum. ama birde şöyle bir durum var. hem kendi çamaşırlarımız için deterjan hem bebek için. e birde bebeğe bez alıncak sürekli. birde bunlar hep biten şeyler. bu kadar şeye bütçe ne duruma gelir hiç bilmiyorum. acaba diyorum ilk normal deterjanla yıkasamda bebeğe öyle mi giydirsem. eğerki alerji olursa o zaman ayrı bir deterjan alıp kıyafetlerini ayrıca yıkarım. acaba böyle yapsam nasıl olur ki ne dersiniz?? :44::44:

Canım bende bebişim için ayrı deterjan almıyacağım belki karbonat karıştırıp yıkarım.
Yengem çocuğuna çok titizlendi acayip ti yani tırlatmıştıki bebekte astım çıktı.Ev akarına karşı alerjisi çıktı sonra 1 yıl boyunca 2 haftada bir iğne yaptılar doktor bebeklerinde bakteriye ihtiyacı var yoksa böyle savunmasız oluyolar demişti.
Maddi olarakta ne sıkıntılar çekmişti bilemezsiniz.Dr suadiyedeydi ve işinin ehliydi baya masraflı oldu titizliği anlıcanız.:KK28::KK54:
 
uzun olmuş sayfaya girmeyeli.epey yorum olmuş bu arada:)ben bebişinin kalp hastalığını öğrenen anne adayıyım..bugün kardiyolog kontrolümüz vardı söylediğim gibi..bi umut bi gelişme olduğunu duyarım diye gitmiştim ama maalesef:KK43: Farklı bi doktora gittik bu sefer ama o da aynı şeyleri söyledi.Ama doğar doğmaz ameliyat olacağı kadar vahim bi durum görmediğini de ekledi.Doğduktan 6 ay ya da 1 yıl sonra ameliyat olması gerekicekmiş yavrumun..Neyse biz de Allahtan gelen razı olduk velhasıl..İnşallah iyi olucak oğlum ne yapalım Allah beterinden korusun..Bu arada cevap yazabildiklerime yazdım yazamadıklarım kusura bakmasın..hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Allah razı olsun
inşallah çok sıkıntı yaşamadan atlatırsınız canım. Doktorda çok olumsuz konuşmamış anladığım kadarıyla.İnşallah bebeciğin iyi olur canım :KK16::KK16:
 
Selammmmm
bebeği hiç durmadan hareket eden var mı benim gibi yaw..
artık korkmaya başladım yani
canım bende de oluyor o.
bende sorucaktım. sabit bi şekilde aynı yere defalarca vuruyor. kalp atışı gibi. ama hep aynı noktaya oluyor. çok kuvvetli olmuyor ama çok uzun sürüyor. ben sormuş dr.a hareketli olması çok iyi sağlıklı bir bebek olduğunu gösterir demişti. ne tuhafız hareket etmese panikliyoruz. çok hareket etse yine panikliyoruz :KK1::KK1:
 
:KK9::KK9::KK9: aynen canım...



Canım bende bebişim için ayrı deterjan almıyacağım belki karbonat karıştırıp yıkarım.
Yengem çocuğuna çok titizlendi acayip ti yani tırlatmıştıki bebekte astım çıktı.Ev akarına karşı alerjisi çıktı sonra 1 yıl boyunca 2 haftada bir iğne yaptılar doktor bebeklerinde bakteriye ihtiyacı var yoksa böyle savunmasız oluyolar demişti.
Maddi olarakta ne sıkıntılar çekmişti bilemezsiniz.Dr suadiyedeydi ve işinin ehliydi baya masraflı oldu titizliği anlıcanız.:KK28::KK54:
bende onu düşünüyorum işte canım. sonuçta bebeğe aşı yapıyorlar o da miktop bağışıklık kazansın diye. happymother anlatmıştı sanırım. o da çok sıkıntı yaşamış bu konuyla ilgili. toz deterjan yerine sıvı deterjan kullanırım olmazsa :KK16:
 
ayy herkesler gitmişşş :KK9:
Kızlar öğleden sonra oğlumun arabasıyla park yatağıda geldi. birazcık onlara baktım birazcıkta size bakayım derken uyuyakalmışım ben koltukta :KK9::KK9:
kv aradı da öyle uyandım. akşam yemeği çaydı derken anca geldik eve. ben gelene kadar herkes yataklarına gitmişş :KK9:
bende kapatıp topic i gideyim bari artık
hepinize tatlı rüyalarrrr :KK3::KK3::KK54:
 
Sanada iyi geceler canım.
Hepimiz bebişlerimizi görelim rüyamızda. Hadi size baş baaaaşşşşş.
:KK33::KK33: :21: :KK55: :emir_bebek: :nazar:
 
Cnm ben anladumki her hamilenin basina gelcek bisey bu bol su icsekte olucak ama inanin bazen 15 dk icinde 4 kere falan gittigimde oluyo ama ben usutüyorumda onunda bi etkisi vardir bence

evt cnm üşütüncede çok sık tuvalete çıkarsın.ben kışın çok tuvalete çıkıyorum üşütüyorum malesef soğuktan kendimi kollayamıyorum.yazın 3 litre su bile içsem kışın kadar tuvalete çıkmam.oysa kışın fazlada su tüketmem.bence kendini kolla ev sıcak diye benim gibi çorapsız yeleksiz dolaşma.benim evimde doğalgaz petekli diye kışın evde ince dolaşırım ama kendimi hasta ederim.
 
ben geldim kızlar geçmiş çoookdu uzun okuyamadım son 2-3 sayfayı okudum :KK17: kaçırdığım bişi varsa söyleyin;

pazartesi sizle konuştuktan sonra temizliği bir güzel kendim yaptım, pasta vs de yaptım, misafirlerimiz şehir dışından gelmişlerdi bizde kaldılar; ertesi gün arkadaşlarla avm'ye gittik ama çok gezemedim oturduk, çünkü; hafif kasık ağrım oldu, akşamına arttı; eşimle çok korktuk:KK14: neyse ki bugün yoktu... ama azıcık hakkım varsa helal etmiyorum ablaya... o kadar korktuk ki; gerçi arkadaşlar güldü telaşlanmama; hamileliğim boyunca yavrum en ufak sıkıntı yaşatmadığı için napayım problem var sandım:26: ama pazartesi günü çok yorulmamdan olduğunu düşünüyorum:KK31:

bugün de çok ağladım; eşimin sevgiliyken aldığı altın bilekliğim vardı; düşmüş... sanırım pazarda düşürdüm... bulamadım :KK43: çok değerliydi benim için kızıma vericektim :KK43: nazara da çok inanmam ama bu aralar nedense böyle... Allahım beterinden korusun...
benim kız sürekli hareketli değil ortalama yarım saat- kırkbeş dakikalık periyodu var :KK9: bi 30-45 dk çok hareketleniyor sonraki 30-45dk duruluyor o zamanlar hareket ettiğini değil de ben hareket ettikçe kaydığını hissediyorum; zaten anne karnında bebek yarım saat-bir saat aralıklarla uyuyup uyanıyormuş; uyusunda büyüsün kızım :KK8: ayy bide bu sabah babası günaydın kızım ben işe gidiyorum akşam görüşürüz diye konuşup severken öyle sert bi tekme attı ki; sabah sabah senin etin ne budun ne bu nası bi tekme kızz dedi şaşırdı gitti kocacımm:KK9:

dürtükleri tepikcikleri artık tekme oldu bizim kuzuların annişler:KK76: daha bide tekmeleyince dışardan elini ayağını görceksin diyorlar... hadi inşallah... sağlıkla kucaklarımıza alsak:KK16:...

bugün bir arkadaşın oğlunun doğumgünü vardı; 1 yaşından 8 yaşına kadar çocuk vardı... hepsinin ayrı bir telaşı var; kimisi emmeyi bıraktırma kimisi okuma-yazma öğretme kimisi tuvalet öğretme vs... o kadar uzak geldi ki... ama sonra düşününce önce hamilelik sonra koca göbekli olmak da uzak geliyordu... aslında zaman çok hızlı geçiyor.. o günleri de görürüz inşallah... doya doya tadını çıkara çıkara yaşayalım :KK8:

tatlı rüyalar:nazar:
 
kızlar merhabalarrr kızımın odasının duvar kağıdı yapıldı şimdi mobilyamızı bekliyorum ama kıyafetleri yıkayıp yerleştirme konusunda kararsızım temmuz a çok var erkenmi acaba birde deterjan olarak hacışakirin sabun tozunumu alsam dalinin sıvı deterjanınımı karar vermedim yardımcı olurmusunuz kullanan varmı

Merhaba. Bence mobilyalarınız gelsin. İçlerini 1 ay boyunca her gün dalin şampuanlı bezle silin (boyalıysa) Okoku tamamen çıksın. Ondan sonra kıyafetleri yıkayıp dolaba yerleştirirsiniz. Yani ben oyle yapacağım.:KK66:
 
merhaba kızlar bugün 7. sınıflarda dersteyken üç kız o kadar uyarmama rağmen gözümün önünde meyve suyunu bitirdiler bu durum beni çok rahatsız etti ay ben çok korktum evlat yetiştirmekten ve kendi sakinliğime de şaşırdım anne sabrı mı çöktü ne bana

derste meyve suyu içmelerine mi kızdınız? Yasak mı derste? Yazık susamışlardır :)
 
teşekkür ederim canım..benim bebeğime fallot tetralojisi tanısı kondu..kalbinde delikler,akciğere giden damar da darlık v.s gibi bi kaç rahatsızlığın bir arada olduğu bi problem ne yazık ki..senin kardeşinde ki neydi?

gecmiş olsun canım kardeşimin koroner damarları &45 tıkalıydı anjıo ıle acıldı ,senınkı daha farklıymıs ınsallah gelışmesi sağlıcakla olur defektı cok buyuk değildir
 
evt cnm üşütüncede çok sık tuvalete çıkarsın.ben kışın çok tuvalete çıkıyorum üşütüyorum malesef soğuktan kendimi kollayamıyorum.yazın 3 litre su bile içsem kışın kadar tuvalete çıkmam.oysa kışın fazlada su tüketmem.bence kendini kolla ev sıcak diye benim gibi çorapsız yeleksiz dolaşma.benim evimde doğalgaz petekli diye kışın evde ince dolaşırım ama kendimi hasta ederim.

aynen öleyim iste cnm bende ev sicak diye corapsız ve sıfır kol geziyorum biraz corap giymeye basladım bakalım nasıl olucak :KK66: senle doğum tarihimiz aynı allah sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin
 
çok kaynatmamışsınız şükür hemencik bitirdim :KK8::KK8::KK8:nasılsınız bakalım
valla ben elimi hiiççbişeye sürmüyorum. :KK9:
tadını çıkarıyorum hamişliğin. dün oğluma hazırlayacağımız odayı boşalttık(ben sadece oturup baktım) eşim kardeşi ve kv hep birlikte yaptılar. kv bi yandan evimi sildi süpürdü sağolsun. ilerleyen zamanlarda hava biraz daha ısınsın annemle kv dip temizlik yapıcaklar benim eve. birde halılarımı yıkamaya vericem. zaten çalışıp yoruluyorum birde ev temizliği amann dursun napiyim :KK9:
sizde çok temizlikle harap etmeyin hamişler kendinizi. Allah korusun bundan sonrası daha önemli. erkencikten çağırmayalım kuzularımızı vaktiyle gelsinler :KK16:

bende odayı boşaltmak istiyorum yaaa haftasonu boyayalım diyorum hatta eşim babanı çağır beraber boyayın dedim bakalım artık derse gelir boyarlar inşallah. ikeadan sipariş verebilmeyi başarırsam mobilyalarımızda gelir haftaya dediğin gibi son haftalara doğru da kayganaya temizlik yaptıedımmı ohhh misss:KK9::KK9::KK9:
 
Günaydın güzel annecikler ve bebişleri :)
huzurlu,sağlıklı ve mutluluk dolu bir gün dilerim.
duruay87 duanı okudum Allah kabul etsin inşallah..
sevgilerimle,
 
ben bugün uyku setini çarşafını normal bizim deterjanla yıkadım. kıyafetleri içinde sıvı deterjan alırım diye düşünüyorum. ama birde şöyle bir durum var. hem kendi çamaşırlarımız için deterjan hem bebek için. e birde bebeğe bez alıncak sürekli. birde bunlar hep biten şeyler. bu kadar şeye bütçe ne duruma gelir hiç bilmiyorum. acaba diyorum ilk normal deterjanla yıkasamda bebeğe öyle mi giydirsem. eğerki alerji olursa o zaman ayrı bir deterjan alıp kıyafetlerini ayrıca yıkarım. acaba böyle yapsam nasıl olur ki ne dersiniz?? :44::44:

benim aynı dönemde doğum yapan arkadaşlarımdan öğrendiklerim şu şekilde:
bir tanesi en başından beri normal deterjanla kendi çamaşırlarıyla birlikte yıkamış ve alerji falan olmayınca devam etmiş.
bir tanesi dalin sıvı bebek deterjanı kullanmış bu yenidoğan döneminde ve sonra kendi çamaşırlarıyla birlikte yıkamış ve sorun yaşamamış.
bir tanesi dalan roxy gibi toz sabun kullanmış,hem deterjanı makinaya koyarken fazla köpürdüğü için çok koymamış hem de çift durulama yaptırmış sabun kalmasın diye.
açıkçası ben ayrı bir deterjan almayı düşünmüyorum alerjik durum olmadıkça inş.hatta güzel koksun diye eşimin alıp sepete doldurduğu el sabunlarını bile rendeleyip kullanma fikri geliyor aklıma :) çünkü pek kullanmıyoruz sıvı sabun olunca.ama çift durulatma işi önemli çünkü bizim çamaşırlarımıız bile hep çift durulatıyorum,makinem güzel durulamıyo köpük ve deterjan kalıyo diye.
sonuçta %0 mikrop %100 hijyen olunca sağlıklı olacak korunacak diye bişey yok, bağışıklık sisteminin de gelişmesi lazım :) ünv.de bi hocamız "çocuğum olsa bırakırım toza toprağa pisliğe bulaşsın ki bağışıklık sistemi güçlü olsun" derdi. bence ne ifrat ne tefrit :) ikisinin ortası olmak gerek.
 
bu arada bakıyorum da herkeste hummalı bir çalışma :)) herkesin eşyası arabası gelmiş odalar hazırlanmış... acaba biz geç mi kaldık ki?...
hatta doğumu benden sonra görünenler bile herşeyi tamamlamış, vay benim başıma geleeeen :KK43:(
 
X