2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinyeti ne olacak


  • Ankete Katılan
    530
kızlar devlet bızı kaç hafta once dogum ıznıne cıkarıyo mecburı olarak yanı hakkımız oluyo dıyeyeım yada su 6 ay olayı cıkarsa sanırım ekım sonuna kadar goturuyo bızı resmı dogum ıznı gerısı raporşara kalıcak sanırım
 
genel anlamda amway ürünlerinden memnun olduklarını belirtmiş arkadaşlar ama ben hiç memnun kalmadım.

ne sıvı bulaşık deterjanından ne de banyo wc temizleyiciden.

bir kere içerisinde limonen,linalol ...vbç gibi alerjik maddeler var.

kokusu bana çok ağır geldi.banyo gibi bir ortam ne kadar havalanabilir,temizlik esnasında tıkanıyordum ben.dünya para verip almıştım bir de.

üstüne nefes alamıyordum.bir arkadaşıma verdim kullanması için.

deterjanını kullanmadım ablam bebekler için kullanmıştı memnundu.

bir dönem alerji testlerinde birşey çıkmayan ama bitip tükenmeyen burun akıntım vardı.doktor evde kullandığım temizlik ürünlerini tek tek değiştirerek bulabilirsin,testlerde birşey çıkmıyor dedi.

1.si
kullandığım parfüm yapıyormuş,değiştirdim.şikayetim azaldı.

temizlik ürünlerinin ,deterjan hariç hepsini amwayle değiştirdim bana mısın demedi.

deterjan olarak sabun tozu kullandım hapşırmaktan bir hal oldum.kar etmedi.

en son komşumuzun da tavsiyesiyle hem türk malı hem içerisinde fosfat ve diğer kimyasallar bulundurmayan denizlide üretilen ersağ ürünlerini aldım.bu ürünler de konsantre.kullandığımdan beri inanılmaz rahatım.çok şükür sebepsiz burun akıntısı kalmadı.

markanın bütün temizlik ürünlerini,deterjanlarını, hepsini aldım.araştırın isterseniz inanılmaz rahatladım,bir oh çektim.

neler denemedim ki büyük marketlerden organik üretim deterjanlar,sabunlar..v.s.

her defasında aynı sorunla karşılaşıyordum.

benim gibi şikayeti olup da arayış içerisinde olan arkadaşlara bir nebze fikir olur belki.
 
Son düzenleme:

olurmu hiç ne zahmeti,bamboofiber bebek uyku seti aldığım ama fiyatını hatırlayamıyorumya 39 ya 49 du ama emin değilim.yatak tartar bence onu hiç düşünmemiştim ama içine ondan da satıldığına göre park yatağı aldığım yerde tartıyodur canım.başlangıç için de sonrası içinde onu kullancam.Alırken ekstra bişey öğrenirsem söylerim sanada canım.şimdilik fikrim bu.İşte üzerine de ince bi pamuk yada yün yatak yaptırcam.
 
Selam kızlar
Dün kontrolümüze gittik 26+0 dik
Paşam büyümüş 938 gram olmuş:))
Seker yüklemesi yaptırdık.
Sekerim yüksek çıktı
Glikoz açlık 100,2
Glkoz-1 saat 212,6
Glikoz-2 saat 160,9
Napicam ben ya
Çok moralim bozuldu
 

ciddenmi ...vallla inanamiyorum.. dogumdan hemen once veya hemen sonra yakininizin yanina gidip sizi hasta kabule alalim vea muhasebeye ugramaniz gerekiyor gibi birseyler soyleyip bi guzel soymuyorlarmi :) bes yildiz otel ucretleriyle ..
 
Kadınların istihdama katılımını artırmaya yönelik paket kapsamında babaya da anneye verilen süre kadar doğum izni verilecek. Babanın iznine ilişkin 2 seçenek var: Babaya anne ile aynı anda izin kullandırılacak veya annenin ardından babanın izni başlayacak.

TALİMAT BAŞBAKAN'DAN

Kadınların istihdama katılımını artırmak amacıyla hazırlanan tedbir paketinden babaya da doğum izni çıktı. Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Aile ve Sosyal Politikalar, Kalkınma, Maliye ve Çalışma Bakanlığı'nın birlikte çalıştığı paketin genel çerçevesi şekillendi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in bizzat çalıştığı pakette bir dizi önlem masada.

PAKETE SON HALİNİ BAŞBAKAN VERECEK

Paket, son hali verildikten sonra önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu'na sunulacak. Pakete son halini Başbakan Erdoğan verecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türk-İş ve Hak-İş başta olmak üzere işçi sendikaları ile tüm taraflardan görüş aldı, yurtdışı örneklerini inceledi. Bakanlığın son aşamaya getirdiği çalışmanın ayrıntılarına ulaşıldı.




DOĞUM SONRASI 4 AY İZİN GELİYOR

Vatan'dan Gülümhan Gülten'in haberine göre, paket kapsamında kadınların çocuk doğurduktan sonra da çalışma hayatının içinde kalmasını sağlamak amacıyla doğum ve süt izin süreleri yeniden düzenleniyor. Mevcut uygulamada 8 hafta doğum öncesi, 8 hafta doğum sonrası ücretli izin veriliyor.

Bu konuda bakanlığa sunulan raporlar, kadınların doğum öncesi 8 hafta olan izinlerini tam olarak kullanmadığını, iznin bir kısmını doğum sonrası döneme eklediğini ortaya koydu. Bu nedenle de pakette doğum öncesi 8 hafta olan izin süresinin 6 haftaya çekilmesi, doğum sonrası 8 hafta olan izin süresinin de 4 aya çıkarılması planlandı. Doğum sonrası iznin 6 ay olması seçeneği, işçi konfederasyonları ve Çalışma Bakanlığı'nın "6 aylık süre çok uzun, kadın istihdamını olumsuz etkiler" görüşü üzerine rafa kaldırıldı
 
BABAYA 4 AYA KADAR İZİN GÜNDEMDE

Türkiye'de çalışan babaların doğum sonrasında 3 gün ücretli izni var. Erkek memurlarda bu süre 10 gün. İzin süresinin erkek işçi için memur düzeyine çekilmesi öngörülüyor. Yeni düzenlemede kadına doğum sonrası verilen izin (Başbakan onaylarsa 4 aya kadar) babaya da izin verilecek. Bu durumun, işveren açısından kadın işçi çalıştırmanın dezavantajını da ortadan kaldıracağı belirtiliyor. Babanın bu izni nasıl kullanacağına ilişkin iki seçenek tartışılıyor. Biri, babanın da anneyle aynı anda iznini kullanması, diğeri annenin izninin bitmesiyle babanın izninin başlaması. Kadın çalışan açısından hangisinin daha uygun olacağı değerlendirilerek, nihai karar verilecek. Burada, babaya sağlanan iznin anneye transfer edilememesi koşulu var. Babaya verilen iznin, anneye transferi halinde kadının, çalışma hayatının dışında kalacağı belirtiliyor.
 

canim tansiyon benimde ayni sendeki gibidir.. evde hem manuel hem pilli tansiyon aleti var .. evde kontrol ettigimizde normal cikar hastanede o ortamda nedense hep yuksek olur yeni geldin yoruldun heyecandandir derler bekleriz bir sure ama benimde 2 defa tansiyon takibi verdi dr.. fakat ben bu takibi evde yaptigim hic hep normal cikiyordu :)) .. hep ayni saatlerde yemek oncesi sonrasina dikkat ederek ve ayni alette olcersen cikan sonuclara guven ..
 
Hayırlı cumalar kızçelerrrrrr
Biz geldik doktor teyzemiz ve doktor amcamıza uğradık
Şeker sonuçlarımızı aldık ve herşey yolundaymış
Çok şükür rahatladım.Hamileliğin her dönemi farklı farklı be anam
Her tahlilden sonra stres basıyor.Hatta şekerim düşük bile çıktı
Toplam 3 kere kan alınmıştı 3.saatin sonunda bayağı düşük çıkmış
Doktorum bildiğimiz sofra şekerini,hamur işlerdeki şekeri değil de
özellikle meyvedeki şekerden beslen dedi.Tiroitlerimiz de bir sorun yok
ilacı bırakabilirsin artık dedi ve rahatladım çok mutluyum çokkkkkk
Bugün 26 haftalık olduk.Doğumumuz da 18 temmuz dedi.Ama siz 25 haziran
18 temmuz arası hazır olun dedi.( o an heyecan bastı bana)
Daha önce de olabilir dedi kısmet artık kızçem benim DURU'm anasının kızçesiiiiiii
Dualarınızı okudum kızçelerrrrr.Allah'ım kabul eylesin..Şimdi birikmiş geçmiş sayfalarını
okumaya gidiyorum yine şaşı olacağımAkşama da kızçemler kına gecesine
gideceğiz
 
beğeni yapan arkadaşlar teşekkür ederim. Sitede yeniyim ve tam kullanımını bilmiyorum. Umarım mesajlarım gerektiği yere ulaşır. Bakım,temizlik,makyaj konusunda bana ulaşabilirsiniz. Profesyonel işim ve tecrübelerimden dolayı sizlere doğru yönlendirme yapacağımdan emin olun. Evimde kullanmadığım marka yok :)
 

canım dün bende doktordaydım.ne zaman rapor vericeksiniz dedim henüz 6 ay izinler onaylanmadığı için,32.haftamızı hesapladık.bebek 1 hafta önden gidiyor ama doktorum son sat.geçerli dedi resmi anlamda.10 mayısta 8 haftalık rapor vericek.doğumdan sonra verilen rapor biter bitmez arkasından 8 hafta daha yazıcak.normalda doğumum 5 temmuz gibi ama kız bebekleri erken olabilir dedi 25 hazirandan sonra heran bekle dedi:))))
 
ciddenmi ...vallla inanamiyorum.. dogumdan hemen once veya hemen sonra yakininizin yanina gidip sizi hasta kabule alalim vea muhasebeye ugramaniz gerekiyor gibi birseyler soyleyip bi guzel soymuyorlarmi :) bes yildiz otel ucretleriyle ..

ya işte özel hastane... nerden para kazanacaklar yoksa... ama benim bildiğim bu şekilde... acil durum olmadıkça ücretli. ben de özele gidiyorum gebelik için, detaylı ultrason için 80tl verdim mesela. kapıdan girer girmez zaten 12 tl.. dışarda yaptırıp getirdiğim tahlilleri de kabul etmiyolar, illa ki orda yapılacak.. bi de onlara fark alıyolar...
 

hoşgeldin canım pek giremiyosun galiba.. maşallahh paşamıza... şeker konusundada doktorun gereken şeyleri söylemiştir herhalde dikkat et canım baya yüksekmiş bebeğin için zararlı olabilir ama moralini bozma sakın.. çaresi yok değil..



hoşgeldinizzzz... doğum tarihimiz aynı olucak o zaman bizde 18 inde ama kısmet hep bnde bi erken doğum yasıcakmısım gibi bi düşünce var.. ve işin kötüsü bn ne hissediyosam oluyo o yüzden korkuyorum...
 
bu arada alakasız olcak ama fenerbahçemi canı gönülden tebrik ediyoruummm
 

Bende özele gidiyorum ama hiçbir tahlilimi orada yaptırmadım
hatta doktoruma diyorum istediğiniz tahlil varsa yaptırıp getirim diye hayır yok sen rutin tahlillerini getir diyor.onlarda ssk da ve zeynep kamilde yaptım.


Bu arada bir şey sorucam şimdi bu sgk ya göre ben kendi gittiğim özel hastaneye doğum acil için gidersem eğer peşini bırakmazsam az bir ücretmi ödiyeceğim.
yoksa kontrollere gitmediğin bir özel hastaneye gidilirsemi az ücret ödeniyor.

Gerçi hastaneleri denetleme kurulunda babamın dayısı çalışıyor böyle bir durumda şikayet ederim ama sonuçta hakkımıda bilim.
Gittiğim hastane ssk lı normal doğum 1.750 sezeryan 2.600 dedi..
 
slm annişler ve güzel tosbikler
bebemin ismine karar verdik sonunda Alperen en başta dediğim isme dönmüş olduk
 

güzel soru bende merak ettim :26:
 
Son düzenleme:

Grafımmm sıkma canını doktorun sana yapman gereken
şeyleri söyleyecektir.Onlar bizim için en iyisini bilirler
Üzme tamam mı minnoşumuzu?
 

Evet yavrum aynı olacak bakalım dediğin gibi benim de içime doğan hep
oluyor.Eşim de ''ne olur bu sefer yanlış hisset diyor''bekleyelim ve görelim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…