2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinyeti ne olacak


  • Ankete Katılan
    530
kızlar tetanoz aşımı vuruldum geldim şükür.ağrı yok şuan.
kızıma da cicişler aldım tek tük :)

6ay sonra diğer doz dedi.
kızlar vurulmamız şart mı diğerlerini?5 dozdu toplamda sanırım.
araştıranlar yazarsa sevinirim...
 
kızlar tetanoz aşımı vuruldum geldim şükür.ağrı yok şuan.
kızıma da cicişler aldım tek tük :)

6ay sonra diğer doz dedi.
kızlar vurulmamız şart mı diğerlerini?5 dozdu toplamda sanırım.
araştıranlar yazarsa sevinirim...

evet cnm 5 dozu tamamlayınca bir daha ömür boyu tetanoz aşısı olmak zorunda kalmıyorsun :KK31:
 
günaydın hamiş anneler.nasılsınız.size bir sorum olacak.hamile iken bazen agzımdan kötü beddua çıkıyor. bu beddalarım tutar mı.çünkü kızgınlıkla çıkıyor sonra pişman oluyorum.dün çok basit bir konuda tartıştık kısa bir süre.eşime pazar günü pazar vardı gidelim dedim.dün dışarı çıktı gezmiş birazda güneş çarpmış duşunu aldı oturdu bilgisayar başına.hadi gidelim pazara dedim.evde yiyecek bişeyde kalmamıştı. ben yorgunum yarın kendin gidersin dedi.ben zaten çalışıyorum birde akşam pazar pek iyi kalmıyor ve ben ağır taşıyamıyorum dememe ragmen beni dinlemedi.ısrar edince bağırdı ağladım.beni kırdı. bana diyor kendin git taşı birşey olmaz.bende sinirle sende inş beni üzdüğün için yataktan kalkamazsın çocuğum üstüne bunu söylüyorum diye bir şey zırvaladım.sonra iki saat sonra zorla pazara gitmeye ikna ettim.o bana Allah sana lanet etsin beni kaldırdın beni yoruyorsun diye.böyle birbirimize beddua ettik.sonra akşam barıştık ama beddua kafamı karıştırdı işte.hamilenin bedduası tutar mı..sonuçta eşim benim herşeyim hayatımdaki en değerli insan.ama ikimizde sinirliyiz.kendimizi tutamıyoruz.
canım sen beddua tutar mı diye çok takma da sen gönlünden istemiyorsun zaten tutmaz.sorun eşin bence.bak eşine ne kadar değer verdiğini söylüyorsun onun da sana aynı değeri vermesini sağla.beddua falan edeceğine otur güzelce konuş.herkesin kocası ev işinde yardım etmek istemeyebilir hadi bunu anlarım diyelim ama poşetleri taşımana göz yummak ne demek ya.ben hamile değilken bile eşim tek poşet taşıttırmaz,bir de hamilesin.lütfen sessiz kalma.kavga et demiyorum da biraz eşinin yanlış davrandığını farkettir.yani karışıyorum diye kızdıysan kusura bakma da hamile bir bayana eşinin böyle davranmasına dayanamadım.bir de sen hayatımdaki en değerli insan falan yazınca eşine daha da kızdım.
tünaydın güzel anneler... 1 hafta anneannemizde kaldık iyice beslendik geri geldik... evdeki baskülümüz 2 kilo aldığımızı gösteriyor, ama çarşamba günü doktor kontrolümüz var bakalım Ayliz'imiz kaç gram olmuş... umarım açığı kapatmışızdır... bu arada evimi çok özlemişim... kızımın odasını da çok özledim... insan babaocağında da olsa anakucağında da yatsa yine de evini istiyormuş... gitmeden önce anneannemizle alışveriş yapmıştık... kızımın tüm eksikleri tamamlandı çok şükür, resimlerini paylaşmamıştım şimdi ekliyorum... hepinizi öpüyoruz...
Eki Görüntüle 673407 Eki Görüntüle 673400 Eki Görüntüle 673401 Eki Görüntüle 673402 Eki Görüntüle 673406 Eki Görüntüle 673404 Eki Görüntüle 673405 Eki Görüntüle 673408 Eki Görüntüle 673409
çok güzeller inşallah güzel günlerde kullanırsınız.
“Allah’ım, bugün beni iyiliklerle, güzelliklerle karşılaştır.
Yeni haftanın; kazancınıza bereket, işlerinizde kolaylıklar getirmesi dileğiyle;
Günaydın Herkese...

aslında canlarım moralim çok bozuk c.tesi günü yaptırdığım troid sonuçlarım çok düşük çıktı.ilaç dozumu arttırdılar.benim gibi acaba aranızda troid hastası olan varmı.eğer bu düşüş bu şekilde devam ederse allah korusun bebeğin zeka geriliği olma ihtimali olabilir dedi dr.ağla ağla kaçgündür maf oldum:KK43:
moralini bozma lütfen sanmıyorum bu kadar olumsuz olduğunu inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alacaksın
ben deliririm... sıkıntıdan çatlarım evde... :26::26::26:
ben de ya.hamileliğim plansız oldu yoksa yazın düşünmüyordum.kızım mayısta doğdu.o zaman da baya sıkılmıştım.neyse sağlıkla doğsunlar da önemli olan o.
 
Kızlar ayağında ödem oluşan var mı. Benim sol ayağımda bi şişlik var evde terlik giyince de canım acıyo. Benim gibi olan var mı hiç. İnşallah olmazsınız da:)
 
Kızlar ayağında ödem oluşan var mı. Benim sol ayağımda bi şişlik var evde terlik giyince de canım acıyo. Benim gibi olan var mı hiç. İnşallah olmazsınız da:)

Valla CNm benimde 1haftadır ayaklarım çok şîş ve ayakta durunca cok ağrıyo :KK43:ben tuzuda pek yemem ama hamilelikten olurmuş. Umarım daha fazla olmaz
 
bir aydır kayınvalidem bizdeydi yemekleri hep o yaptı ,gittilerya elim hiç yemek yapmaya gitmio ööle alışmışımki ama böle güzel güzel şeyler de yiyesim var, yapacak yemek bulamıorum bana aklınıza gelen yemek çeşitlerini söyleyinde gerçek hayata döneyim artık:KK1::KK1::KK1:

Ahh hiç sorma bizimkide 2aydır bendeydi ve hiç yemek yapmadım işten gelip evde hazır yemeği görmek tarifi olmayan bi mutluluktu. Ama 2gün sonra gidiyo. Kendisini pek sevmesemde doğru söyliyim yemeklerini özlîcem :) ama ben naptım eşimin ve benim sevdiğim birkaç yemek var onları yaptırdım bolca buzluğa attım. Bana 1ay gider o yemekler :)) peki ya sonra. ...
 
kızlar biliyorum biraz erken ama ben doğuma giderken saçlarımın sorun olucağını düşünüyorum. bi aksilik olmazsa tabi- normal doğurabileceğimi söylemişti dr.um başımıza ne gelir bilemiyorum ozamana tabi belki de sezaryan dicek.
işte saçlarım biraz uzun olduğundan belki sıkıntı yaratabilir orda bissürü şeyle uğraşırken bide saçlarımı düzelt topla ne bileyim hava sıcak olucak şöle ördürsem kuaföre derli toplu dursa diyorum bi kaç gün belki duş alamayız olurda ne bileyim idare eder belki bizi biraz ozaman :KK31: gerçi kapalıyım ama yinede ordan burdan çıkan saçlar olmasa daha iyi olur,
şuna benzer bi şekilde mesela :KK31:
Örgü Saç Modelleri | Kadın ve Dünya: Kadınlara özel bir dünyaya açılan kapı. sayfanın az aşağısında
 
bgn oglum az 5 dk dısarsı cıktık bınaya gırerken rahımımı tamamınıda uyusukluk hıssettım (eliniz uyusurya öle yanıı)ALLAH ım ne oluyor dedım aklım a rahımın kasılıyor dedım ılk defa bole bırsey oldu sızdede öle :44:yaa aklıma takıldıdaaa


Valla inanılmaz bi iştah var.. Yemeden duramıyorum desem az kalır yani

canım açıkçası bende bir iştah bir iştah hele bir de tatlı varsa hiçkapanmıyor :KK43:(

yok canım aksine canım daha birşeyler istiyor bu aralar.

tatlı,tuzlu,ekşi farketmez ,sevdiğim tatları arıyorum bu aralar....
yaa bende cok ama cok ozledımm ıstahlı yemek yemeyıı yaaaaaaaaaaaaaaaaaa:KK39::KK39::KK39:.
Kuzum ben gebe kalamdan önce senin gibiydim ama şimdi yemek,DURU,yemek,DURU
hayatımın anlamı bu şekilde oldu..Eşimde ''ben ilk 3'e girebilir miyim diyor hayatında''?:KK1::KK1::KK1:
Kahvaltını güzelce yap kuzum,öğlen ben de yemek yiyemiyorum çünkü sabah
kahvaltım çok güçlü oluyor...Meyve veya sütle geçiştiriyorum akşam da güzelce yiyorum
Bebebişinin sağlık durumu iyiyse sorun etme..Doktoruna yine danış derim
cnm dr sordum o ara laf karıstı sonrada solemedıı ya arasammı dıe dusunuyorum cok suku rbebegım bu kontrolunde 1,5 hafta onde bılem cıktı ben kg almıyorum ama bebegım kg sıc cok ıı dedı dr ablamızz:nazar::nazar:,ama bebegım ac kalırsa dıye cok uzuluyorummm zorla yıyorum yaaa:KK36:,

ahh canım ya benimde çatladılar, alt yarım küre itibarıyle :KK9: süt geliyosa sakın sıkma bak bana komşum öyle dedi yok geliomu fln die kontrol amaçlıda olsa elleme dedi. sonra emzirme döneminde bebek doyduktan sonra emzirmen bitsede durmuyor hep akıyomuş uykunda flnda yani :KK31:


canım ben toplanmış gibi hissetmiyorum ama şöyle oluyor mesela sola yatıyorum fazla rahat edemesemde, bi başlıyor kıpır kıpr tekme allah tekme :KK9: sonra rahat edemediğini düşünerek sağıma dönüyorum tekmeler hareketler hıp diye kesiliyor :KK60: rahatına pek düşkün benimki, az bişey eğilmiş şekilde dursam basıyor tekmeyi :KK60: öle anlaşıp gidiyoruz :KK60: :KK60:
arada bi değiştirmeyi dene şeklini sonra yine soluna yat sürekli aynı tarafta uyuduğun içinde olabilir bence :KK54:


off sorma şeker yaa :KK14: nolcak bu halimiz ben uyuren bile su içinde kalıyorum yemek yedikten sonra duştan sonra bile ateş basıyo alah kolaylık versin havalarda ısınınca halimiz nice olcek acaba :KK31:


offf nası kıskanıyorum böle kaynanası güzel davrananları yaa :KK31: allah bozmasın inşallah ağzınızın tadını,hep böyle güzel olsun:KK54:
benimle kaynanamın arası otobüsle yarım sa. çok yakınız ben b.çekmecedeyim o k.çekmecede. bak hamile oldum olalı 1 kere gelmedi diyebilirim ne kadarda zor günler atlattım üstelik ve benim ailem kimsem yok yanımda akşama kadar yanlızım bu kadar düşünülüyoruz işte.
biz sekiz sene sonra çocuk yapmaya karar verdik son iki yıldır bak kucağım boş kaldı torunda torun diye başımızın etini yedi (görümcemler ankaraya göçünce torunsuz kalmıştıda )
şimdi torun burda kaynana yok ortada :KK60: anca moral bozsun densiz densiz konuşsun


iştahsızlıkmı?? oda ne ki? :KK9: bi fren sistemimiz olsa keşke çok isterdim :KK9: elevit fln almıyomusun kız onlar bile çok iştah açıyor?

şekercim bu arada sen annemlere uzakmışsın benimkiler sivas cad. bi arkasında emirgan parkının oralardalar
o benım basından berı cektıgım cnm yaa elevıt basta bır kutu ıctıkk ondada ıstahım olmadıkı yaaa:44::44:bır anormallık var sanırımsamm bendee cevremdekı gebeler hapur hupur zor durduruyorlar kendılerını ama bennnn:KK30:hıc tıkk yokkkk:44: hmm annenler carsı dalar cnm benımm evet uzagızz araba ıle 20 dk fılann olsun saglık olsun cnm benımmmm
 
Ahh hiç sorma bizimkide 2aydır bendeydi ve hiç yemek yapmadım işten gelip evde hazır yemeği görmek tarifi olmayan bi mutluluktu. Ama 2gün sonra gidiyo. Kendisini pek sevmesemde doğru söyliyim yemeklerini özlîcem :) ama ben naptım eşimin ve benim sevdiğim birkaç yemek var onları yaptırdım bolca buzluğa attım. Bana 1ay gider o yemekler :)) peki ya sonra. ...


seniii gdiii kurnazz gelinn seniiiiiiiiiiiiiiiiiii az durr sende kaynana olucan gızzzzzzzzzzzzzz ınsalah o gunlerıde gorecegızz senn gelınce böle kurnazlık yapar sa görürsün hehehhe:KK51::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:
 
Pozitif düşün tiroid problemi olan hatta hamilelikle ortaya çıkan tiroid rahatsızlıkları var ilacı var çaresi var allah dermansız dert vermesin bazı drlar felaket tellallığı yapıyorlar hamile ve hassas olduğumuzu unutup ki senin sınırdaymış değerlerin yerlerde değilmiş bozma moralini arkadaşım



daha küçük annesi az daha büyüsünler ayakizleri görünüyormuş tekmelerlerken bende bu kadar yoğun yeni yeni hissediyorum çok hızlı büyüyorlar maşallahhh



Annemin 5.ayda gelmeye başlamış sütü doğumdan sonra daha da artmış 2sene emzirmiş şar şar kendi kendine akıyordu diyor hatta sağıp sağıp lavoboya dökmüş yoksa şişip apse falan oluyormuş






Kızlar bugün 25. Haftaya giriyoruz, 33. Haftamda uçağa binicez alırken sordum 36. haftaya kadar rapor istemiyoruz dediler ama nerden anlayacaklar benim 33. Haftamda olduğumu ??? Bilgisi olan...

CNm kim demişse yanlış bilgi vermiş. Bak tam adamına denk geldim ben h.limanında çalışıyorum. 28.haftadan sonra uçabilir raporu Alman gerek ve 1hafta geçerlidir o raporlar. 36 haftadan sonra râpor olsada uçamazsın. Bazen hava u
Yollarının kuralları değişebiliyor ama hemen hemen aynı kurallar geçerli. Sen gitmeden 1gün önce al râporunu hemi tatlım :))
 
kızlar biliyorum biraz erken ama ben doğuma giderken saçlarımın sorun olucağını düşünüyorum. bi aksilik olmazsa tabi- normal doğurabileceğimi söylemişti dr.um başımıza ne gelir bilemiyorum ozamana tabi belki de sezaryan dicek.
işte saçlarım biraz uzun olduğundan belki sıkıntı yaratabilir orda bissürü şeyle uğraşırken bide saçlarımı düzelt topla ne bileyim hava sıcak olucak şöle ördürsem kuaföre derli toplu dursa diyorum bi kaç gün belki duş alamayız olurda ne bileyim idare eder belki bizi biraz ozaman :KK31: gerçi kapalıyım ama yinede ordan burdan çıkan saçlar olmasa daha iyi olur,
şuna benzer bi şekilde mesela :KK31:
Örgü Saç Modelleri | Kadın ve Dünya: Kadınlara özel bir dünyaya açılan kapı. sayfanın az aşağısında

:))kuzum ya güldürdün beni. Bende aynı dertten yakınıyorum. Ama benim derdim ya doğuma giderken saçlarım karman çorman olursa. Biraz süsüme önem veririmde. Eşime bîle dedim o an düzleştiricimî sakın unutma diye :) bide eğer herşey yolunda giderse ben fönümü çekip gitmek istiyorum. Ya baksanıza neler düşünüyoruz :)) hayırlısıyla o günler bi gelsinde süslenip gideriz inşallah :))
 
seniii gdiii kurnazz gelinn seniiiiiiiiiiiiiiiiiii az durr sende kaynana olucan gızzzzzzzzzzzzzz ınsalah o gunlerıde gorecegızz senn gelınce böle kurnazlık yapar sa görürsün hehehhe:KK51::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:


Ayy deme kızzz öle. Zaten bunu düşündükçe bîraz kendimi frenliyorum yada bişey söylicekken susuyorum. Ama ben öle kaynana olmıcam işte. İnşallah anne kız gibi oluruz. Ben sadece Kv den anlayış ve düşünceli olmasını beklîyorum. Artık zaman çok değîşti hele biz çocuklarımızın evliliklerini görebilirsek eğer kim bilir ozamanlar neler değişmiş olacak. Herşeyin hayırlısı.
Dip not. Oğluşumuda kolay kolay veremem gibi geliyo bana. O benimmmm. Aman allahım ben neler dîyorum daha şimdiden mi???hayır olamazzzzz :))
 
kızlar tetanoz aşımı vuruldum geldim şükür.ağrı yok şuan.
kızıma da cicişler aldım tek tük :)

6ay sonra diğer doz dedi.
kızlar vurulmamız şart mı diğerlerini?5 dozdu toplamda sanırım.
araştıranlar yazarsa sevinirim...

bende en son aşımı vurulduğumda görüştüm ebemle... diğer doz için 6 ay sonrasında gitmek gerekiyormuş... zorunlu değil ama aşı yani neticede koruyucu olur... vurulmanın ne gibi zararı olablirki...
 
slm kızlar uzun zaman oldu foruma girmeyeli.pc ye virüs girmiştide.Bu arada şeker yüklemesini yaptırdım şükür herşey normal.sadece 10 kilo almışım doktorum kızdı.bende diete girdim ama 20 gündür 1 gram bile almadım inşallah bu son 3 ay ben zayflarım bebek alırda kilom hiç değişmez 10 kilo ile doğururum.sizce yanlış bi düşüncemi bu bebeğime zarar verirmiyim?
 
slm kızlar uzun zaman oldu foruma girmeyeli.pc ye virüs girmiştide.Bu arada şeker yüklemesini yaptırdım şükür herşey normal.sadece 10 kilo almışım doktorum kızdı.bende diete girdim ama 20 gündür 1 gram bile almadım inşallah bu son 3 ay ben zayflarım bebek alırda kilom hiç değişmez 10 kilo ile doğururum.sizce yanlış bi düşüncemi bu bebeğime zarar verirmiyim?

doktorunun yönlendirmesiyle mi diyete başladın... ki; öyle olsa bile bana göre çok riskli... çünkü son 3 ayda bebek gerçek anlamda beslenmeye başlıyor... ayrıca 7. aydan sonra alınan kilonun %70'i bebeğe gidiyor ve o kilolar annede kalıcı olmuyor... benim hamileliğimin başından beri doktorumun en korktuğu şeydi fazla kilo almam... çünkü zaten iri kemikli bi yapım var... vücut olarak atletik görünsem de baskülde çıkan kilo çok da düşük olmuyor... ilk 6 ay tam da doktorumun istediği gibi ilerledi kilo alışım... ama 2 hafta önce kontrole gittiğimde doktorum "bu zamanlarda neden kilomda hızlı artış olmadığı konusunda endişeleri olduğunu" söyledi... beslenme şeklimi konuştuk, bebeğimi inceledi ve bebeğim zayıftı... 2 hafta geriden geliyodu kilosu... ve yıkıldım... bebeğimi besleyememişim... hemde farkında olmadan... hamileliğimin başından beri kilo alıp-verememe kaygım olmadı hiç... sadece yemek yemek aklıma gelmedi... acıktıkça bişiler atıştırdım... ama 2 haftadır 3 ana 3 ara öğün ve geceleri yatmadan tost ve gece uykudan uyanıp süt içiyorum bebeğim beslensin diye... evimizdeki baskül 2 hafta öncesine göre 3,5-4 kilo aldığımı gösteriyor... inşallah bebeğime de faydalı olmuşumdur... ki; adım gibi eminim bebeğim iyi beslendi çünkü karnım da büyümeye başladı... kısmet olursa yarın saat 11'de kontrolümüz var, doktor teyzemiz tüm gelişmeleri detaylarıyla bize aktarır... bizde eve geldiğimizde sizinle paylaşırız ama, sakın ola kendin kilo almamak adına bebeğini aç bırakma... ben çok vicdan azabı çektim... kızımı aç bırakıyorum diye... geceleri biz uyurken onlar uyanık olup, beslenmelerine devam ediyolarmış.... bu beslenme konusuyla ilgili doktorunla bi görüş bence...
 
Son düzenleme:
Kizlar butik bebeden yorgan pazen carsaf alez bi de nevresim takimi aldim.100 lira tuttu hepsi.cok guzel hepsi gelince foto koyarim.fiyatlari da cok iyiydi.

canım iyi günlerde kullanın. ben de bazı şeyleri internetten alayım diyorum ama kumaşlara dokunmadan alsam mı almasam mı emin olamıyorum. sen ürünleri alınca kumaş kalitesi hakkında da yorumunu yazabilir misin? bizim için de fikir olur.
 
geçmişi okuya okuya gözlerim şaşı uykum geldi :KK1: sütümü içp yatıcam :KK1: perşembe şeker yüklemem var inş iyi çıkar :44: :44:
 
Ayy deme kızzz öle. Zaten bunu düşündükçe bîraz kendimi frenliyorum yada bişey söylicekken susuyorum. Ama ben öle kaynana olmıcam işte. İnşallah anne kız gibi oluruz. Ben sadece Kv den anlayış ve düşünceli olmasını beklîyorum. Artık zaman çok değîşti hele biz çocuklarımızın evliliklerini görebilirsek eğer kim bilir ozamanlar neler değişmiş olacak. Herşeyin hayırlısı.
Dip not. Oğluşumuda kolay kolay veremem gibi geliyo bana. O benimmmm. Aman allahım ben neler dîyorum daha şimdiden mi???hayır olamazzzzz :))

benimde saçlarım çok uzun balerin topuzu yatırcam ben kuaför arkadaşım sürekli yanımda da :KK31:
ne şanslıyım dimi :KK23:
 
X