2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinyeti ne olacak


  • Ankete Katılan
    530
Kızlar bebiş için aşağıdaki linkte ki nevresim takımını almak istiyorum (battaniyeli olanı ve mavi rengini) Bir de bu takımın bornoz setini de alacağım. Ama eşime gösterdim çok ciddi bir takım daha cicili bicili birşey alsak dedi. Öyle bir takımda alırız ne de olsa yıkanacak falan dedim ama aklım karıştı. Sizce nasıl, benim çok hoşuma gitti ama hala tam karar veremedim.

BEAR
 
aç gidiyosun canım malesef bununlada kalmayıp gece 9dan sonra bişey yemiyosun sadece su içebilirsin dediler bana
artı bide 1gün önceden bana hamurişi pirinç patates ve şekerli meyveler yeme demişlerdi bunlar cerrahpaşadan aldığım bilgiler ben bu şekilde yaptırdım testi istersen sende hastanene bi tlf. aç yine de onlara bi sor istersen şekercim :KK54:

Aaaa :KK53: Akşam 9 dan ertesi güne kadar nasıl dayanırım kii.

Eki Görüntüle 669682

Kizlar perdem geldi altinin fonunu henuz takmadim.badanadan sonra cikartip yikayip oyle ikisini de takari.nasil guzel mi

Çoook güzelmiş canım. tam prenses odası olmuştur artık :KK16:
 
Dün 4 boyutlu ayrıntılı ultrasona girdim avatarımda ki benim bebişim çok tatlıydı cd fln da verdi dr yalnız zor uyandırdık dr karnımı baya bi salladı öyle gözünü actı bi mızmızlandı ki görmeniz lazım canım yavrum benim gayet sağlıklıymış oğlum cok sükür yalnız benm tansiyon 15 e 9 cıktı sinir oldum..Buarada kızlar dün cok mutluydum ama evlilik alyansımı eşimin toz torbasına cektrip çöpe attığını anlayana kadar cok moralim bozuk ya rüyalarıma girdi :KK43:(



ayyy maşallah yaa çok tatlı ve çok net görünüyor..bak şimdi çok heyecanlandım bende 4 nisanda görücem oğlumu inşallah bizdede herşey normaldir..dualarınızla allah yavrularımızı korur inş
 
emzik ve biberon chicco almıştım. emzik hiç tutturamadım, istemedi..
oğlum 1,5 aylıkken doktora götürdüğümde kilosunun düşük olduğunu ve mama vermemiz gerektiğini sölemişti. sütüm vardı ama yağsızdı, dolayısıyla bebeğim kilo alamıyodu. 1-10 yaş arası kullanılan pediasure diye tıbbi bi mama verdi. ağır bi mamaydı ama ek gıdalara başlayana kadar (4 aylık) kullandım çok güzel doyurdu ve kilo aldırdı. doktor biberon vermemem gerektiğini söledi, çünkü meme emmeyi bırakabilir dedi.bende öle yaptım. çay kaşığıyla verdim.bi gün acelem vardı ve 1-2 kere biberon verdim, ogün akşama kadar mememi emmedi. tembel oğlumun biberon daha kolayına gelmişti. yaklaşık 1 gün boyunca emziremedim ama biberonda vermedim. inat ettim biraz aç kalınca akşam emmeye başladı.( hem biberon hem meme emen tanıdığım çocuklarda vardı ama) bu arada meme uçları ilk günden yara olabiliyo. gerçekten bu acıyı tarif etmem imkansız! silikon meme ucu kullandım ve çok işime yaradı. bebek emerken çok zorlanıyo ama yapıcak bişey yok. krem pek fayda sağlamıyo çünkü.
bebek arabası kanz almıştım. 3 sene önce 200tl'ydi. çift yönlü ve kullanımı kolaydı. 1,5 - 2 yaş arası kullandım, sonra binmedi. tembel çocuğum yürümeyi tercih etti:KK1:
yatak konusuna gelince park yataktan almıştım. 1 yaşından sonra yatmadı. odasını ayırdım fakat şu an 3 yaşında olmasına rağmen hala gece kalkıp yanıma geliyo. beraber yatağına gidiyoruz geri yatırıyorum sabah uyandığımda yanımda kıvrılmış yatıyo:KK1: yani hala tam olarak ayrılmadık:KK19:
işte böyle anneler..
her çocuğun aynı olmadığı gibi her annede aynı değil
herşeyi yaşayıp görüyoruz..
çocuk büyütmek çok keyifli, sadece sabırlı olmak gerekiyo okadar.

son olarak dışarıdan ( aile içi de dahil) devamlı fikir beyan edenler olcak. şimdiden söyleyim boşuna canınızı sıkmayın he he deyip geçin. çünkü onlar kesinlikle SUSMAYACAKLAR :KK1:
 
kızlar ben dr. maceramı anlatmaktan size haftasonu baktığım park yataktan bahsedemedim
BABY 2 GO SALLANIR HANEDAN OYUN PARKI GittiGidiyor'da 81566026
ben azizbebede 197tlye baktım bu senenin modeliymiş dediklerine göre ve yeni gelmiş şu alttaki fermuarlı gözünde 4-tane fln cebi var resimde göremedim ben ama,bezi ıvır zıvır elinin altında olmasını istediğin şeyleri koyabiliyosun. içide gayet genişti 70lik olduğundan. bitek kafama takılan iki renk seçeneği var başka yok :KK31: ben pembe hiç düşünmemiştm nedense,daha canlı renklere baktım hep o yüzden ilk görüşte karar veremedim eşim hemen alıcaktı yoksa sizde bi göz atın derim şekerler siz ne dersiniz?


çook beğendim cnm özellikleri ve kukllanışıda iyi gibi...pembeye bayıldım sağlıcakla kullanır inş..
 
Merhabalar canım, ilgili cevabın için çok teşekkür ederim.

Ben 3-5 yaş arası için değil yenidogan döneminden kreş dönemine kadar olan yaklaşık 30 aylık bir süre içinde bebeğimi yanımda yatırmayı düşünüyordum. Kayınvalidem ve görümcemin bebek odası yapılmasına yönelik ısrarları ise bebeğimin pedagojik açıdan gelişimini gözettikleri için filan değil de sadece bebek odasının daha sükseli olacağını düşündüklerinden mütevellit bu ısrarlarını samimi bulmuyorum. Bu yüzden onları dikkate almadan , bu konuyla ilgili sunulmuş olan "uzman" görüşlerini araştırıyorum.

Uzman görüşlerine gelince ise bu konuda tek bir somut gerçeklikte buluşuluyor denemez. İlk 6ay mutlaka anne yanında olmalı diyenlerde var, ilk 2yıl boyunca olmalı diyenlerde var, anne yanında yatırmak özgüvenini artırıp sakin huzurlu bir bebek olarak anne çocuk arasındaki bağı kuvvetlendirir diyen de var ,odasında ayrı yatırmak kişisel olarak kendini kanıtlamasını sağlar ve anne bağımlılığını azaltır diyen de var. ..

Yani eskiden bu yana savunulan her görüş zaman içinde değişmiş ve çeşitlenmiş. Ve şuanda aslolan ne ? Ve en önemlisi benim bebeğimin yapısına hangisi daha uygun olacak ? Ben bunları değerlendirmeye çalışıyorum. İlgilenirseniz okuduğum bir kaç yazıyı da sizinle yeniden paylaşmak isterim.

Çocuk ilk iki yılını annesinin yatağında geçirmeli… | Uzman Pedagog Adem Güneş
Bebeğin Odasını Ne Zaman Ayırmalı / Çocuğum Bizim Yanımızda Yatmak İstiyor? | Annelik,Çocuk Büyütmek,Blog,Okul Sorunları,İletişim
Anne Olunca Anladm - ocuum Byrken - OCUUN ANNE BABAYLA UYUMASI MESELES...
Çocuğun anne baba ile yatması doğru mu?
Birlikte Uyumakmı, Odasına Göndermek mi? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim
Doğum sonrası anne ve bebeğin aynı odada kalması

merhaba siteyi üye olmadan önce uzun süredir takip ediyorum üye oldum ilk mesajım size kısmetmiş:) verdiğiniz linklerdeki yazıları okudum ve bana görede en mantıklısı bebeğin anneye olan güven duygusunu tatmin etmesinden sonra yatagını ayırmak gibi geliyor ayrıca araştırıp emek verdiğiniz içinde teşk.ler
 
bütün doktorlar fazla kilo almayın diyolar ama biz bayılıyoruz sanki şişmanlamaya!
kardeşimin karısı 24 kilo aldı ve bebek 4 kilo doğdu, normal doğumdu. çok şükür ne kendisinin ne de bebeğin bi sağlık sorunu olmadı. ben 16 kilo almıştım ama sezryen oldum okadar yürümeme rağmen bebek tersti ve dönmedi. yani kafaya takıp kiloları sorun yapmayın. hamileyiz biz ayol:KK16: aman onu yeme bunu yeme 9 ay çok çabuk geçiyo.. hiçte tribe sokamam kendimi, canım ne istiyosa (abartmadan) yicem tabi. tabi sağlık elverdikçe..
 
hayırlı olsun cnm ohh negüzel büyük bir yük kalkmıştır üstünüzden..hepsini güle güle kullansın :))

Teşekkür ederim canım! hem de ne güzel oldu var ya yükün çoğu gitti artık.. :KK1:

Kızlar bebiş için aşağıdaki linkte ki nevresim takımını almak istiyorum (battaniyeli olanı ve mavi rengini) Bir de bu takımın bornoz setini de alacağım. Ama eşime gösterdim çok ciddi bir takım daha cicili bicili birşey alsak dedi. Öyle bir takımda alırız ne de olsa yıkanacak falan dedim ama aklım karıştı. Sizce nasıl, benim çok hoşuma gitti ama hala tam karar veremedim.

BEAR

canım ben çok beğendim bu ürünü. bornoz seti içinde değil mi bunun?
 
ben özel bir deterjan almıcam beyazlara ariel renklilere rinso kullanıyorum.



Proply paraben yazıyor evet var.paraben neki?

bebek omoları var bıde dktrlar dıokı cok az koyun detearjnları ne kadar cok koyarsam okadar ıyı yıkanır dıe dusunmeyın dıo hatta ablam benm bebk çin ayrı kullanıodu omoyu sımdı hacı şakır sabunlarınn makınaya atılanı cıkmıs saf sabun oldugu ıcın en ıyısı o dıye dusunuorum hemde bızm kıyafetlermzle bebeklermzn kıyafetlerını karıstrmayalm bence onlar cok hassas bnce daha guzel yıkanmasını gerekıomus
 
Teşekkür ederim canım! hem de ne güzel oldu var ya yükün çoğu gitti artık.. :KK1:



canım ben çok beğendim bu ürünü. bornoz seti içinde değil mi bunun?

cok guzelmıs canm fıatıda ıyı ben tek nevresım takımını 50 lıraya dıktrcem
bende alabılırm tatlım cok guzelmış filli olanıda cok guzel bayıldım
 
Son düzenleme:
canlarım çok şükür alış veriş sanırım bitti:)
aldıklarımı sizinlede paylaşmak istiyorum.eksiklerim varsa sölerseniz çok sevinirim.


*oda takımı(büyüyen beşik,şifonyer,3 kapaklı gardolap)
*halısı,perdesi
*uyku seti(2 takım)
*battaniye
*nevresim takımı
*yastık
*penye battaniye(4 ad)
*küvet+filesi
*alt açma *
*beşli taşıma seti(Bebek taşıma çantası, Bebek bakım çantası, kanguru, ana kucağı, alt açma)

*komili bebe şampuanı
*komili bebe sabunu
*bebito biberon cam(mama için)
*bebito biberon cam(alıştırma küçük)
*emzik,ateş ölçer,tırnak makası,tarak,burun temizleyici
*ıslak mendil,1 pkt molfix bez,pişik için bepantol
*bebe yağı

*hastane çıkışı(tam takım)
*3'lü hastane çıkışı gibi takım(3 ad.)
*çıtçıtlı badiler (kısa kol,uzun kol,askılı 0-3 ay+3-6ay+6-9ay)
*tulum (hem ayaklı hem ayaksız 3'er ad.)
*çorapları:) +önlük+ayakkabı
*pijama takımları(4 ad)
*ağız mendilleri
*anneannesinden hırkalar,kazaklar,:)))
birde anı defterimizde var teyzeleri anneannesi yazdı :))))
 

çok mutluyum arkadaşlar, amniyosentez soucum belli oldu şükür allahıma sorun yok. Cinsiyeti de netleşti allah izin verirse ikinci kez erkek annesi olucam. Inşallah benim gibi sonuç bekleyen herkes hayırlı sonuçlar alırlar.artık ben de alışverişe başlayabilirim ne dersiniz????:))))


gözün aydın cnm allah yavrunu sana bağışlasın..amin herkesler güzel haberler alsın bebişlerinden..
 
Teşekkür ederim canım! hem de ne güzel oldu var ya yükün çoğu gitti artık.. :KK1:



canım ben çok beğendim bu ürünü. bornoz seti içinde değil mi bunun?

Battaniyeli nevresim takımı 159 TL bornoz seti 3 parçadan oluşuyor o da 89 TL. Beğendiğinize sevindim, o zaman alim ben.
 
canlarım çok şükür alış veriş sanırım bitti:)
aldıklarımı sizinlede paylaşmak istiyorum.eksiklerim varsa sölerseniz çok sevinirim.


*oda takımı(büyüyen beşik,şifonyer,3 kapaklı gardolap)
*halısı,perdesi
*uyku seti(2 takım)
*battaniye
*nevresim takımı
*yastık
*penye battaniye(4 ad)
*küvet+filesi
*alt açma *
*beşli taşıma seti(Bebek taşıma çantası, Bebek bakım çantası, kanguru, ana kucağı, alt açma)

*komili bebe şampuanı
*komili bebe sabunu
*bebito biberon cam(mama için)
*bebito biberon cam(alıştırma küçük)
*emzik,ateş ölçer,tırnak makası,tarak,burun temizleyici
*ıslak mendil,1 pkt molfix bez,pişik için bepantol
*bebe yağı

*hastane çıkışı(tam takım)
*3'lü hastane çıkışı gibi takım(3 ad.)
*çıtçıtlı badiler (kısa kol,uzun kol,askılı 0-3 ay+3-6ay+6-9ay)
*tulum (hem ayaklı hem ayaksız 3'er ad.)
*çorapları:) +önlük+ayakkabı
*pijama takımları(4 ad)
*ağız mendilleri
*anneannesinden hırkalar,kazaklar,:)))
birde anı defterimizde var teyzeleri anneannesi yazdı :))))



ohhh maşallah herşeyi tamam darısı bizim başımıza ufak tefek eksikleri tamamlayıp bende paylaşıcam artık :)
 
Kızlar daha önce konuşulmuştu biliyorum ama tekrar sorayım ben.
Şeker testi için aç mı tok mu gittiniz?? doktorunuz herhangi bişey söyledi mi bununla ilgili?
Bana doktorum şeker yüklemesi yapıcaz 3 hafta sonra gel dedi. Ama aç veya tok gel demedi? epeyde bir aç kalıyoruz heralde o esnada. Bende pek açlığa dayanamıyorum tok gitsem bişey olur mu acaba ?

cicim bana aç gel dediler eşimle gittim zira benim bayılma huyum var aç kalınca :) yalnız gitmedim yani aç git ama kesinlikle biri olsun yanında

ben özel bir deterjan almıcam beyazlara ariel renklilere rinso kullanıyorum.



Proply paraben yazıyor evet var.paraben neki?

bi kimyasal kanser yaptığı söyelniyor meme kanseri olan çoğu bayanda bu maddeye raslanmış. normla de benimde mkullandığım kozmetiklerin tamamına yakınında vardı attım hamile olunca. şimdi kullandıklarımda yok mesela avonun duş jelini kullanıyorum onda yok nivea bebek yağı kullanıyorum onda yok, sebamet güneş kremi kullanıyorum onda yok. Allah korusun bişey olmaz ama tedbir işte.

Kızlar bebiş için aşağıdaki linkte ki nevresim takımını almak istiyorum (battaniyeli olanı ve mavi rengini) Bir de bu takımın bornoz setini de alacağım. Ama eşime gösterdim çok ciddi bir takım daha cicili bicili birşey alsak dedi. Öyle bir takımda alırız ne de olsa yıkanacak falan dedim ama aklım karıştı. Sizce nasıl, benim çok hoşuma gitti ama hala tam karar veremedim.

BEAR

bence gayette güzel zaten 1 tane yetmez daha değişiklerinide alırsın canım
 
X