2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinyeti ne olacak


  • Ankete Katılan
    530
gidip namazımı kılıp uyumaya calısayım bakalım sonuclar 3 den sonra cıkıcakmısssssssss optum sızlerı ve göbişlerinizdekiniii oglusumlaaaaaaaaaaaa
 
ne güzel kaynanalarınız arıyo :)) benimki ararsak eşimle görüşürüz yoksa hiiiç aramaz çoçuğumuzun ismi ne olacak diye bile sormadı şimdiye kadar



canım ya taktığın şeye bak..sen arasınmı istiyosun ilahi sana ...bizimkiler sevdikleri içinmi arıyıp soruyo sanıyosun sırf meraklarından ve oğulları ile araları bozulmasın diyee...bak benim kv 3 aydır bizde hala gitmeye niyeti yok ben ne hazırlıklar yaptım bebeğim için ama o daha bir çorap bile almadı..kocama söyleyip duruyorum valla anasının nasıl biri olduğunu...bizimkide yani öle pek meraklı değilmiş gibi davranıyor..aman almasında ilgilenmesinde inan hiç istemem...uzak olsunlarda yuvamdan başka bişey istemem..
 
Kızlar daha önce konuşulmuştu biliyorum ama tekrar sorayım ben.
Şeker testi için aç mı tok mu gittiniz?? doktorunuz herhangi bişey söyledi mi bununla ilgili?
Bana doktorum şeker yüklemesi yapıcaz 3 hafta sonra gel dedi. Ama aç veya tok gel demedi? epeyde bir aç kalıyoruz heralde o esnada. Bende pek açlığa dayanamıyorum tok gitsem bişey olur mu acaba ?
 
ya burası da çok nemli oluyor o klima olayını ben de merak ediyorum ama herhalde gündüzleri kısa kollu akşamları uzun kollu tek set yeter bebişlerimize dedğin gibi iklim de önemli

bende öyle düşünüyorum canım, bakalım artık bi doğsun da:KK1:

kızlar çatlaklardan bahsetmişsiniz baya.. bende henüz hiç çatlak ve selülit yok. aklıma geldikçe bebeyağı kullanıyorum, bazen günde 2 kere, bazen 2 günde bir.. gerçi ne zaman çok kaşınırsa o zaman sürüyorum hemen.. bi de günde en az 2 litre su içiyorum ben

ve haftanın 3-4 günü yürüyüşe çıkıyorum 45 dk 1 saat
şu sıralar hava rüzgarlı olduğu için pek çıkmıyorum, ama havalar düzelsin yürüyüşü her gün yapmayı düşünüyorum

şimdiye kadar 6 kilo aldım, 2 hafta sonra kontolüm var, 2 haftaya kilo almamam lazım yoksa doktorum beni kalaylayacak :KK36:

kısmetse normal doğum düşünüyorum, doktorum da normalden yana. o yüzden şu zamanlarda çok kilo alma, nasılsa son zamanlarda alcaksın diyor.

pek yediğim bişey de yok aslında ama sanki durduğum yerde kilo alıyomuşum gibime geliyor:18:
size de öyle oluyor mu:18:
 
tatlım hayırlı güzel günlerde kullanın inşallah belis marka oda tkm izmit yön mağazasında da var ordan bakabilirsiniz ben baktımda büyüyebilenler bana çok büyük geldi benim yer sıkıntımda var o dediğiniz mağazaya bende baktım ama markaya dikkat etmemeiştim fethiye caddesinde pasajın altında da bir dükkan var adı babyzero bunuda izmitli bir arkadaş söylemişti ama kim olduğunu hatırlayamadım şimdi orda da güzel tahta beşikler ve takımlar var markasıda caploonba bak istersen


evet canım yaa bende belisten bi takım beğendim hep büyüyen beşik istiyodum ama bi gördüm devasa bişey hiç resimdekiler gibi değiller..benimde bebek odası çok küçük asla sığdıramam o yüzden mini takıma karar verdik normal takım :KK43:(ama o beşiklerde de yaklaşık 4 5 yaşına kadar yatabilir diye düşünüyorum ..
 
Kizlar dun bi aci ile wc ye kostum.sol gogsume igne sokuyorlardi sanki.bir saat gecmedi acisi.bi baktim bi kat daha yukselmis ucu.yok boyle bi aci yaa.mzirirken nasil dayanacam ben dedim ve hemen silikon meme ucu aldim avent in.zorlaninca takarim diye.sizde var mi boyle bi aci.ve surekli siyah siyah kabuklar oluyor


cnm çok geçmiş olsun umarım önemli bişey değildir..benimde göğüs uçlarım çok hassaslaştı..üzerimi değiştirken ve temas ettiğimde çok acıyo...banada emzirirken çok zorlanacakmışım gibi geliyor bende alıcam slikon göğüs ucu..sen doktora mutlaka söyle ihmal etme emi kuzu...:))
 
Kızlar daha önce konuşulmuştu biliyorum ama tekrar sorayım ben.
Şeker testi için aç mı tok mu gittiniz?? doktorunuz herhangi bişey söyledi mi bununla ilgili?
Bana doktorum şeker yüklemesi yapıcaz 3 hafta sonra gel dedi. Ama aç veya tok gel demedi? epeyde bir aç kalıyoruz heralde o esnada. Bende pek açlığa dayanamıyorum tok gitsem bişey olur mu acaba ?
aç gidiyosun canım malesef bununlada kalmayıp gece 9dan sonra bişey yemiyosun sadece su içebilirsin dediler bana
artı bide 1gün önceden bana hamurişi pirinç patates ve şekerli meyveler yeme demişlerdi bunlar cerrahpaşadan aldığım bilgiler ben bu şekilde yaptırdım testi istersen sende hastanene bi tlf. aç yine de onlara bi sor istersen şekercim :KK54:
 
kızlar yha bebişlerinzn ismini ne koyucaksınz ben hala bulamadm benm oğlusum olucak


hayırlı olsun cnm..eğer önceden karar vermediyseniz gerçekten işiniz zor...bizim önceden belliydi Allahtan çok düşünmedik..Yiğit Alp olacak oğlumuzun ismi :)))
 
ÇOK MUTLUYUM ARKADAŞLAR, amniyosentez soucum belli oldu şükür Allahıma sorun yok. Cinsiyeti de netleşti Allah izin verirse ikinci kez erkek annesi olucam. İnşallah benim gibi sonuç bekleyen herkes hayırlı sonuçlar alırlar.Artık ben de alışverişe başlayabilirim ne dersiniz????:))))

gözün aydın canım çok sevindim.
 
Merhaba güzel anneler, uzun zamandır annelerin çocuk odası ile ilgili çelişkileri olduğunu okuyoruz. Bu konuda benim tecrübem ve fikrimi söylemek isterim. özellikle ilk bebeği olan annelerin kafası karışık. bununla ilgili kendi yaşadıklarımı anlatmam gerekirse durum şöyle;
öncelikle evi ve maddi imkanı müsait olanlar için neye heves ediyorlarsa yapsınlar derim. ancak oda konusunda genç odası almak için acele edilmeyebilir. zira ben şu anda 16 yaşında olan büyük kızımda o zamanlar imkanlarım çok kısıtlı olmasına rağmen öyle böyle bir oda yapmıştım. minicik bir odası vardı ve oraya sadece 4-5 yaşına yatabileceği normal bir bebek yatağı ile tek bir şifonyer almıştım. kendime göre perdesi nevresim halısı falan çok şirin bir odası olmuştu. zaten kiradaydık da. ancak doğar doğmaz odasına yatırma konusu da şöyle gerçekleşti. kuzenim bir bebek sepeti verdi zaten ayaklı falan değildi. şimdinin şu bambu beşiklerine benzeyen bir şey onu yatağımın yanına komidinin üzerine koyuyordum yatarken gece sürekli emmesi gerektiği için alıp emziriyor tekrar yatırıyordum gündüzleri uyuduğu zamanlarda daha doğrusu benim yatmadığım zamanlarda hep odasında yatırıyordum. tam olarak kaç ay bu şekilde yatırdım tam hatırlayamıyorum ama hem yanımda hem odasında idi. zaten çok uslu ve geceleri çok uyanmamaya başlamıştı emme sıklığı azaldığında. sonra hep odasında yattı. 5 yaşına kadar o yatağını kullandık. hatta 1 sene dahi kullanabilirdik ama çok sağlam bir şey olmadığı ve ayağıyla yatağının parmaklıklarına bastığı için dağılmaya başlayınca ve eşimin çocuk odası yapan bir müşterisinden alacağına karşılık 6 yaşı başında genç odası yaptırdık. aslında okula başlayınca istiyordum ben bu durumu ama öyle denk geldi. çocuğa çok erken yaşta genç odası yapılınca çok uzun yıllar kullanması gerekiyor ve hem çocuk hem siz sıkılıyorsunuz ve ihtiyaca da tam cevap vermeyebiliyor. eğer bebek odası müsait olan varsa normal bebek odası almasını yanında da sepet almanızı tavsiye ederim. büyüyen yataklı karyola yerine de zaten artık daha kullanışlı olan bazalardan alabilirsiniz okula başladığı zaman. ama çocuk odası olmayanlar için ya da benim gibi çocuklar arasında aynı odada yaşayamayacak derecede yaş farkı olanlar için annenin yatak odası olacak mecburen.



bilgileriniz için çok teşekkürler:))bende sizin yaptığının gibi yapmak istiyorum..bebek odasının dışında yatak odama yaklaşık 1 yaşına kadar kullanabileceği küçük bir beşik alıcam..geceleri benle yatar gündüzleride odasındaki yatağında yatırmak istiyorum..umarım bebeğim uslu bir çocuk olurda yatağını yadırgamaz iki yerdede yatırabilirim :))
 
$20130326_213032.jpg

Kizlar perdem geldi altinin fonunu henuz takmadim.badanadan sonra cikartip yikayip oyle ikisini de takari.nasil guzel mi
 
En de e bebekten aldim.bebedor tirnak makasi.set alma bence.tirnaklarini zor keseriz bi de manikur yaptirirmi sence:KK9:tek al bence.ya bu sut pompasi gerekli mi.yani surekli evde bile olsak ne icin lazim olur ki.bende alsammi acabs.gogus cikarici almadim cunku simdiden cikti bayagi gerek kalmaz bence.ama silikin gogus ucu aldim.yara olursa onu takip oyle emziririm iyilesene kadar.


merlncim açıkçası bende süt pompası almayı düşünüyorum çünkü çevremde herkes lazım olacak diyo..bende lazım olmasını istemiyorum hemen sütüm gelsin ve bebeğimi beslemek istiyorum ama duyduğum herkesin ilk başta sütü gelmemiş ve ihtiyaç duymuşlar :KK43:( bazı hastanelerde veriyorlar süt pompasını ama ya hastaneden çıkıncada sütün gelmezse...bakalım hayırlısı nolcak
 
arkadaşlar ne yapıyorsunuz burda bahsedilen 3- 5 ay değil 3-5 yaş.. çocuğu anneye bu kadar bağımlı yetiştirirseniz çok zorlanırsınız. onun bir kişiliği, kendi odası yada kendine ait bir alanı olması öz güveni açısından çok önemli. sağlıklı kopma yaşayamazsınız sonra çocuklarınızla. okul çağına geldiğinde ve ergenlikte çok sorunlar yaşarsınız. ayrıca sizin özel yaşantınız sizindir. çocuğun bunu görmesi sağlıklı birşey değil. kayınvalidesi ve görümcesi ayrı oda için ısrar eden arkadaşım bu kadar tepkili olma. ben çocuk gelişimciyim bu arada boş konuşmuyorum..

Merhabalar canım, ilgili cevabın için çok teşekkür ederim.

Ben 3-5 yaş arası için değil yenidogan döneminden kreş dönemine kadar olan yaklaşık 30 aylık bir süre içinde bebeğimi yanımda yatırmayı düşünüyordum. Kayınvalidem ve görümcemin bebek odası yapılmasına yönelik ısrarları ise bebeğimin pedagojik açıdan gelişimini gözettikleri için filan değil de sadece bebek odasının daha sükseli olacağını düşündüklerinden mütevellit bu ısrarlarını samimi bulmuyorum. Bu yüzden onları dikkate almadan , bu konuyla ilgili sunulmuş olan "uzman" görüşlerini araştırıyorum.

Uzman görüşlerine gelince ise bu konuda tek bir somut gerçeklikte buluşuluyor denemez. İlk 6ay mutlaka anne yanında olmalı diyenlerde var, ilk 2yıl boyunca olmalı diyenlerde var, anne yanında yatırmak özgüvenini artırıp sakin huzurlu bir bebek olarak anne çocuk arasındaki bağı kuvvetlendirir diyen de var ,odasında ayrı yatırmak kişisel olarak kendini kanıtlamasını sağlar ve anne bağımlılığını azaltır diyen de var. ..

Yani eskiden bu yana savunulan her görüş zaman içinde değişmiş ve çeşitlenmiş. Ve şuanda aslolan ne ? Ve en önemlisi benim bebeğimin yapısına hangisi daha uygun olacak ? Ben bunları değerlendirmeye çalışıyorum. İlgilenirseniz okuduğum bir kaç yazıyı da sizinle yeniden paylaşmak isterim.

Çocuk ilk iki yılını annesinin yatağında geçirmeli… | Uzman Pedagog Adem Güneş
Bebeğin Odasını Ne Zaman Ayırmalı / Çocuğum Bizim Yanımızda Yatmak İstiyor? | Annelik,Çocuk Büyütmek,Blog,Okul Sorunları,İletişim
Anne Olunca Anladm - ocuum Byrken - OCUUN ANNE BABAYLA UYUMASI MESELES...
Çocuğun anne baba ile yatması doğru mu?
Birlikte Uyumakmı, Odasına Göndermek mi? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim
Doğum sonrası anne ve bebeğin aynı odada kalması
 
Son düzenleme:
merlncim açıkçası bende süt pompası almayı düşünüyorum çünkü çevremde herkes lazım olacak diyo..bende lazım olmasını istemiyorum hemen sütüm gelsin ve bebeğimi beslemek istiyorum ama duyduğum herkesin ilk başta sütü gelmemiş ve ihtiyaç duymuşlar :KK43:( bazı hastanelerde veriyorlar süt pompasını ama ya hastaneden çıkıncada sütün gelmezse...bakalım hayırlısı nolcak

Evet canim sanirim almamiz gerekiyor.basit bisey alayim elimin altinda bulunsun.ne olur ne olmaz.
 
maşallah ya, kilosu çok iyiymiş neslhann, kiloları çocuğa almışsın demek ki :KK70: ben de haftaya cumartesi gidicem doktora, her gittiğimde ayrı bir korku ve ayrı bir heyecan oluyor.bakalım bizim ki ne kadar olmuş.

yürüyüş dışında egzersiz yapanınız var mı peki, pilates, yoga vs..?



cnm bendede var o korku her kontrolden önce çok geriliyorum ya bişey çıkarsa sorun olursa diye aslında yapmamak lazım ama elimde değil işte ister istemez düşünüyorum..allahıma emanet artık...ben daha ilk hamile kaldığımı öğrendiğimde doktoruma sordum ben yoga yapmak istiyorum doğumum kolay olsun diye..daha çok erken son aylar yavaş yavaş yaparsın dedi..erken yapmak erken doğuma sebep olabilir demişti sadece yürüyüşü önerdi..
 
Sinir oldugun seye bak ayol.. :KK37:


Ayy dra gıcık olduk da ondan:KK25: hiç konuşmadı adam, usg'ye bakıyor bişeyler ölçüyor ediyor bişi anlatmıyor bi tırstık bi tırsttık yazık kocam ecel terleri döktüm o sustukça dedi, kilosunu sorduk 610 gr 5-6 gün önde dedi ama bu güzel durumu bile öyle bi söyledi ki sanırsın hastalık Allah korusunnnn, benim koca en son orda patlıcaktım zor tuttum kendimi diyo neyse dedik kullandığı cihaz ege bölgesinde tek bundaymış kocaman lcd de koymuş baktık rahat rahat, ama dr bi değişikti hiç sevmedikkk bir daha da gitmemmmm,
 
Günaydın güzel anneler ve onların tosibikleri.. :emir_bebek: Sabah sabah kargonun gelmesiyle uyandık. Anneannemiz dedemiz ve dayımızdan hediyelerimiz geldi. :KK1: Benim beğendiğim her şeyi almışlar sağolsunlar. Bebek arabası, puset, ana kucağı, ana dizi, kanguru, 6-7 ay kullanacağı beşiği ve örümceği (bunu bile almışlar) geldi. Ancak bebek arabasını sipariş etmişler firma direk buraya gönderecekmiş. fotolayıp koyarım buraya. Nasıl mutlu ettiler bizi. Eşim bile şaşkınlık içerisinde. Büyük eşyalar neredeyse bitti artık. :KK9:




Kırmızı çok güzel canım güle güle iyi gezmelerde kullanın inşallah!



hayırlı olsun cnm ohh negüzel büyük bir yük kalkmıştır üstünüzden..hepsini güle güle kullansın :))
 

ÇOK MUTLUYUM ARKADAŞLAR, amniyosentez soucum belli oldu şükür Allahıma sorun yok. Cinsiyeti de netleşti Allah izin verirse ikinci kez erkek annesi olucam. İnşallah benim gibi sonuç bekleyen herkes hayırlı sonuçlar alırlar.Artık ben de alışverişe başlayabilirim ne dersiniz????:))))

canım gözün aydın çok şükür

saol canım ya hemen yapayım da içeyim burun da başladı şıpır şıpır:))

iyi dinlen bol c vitamini limon portakal vs vs

az once geldım hastaneden st 11,20 ye kadar ac durdum en son gece 12 de makarna yemıstım zorlada olsaa:26: sonra sbh hast.gıttım dedıgım gıbı otobusde mıdem az da ols abulandı ac acc da olunca az oldu bulantım dr odasına gttım asıstanı laboratuar kadıgını verdı bır tup kan verdım ve 100 gr lık 2 brkdk seker şiresını içtm kusarsan 2-3 gun sonra yneıden yapcaz dedıler kusmmaya sarlandırsamda kendımı hemen ıcıpp dısarsı bahveye attımkendımı derın derın nefes aldım ama elım ayagım ıtıtreedı hamılelelıgımde enn zor donemın bgndu sanırım banka oturdum kalkamadım derken 1 st sonra 2.tup knaı verdım sonra aynı skeılde aklıma geldıkce basım dondu mıdem bırsekıl oldu deken 2.ve ve 3.st de doldu ve topl.4 tup kanı verdım ve kantıne gıttım hızlıca hemen tost la vısne suyu ıctım az da olsa tıtremem gectıı ınsll sızınkıler normal cıkarda 100 luge gerk kalmaz sonra bankadakı ıslerımı halettım ogluma corap aykkabı ve don aldım poposundada ne yapam temızlıyorlar yazıyor hee e onu alınca ıstahımyeıne geldı oglumun tekmlerı arttı cok sukurr sımdı evı toparladım kv dıs cektırmeye gıtti hıc halım yok namazı kılıp yatıcam bıraz uyuyabılırsem tabiii:26:işte böle sbh dan berı yasadıklarım ama halen tam kendıme gelemedımmmm :KK35:

canım geçmiş olsn cicileriniz de hayırlı olsun...keşke yanında biri de olsaymış teste giderken

Kızlar daha önce konuşulmuştu biliyorum ama tekrar sorayım ben.
Şeker testi için aç mı tok mu gittiniz?? doktorunuz herhangi bişey söyledi mi bununla ilgili?
Bana doktorum şeker yüklemesi yapıcaz 3 hafta sonra gel dedi. Ama aç veya tok gel demedi? epeyde bir aç kalıyoruz heralde o esnada. Bende pek açlığa dayanamıyorum tok gitsem bişey olur mu acaba ?

canım aç olman gerek dayanamayacaksan da mümkün olan ilk saate git ki bir an önce bitsin zaten şekeri içtikten sonra açlığın susuzluğun yatışıyor biraz ama yine de yanına bir yakınını al istersen

Eki Görüntüle 669682

Kizlar perdem geldi altinin fonunu henuz takmadim.badanadan sonra cikartip yikayip oyle ikisini de takari.nasil guzel mi

güle güle kullanın

Ayy dra gıcık olduk da ondan:KK25: hiç konuşmadı adam, usg'ye bakıyor bişeyler ölçüyor ediyor bişi anlatmıyor bi tırstık bi tırsttık yazık kocam ecel terleri döktüm o sustukça dedi, kilosunu sorduk 610 gr 5-6 gün önde dedi ama bu güzel durumu bile öyle bi söyledi ki sanırsın hastalık Allah korusunnnn, benim koca en son orda patlıcaktım zor tuttum kendimi diyo neyse dedik kullandığı cihaz ege bölgesinde tek bundaymış kocaman lcd de koymuş baktık rahat rahat, ama dr bi değişikti hiç sevmedikkk bir daha da gitmemmmm,

ay hele de doğumcunun uyuzu hiç çekilmiyor


neyse canlar msade bugün bize.. öptük
 
tatlım bende bebişimin kıyafetlerini ayrı yıkkamayı düşünüyorumen azından yaşına kadar o sebebten bolca olsun istiyorum az olupta aman yıkkayıp kurutayım da giydireyim olsun istemiyorum yumuşatıcı kullanmıycam hangi deterjanla yıkkasam ona karar veremedim omonun bebekler için özel dtjnı varmış belki onu alırım hacışakirin hiç leke çıkarmadığını duymuştum bakalım karar vericem inşallah

ben özel bir deterjan almıcam beyazlara ariel renklilere rinso kullanıyorum.

o kremin içeriğinde praben var mı acaba gördüm eczanede ama içeriğe bakamadım. tam inceleyemedim emin olamadım yani. ben bebek yağı kullanıyordum şimdi hindistan cevizi yağına döneceğim bakalım

Proply paraben yazıyor evet var.paraben neki?
 
X