2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinyeti ne olacak


  • Ankete Katılan
    530
günaydın kızlar :) dün kontrolümüz vardı şeker yüklememiz yapıldı öldük açlıktan 7 den 11 e kadar aç aç :KK43: Allah tan normal çıktı bi sıkıntı yok şekerde. benden 2 kez aldılar kan biri aç karna diğeri yarım litre suya 50 gr glikoz 1 limon sıkıp içitim. limon olmaz diyenler vardı sordum orda siz bizden limon istiyorsunuz ama düşürmesin şekeri diye adam yok bişey olmaz kusarsın değilse çok tatlı oluyor dedi. soğuk suyu almıştım paradoksun tavsiyesi üzerine içtim onu limonata gibi oldu ama yineden kustum :KK43:



21. Haftadayim.47 ile basladim 52 kiloyum.ama doktorum kizdi.bundan sonra alacaktin dedi.onun tahminine gore 30 kilo alirmisim boyle giderse.5 kilo cok mu yaa.karnim kocaman oldu 3 kilo orasi gelir zaten iki kilo da memeler.anlamadim gitti bu kilo isini.hic takmayin en guzeli.biraz dikkat etsek yeter.kasmayalim kendimizi:nazar:

ne biçim doktormuş o çok sinir oldum :) o zaman ben 100 kg alacağım senin doktorun heseabına göre anammmm :KK43:

:)))))ayneeen..Canım eşinde gircek mi ameliyata ben eşim de girsin istiyorum fotolar da ondan aslında doğum fotoğrafcıları var ama ben kararsızım bu konuda..
yok ya ben girmesini istemiyorum eşimin girmesini canım ama tabi o an nasıl olur bilemem birde devlet hastanesinde uyapacağım ben almazlar sanırım.

ben de ilk 4.5 ay 3 kilo aldm bulantılarım yüzünden. şu anda 6.5 ay bitti ve toplamda 8 kilo aldım. ama bu normalmiş. gerçi vücut tipine göre değişir. canım sürekli tatlı pasta vs istiyo ama yapmıyorum ve almıyorum çünkü onlar evde bulundukça tüketecem ve kilo alımım artacak :)) kendimi bu şekilde engellemey çalışıyorum bakalım nasıl devam edecez :))))))))

bende 7 aldım ya ama yapcak bişey yok :KK43:

selam kızlar merhaba nasılısnız..

bebek odası arayışları içerisindeyim :S


beşik olayı kafamı karıştıyorum..büyüyen beşikmi yoksa sallanan beşikmi..

fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirm..

bence büyüyüyen beşik alma derim yada kendi fikrim ben almayacağım. çünkü büyüyüynce sevmeye bilir o yatağı. normal karyola almayı düşünüyorum. iş bank reklamlarında diyor ya bu duvarlara da boya lazım diye bizimkide bu yatağında değişmesi lazım demesin :)

Herkese merabalar bende aklıma takılan bişeyi sormak istiyorum sizler hazır meyva suyu içiyormusunuz herhangi bir zararı varmıdır ve sütü hazırmı yoksa normal ev sütümü içiyorsunuz

oldum olası hiç sevmem hazır meyve suyunu o yüzden içmiyorum ama sütü kutu süt alıp içiyorum ama yoğurdu sütçüden alıp yapıyorum ev yoğurdu yiyorum cicim.

Selam Kızlar!

Ben bebişimi 2,3 yaşına kadar şu park yataklardan bir tane alıp kendi yatak odamda yatırmayı planlıyordum. Okul öncesi dönemine geldiğinde ise odasını çocuğum kişiliğine göre dizayn edip yanımdan ayırmayı hayal ediyordum.

Ama maalesef kayınvalidem ve görümcemin(üstelik bekar!) öyle yoğun bir çevre müdahalesi var ki olanca bilmişlikleriyle olaya müdahil olup eşimi de etkilemeyi başarıyorlar. Neymiş, bebek hemen büyürmüş de anne-baba arasında olanları hemen algılayabilecek düzeye gelirmiş gibisinden, bana göre ipe sapa gelmez nedenlerle üzerimizde baskı kurmaya çalışıyorlar bebek odasının yapılması için. Böyle olunca bebişim için de hiçbir alışveriş yapmak istemeyecek kadar müthiş bir sinir bozucu bir sürecin içine girmiş durumdayım.

Oysa ben bazı çocuk psikologlarının , okul öncesi eğitimi çağına gelene kadar anne yanında olan bebeğin daha sakin ve özgüvenli olarak büyüdüğünü önerdiklerini biliyorum. Eşimi de, bu tip "uzmanların makale ve yazılarını" bulabilirsem ikna edebileceğimi düşünüyorum. Ben mi fazla evhamlılık yapıyorum yoksa haklı olan ya da doğru olan seçim nedir bilemiyorum henüz.

Araştırıyorum da hala kendimce ama bu konuda sizinde fikirlerinizi ve yardımlarını bekliyorum, ilginiz için şimdiden teşekkürler!!!


Sağlıklı gebelikler dileklerimle..

bende araştırıyrorum ama hiç okumadım okul öncesine kadar yanınızda yatırın olayını. hep okuduğum hemen ayrın ilerde zor olur yönündeydi. heleki sen okul öncesi çağına kadar yanında tutacaksan çok fazla bence benim fikrime göre illa tutacaksan 1 yaşına kadar tut. ben odamıza yatak almayacağım direk ayıracağımmodasını çok acımasız bir anneyim:) ama odasına küçük bi sedir koydum biliyorum benim için zor olacak ama gerekirse direneceğim ona yenilmeyeceğim ve o küçük adam odasında yatacak nette okudum bi çamaşırınızı atlet tişört yelek bebeğin yatağına koyun daha huzurlu uyur kokunuzla diyor deneyeceğiz işte bi şekilde deneyeceğim ama çocuk senin bence sen nasıl istiyorsan öyel yap benimki fikir sadece

kızlar ben hala tetenoz olmadım zamanı varmı sizce siz sanırım ikinciyi vuruluyosunuz ama ben izin alamıyorum çarşamba vurulsam olurmu sizce geç olurmu ?
ben en geç 7-8 aya kadar olunmalı diye biliyorum çünkü 2.dozuda doğumdan önce olmak gerekiyor yinede bi sor sen .

Canlar
Bikaç gündür giremiyordum. Arada bir baktım bir iki yazdım ama çok tembelleştim. inanın burayı girip yazılanları okumak bile zor geliyor. Kocamın yüzünü görmez oldum. İşten gelince pek duramıyorum çünkü hemen yatağaaa :KK53:
Kara kara nasıl çalışmaya devam edicem diyorum. Ben haziran başına kadar çalışırım diyordum ama oğluşum izin vermicek galiba.
Hep enerjisiz bitkin bir haldeyim.
Ben çok kafama takıyorum bu durumu. Bazen iş yerinde kaçamak yapıyorum uyuyorum bi köşede :KK9: Ama bu sefer daha fena oluyorum. İyice sersemleşiyorum. Sizler ne durumdasınız çalışan annişler ??

walla bende kestirdiğim oluyor iş yerinde çaktırmadan :) bende yoruluyorum bazen ama artık böyle olacak doğuma kadar eski enerjimiz yok :KK43:

bende sendenım :) ben sımdı bebek cantamı alıcam ana kucagını falan bna dedılerkı kundak al 5 tane olsun dedıler iç kıyafet al dedıler zıbn atlet takım alma dedıler hedıye cok gelıcek dıe :)
hediye bende dedim çok gelecek diye de etrafımdakiler dediler ki o gelenler kalitesiz olur yani pamuk felan olmazsa giyidiremezsin sen garantiye al kendini çok çabuk batıyor çünkü dediler.bende çok almadım daha ama bakalım ne olacak

kızlar geç oldu ama yeni geldim eve bugün kontrolüm vardı ya size haberleri vereyim die girdim
geçmişi sabah okurum artık şaşı şaşı uyumak istemiyorum :KK9:
bebeğimin gelişimi normal seyrindeymiş bugün 26+0 ız teyzeleri vee 986gr. kilomuz, 35cm de boyumuz olmuş
prof. baktı bugün bağırsağın o dışarda olan kısmının şuan için çok büyük olmadığını söyledi
büyük ameliyat gerektirmiyormuş eğer böyle devam ederse. inşaalllaahhh
yoğun bakımda günden güne dışarda kalan kısmı azar azar sıka sıka içeri alıcaz en sonundada ufak bi operasyonla kapatıcaz dedi.
bana ve bebeğime dualarınız karşı geldi moralim iyi geldim ilk defa hastaneden kızlar. :KK9:
hepinize iyi geceler şimdilik eşim bekliyor mutfakta bişiler atıştırmak için yarın görüşürüz bol bol :KK9:

yupiiii yaba yaba du :)

Günaydın güzel annişler ve onların tosibikleri.. :emir_bebek: Sabah annemin telefonuyla uyandım bizim cimcimeye odası için birkaç parça eşya almış kargoyla gönderiyormuş. Yarın elimde olurmuş. yaa ben daha cimcimenin odasıyla ilgili hiçbir şey almadım maşallah anneannesi dolduruyor. :) geçen memlekete gittiğimde annem beni bir alışveriş merkezine götürüp hangisi güzel sen hangisini beğendin diyip duruyordu. Çaktım şimdi olayı :) Ahh bu anneler var yaa..



Canım heyecanla okudum yazdığını nasıl sevindim anlatamam. İnşallah daha da güzel olacak her şey belki de hiç ameliyata gerek kalmayacak.. Maşallah kuzucuğuna! :nazar:

insan hamile olunca daha çok anlıyor ya annesini ya kıyamam benim annemde durmadan alıyor örüyor :KK43:
 
Günaydınnn kızlarr güzel bir güne uyandık miniklerimizle..inşallah yorucu olmayan ve güzelliklerin olduğu bir gün geçiririz..

paradokss verdiğin çok güzel bi haber allahım dahada iyi edecek buna inanıyorum. cnm ben öncesini bilmiyordum neyi vardı tam olarak ve detaylı ultrasyondamı çıktı??
 
benimde 99 oldu günüm:) doktoruma sordum oda 3 temmuz doğum ama 15 gün önce olabilir dedi :)
 
Gunaydin kizlar dun perdemi aldim.aksam fotografini koyarim.cok datli oldu yaa.
 
aynı fikirdeymişiz demekki canım:13:

evet park yataklara herkes aynı şeyi söylüyor istediğin yere taşınabiliyor olması ama insanın içine sinmeyince sinmiyor malesef...

bende oda konusunda çok kararsızım canım çilekin odalarına baktım begenmedim çok adi gibi geldi..normal tahtanın üzerine o görüntüyü yapışkan yapıştırmışlar yanii bi model yok ortada..azcık tırnagınla eşelesen o yapışkanlar çıkar yani..


ben caploonba diye marka baktım internette gayet güzel gözüküyor..beğendiğim 1-2 modelde çıktı bir dahaki hafta sonu birde gidip yerinde bakmak istiyoruz bakalım memnun kalacakmıyız..sende bi incele istersen canım..

ben zaten bi büyüyen beşik birde 2 kapılı dolap almayı düşünüyorum..çünkü büyüyen yatagın kendi çekmeceleride oluyor ya..onlarıda kullanırım diye düşündüm..

sen hangi ildeydin canım..

Canım benimde önemsediğim konu bebek mobilyasının uluslararası sağlık standartlarına uygun üretilmiş olması ;çileğin o standartlarda olduğunu düşünmüyorum.Kaldıki banada vasat geldi.Bahsettiğin markaya bakıcam.Kocaeli İzmit merkezdeyim burda çok alternatif yok.Mobeskoya bakıcam haftasonu.İkeanın ürünlerini beğendim.Birde bir mağazada detaylı inceleyemediğim bir beşik var.Bende bebeğimin odası için büyüyen beşik ve şifonyerini almayı düşünüyorum.Odasında geçen yıl dolap yaptırmıştım.Bir bölümünü bebeğime ayıracağım(oldukça büyük bir dolap boydan boya bir duvarda)Önerilerini bilgi paylaşımını bekliyorum.:KK16:
 
benimde 99 oldu günüm:) doktoruma sordum oda 3 temmuz doğum ama 15 gün önce olabilir dedi :)


maşallahhh sizlereee bizde bekliyoruz heyecanla o sayılara düşmeyi :)) demek ilk sizlerin doğum haberlerini alıcaz eğer bir aksilik olmazsa..inşallahhh
 
Gunaydin kizlar dun perdemi aldim.aksam fotografini koyarim.cok datli oldu yaa.


günaydın cnm hayırlı olsun resmini bekliyoruz :))benimde geldi stor ve tül perdelerim..biraz erken diktirmişim heralde kutularında bekliyo :KK43: temizlik yaptırmadan takamam .neyse cnm herşeyi tamamlansında bende komple resim çeker yüklerim artık :))
 
Canım benimde önemsediğim konu bebek mobilyasının uluslararası sağlık standartlarına uygun üretilmiş olması ;çileğin o standartlarda olduğunu düşünmüyorum.Kaldıki banada vasat geldi.Bahsettiğin markaya bakıcam.Kocaeli İzmit merkezdeyim burda çok alternatif yok.Mobeskoya bakıcam haftasonu.İkeanın ürünlerini beğendim.Birde bir mağazada detaylı inceleyemediğim bir beşik var.Bende bebeğimin odası için büyüyen beşik ve şifonyerini almayı düşünüyorum.Odasında geçen yıl dolap yaptırmıştım.Bir bölümünü bebeğime ayıracağım(oldukça büyük bir dolap boydan boya bir duvarda)Önerilerini bilgi paylaşımını bekliyorum.:KK16:

Canım sitesinden incelediğim kadarıyla standartlara uygun gözüküyor..sende bi bak istersen..bende kocaeli izmitteyim canım :13:

sanat sokağının hemen yan sokağında alpay bebe var belki biliyorsundur..orda bu markayı görmüştüm ama incelememiştim orda canlı gözle görmek istiyorum canım..mobeskoya bende bakmadım eğer güzel birşeyler bulursan haber verebilirmisin banada....birde orda bambu beşit begendim canım..fiyatlar 380-470 arası değişiyor bi bak istersen

odanda zaten dolabın varsa ayrıyetten dolap almana gerek yok zaten..benimde şifonyer için yerin yok malesef :)

ikeadada büyüyen başik yok diye biliyorum..
 
Canım sitesinden incelediğim kadarıyla standartlara uygun gözüküyor..sende bi bak istersen..bende kocaeli izmitteyim canım :13:

sanat sokağının hemen yan sokağında alpay bebe var belki biliyorsundur..orda bu markayı görmüştüm ama incelememiştim orda canlı gözle görmek istiyorum canım..mobeskoya bende bakmadım eğer güzel birşeyler bulursan haber verebilirmisin banada....birde orda bambu beşit begendim canım..fiyatlar 380-470 arası değişiyor bi bak istersen

odanda zaten dolabın varsa ayrıyetten dolap almana gerek yok zaten..benimde şifonyer için yerin yok malesef :)

ikeadada büyüyen başik yok diye biliyorum..

Harika demekki izmittesin :KK16:...Bahsettiğim detaylı incelemediğim beşik altay bebedeydi.Henüz zamanım olmadı en kısa zamanda ona bakmayı düşünüyorum.O dükkanın alt katında güzel şeyler gördüm ama öyle gözucuyla baktım.Mobeskoya CAN_SIN gitmiş güzel bir beşik gördü ancak ben henüz bakamadım.Benim dolabada yerim var şifonyerede ancak ben tıkış tıkış eşya olsun istemiyorum.İşlevi olan az eşya yeterli sanıyorum :) İkeada büyüyen beşik yok ancak ben belki normal beşik ve alt açma alabilirim.Çünkü gördüğüm beşiklerde alt açma yeri benim boyuma göre yüksek geldi rahat kullanamam.(boyum 1.62)Güzel şeyler görürsem tabiki paylaşırım canım :))
 
Canım benimde önemsediğim konu bebek mobilyasının uluslararası sağlık standartlarına uygun üretilmiş olması ;çileğin o standartlarda olduğunu düşünmüyorum.Kaldıki banada vasat geldi.Bahsettiğin markaya bakıcam.Kocaeli İzmit merkezdeyim burda çok alternatif yok.Mobeskoya bakıcam haftasonu.İkeanın ürünlerini beğendim.Birde bir mağazada detaylı inceleyemediğim bir beşik var.Bende bebeğimin odası için büyüyen beşik ve şifonyerini almayı düşünüyorum.Odasında geçen yıl dolap yaptırmıştım.Bir bölümünü bebeğime ayıracağım(oldukça büyük bir dolap boydan boya bir duvarda)Önerilerini bilgi paylaşımını bekliyorum.:KK16:

kızlar size sölim caplamboo markası standartlarında üstünde benim çalıştığım firmadan dolayı mobilya fuarına gittiğimde caplamboo ve belis firmalarına bayıldım.hem seçenek hem firmanın asıl sahibi çalışanları ve kullanılan malzemeleri bizzat gördüm adamlara malzeme satışını yapacaktım bana dediği direk ben hijyenik ve iso belgeleri olmayan firmadan malzeme almam olmuştu haberiniz olsun kızlar.güvene alıabilirsiniz.
 
cnm kepek kansızlık yapar tam buğday ekmeği ya da çavdar tüketmelisin :KK66:

kesinlikle katılıyorum normal ekmek yememiz gerekiyor hatta bizim doktorum sölemişti onda olan bir vitamin başka birşeyde yokmuş.sen yemeye devam et.Bende aslında 5 ayına kadar 4 kilo almıştım şimdi 6 ayına bir hafta kaldı saabh bir tartıldım 6 kilo almışım :KK43:)((
 
Harika demekki izmittesin :KK16:...Bahsettiğim detaylı incelemediğim beşik altay bebedeydi.Henüz zamanım olmadı en kısa zamanda ona bakmayı düşünüyorum.O dükkanın alt katında güzel şeyler gördüm ama öyle gözucuyla baktım.Mobeskoya CAN_SIN gitmiş güzel bir beşik gördü ancak ben henüz bakamadım.Benim dolabada yerim var şifonyerede ancak ben tıkış tıkış eşya olsun istemiyorum.İşlevi olan az eşya yeterli sanıyorum :) İkeada büyüyen beşik yok ancak ben belki normal beşik ve alt açma alabilirim.Çünkü gördüğüm beşiklerde alt açma yeri benim boyuma göre yüksek geldi rahat kullanamam.(boyum 1.62)Güzel şeyler görürsem tabiki paylaşırım canım :))

memnun oldum canımmmm:KK16:alpay bebede güzel şeyler var..bambu beşiklerini bende begendim alt katlarında evet :)

caploonba markasını işte ben orda gördüm ama inceleyememiştim müsait olunca bakıcam inşallah...bende tıkış tıkış istemiyorum bakalım inşallah gönlümüze göre olur canım

mobeskoyada bakmak lazım demekki..ancak artık benim beynim allak bullak oldu..bu işleri bir an önce halledebilmek istiyorum:KK52:
 
kızlar size sölim caplamboo markası standartlarında üstünde benim çalıştığım firmadan dolayı mobilya fuarına gittiğimde caplamboo ve belis firmalarına bayıldım.hem seçenek hem firmanın asıl sahibi çalışanları ve kullanılan malzemeleri bizzat gördüm adamlara malzeme satışını yapacaktım bana dediği direk ben hijyenik ve iso belgeleri olmayan firmadan malzeme almam olmuştu haberiniz olsun kızlar.güvene alıabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim canım inan işin içinden gözlem yapan birinden bunu duymak çok güzel :KK16:En kısa zamanda o markaya bakıcam..
 
kızlar size sölim caplamboo markası standartlarında üstünde benim çalıştığım firmadan dolayı mobilya fuarına gittiğimde caplamboo ve belis firmalarına bayıldım.hem seçenek hem firmanın asıl sahibi çalışanları ve kullanılan malzemeleri bizzat gördüm adamlara malzeme satışını yapacaktım bana dediği direk ben hijyenik ve iso belgeleri olmayan firmadan malzeme almam olmuştu haberiniz olsun kızlar.güvene alıabilirsiniz.

ay valla içime su serpildiiiii:KK16:

bende netten inceleyince begenmiştim..inşallah gönlümüze göre bi modelde bulurz canım ya:13:
 
memnun oldum canımmmm:KK16:alpay bebede güzel şeyler var..bambu beşiklerini bende begendim alt katlarında evet :)

caploonba markasını işte ben orda gördüm ama inceleyememiştim müsait olunca bakıcam inşallah...bende tıkış tıkış istemiyorum bakalım inşallah gönlümüze göre olur canım

mobeskoyada bakmak lazım demekki..ancak artık benim beynim allak bullak oldu..bu işleri bir an önce halledebilmek istiyorum:KK52:

İnşallah canım gönlümüze göre olur.İnsanın içine sinmesi çok önemli...Kafa karışıklığıda cabası;:KK37: ben zamana bıraktım önce araştırıp sonra eleme yaparak bir sonuca varıcam umarım :)
 

İnşallah canım gönlümüze göre olur.İnsanın içine sinmesi çok önemli...Kafa karışıklığıda cabası;:KK37: ben zamana bıraktım önce araştırıp sonra eleme yaparak bir sonuca varıcam umarım :)

etrafıma bakıyorum herkes odasını tamamlamış biz daha almayınca hep diken üstünde gibiyim..bi tamamlasak içimiz rahat etse :)
 
etrafıma bakıyorum herkes odasını tamamlamış biz daha almayınca hep diken üstünde gibiyim..bi tamamlasak içimiz rahat etse :)

Bende erken karar verirsem daha iyi bir alternatif görür pişman olursam fikrindeyim.Sonuçta beğenirsin elbet bişey gider alırsın.Almak çok sorun olmuyor insan bir bütçe ayırıyor ona yeterki karar ver:) O sebeple önce içine sinsin sonra alması kolay.Ben acele etmiyorum aksine araştırmaya zaman ayırmak daha mantıklı geliyor.Sende acele etme yeterki gönlüne göre karar ver canım :)
 
Arzum Bebbe Kulaktan Ve Alından Ateş Ölçer (Bir Saniyede Doğru ve Hassas Ölçüm) - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com
almayı düşünüyorum ne dersiniz artık yavaş yavaş bu teknolojik malzemeleri alayım :) önümüzdeki ay da süt pomposı almayı düşünüyorum

Canım ben spariş verdim bekliyorum.Görümcem 9 yıldır kullanıyor çok memnun.Seninkide hemen hemen aynı özelliklerde bencede almalısın
Braun Thermoscan Ateş Ölçer Irt 4020 (Oyuncak Tavşan Hediyeli) - Sağlık / Kişisel Bakım - Hepsiburada.com
 
X