2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinyeti ne olacak


  • Ankete Katılan
    530
kızlaarrr azönce yağlanırken aynaya baktım veeee
ÇATLIYORUUUMMMM :KK43: :KK43:
karnım temiz daha da, göğüslerimin altında mor mor çizgiler olmuuşşşş :KK14: :KK14:

sukur bende catlak falan yok daha ama erken haftalarda krem kullanmaya basladim gerginligimde yok okadar nivea baby soft kullaniyorum devamli guzel nemlendiriyor.
 
Arkadaşlar merhabalar,
Bugün 2.düzey renkli testi yaptırdım,Allaha şükür bebişim sağlıklı ve bütün organları oluşmuş.22+2 günlük ve 536 gram olmuş :) Kızımız olacağı artık kesinleşti.Bende isim konusunda kararsızlardanım,Derin ismi çok hoşuma gidiyor ama çok fazla kişi bu ismi koymuş bu yüzden biraz tereddütte kaldım.Sizlerin etrafında çok Derin ismi varmı?
hadi gözün aydınn.. bende yarın gideceğim. derin ismi kulağa hoş geliyor bence
fte, kaos302, m_s_c ve nisayy

kızlar allah kabul ederse okudum dualarınızı, allah gönlünüze göre versin bebişlerinizi hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin, aynı zamanda tüm hamişlere de etsin amin :))

not: uyuz kkocama tv nin sesini kıs dua okuyacağım dememe rağmenvazgeçemedi komedisinden de kısamadı.. ona rağmen okudum ama uyuz da oldum.. neyse allah kabul etsin
teşekkürler :KK9::KK9:allah kabul etsin inşallah. bende okuyorum günlük herkesin duasını msc okudum seninkini de.
Kızlarımızla moralimiz çok bozuk. Babamızla kısa bir süre ayrı kalacağız. :KK14:

Rabbim uzun ayrılıklar yaşatmasın. Kızlarım, ben ve babamızla uzun yıllar aynı çatı altında yaşamayı Yaradan Rabbim nasip etsin.

amiiin inşallah. tez zamanda kavuştursun allahım...
 
renkleri çok güzel
yan tarafında fermuar varmı büyüynce girip çıkabilmeleri için :KK34: bende yatakodasına alsaammı die düşünüyorum odası dışında

dikkat etmedim yan tarafında var mı fermuar diye canım.

ya bişey sorucam size neden park yatak istiyosunuz özelliği nedir cahilimde bu konuda herkes park yatak alıcam diyo normal yataklar güüzel duruyo ama bunlar kullanışlımı yada nesi kullanışlı acaba

ben aslında sevmiyorum park yatak karyola alacağım ama şimdi bizim taşınma durumumuz var ve biz doğu görevi yapıyoruz ben doğumu annemlerin yanında yapacağım burda yapmayacağım ve bi 3 ay kalacağım orda park yatak da kolay taşınıp kuruluyor diye de annelrde kullanmaklık alacağım. eve gelince de oyun parkı vs yaparım ama sen yatak odanda yatırmak istiyorsan olabilir ben ilk andan itibaren ayıracağım yatak odama yatak koymayacağım sadece odasında olacak.

canım eğer karyola olacaksa park yatak yerine ana kucağı gibi yerde sallanan küçük beşikler varya hani?
onlardan almayı düşünmezmisin?hem evine geçince lazım olcak salonda mutfakta her yerde yanında olur?
nacizane fikrim..

şimdi 3 ay ayatacak ya içinde o anakucaklarında rahat uyuyamaz gibi geldi içleri çok küçük geldi bana ya birde bi arkadaşımın kızı 3 aylık çok hareketli mesela oda sığmaz rahat etmez dedi oturtmalık neyse de uyku olmaz onda deyince bunu düşündüm.
bizimde daha aklımızda kızım için tam karar verdiğimiz bir isim yok şekerim ya :KK14:
ama eğer oğlumuz olsaydı adını aras koyacaktık belki fikir olur snada :KK9:
ben bide erkeklerde yiğit, yağız gibi isimleride çok beğeniyorum :KK54:
ama kızıma bi tane isim beğenemedim bak :KK60:

hemen söliyim canım benimki 22haftalıkken 527gr 27cm.di. bence fazla kıyaslama yapmak doğru değil bu son aylarda, tabiki insanın içinde bi tedirginlik oluyor ama sen içini ferah tut dr.unda normal demiş bak. allah başka sıkıntılar vermesin sağlıcakla kucağına al inşaallllaaahhhhh :KK54:

arası bende beğendim aslında olabilir bakalım ekledim listeye cicim.
 
Günaydın güzel annecikler ve tatlı bebekleri :))
Huzurlu,sağlıklı bereketli bir gün olsun hepimize :))
m_s_c duanı okudum kuşum Allah kabul etsin inşallah..
sevgiler
 
Bizde geldik meleğimle kızlar benim felaket bir bel ağrım var özellikle dünden beri daha da yoğun bir şekilde agrıyor. Doktorumu aradım gayet normal olduğunu bol bol dinenin ayakta fazla kalmayın dedi.Sizlerde de oluyor mu bu bel ağrısı ve bacaklarım da aynı şekilde ağrıyor. Bir de kullandığınız ilaçları söylermisiniz ben halen coraspirin ve elevit kullanıyorum.

Merhaba bende bel ağrısı yok. Canınızı sıkmak hiç istemem. HAmilelikte bel ağrısı eğer erken dönemde ve çko şiddetli ise bir baktırmanızda fayda varmış. Bebeğinize hiçbir zararı yokmuş onu baştan soyleyeyim de korkmayın. Sadece eğer yeterli calcium almıyorsanız (ek ilaç olarak vs) hamilelik osteoporozu denen kemik yoğunluğu azalaması yaşıyor olabilirmişsiniz. Benim yeni doğum yapan bir arkadaşım yaşadı. Doktoru ek ilaç vermemiş calcium için. Doğumdan sonra 6 hafta yatmak zorunda kaldı.sonra 3 hafta da koltuk değnekleri. Hiç kucağına alamadı çocuğunu emzirmek dışında. Amaşu an çok iyi yalnızdoğum izni yatmakla geçti gibi oldu işte.. Sadece ek calcium alarak önüne geçebileceğiniz bir sorunmuş. Ama tabi sizin bel ağrınız ondan olmayabilir de, zararsız bir kas ağrısı da olabilir. Sadece erkenden fark ederseniz hiçbirsorun yaşamazsınız diye uyarmak istedim.İnşallah önemlibir şey değildir. Allah sizi debebeğinizi de korusun.
 
ya böyle söyleyenleri bende anlamıyorum bence bebeklerimizi kucaklarımıza alınca asıl mutluluk yani bence öyle ben bebeğimi allahtan çok diledim her zorluğunada canı gönülden razıyım yeterki ona birşey olmasın hiç bir zaman çok kolay olacağını düşünmedim zaten bence sende takma kimseyi bana nasıl çocuk büyüteceksin göreceğiz diyenlerde var planladığım gibi büyütemiyeceğimden herkes emin çevremde kocam hariç :))

ya en büyük yarama parmak bastınız. En sinir olduğum şey daha yeni anne olmuş arkadaşlarım, çevremdeki herkes hattadoğum yapmamış olanlar bile nasıl karışıyorlar anlatamam. "SAKIN" onu yapma. "SAKIN"bunu yeme şunu içe. Onu yapmıyorsun di mi?!?!
Yani en sinir olduğum şey. Doktorumdan başkasını dinlemiyorum. Bir de dediğiniz gibi "Bunlar iyi günlerin" muhabbetleri var. Hamileliğimin başından beri böyle. İlk aylarda 3. ay görücem seni demeler. 3. ay olunca bu da bişi mi 6. ay görücem demeler. Şimdi 8-9 da gör asıl sen, doğunca görürsün nasıl kötü demeler. Söylediklerinin hiçbirini de yaşamıyorum Allah'a şükür. En mutlu zamanlarımızı korkarak geçiriyoruz resmen. Çk sinir oluyorum çok. Herkes yaşayıp görücek. Doğurunca da kalplerini kırmadan nasıl susturucam bilmiyorum ama aksi bir insanımdır yani susamam pek. uyutmama yedirmeme her şeyime karışıcaklar. Eşimin annesi vefat etmiş kayınvaldem yok ama aslında kayınvaldem ÇOK!
 
Kizlarrrrrrrr sut sagma makinalari varya hangisi acitmayani hangisi bi fikriniz varmi chicco alan kulllanan varmi bide bebek telsizi aldinizmi ben daha sadece zibin aldim cok sey alasim var ama esim erken deyip deyip durduruyo beni odasini bile yapanlar var ne guzel bide oyun parkinda ne marka guzel sizce tecrubeli anneler daha iyi bilirler bide bebek arabasinda uc tekerlekliler iyimi cokjk sordum farkindayim kusura bakmayin :)

Merhaba, bu konuya daha önce cevap yazmıştım. Süt pompası kullanan tüm anne arkadaşlarım Medela elektrikli pompayı tavsiye ediyorlar. Emiş gucu cok iyiymiş. Ben ondanalacağım. 3 tekerlekli arabalar için ise hafif bir yukseltiye cıkarken ya da bir engebeden geçerkençok dengeproblemi olduğunu söylediler. FYI. Oyun parkı hiç bilemedim :B
 
kızlaarrr azönce yağlanırken aynaya baktım veeee
ÇATLIYORUUUMMMM :KK43: :KK43:
karnım temiz daha da, göğüslerimin altında mor mor çizgiler olmuuşşşş :KK14: :KK14:

Canım acilen Lierac Phytolastil Jel öneriyorum.Eczanelerden veya internetten bulabilirsin.Drum önerdi,kendiside hamileliğinde kullanmış..kullanan herkes memnun çatlakları engelliyor.Ben 3. aydan itibaren kullanıyorum henüz çatlak olmadı.Göğüslere karın ve bacaklara sürebilirsin :)
 
kızlar size birşey sorcam.benim bebeğim sanki aşağı doğru tekmeliyor gibi geliyor.yani nasıl anlatsam şeyimde tekmeler hissediyorum.dün çok fazla oldu bugün pek olmadı ama korktum yani.ayakta durunca hissediliyordu.hiç başınıza geliyormu böyle birşey

ya sormayın bana da oluyo arada bir. Hatta sanki böyle mesanemi tekmeliyormuş da idrarımı kaçıracakmış gibi oluyorum. Tamamen bebeğin pozisyonuyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Belli ki o sırada kafası yukarıda duruyor aşağı doğru ayağıyla vuruyordur. Ben her korkuda doktorumu aradığım için kendisi hepimize kesin bir dille şunu iletti :):) " Kanama, periyodik aralıklarla kasılmaya eşlik eden bel ve kasık ağrısı, karında uzun süren sertlik hissi ve o hissin bulunduğu yerde ağrı, 24 saatten fazla süre boyunca bebeğin hareketlerini hissetmeme gibi şikayetlerin yoksa bir şeyin yoktur. " Dedi. Sanırım kibarca beni zırt pırt arama demeye çalıştı ahahahaha
 
ay kız nolur nolmaz değilse bile bol bol yağ sür sen yinede, hiç güzel gözükmüyor çünkü şuan. :KK14:
beyazlamış halini görmeye katlanabilirimde şu ilk haller çok korkunç gözüküyor gerçekten :KK14:
hoş, vücudumla para kazanmıyorumdaa :KK60: yinede insan ayaya baktığında kendini güzel görmek istiyor:KK1:
benim öküzcana diyorumki telefonda böle böle oldu moralim bozuldu fln diye ne dese beğenirsin?
'ee önce çocuk sonra kariyer diyen sendin'' ????
bu mudur yani ??? ay allahım tam çıldırmalık, anası ayrı oğlu ayrı, ne alaka????? kal geldi tabi bana
hadi canım senin kafan çok karışmış anlaşılan, senden teselli bekleyende kabahat dedim kapattım telefonu :KK14:

Erkekler gerçekten bizi anlamıyorlar.Saçımı artık boyamak istiyorum aynadaki ben değilim sanki diyorum.Bana psikolojik baskı yapıyor bekle az daha diye.Üstümü giyerken gördü ve bana korkunç kilo almışsın vereceksin değil mi dedi dün akşam:)Kvdede bana 8-9 aylık gibi görünüyorsun dedi...Neyseki art niyetli olmadıklarını genetik olarak patavatsızlık kodlarına işlenmiş diye düşünüyorum.Umarım bebeğimde o genetik kod olmaz :emir_bebek:
 
ya en büyük yarama parmak bastınız. En sinir olduğum şey daha yeni anne olmuş arkadaşlarım, çevremdeki herkes hattadoğum yapmamış olanlar bile nasıl karışıyorlar anlatamam. "SAKIN" onu yapma. "SAKIN"bunu yeme şunu içe. Onu yapmıyorsun di mi?!?!
Yani en sinir olduğum şey. Doktorumdan başkasını dinlemiyorum. Bir de dediğiniz gibi "Bunlar iyi günlerin" muhabbetleri var. Hamileliğimin başından beri böyle. İlk aylarda 3. ay görücem seni demeler. 3. ay olunca bu da bişi mi 6. ay görücem demeler. Şimdi 8-9 da gör asıl sen, doğunca görürsün nasıl kötü demeler. Söylediklerinin hiçbirini de yaşamıyorum Allah'a şükür. En mutlu zamanlarımızı korkarak geçiriyoruz resmen. Çk sinir oluyorum çok. Herkes yaşayıp görücek. Doğurunca da kalplerini kırmadan nasıl susturucam bilmiyorum ama aksi bir insanımdır yani susamam pek. uyutmama yedirmeme her şeyime karışıcaklar. Eşimin annesi vefat etmiş kayınvaldem yok ama aslında kayınvaldem ÇOK!

Bende anlamıyorum bunu..Bu bizim kültürümüze ait bişey sanıyorum.Herkes kıraldan çok kıralcı olmuş.Benimde kvdem çok.Üst kat komşum beni kısa montla görmüş koştura koştura indi aşağı yavrum hamileymişsin hayırlı olsun ama üşürsün kısa mont giyme dedi ,bende içimde yün kazak vardı teşekkür ederim dedim :44:
Kadını sadece bir kaçkez asansörde gördüm.Olayın şokuyla hamile olduğumu nerden öğrendiğini soramadım bile :)
 
Bizde görelim halıyı hani foto :44::KK9:

$2013-03-21 09.53.45.jpg

Begendin mi canim.100 -160 cm 100 tl sanalpazar.com dan aldim.
 
Kizlar aranizda oksuren varmi benim bogazim faranjit gibi bisey oldu cok oksuruyorum acaba bebege zarari varmi bebegime

ben 3 gündür raporluydum. yeni başladım işe. af edersiniz köpek gibi öksürüyodum hala da öksürüyorum. bebeğe çok yüksek ateşfilan yapmadıkça bişi olmazmış amaöksürürken artık aşağıdan fırlıycak diye kokruyorum :):):)
 
bende anlamıyorum bunu..bu bizim kültürümüze ait bişey sanıyorum.herkes kıraldan çok kıralcı olmuş.benimde kvdem çok.üst kat komşum beni kısa montla görmüş koştura koştura indi aşağı yavrum hamileymişsin hayırlı olsun ama üşürsün kısa mont giyme dedi ,bende içimde yün kazak vardı teşekkür ederim dedim :44:
Kadını sadece bir kaçkez asansörde gördüm.olayın şokuyla hamile olduğumu nerden öğrendiğini soramadım bile :)

ya sorma bende 6 haftalıktım iş gidip gelirken komşular diyormuş kesin hamile diye ben bile yeni öğrenmiştim onlar nasıl anlamış bilmem:) ama bizim aileler uzakta olduğu için pek karışan yok bakalım doğuma gidince ne olacak . Ya bende kendimden hiç memnun değilim 7 kiloya yaklaştım artık karnım büyüdü hareketlerim kısıtlandı ben gibi hiperaktif bi insan hımbıl oldum resmen ya:KK43: dip boyam desen facia bi yerde kendimi avutmaya çalışıyorum bebeğim olacak en güzeli bu vs diye ama bilmiyorum yaa sıkıntılıyım birde pazartesi şeker yüklemem var korkuyorum yüksek çıkmasından :KK43:
 
ya bu çatlak çok acayip bişey.
ben 9 ay boyunca kendimi kontrol etmiştim hiçbişey yoktu.
doğumdan çıkıp bebeğimi emzirirken bi baktım şok oldum çatlamışım:KK43:
10 günlük süre içinde çatlarmı insan?!!!
ama işte çatlıyomuş..

bnm kullandığım kremin üzerinde doğumdan 1 ay sonraya kadar devam ediniz yazıyo demekki bunun içinmişşş.. :44:
 
Kızlar selam...normal doğum yapmak istiyorum kısmetse..ama çok korkuyorum..lütfen bildiklerinizi benimle paylaşın:))) siz ne düşünüyorsunuz.
 
Canım duanı okusum allah kabul etsin (amin)

cuma giidince sölerim nasıl olduğunu 22-24. haftalarda yapılıyor galiba metin bey öle demişti kaçırmış olmuosun canım demi haftaya.
birde metin bey bana kalsiyum veya magnezyum vermedi decavit ve santaferfort demir ilacı verdi ben vitamini almıyorum ama. sen kramp girio falan deyincemi verdi acaba:105::105::105:

İşimden dolayı haftaya kaldı canım benim izin alamıyorum sorun yapıyorlar İnş geç kalmam ben de kullandım canım decavit vitamin hapı demir hapıda kullandum şimdi kalsiyum ve megnezyum verdi ever krap için verdi bana canım dün korka korka uyudum acaba gene krap girecekmi diye allaha şükür bişi olmadı olmazda inş...Çünkü gerçekten çok acı verici birşey....
 
X