2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinyeti ne olacak


  • Ankete Katılan
    530
kızlarrr birşey sorucam doğum çantasını nasıl bişey alıcaksınız..hem rahat taşınsın hemde herşey sığsın içine..acaba bebeğe ayrı kendimize ayrı çantamı hazırlasak :))???
Canim nike nin cantasi var bende 50*70.onu dogum cantasi yapacagim bi de ayrica bakim urunleri icin kremdi sabundu onlari da ayri el cantasi gibi bisey yapacam.bebegin ilk giyecegi kiyafeti bi posetle valize koyacam ki en ustten hemen cikartsjnlar.bi saat aramasinlar diye.
ben de tam bugun onu düşünüyodum. Genzim kuruyo ve tahriş oluyo sanki hastaymışım gibi. Zatenbebek için alınıcak acaba şimdiden alsak mı dedim :)

Benim de ayni durumda yaa.kalorifere su da asiyorum ama ise yaramiyor.weewel in bi tane bulduk 150 liraya alacagiz bebekten once.o gelince lazim olur nasilsa.
 
Gebeliğin 1. ayında anne

Adet kanamasının beklenen günde olmaması veya gecikmesi gebeliğin kesin bir belirtisi olmamakla birlikte kadını uyarıcı bir bulgudur.

Gebeliğin ilk haftalarında kadınların bir kısmı kendilerini adet görecekmiş de göremiyormuş gibi hissedip bel ve kasık ağrılarından yakınırlar. Bazı kadınlar gebe olduklarını hissettiklerini ifade ederler.

Yumurta hücresinin döllenmesinden sonraki ilk ayın sonlarına doğru bulantı hatta kusma, halsizlik, uykuya meyil, sık idrara çıkma, sabahları mide bulantısından yakınma (sabah hastalığı) kasık bölgesinde ve memelerde dolgunluk gibi daha belirgin belirtiler ortaya çıkar.

Gebeliğin 2. ayında anne

İlk ayda oluşan belirtiler ikinci ayda da görülür. Bunlara ek olarak anne kanında yükselen östrojenlerin merkezi sinir sistemini etkilemesi ile gerginlik, korku, kendini emniyette hissetmeme, ağlama hissi.gibi duygusal değişiklikler ortaya çıkar.

Bu dönemde salyada artış, yutak borusunda yanma, kabızlık, karında gerginlik gibi hormonların etkisine bağlı sindirim sistemindeki değişiklikler tabloya eklenir.

Bu ayın diğer karakteristik belirtileri;

1 baş ağrısı,

2 memelerde gerginlik,

3 meme uçlarında pigment artışı(renk koyulaşması),

4 meme ucu çevresinde ufak salgı bezlerinin belirgin hale gelmesidir.(şekil)

Yukarıda saydığımız belirtiler gebe olmayan bir kadında yada erkekte olsaydı; bu kişiler kendilerini hasta hissedecek, hatta hastaneye gidip, muayene bile olacaklardı.

Oysa gebeler tüm bu rahatsızlık verici belirtileri ilgi ve merakla kabullenip hastalık olarak yorumlamazlar.

Gebeliğin 3. ayında anne

Günümüzde gebeliğin 9.-10. gebelik haftalarında Doppler ultrason (halk arasında renkli ultrason diye bilinir) teknolojisi ile fetusun ilk kalp sesleri anne adayına dinletilebilinir.

Üçüncü ayın sonunda gebeliğe bağlı; özellikle sindirim sistemine ait şikayetler azalır.

Bu dönemde aşerme olarak adlandıracağımız belirgin gıdalara ilgi artışı ve iştahta artış görülür. Halsizlik, yorgunluk gibi gebeliğe bağlı yakınmalar artar ve gebenin fiziki performansı düşer.

Yağ dokusundaki artışa bağlı memelerde ve karın bölgesinde büyüme ve genişleme görülür.

Bu arada büyümekte olan rahim anne çatısının (leğen kemiği) sınırlarını aşıp karın muayenesinde ele gelir boyutlara ulaşır.

Gebeliğin 4. ayında anne

Daha önceki aylarda mevcut olan gebelik belirtilerinin bazıları devam eder. Bu ayda vücudun su tutmasına bağlı olarak tabloya ödem eklenir. Bu dönemde yorgunluk, halsizlik hatta bayılmaya kadar varan şikayetler gözlenir. Büyüyen rahmin toplar damarlar üzerine yaptığı basıya bağlı olarak bacaklardaki toplar damarlarda genişleme (varisleşme) ortaya çıkar.

Gebeliğe bağlı olarak kanda yükselen östrojen kılcal damarları genişletip, burun ve diş eti kanamalarına neden olabilir. Bu kılcal damarlardaki genişleme vajina duvarından sızan sıvı miktarını da arttırır. Buna gebelik ürününü dış ortamdaki mikro organizmalardan koruma amaçlı rahim ağzı kanalındaki salgı bezlerindeki salgı artışı da eklenince gebelerin sıklıkla yakındığı sarı beyaz renkli gebelik akıntısı ortaya çıkar. Bu akıntı zararsızdır ve gebeliğe özgü bir akıntıdır.

Bu ay gebe için en önemli aydır. Gebelerin bebeği ile ilk duygusal bağlantısı, bu ayın sonunda fetal hareketlerin anne adayı tarafından hissedilmesi ile başlar.

Gebeliğin 5. ayında anne

Bu ayda rahim yüksekliği anne göbek deliği hizasına ulaşır. Artık anne adayı fazla dikkat sarf etmeden bebeğinin hareketlerini hissedebilmektedir. Hatta bebek hareketleri elle annenin karın ön duvarından kolaylıkla hissedilebilir.

Beşinci ayda iştah artışı en üst düzeydedir. Anne adayı kilo alma konusunda çok dikkatli olmalıdır.

Gebelik ürünü artık iyice büyümüştür. Büyüyen karın yer çekimine bağlı olarak annenin sırt kaslarına aşırı yük bindirirken sırtın içe doğru daha büyük kavis yapmasına neden olur.

Gebeler bu ayda eklem, diz,dirsek, bel ağrılarından ve kas kramplarından yakınırlar. Beldeki ağrıyı genellikle yumurtalık bölgesinde tarif ederler. Bu yakınmalar genellikle gebeliğin sonuna kadar devam eder.

Gebeliğin 6. ayında anne:

Bebeğin büyümesinin hızlanması, gebelik kesesindeki sıvının (amniyos mayii) hızlı artışı, rahmin hızla büyümesine neden olur. Büyüyen rahim, idrar kesesi üzerine yaptığı bası ile sık idrara gitmeye neden olurken, mide üzerine yaptığı basısı da ağza ekşi acı bir suyun gelmesine ve yemek borusunda yanma şikayetlerine yol açar.

Bu ayda gebenin karnı dışarıdan alenen görülür hale gelir.

Anne adayı bebek hareketlerini çok açık bir şekilde hisseder.

Yine bu dönemde rahim kasılmaları gebe tarafından hissedilir ama bunlar düzensiz kasılmalardır. Doğum ağrıları ile karıştırılmamalıdır.

Gebeliğin 7. ayında anne

Bu dönemde fetal hareketler artar ve sıklaşır. Anne karnındaki bebeğin hareketlerini bazen yoğun, bazen de hafif vuruşlar şeklinde hisseder.

Gebe 24 saat içinde bebeğinin hiç hareket etmediğini yada fetal hareketlerde azalma olduğunu saptarsa derhal doktoruna bu konuda bilgi vermelidir.

Bu ayda kalçalara, kuyruk sokumuna yayılan bel ağrıları çok sık ve yoğundur. Bunlar gebenin hareketlerini kısıtladığı gibi yürüyüşünü de zorlaştırır.

Büyüyen rahim annenin yatakta alıştığı şekilde yatmasını engeller, hatta uyku düzenini bozar. Bu durumda gebe rahat ettiği pozisyonda uyumaya çalışmalı ve gebeliğin insan hayatında gelip geçici kısa bir dönem olduğunu akıldan çıkarmamalıdır.

Fetal hareketler gebeyi uykusundan uyandırsa da, istenen bir gebelikte anne adayı bundan rahatsız olmaz ve aksine bebeği ile kurduğu diyalog olarak kabul eder, hatta mutlu olur.

Gebeliğin 8. ayında anne

Bu dönemde bebek anne karnında hızla kilo almaya başladığı için bu ay gebe için kilo almaya en müsait aydır . Anne adayı bu dönemde dengeli beslenmeye ve ekstra kilo almamaya dikkat etmelidir.

Bu ayda memelerde salgı bezleri tamamen gelişmiş, buna bağlı memeler irileşmiş ve bebeğin beslenmesi için hazır hale gelmişlerdir.

Anne adayı doğumun ilk belirtilerinin ne olacağı ve ne zaman başlayacağını bilmediği için gergindir. Bu dönemde hissedilen rahim kasılmaları da gerginliği arttıran etkendir.

Unutulmamalıdır ki bu ağrılar yeterli yoğunlukta ve sıklıkta değildirler.

Fetusun iyilik halinin belirtisi olan sık ve enerjik fetal hareketler anne adayını sakinleştiren olayların başında gelir.

Sekizinci ayda fetal başın anne çatısına yerleşmeye başlaması ile alt karın ve genital bölgede ağrılar olur. İleri derecede büyümüş rahmin anne toplar damarları üzerine basısı ile genital bölgede, anal bölgede ve bacaklarda varisler oluşabilir. Bu olay gebelikte sık rastlanan hemoroid şikayetlerinin en önemli nedenidir.

Gebeliğin 9.ayında anne

Yaklaşan doğum tarihi anne adayının doğum üzerine yoğunlaşmasına neden olurken rahimde ulaşabileceği maksimum boyuta ulaşır.

Rahim ağzının kısaldığı ve hafifçe açıldığı zaman rahim ağzındaki mukus tıkaç hafif kanlı bir şekilde dışarı atılır. Bu doğumun başlangıcı anlamına gelir. Halk arasında buna nişan denmektedir. Bu olayı takiben rahim kasılmaları eşit aralıklarla yeterli yoğunluğa ulaşması doğuma saatlerle ifade edilecek kısa bir sürenin kaldığı anlamına gelir.
 
merhaba arkadaşlar. yeni üyeyim ve ben de 1 temmuzda oğluşuma kavuşucam inşallah :) alacağımız bebek arabası konusunda kararsız kaldık, 3 model var kafamızda. 1.chicco ct02 travel set 2.kraft duo travel set 3.baby 2 go marvel T/S travel set. daha önce kullanan ya da bilgisi olan varsa lütfen bana yardımcı olun......


Haftaiçi bebek arabasını en çok ben kullanacağım için arabanın bagajına indirip bindirmesi açıp kapaması kolay hafif olsun diye tatile yada annemlere gittiğimde rahat kullanayım pratik olsun diye ben hiç agır arabaları travel sistemleri düşünmedim bizim aldığımız hafîf travel baston şurda resimlerini nerden aldığımı paylaşmıştım canım;

http://www.kadinlarkulubu.com/temmu...basladiniz-bebislerinize-neler-aldiniz-7.html







Resim eklemeyi başardım oğlumun halısı duvar kağıdı ve avizesini sizlerle paylaşmak istedim. Devamı gelecek inşallah


Çok güzeller canımnn Avizenin kız bebekler için olanı varmıdır kiiiiiii









aynen bende kendi odama koyucam bebişimin beşiğini evimiz yapılıyo 2 sene sürücek oturduğum evde 3 oda yani bebeğime oda yapamıyorum.Onun için beşikti örtüydü en sona bırakıcam çünkü yatak almıcam bunu alıcam fakat acaba 7 aya kadar sırf bunda bebişim yatarmı sizce ?? Eki Görüntüle 657285 Eki Görüntüle 657285

Çok asik çok şirin ama Bana çok güven vermedi mothercarede vardı bunun gibi sağlam durmuyor gibi
 
Acıbadem sadece pahalı ve lüks bir hastane.... Sırf benim tanıdığım en az 6-7 yanlış teşhis var. Gebelik konusunda da güvenmiyorum. hiç hem de. Sadece Murah Hoca var diye bir kere detaylıya gittim sonra öğrendim ki muayenehanesinin 2 katı fiyatı. Aptal mıyım yani muayenehanede daha uzun bakıyolar daha cok ilgnileniyolar. İkinciye muayenehaneye gittim. Ablam da Acıbadem'de doğum yaptı. Bebeğini de Acıbadem'in yoğun bakımında kaybettik.
İstanbul'da doğum deyince Amerikan Hastanesi ve Kadıköy Şifa'nın üzerine bir hastane yok.

Tüp Bebek içinse John Hopkins ama o Gebze'de.

kadıköy şifada da egemen hn var tamamen sezeryancı olduğundan düşünmedim bir de yapmacık geliyor bana, ataşehir şifada görümcem doğum yaptı dr sırf gece gelmesin hastaneye diye daha doğum sancın değil bu bekle dedi oysa evde kv elime geldi bebek tekrar ittim dedi

Allah korusun yani her şey Allah'ın elinde sonuçta sizi hiç korkutmak istemem ama ben çok soğudum o hastaneden. Hastane değil hastalara gözlerinde $ $ işaretleriyle bakan bir ticarethane. Ben de orada bir doktora gittim baştan ama değiştirdim 4. ayımda.

evet haklısın o konuda da benim dr yi övdüler inş haksız çıkmazlar :))

ben 11 de yatıyorum 7.30 da kalkıyorum hiç durmadan uykum var ama gozlerime biber serpmişler gibi yanıyo ofiste. bugün öğlen eve gitmem gerekiyordu. Gittim ya ne kadar güzeldi apaydınlık, rahat, huzurlu. İşe geri dönerken resmen ağladım :'(
şu doğum izni ne zaman uzıycak ya?

Çalışan arkadaşlar sonuna kadar direnecekler mi? Ben izne hak kazandığım an çıkmayı düşünüyorum. dayanamıycam.

inş en kısa zamanda çıkar

peki bi soru daha o zman :)
şimdiki doğum izni 8 +8 hafta yani dopumdan 8 hafta önce ayrılabiliyorsunuz izne. Benim okuduğum kadarıyla 24 haftayaçıkarsa 12 +12 olacakmış. Ben acaba 12 hafta önceden cıkıp nisan sonu ayrılsam mı diyorum. Sonuna eklememin cok bi anlamı yok cunku zaten buyuk ihtimalle işe geri donmiycem... Ne dersiniz?
peki erken çıktığında maaş alacak mısın

Arkadaşlar bir şey dikkatimi çekti...

Ben 21 haftalık gebeyim ve sezeryanla Temmuzun 13-14 ü gibi gün verecek doktorum. 25 haftalık gebe olan arkadaşlar nasıl temmuz annesi oluyor anlamadım. Normal doğumla belki en geç temmuzun ilk haftası olabilir ama çoğunuz temmuz değil haziran annesi olacaksınız canlar, yanlış sayfadasınız:KK54::KK54::KK54::KK54::KK16::KK16::KK16::KK16:

canım muhtemelenöyle olacak ama biz sevdik birbirimizi burada :))

Hamilelik ortalama 40 hafta. 40 hafta hesaplandığında Temmuzun 14'üne denk geliyor benim ki. Ne kadar erken doğurma (30'uncu haftadan sonra) ihtimalimiz varsa geç doğurma ihtimalimizde var. Doğum 9 ay 10 gün olarak hesaplanır. Yani 42 haftaya denk gelir. (Eskiler derler ya erkek bebek geç doğar diye) burada erken doğumun yanı sira 42. haftasında dolduracak bebek de olacaktır. Eğer ki ben 42. haftamın içinde doğurursam neredeyse 25 Temmuza falan denk gelecek. Yani normal doğumunu bekleyenler aceleci bir bebeğe sahip değillerse Temmuzda doğum yapacaklar.

bi de geç doğuranlar var :))

herkese merhabalar bi kaç gündür giremedim internette sorun vardı sizlere bişey soracam ben mide bulantılarından dolayı 4 kilo vermiştim 65 ten 61 düşmüştüm şimdi yine 65 oldum şimdi ben 4 kilo almış mı sayılıyorum yoksa hiç kilo almamış mı kafaya taktım da lütfen cevaplarınızı bekliyorum

4 kilo almışsın canım


kızlar bu saate kadar kafam bir duurlmadı bir sürü iş yükü ve saçma iş var, ev de dağınık nasıl yapacağım bilmiyorum, öptüm iyi akşamalr
 
ya kızlar birde bişay soracağım kafama takıldı ben devamlı su içmek istiyorum ya acayip canım istiyor günde rahat 4 litre içiyorum geçtiği de oluyor fazla içmek zarar verirmi sizce azı zarar ama çoğu da mı zararlı olur kafama takıldı ama ne yapayım çok canım istiyor :KK43:
ben de üç litreden fazla içiyorum.zararı olduğunu sanmıyorum ama benim şeker yüksek çıktı,çok su içmek şeker yüksekliğinin belirtisi olabiliyormuş.
herkese merhabalar bi kaç gündür giremedim internette sorun vardı sizlere bişey soracam ben mide bulantılarından dolayı 4 kilo vermiştim 65 ten 61 düşmüştüm şimdi yine 65 oldum şimdi ben 4 kilo almış mı sayılıyorum yoksa hiç kilo almamış mı kafaya taktım da lütfen cevaplarınızı bekliyorum
benim de bir arkadaş 5 kilo vermişti ama sonraları dru aldığı kiloyu hesaplarken hep başlangıç kilosunu baz alıyormuş.
 
pierre cardin 2080 çok öneriyorlar hafifmiş o yüzden tavsiye ediyorlar uyku setide bende aldım çapalı bende çocuk için iyi olur yanlara çarpmaması için

nette baktım da kimisinini yürüken ayağına çarpıyomuş bi de sırt kısmı dar diyolar bakalım daha getirmedik olmadı değişim şartım var
 
Sağol şekerim doktorun çok güzel açıklamış sende çookk güzel aktardın :KK16::KK16:



inşallah hepimizin karşısına iyi doktorlar çıkarr :18:



ah kuzuumm çok geçmiş olsunn. :26:
aman dikkat et kendine. yat dinlen bolca. bir atlatamadık şu hastalıkları yaa :KK50:


canım doğumda ebe hemşire falanda oluyor bir tek doktor olmuyor diye biliyorum. doktorunun bayan ve zayıf olması çok önemli değil gibi geldi bana :44:

haklısın canım benim bakalım hayırısı zaten daha çatı muyenesi var asıl o nasıl çıkcak :)
 
oooo herşeyler alınmışşş.yatağı bile hazırr paşanın :KK55:
güzzel günlerde kullan inşallah tatlınm. Artık rahat rahat odasınıda hazırlarsın. cicilerini yerleştirirsin oğluşunun :KK16:
darısı başımıza inşallahh bizde alalım artıkk isdtiyoruummmm :emir_bebek::emir_bebek:



canım araba konusunda yorum yapabilmeyi inan çookk isterdim. ama benim en çok dertli olduğum konu bu. her akşam eve geldiğimde minimum 1 saat bebek arabalarına bakıyorum :KK76::KK76: bir türlü karar veremedim. sen ne güzel almışsın güzelde görünüyor. oto koltuğu var mı peki? birde şimdi videosuna baktım 2080e çift taraflı kullanılabiliyor. bu benim çok önem verdiğim bi özellik mesela. hem ana kucağıda üstüne konabiliyor. iyi bir seçim olmuş bence canım güle güle kullan :KK34:



nasıl yani makinadan yaa. çok şükür bebeğin iyimiş çok sevindim ama nasıl böyle bir hata olabiliyor anlamış değilim :44:

yok canım oto koltuğu mayısda tekrar gidip bakcam aldıklarıma hoşuma gitmeyeneri değiştircem öle bi şansım var bakalım modelinden tam emin değiim 2020de oalbiir
 
canım ya bilmiyorum ama bunun kadın yada erkekle bi ilgisi varmıdırki?konusunda uzman iyi bir doktorsa zayıf yada genç olmasının bi önemi yok gibi geliyo bana...bak ben geçen gün doktora gittim doğumla ilgili bikaç soru sordum benimde doktorum bayan ve genç..hemen doğumla ilgili karar verme dedi bana kendini normale hazırla duruma göre 37.hafta bunun kararını ben vericem ve ozaman konuşuruz dedi..bayada kendinden emindi yani..inşallah herşey gönlümüzce olur :)

amn canım ben de haftaya gidince bi azını arayım bakalım
 
Arkadaşlar aranızda doktorunun tavsiyesiyle omega 3 balık yağı hapı kullanan var mı? varsa hangi markayı önerdi?

banada doktor demişti balık yemiyorsan balık hapı vereyım demıştı ama ben balık yediğim için hap istemedim bende balık yiye biliyorsan balık ye hapı çok kilo aldırıyı canım
 
ilk 500 sayfa yı gerıde bıraktık hanımlarrrrrrrrrrrrrr:KK9::KK9::KK9::nazar::nazar:darısı dıger yuz lereeeeeeee:KK8::KK8::KK8::KK8:
Benim hormonlar beni fena ele geçirdi desene :)
ayne öle olmuss hehe

slm kızlar.dün sabah aç karna hastaneye gittim.gebelik açlık şekeri için kan verdim.ardından eczaneden 50 gr glukoz alıp yaklaşık yarım litre suyla karıştırıp içtim,bildiğiniz şekerli su kasmayın kendinizi ben 2 dk içinde bitirdim.yavaş içmek pek hoşuma gitmedi çünkü.ardından 1 saat bekleyip 2. kez kan verdim ve kahvaltımı yaptım.öğleden sonra sonuçlar çıktı.açlık şekerim 91, 74-106 arası zaten normal değerlermiş.glukozu içtikten sonraki değer ise 170 çıktı.dr 140 tan fazlası riskli dedi ve 2 hafta karbonhidrattan fakir beslenmemi,şekerli gıdalar tüketmememi söyledi.ayrıca bir dahaki sefere 75 gr lık şeker yüklemesi yapılacakmış.henüz yaptırmayıp merak edenler için ayrıntılı yazdım.
bu arada yaptırıp da sonucu benim gibi yüksek çıkan arkadaşlar doktorunuz size ne gibi tavsiyelerde bulundu ve tekrar yükleme istedi mi? cevaplarsanız sevinirim.
hmm senın gıbı bır ark mızın yuksek cıktı baktı gecmıyor ınsılun vermıs oda vurulmamıs ıgne yı dr kızmıs kendı sısmıs sonra ve bebegıde ve mecbur vuruldu ondan sonraa

ben aıle hekımınde yaptırdım ac74 tok 93 cıktı bunlara baktı dr glıkoz ıcmene gerek yok yuksek cıksadı ıcecektın dedı kadın dogumcumm ne der bılmıyorumm :26:
Arkadaşlar bir şey dikkatimi çekti...

Ben 21 haftalık gebeyim ve sezeryanla Temmuzun 13-14 ü gibi gün verecek doktorum. 25 haftalık gebe olan arkadaşlar nasıl temmuz annesi oluyor anlamadım. Normal doğumla belki en geç temmuzun ilk haftası olabilir ama çoğunuz temmuz değil haziran annesi olacaksınız canlar, yanlış sayfadasınız:KK54::KK54::KK54::KK54::KK16::KK16::KK16::KK16:
tahmını dogum bebek erken gelırsee haızran olur ama 40-41-42 hafta kadar da surebılıyormus gebelıkler ama dr larımız tahmınıyumustlama gunune gore verıyor dogum tarıhını sekerr:KK24::KK24:


benımde hep ıcımden hazıran sonu gelıyor heheh:KK53::KK53:
 
fiyatı uygunmuş yahu... peki kalitesi nasıl?

canım beşik zaten belis bebe yani iyiymiş uyku setim 190 verdik ona kampanyadaymış yeri falan çok güzeldi orda 240lık bi takım vardı onun yorganı bile bunun yanında kağı gibi kalıyordu araba da 300 dü piere carden ya 2020 ya da 2080 7 taksit yaptılar peşin fiyatına
 
canım beşik zaten belis bebe yani iyiymiş uyku setim 190 verdik ona kampanyadaymış yeri falan çok güzeldi orda 240lık bi takım vardı onun yorganı bile bunun yanında kağı gibi kalıyordu araba da 300 dü piere carden ya 2020 ya da 2080 7 taksit yaptılar peşin fiyatına

ben beşik konusunda pek karar veremiyorum... belisinkilerde çok kaliteli olmadığından bahsetti arkadaşlar... ondan endişe ettim...
 
ben beşik konusunda pek karar veremiyorum... belisinkilerde çok kaliteli olmadığından bahsetti arkadaşlar... ondan endişe ettim...

canım belisden bidiğim kadarıyla insanlar memnun bi de ben daha pahalı bi beşik beğenmiştim satıcı bunun boyası kalkar zararı olabilir diyince vaz geçtim hayırlısı bakalım :)
 
nette baktım da kimisinini yürüken ayağına çarpıyomuş bi de sırt kısmı dar diyolar bakalım daha getirmedik olmadı değişim şartım var

bizde onu alıaz dün gezerken görmüştüm bi dükkanda ya zaten bizim eşimin anneannesi alacak o yüzden pek yüksek fiyatta düşünmüyoruz
 
canım belisden bidiğim kadarıyla insanlar memnun bi de ben daha pahalı bi beşik beğenmiştim satıcı bunun boyası kalkar zararı olabilir diyince vaz geçtim hayırlısı bakalım :)

peki nerden aldınız?
şu anlamda soruyorum... belis ürünlerini satan bayilermi var bulunduğun şehirde?...
 
Son düzenleme:
X