2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

Bizim babamiz bu yöntemi uygulamayi denedi ama oğlum afkayinca ben dayanamayıp engelledim. Esim bana cok kizdi ama napayım dayanmadim yavrucum emerek uyumak isterken aglamasina dayanamadim. Aslında kendi kendine uyumasi çok güzel birsey. Akşamları beni cok yipratiyor. Her aksam sekizde başlıyor uyutma maceramiz. Dun onbirbucuktu uyudugunda. Uyku eğitimi veren arkadaşla siz nasıl dayaniyorsunuz bebeginizin aglamasina yaaa(((

Canım lekelendiği zaman beyaz hacışakirle hemen bi yıka, geçiyor... yoksa da limonla ovala o da geçiriyor... ben dalin sıvı deterjanla yıkıyorum iyi geliyor...

Ben görelim epey oldu bitmiş olabilir. Ya bu ek gıda konusunda çok ortak görüş yok herkes farklı düşünüyor. Açıkcası ben bana en mantıklı gelene gore hareket ediyorum. Once tek tek meyve puresi ile başladım tek ogünde sonra sebze puresi vermeye başladım. Yaklaşık iki hafta oldu sebzeleri bitiremedik (uç gun kuralından ). Su an ara Ogün meyve ve bir ana Ogün sebze puresi yiyor. Sebzeler tamam olunca yoğurt vericem. En son kahvaltıya geçip yumurta ve peynir vereceğim o da yaklaşık 7. Ayın sonunu bulur. Belki ilk gun olunca sebzeyi begenmemistir. Benim kızım seviyor once patates puresi verdim sonra havuç ekledim. Yarın bezelye ekliycem. Akşamları da kasık maması vermeye başladım denemek icin galiba uyku suremizi uzattı biraz. Yoğurt vermeye başlayınca onu aksam vermeyi planlıyorum. Suyu onceleri içmiyordu simdi ya vücut ihtiyac duyduğundan biliyorum birde ılık veriyorum ben iciyor artık. Acken emzirmeden once denemeni tavsiye ederim.bir yerde okumuştum bir kişi suyun icine bir parça elma koyuyorum tat veriyor suyu oyle iciyor demislerdi.

Yarın asımız var bende bu süreci atlatinca uyku eğitimi vermek istiyorum deneyimlerini paylaşırsan sevinirim.

kızlar olmuyor yaaa patates havuç pirinç haşladım suyuyla blendırdan geçirdim yine de yemedi. yine öğürdü 1 kaşık anca tattırabildim. bir yerde hata mı yapıyorum ?? bana fikir verir misiniz ?

Canım ben pure yaparken devam sutu kullanıyorum severek yiyor birde oyle dene istersen.

Bende tracy hoggun kitabini aldim cok Guzel bilgiler var kizimi emerek uyumaktan kendi kendine uyumaya geçirdim çok basarili ama kesinlikle anne denemesi bence..kizim gece uykusunda babasini yaninda istemediğini asiri derecede aglayip belli ediyordu ben gidince hemen susuyordu 6aylikda olsalar annelerini taniyorlar minnoslar..

ben de bi araştırayım bakalım ama biz de hem anneanne hem babanne sırayla bakılıyor.akşamları onlar uyutuyor.zor gibi bizde desem uğraşırlar ama yazık kadınlara da eziyet etmiş olurum.ama nasıl birşey bakalım.
bak gördün mü belki de düzelecek.dediğin gibi hiç üstüne düşme geri gidermiyiz falan diye.kendi belki karar alır zaten.sen deyip durursan gideceği varsa da gitmez.
kızlar olmuyor yaaa patates havuç pirinç haşladım suyuyla blendırdan geçirdim yine de yemedi. yine öğürdü 1 kaşık anca tattırabildim. bir yerde hata mı yapıyorum ?? bana fikir verir misiniz ?

benim oğlum da herşeyi bir şekilde yiyor.ama birşeyin içinde patates varsa kesinlikle yediremiyorum.sen de farklı şeyler denemeye devam et.belki bazılarının tadını sevmiyordur.

günaydın herkese.bugün tatile giriyoruz nihayet.yalnız oğluş da hasta olmasaydı.bu sabah burnu iyice tıkanmış hırıltılı nefes alıyordu.ne yapacağımı şaşırdım.evin içinde çocuk hasta oldu gitti.konyaya gidicez bugün.orda da doktora götüreyim artık.bi çocuk doktoruna da karar veremedim ona sinir oluyorum.konyalılar hangi çocuk doktoruna götürüyorsunuz ya.ben önce medline a götürüyordum musa beye,çok ukala bir doktor.her soruya ters ters cevaplar veriyor.ben orda doğum yaptım.odaya ertesi gün uğradığında doktor bey gece boyu uyudu hiç ağlamıyor demiştim.çünkü kızım doğum yaptığım gün sürekli ağlamıştı.o gün de yan odadaki bebek de ağlamıştı hep.soramaz mıyım yani,bana ee bu sorunuzun anlamı ne,ağlamasını istiyorum diyorsanız o kolay deyip çocuğun burnunu baya bir güçlü sıktı.yine de ağlamamıştı oğlum gerçi.
birgün de aradım.ben konyada değilim cumartesi gelebilirim çocuk öksürüyor burnu tıkalı damla kullanayımmı dedim.cevabı,isterseniz telefondan muayene edeyim burnuna damlayı da ben dökeyim.hanımefendi yine de orda bir çocuk doktoru vardır ona sorun.artık götürmüyorum zaten 2-3 aydır ali musevitoğlu var mevlana hastanesinde ona götürüyorum.ama yine emin değilim.tam içime sinen bir doktor bulsam.aslında bir de özel olmayan bir hastaneye götürmeye niyetliyim.artık özellere güvenim de kalmadı.

canım benimki de yemiyordu, önce ben yiyorum, ooo çok tatlıymış falan diyorum, çok az veriyorum ağzına, oyunla karışık yediriyorum, zamanla alışıyor zaten. sen kendin yemeyi dene bi önce

ben de baştan musa beye götürüyordum, aynen konuşmaları davranışları hoşuma gitmedi. şimdi başkente gidiyoruz, yasemin hanım var, çok cici bir bayan, hem kendi çocuklarından da örnekler veriyor, yani baya tecrübeli, bi dene istersen.

canım ben de aynısını yaptım olmadı benimkide almadı yumurta verdim bi cimdik yedi kaşık mama dört çay kaşığı yoğurt da yediremiyorum kalakaldım

Biz de önce yasemin hanıma gitmiştik, başkentte, ben de ondan memnun kalmadım, ilgili filan ama bizi oyaladılar hep. kalça çıkığı vardı kızımda sürekli usg istiyolar, sonuç olumsuz çıkıyo, ama hiç bi şekilde şöyle yapın böyle yapın diye yönlendirmiyolar, boşuna vakit kaybettirdiler bize, erkenden kalça usg si çektirmizin hiç bi anlamı kalmadı. belki erkenden çift bez filan kullansaydık bandajlara filan gerek kalmayacaktı. Bi de adım atsan para başkent hastanesinde.
Biz daha sonra büyükşehir hastanesinde ahmet kınık a gittik, biz ondan çok memnunuz. Tecrübeli bi doktor, ne söylersek dinliyo, güzel güzel anlatıyo. kızımızla çok güzel ilgileniyo. Çok şükür şimdilik çok memnunuz..

slm. canım Benim kızım 24 temuz doğumlu üç ay anne sütü aldı Dördüncü ayda başladık ek gıdaya kızımda halen daha ilk verdiğimde öğürüyor arkasından kaşıkla su veriyorum bir kaç defa ilk önce mama sonra su alışıyor. Bu şekilde dene istersen:))

tatil başladı, herkese iyi tatiller.. benim için değişen bir şey yok, kendimi öğretmen gibi hissetmiyorum..
bebelacın kitapçığında 7.ay yoğurt, şehriye ve tarhana çorbaları; 8.ay mercimek çor. yiyebileceği yazıyor, et suyu hazırlayıp salçasız bu çorbalardan yapacağım inş.
ek gıda ek işkence oldu.. yemeyince kıl oluyorum ama yapacak bir şey yok neyden ne kadar yerse minik kuşum..
yarın evlilik yıldönümüz küçük bir pasta yapmayı planlıyorum bakalım..

Son düzenleme:

Ukala dumbelegi adam

canım benimki de yemiyordu, önce ben yiyorum, ooo çok tatlıymış falan diyorum, çok az veriyorum ağzına, oyunla karışık yediriyorum, zamanla alışıyor zaten. sen kendin yemeyi dene bi önce

canım ben de aynısını yaptım olmadı benimkide almadı yumurta verdim bi cimdik yedi kaşık mama dört çay kaşığı yoğurt da yediremiyorum kalakaldım

dün akşam inat ettim bir daha deneyeceğim dedim. 2 tatlı kaşığı çorba püresini sulandırdım. kaşıkla denedim almadı yine hatta demiri içerken bile kaşıktan dolayı ağzını açmaz oldu diyebilirim :) kaşığa nefret başladı galiba... neyse... beyaz kahve fincanında hazırlamıştım ağzını dayayıp içmek istedi verdim azar azar da olsa bitirdi valla :)) umarım bugün de çorbayı öyle yapar...

elma püresini de aynı şekilde denedim bugün ama içmedi elma yerine başka ne verebilirim bayanlar ? ben hatırlamıyorum ama eşim lifli meyveleri sonra vericez demişmiş.. e o zaman ne vericem bu çocuğa ???

valla ek gıda gerçekten işkenceymiş :) 1 hafta oldu başlayalı neredeyse.. ve elimde koca bir sıfır var ( ne yedireceğimi nasıl yedireceğimi bilmiyorum...

ek gıda olayı bizde de aynı.birgün güzel yese bigün yemiyo...bugün yarım çay bardağı meyve suyu baya yoğundu...ondan içti hepsini...akşama ne versem diye düşünüyorum yoğurt çıkardım dolaptan ya onu vercem yada muhallebi yapayım diyorum...
bu arada sonunda mama sandalyemizi aldık ........dan babymax loco kırmızı 170 tl bide oyuncak aldım sandalye için...inş benim cimcime beğenir kulanabiiriz:44:

Bebişim 52 canım senın davetın gelmıyor kı

Ayva olabilir canım yarın Ayvalı muhallebi yapmayı düşünüyorum kışın meyve kısıtlı ya portakal mandalin gaz yapıyor muz tatlı diye vermek istemiyorum bir elma ve ayva kaliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…