• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
myildiz hoş geldin hiç görünmüyosun ya :)) bir ek gıda dedin gittin gidiş o gidiş :))))
hani sen mama sanldalyesinin resimlerini eklemiştin ya geçmişe baktım bulamadım hangi sayfadaydı hangi marka modeli di o bi de memnun musun?

aynen aşılardan nefret ettim ama işte sağlığı için mecbur..
bundan sonra hep tek aşılar var sanırım en zorunu atlattık sonrakiler kolay gider diye düşünüyorum zaten az aşısı kaldı

papettonun hangi modeli canım?

http://www................/urun/papetto-ma404-mama-sandalyesi-pembe benimki bu ama kampanmyadaydı kargo ile ya 150 ya 160a gelmişti ama büyüklerden bu model evi küçük olan küçüklerden alsın bence

http://urun.gittigidiyor.com/bebek-anne/papetto-ma203-mama-sandalyesi-102204051?urvid=7951637 slm kızlar dün ananesi ile dedesi aldı oğluma daha doğrusu kartı bana verdiler al ne istersen dediler bizde eşimle baktık bu olsun çok pahalı bişey olmasın dedik. bizim çocuk zaten bi yerde durmuyor biraz buyunce durmaz dedik ya da ikea dan alırız biraz buyunce dedik. yaşına girince bende sizinle sandalyede oturacağım vs derse pahalı bişey içime batar. zira philipsin dr brawn chicco nun bir sürü emzik biberon vs alıdım yalan oldu o yüzden fazla para vermek istemedim. annem babam işte ya düşünceli insanlar kıyamam :(
Hayirli olsun canim

kızlar butikbebe de philips var bizde de biberon var arada alıyor oğlum aklıma geldi +6 uç alayım dedim bir +6 4 delikli diyor birde +6 kesik diyor kesik ne ne fark var anlmadım

Canim kesik uctan bayagi yogun geliyor dort delikliden daha yavad geliyo bogulmayi onlrmek icin

canım bence biraz kv ve kp den olmuş benim anladığım kadarıyla. birde onun memleketine gidince etkileri altına daha kolay almışlar. benim bi arkadaşım vardı eşinin ailesinin olduğu şehirde oturuyordu kızın kendiis başka memlketli. adam bunu 1 yıl çok çektirdi borcumuz var diye kızın maaş kartını aldı vs maddi sıkıntı çektiler kız gizli saklı alıyordu üstüne başına bişey. birde adam annesinin lafından çıkmıyordu hatta arkadaşıma eş hep bulunur ama ben anne bulamam bir daha bile dedi neyse uzatmayayım. arkadaşın canına tak etti bir sabah çocuğunuda aldı memleketine gitti. adam evden işe gidince oda otobuse binip gitti 10 gün de senelik izin aldı. hiç aççmadı tel vs annesinin yanına adam 4. gün eşini almaya gitti ve şimdi araları çok iyi adam kız gitmez benden vazgeçemez sanıyordu ama ders oldu onunda bırakıp gidebileceği. korkuttu adamı. sana bunu yap demiyorum tabi akıl vermem ama düzeliyor bir şekilde huzur sağlık çok önemli bebeğini düşün sütün kesilir Allah korusun

Aynen canim dogru anlamissin ailesi sebep bu duruma gelmemizi eger devam ederse esim böyle bende aynısı ni yapicam esimde yapamaz saniyo ama iyice canima tak derse yaparım allahim o durumlara düşürmesin arkadasinda en doğrusunu yapmış calisiyor olsam esim banada aynisini yapacak önceden calisiyordum ama burdayken olmaz eşim kendi memleketinde olunca daha bi güvende hissediyo kendini ondan sanirim bugün bütün gün evdeydi ve arkadaslari aradı gelmicem dedi umarim böyle devam eder..

Güle güle kullanın.çok güzelmiş.mama sandalyesine çok para vermeye gerek yok zaten.

pirincin bir faydası yok diye koymuyorum.bulgura da daha başlamadım

ne biçim aileymiş.insan çocuğunun yuvasını düşünmez mi.en başta torunu için düzelmesini ister.inşallah hallolur baban gelince.

senin anlatacağın masallar için istediğin kitabı alabilirsin çok farketmez.ona da bebek kitaplarından alabilirsin.eline alır inceler.hayvanlar meyveler giysiler ev eşyaları gibi ayrı ayrı konularda bebek kitapları var.hepsinin ismini çabuk öğrenir.sonra konuşan kitaplar var.her sayfayı anlatıyor basınca.hikayenin konusuna göre sesler çıkaranlar var.mesela rüzgar esti diyor rüzgar sesi çıkıyor.veya köpek havladı diyor,havlama sesi çıkıyor.ben kızıma almıştım sağolsun çoğu bozuldu ama sağlamlar var.oğluma veriyorum çok seviyor resimlerine bakıyor,yiyor da bazen.:1:sesi çıkınca da çok heyecanlanıyor.hatta face grubunda koymuştum dün bakarken resmini.

Malesef dusunmuyorlar canım hemde hic Ne geldiyse basima onlarin yüzünden torunlari ama sadece lafta hic birsey yapmadılar cocuguma anlattiklarinida görsen dünyaları yaptilar sanirsin oyle insanlar yani

Hayirli olsun canim
sağol canım
Canim kesik uctan bayagi yogun geliyor dort delikliden daha yavad geliyo bogulmayi onlrmek icin
teşekkürler :)
Aynen canim dogru anlamissin ailesi sebep bu duruma gelmemizi eger devam ederse esim böyle bende aynısı ni yapicam esimde yapamaz saniyo ama iyice canima tak derse yaparım allahim o durumlara düşürmesin arkadasinda en doğrusunu yapmış calisiyor olsam esim banada aynisini yapacak önceden calisiyordum ama burdayken olmaz eşim kendi memleketinde olunca daha bi güvende hissediyo kendini ondan sanirim bugün bütün gün evdeydi ve arkadaslari aradı gelmicem dedi umarim böyle devam eder..

Malesef dusunmuyorlar canım hemde hic Ne geldiyse basima onlarin yüzünden torunlari ama sadece lafta hic birsey yapmadılar cocuguma anlattiklarinida görsen dünyaları yaptilar sanirsin oyle insanlar yani
inşallah düzelir canım

canım benim oğlum var doktor tavsiye etmedi o yüzden ben almayı düşünmüyorum ama sana gelmiş kız bebek arada binse bişey olmaz.

canım haklısın ama aç olsa hep ağlar ağlıyor mu. benim oğlum 27 haizran doğumlu 8 kg doktor aç olsa ağlar zorlama dedi. boyu da aynı 73 cm

evet o seriden eşim de aldı meyveler sebzeler harfler sayılar hayvanlar diye ince ayrı ayrı kitaplar var bakıyor renkli olunca. masalcı tırtıl var elimde onu da seviyor ama tabi şu an sadece müziği ile ilgileniyor yağmur deyince yağmur yağıyor onda da belirttiğin gibi. beni sildiler facebook dan göremiyorum :)
evet bir silme olayı vardı seni de mi silmişler.ama kk dan olanları silmeyiz diyorlardı.belki burdan olduğunu bilememişlerdir.
slm canlar delirmek üzereyim kızım kilo almıyor diye doktorumuz ek gıda başlattı 1 aydır. herşeyi veriyoruz ama hiçbirşeyi sevmiyor sütte dahil tükürüyor istemiyor. çok üzülüyorum. bu ay sadece 300 gr almış. boyu 73 cm ama kilo 7200 çok mutsuz oluyorum.o yemedikçe. çalışıyorum doğal olarak emziremiyorum. benim sütümünde yarısını kaşıkla zor içiyor yarısını atıyormuş. biberon zaten almadı. bütün gün aç geziyor gibi hisssediyorum ki öyle 2 kaşık yiyip bırakıyor . çoğu zaman onuda yemiyor.
tavsiyesi olan var mı?
benimki de malesef 3 aydır 300er gr alıyor hatt son ay 200 aldı.ne yapsam olmuyor.kilosu da 6600dü.mama da ver demediler.gerçi benimki emiyor da yiyor da ama almıyor.seninkinin kilo boy çok iyi aslında.peki devam sütü veriyor musun?anne sütü almıyorsa belki onu alır.ek gıdayı zaten bir anda çok çok yemiyorlar.

gelmiycem demiş arkadaşlarına belki biraz değişir.canım burada bir derdim var bölümü var ya yazsana oraya da orda çok kişi oluyor ve mutlaka benzer derdi olanlar vardır.gerçekten güzel fikirler veriliyor.bence oraya da yaz mutlaka.olur ya belki işe yarayacak bir çözüm bulursun.akıl akıldan üstündür.

merhaba bayanlar nasılsınız bugün ?

bebişime dün yine elma püresini verdim 3 gün vermiş olayım diye :) önce su kattım içine azıcık yedi sonra Keyfimbilir'den hatırladım parmağımla vereyim dedim :) çok daha iyi yedi :) sevindim valla :) bugün 2. öğüne başlayacağım. önce elma püresi. başka saatte de çorba (havuç patates pirinç yazıyor kağıtta) kaynatıp çatalla ezmem yeterli olur di mi ?

oğluşum esnediği zaman o tek dişi görünüyor rahatça artık :) hatta yanında da diş belirmeye başladı gibi görüyorum. bakmama izin vermiyor ama :) meraktan çatlıycam :))

sık sık beni yanağımdan yakalıyor öpüyor galiba :) sırılsıklam oluyorum o ayrı mesele :))

6. ay kontrolünde göz muayenesi ile ilgili de birşey demedi doktor... aklıma geldi yazayım dedim...

ne kadar su içiriyorsunuz günde ? emişi güzel çok vermeye gerek yoktur di mi ?

merhaba bayanlar nasılsınız bugün ?

bebişime dün yine elma püresini verdim 3 gün vermiş olayım diye :) önce su kattım içine azıcık yedi sonra Keyfimbilir'den hatırladım parmağımla vereyim dedim :) çok daha iyi yedi :) sevindim valla :) bugün 2. öğüne başlayacağım. önce elma püresi. başka saatte de çorba (havuç patates pirinç yazıyor kağıtta) kaynatıp çatalla ezmem yeterli olur di mi ?

oğluşum esnediği zaman o tek dişi görünüyor rahatça artık :) hatta yanında da diş belirmeye başladı gibi görüyorum. bakmama izin vermiyor ama :) meraktan çatlıycam :))

sık sık beni yanağımdan yakalıyor öpüyor galiba :) sırılsıklam oluyorum o ayrı mesele :))

6. ay kontrolünde göz muayenesi ile ilgili de birşey demedi doktor... aklıma geldi yazayım dedim...

ne kadar su içiriyorsunuz günde ? emişi güzel çok vermeye gerek yoktur di mi ?

canım benim doktorumun dediği her çorbada patates havuç mercimek pirinç temel sonrasında +2 sebze ertesi gün +2 sebze şeklindeydi. birgün tarhana birgün sebze çorbası veriyoruz. suyu her öğünden sonra veriyorum ama çokta zorlamıyorum. çünkü sütün çoğu su. bence başlangıçta iyice püre yap tadına alışınca ezerek verirsin. yutmakta zorlanıp öğürüp yemeğe tepki göstermesin.

Kizlar dun okudum nette kereviz cok faydaliymis ama ben bile bu yasimda hic tatmadim.nasil bisey bebeklere verenizinz oldumu nasil yaptiniZ birde sebzeleri haslayip blendrdanmi getiriyorsunuz ben ole yapiyorum corba olarak.baska neler yediriyo sunu z allah askina yaaa normal Şehriye falan yedirenler var ben bogazina yapisir diye korkuyorum teek bakıyorum ogluma cunku

Canım ben kerevizi, havuç patates kereviz yer elması pirinç irmik hatta 1 kayısı da koyup bazen çorba gibi bazen püre gibi veriyorum zeytinyağıda var tabi...
mutlaka su da içirin...benim kız suya aşık resmen ama kaşıkla verirsemm.

birde çoğu meyve dolapta oluyor ya ben püre yaptıktan sonra az sıcak su katıyorum.soğuk şeyleri pek sevmiyor.
geçen gün oda ısısında yaptığım yoğurdu verdim çok kustu
ama dün benmari usulü ısıtıp verdim o kadar kusmadı.yoğurt bizde midede ekşi ekşi kusturuyor sizdede öylei kızlar ya.

evet bir silme olayı vardı seni de mi silmişler.ama kk dan olanları silmeyiz diyorlardı.belki burdan olduğunu bilememişlerdir.

benimki de malesef 3 aydır 300er gr alıyor hatt son ay 200 aldı.ne yapsam olmuyor.kilosu da 6600dü.mama da ver demediler.gerçi benimki emiyor da yiyor da ama almıyor.seninkinin kilo boy çok iyi aslında.peki devam sütü veriyor musun?anne sütü almıyorsa belki onu alır.ek gıdayı zaten bir anda çok çok yemiyorlar.

gelmiycem demiş arkadaşlarına belki biraz değişir.canım burada bir derdim var bölümü var ya yazsana oraya da orda çok kişi oluyor ve mutlaka benzer derdi olanlar vardır.gerçekten güzel fikirler veriliyor.bence oraya da yaz mutlaka.olur ya belki işe yarayacak bir çözüm bulursun.akıl akıldan üstündür.

Umarim düzelir canim orayada yazmayi düşündüm de ne bilim buraya yazdım bide oraya yazayim canim sagol

PAZARTESİ
sabah:Anne sütü-Bebe bisküvisi-Peynir
Akşam: Kereviz-Patates-Havuç ile yapılmış çorba
SALI
sabah:Anne sütü-Yumurtanın sarısının 1/3 ü-Ceviz-Bebe bisküvisi
Akşam: Tarhana çorbası
ÇARŞAMBA
sabah:Anne sütü-Peynir-Bebe bisküvisi-Ceviz
Akşam:Kemik suyu-Havuç-Patates ile yapılmış çorba
PERŞEMBE
sabah:Anne sütü -Peynir-Bebe bisküvisi -Ceviz
Akşam:Tarhana çorbası

CUMA
Akşam: Karnabahar-Havuç-Patates ile yapılmış çorba

CUMARTESİ
sabah:Ihlamur-Peynir-Bebe bisküvisi -Ceviz

PAZAR
sabah:Ihlamur -Peynir-Bebe bisküvisi -Ceviz
akşam:Brokoli -Patates -Havuç ile yapılmış çorba

NOT:Akşam ya da öğün aralarında meyveli yoğurt ve meyveli muhallebi(irmik ve tam buğday unu ile yapılmış) verilebilir. Bebe Bisküvisi evde kendim yaptım şekersiz pekmez ile

Ya kızlar bu temmuz anneleri grubundan şikayetçiyim niye 3 kere istek yolladım kabul etmedi.

bende 2013 anneleri grubuna üye oldum hemen kabul edildim.Bu arada kızıma talip oluyolar ama ben vermem kimseye prensesimi...

myildiz hoş geldin hiç görünmüyosun ya :)) bir ek gıda dedin gittin gidiş o gidiş :))))
hani sen mama sanldalyesinin resimlerini eklemiştin ya geçmişe baktım bulamadım hangi sayfadaydı hangi marka modeli di o bi de memnun musun?

aynen aşılardan nefret ettim ama işte sağlığı için mecbur..
bundan sonra hep tek aşılar var sanırım en zorunu atlattık sonrakiler kolay gider diye düşünüyorum zaten az aşısı kaldı

papettonun hangi modeli canım?

$image.jpg $image.jpg $image.jpg $image.jpg

Valla dediğin gibi oldu gerçekten :)) kusura bakma sürekli giremiyorum fırsat bulup. Dün ekleyeyim dedim ek gıda listesini telden olmadı sorun çıktı. Şimdi ekleyeceğim inş. Mama sandalyesi papetto 404 modeli benimki onun fotosunu da ekleyeyim. Biz epey uyguna aldık onu internetten ama ben geçenlerde özdilekte gördüm 100 tl idi şaştım kaldım :))

aranızda uyku eğitimi vere/ vermeyi düşünen var mı kızlar?

ben gündüzleri arabasında gezdirerek uyutuyordum ama araba da bir yere kadar...bi yere misafirliğe gittiğimde veya tatillerde memleketlere gittiğimde arabayı her eve taşıyamam zor olacak benim için oyüzden yattığı yerde pışpışlayarak uyumasını öğretmem şart.

bugün başladım arabayı unutturmam lazım bu sıpaya, çok zor oldu sabah uyutmam ama arabasız uyutmayı başardım bakalım kaç gün sürecek unutması

Bende çok istiyorum uyku eğitimi vermeyi. Sen hangi yöntemi kullandın uyutmak için ? Bizimki gece biraz fazla uyanıyor, park yatağında sallayarak uyutuyorum. Çok faydalı olduğu düşüncesindeyim uyku eğitiminin umarım cesaretimi toplayıp başarabilirim :)

PAZARTESİ
sabah:Anne sütü-Bebe bisküvisi-Peynir
Akşam: Kereviz-Patates-Havuç ile yapılmış çorba
SALI
Akşam: Tarhana çorbası
ÇARŞAMBA
sabah:Anne sütü-Peynir-Bebe bisküvisi-Ceviz
PERŞEMBE
sabah:Anne sütü -Peynir-Bebe bisküvisi -Ceviz
Akşam:Tarhana çorbası

CUMA
Akşam: Karnabahar-Havuç-Patates ile yapılmış çorba

CUMARTESİ
sabah:Ihlamur-Peynir-Bebe bisküvisi -Ceviz

PAZAR
sabah:Ihlamur -Peynir-Bebe bisküvisi -Ceviz
akşam:Brokoli -Patates -Havuç ile yapılmış çorba

NOT:Akşam ya da öğün aralarında meyveli yoğurt ve meyveli muhallebi(irmik ve tam buğday unu ile yapılmış) verilebilir. Bebe Bisküvisi evde kendim yaptım şekersiz pekmez ile

canım bebe bisküvisini nasıl yapıyorsun anlatabilir misin ? hazırlardan kullanmak istemiyorum ben..
bir de benim doktorun verdiği listede 5 öğün oluşuyor yavaş yavaş...sen 2 öğünde kalmışsın doktorun mu önerdi ?
bir de muhallebini de tarif eder misin ?
ben gerçekten hiçbirşey bilmiyorum yaaa :(((

Son düzenleme:
bugün de yemedi :( elma rendesini yediremedim bugün de :( sevmedi sevmedi. :)
ama ikinci diş yolda olduğu için de oldukça huysuzlanıyor uykusunda kuzum benim... emmeyi daha çok tercih ediyor...

bugün de yemedi :( elma rendesini yediremedim bugün de :( sevmedi sevmedi. :)
ama ikinci diş yolda olduğu için de oldukça huysuzlanıyor uykusunda kuzum benim... emmeyi daha çok tercih ediyor...

Hiç dert etme canım bizimki de armut yemiyor :) isteklerine saygı duymak lazım, sevmese de vermeye devam ediyoruz ama sevdiği şeyleri güzel yiyor, muzla karıştırınca armut yiyor belki sende öyle deneyebilirsin.

Back