2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
bir de şunu sorayım içme suyunu kaynatın diyorlar ya neden ??
bana dr Kadir Tuğcu sen hangi sudan içiyorsan ondan içir demişti. ben damacana suyundan içiyorum kuzuma da ondan vermeye başladım...

bugün de yemedi elma rendesini yediremedim bugün de sevmedi sevmedi. :)
ama ikinci diş yolda olduğu için de oldukça huysuzlanıyor uykusunda kuzum benim... emmeyi daha çok tercih ediyor...

benimkide öle hiç almıyo hele yoğurt asla istemiyo ne yapcam bikmiyorum

ciddi mi hala öyleyse cuma günü afyona gittiğimde özdileğe de bir bakayım ya hem görmüş olurum iyi olur:)
ek gıda kağıtlarını yüklemişsin çok teşekkürler yalnız peyniri 8. ayda başlamış acaba özel bir sebebi var mı?
bi de 150 ml sütten muhallebi demiş çok değil mi acaba 1 su bardağı kadar muhallebi ediyor belki de daha fazla..
sen nasıl başladın neler veriyosun şuanda paylaşırmısın?

dün başladık uyku eğitimine. valla çok zor gidiyor gözünü korkutmak gibi olmasın ama.. normalde 10-15 dk da uyuttuğum çocuğu 1-1,5 saat uyutmak için uğraşıyorum. klasik yöntem yatağına yatırıp pışpışlıyorum ağlarsa kucağıma alıyorum sakinleşince tekrar yatırıyorum ama dünden beri uyku saatlerinde çok huysuz ama kararlıyım bakalım inşallah kısa sürer öğrenmesi

bu arada bugün sebze püresine başladım benim oğlana iyi yiyor diyodum valla 3-4 kaşık anca yedi şimdi burda yazanları anladım demekki çocuk yemeyince yemiyomuş.. ben de benimki ne versem alıyo sanıyodum meğersem sevmediği bişey olunca gerçekten yemiyomuş bi de kaşıktan ne geleceğini bilmediği için ağzını açıyo önce, bakıyo sevmediği şey ağlayıp ağzıyla püskürtüyo niye veriyon diye

bi de su içiremiyorum yaa.. günün farklı saatlerinde deniyorum ama suyu hiç içmiyor hiç sevmiyor nası su içircem bu çocuğa yaa

bana dr Kadir Tuğcu sen hangi sudan içiyorsan ondan içir demişti. ben damacana suyundan içiyorum kuzuma da ondan vermeye başladım...

biz de hazır su içiyoruz ama ben onu kaynatıp oda sıcaklığına gelince veriyorum gerçi içmiyor o ayrı konu da
istersen kaynat ne olur ne olmaz belki allah korusun bi mikrop bulaşır vücudu daha onlarla savaşacak kadar gelişmemiş olabilir.. kendi içtiğinden vermek için biraz daha bekle bence

ben bi gun 7.30da verdim tum gece uyuyamadı gazdan dolayı ne güzel olmamıs senın oğlusunda

benim oğlumda babasına cok düşkün onu gorunce kuduryo kendını atmaya calısıyo cok sevınıyorum bole olmasına bu sekılde dınlenıyorum :)) annelerin yeri her zaman ayrı

kızlar ya bebişlere pirinç bulgur veriyormusunuz çorbaların içine karıştırıp yada sebze pürelerine ya ne vereceğimi şaşırıyorum ben bazen

ben dün patates havuc taze kabk bezelye hasladım içinede 1 cay kaşıgı pirinc attım zeytınyagı ıle ezıp yedırdım ama severek yemıyo oyunla yedırebılıyoruz tarhaa corbasını severek yıyo

benım uyku egıtımım emzıkle son buldu emzıksız uyumuyo buyuynce bı cozum bulmam gerekecek ama belkı kendı duzene sokar gezmeye gıtmk guzel oluyoda cocugunda duzenı bozuluyo sesten uyuyamıyo mız mız aglayıp duruyo benım oğlum kalkmak zorunda kalıyoruz

canım sadece okuyan paylaşım yapmayan üye istenmiyor..
canım su işi bebekle alakalı bence benim kız yaz gelene kadar su içmediydi sonra da su kuşu oldu.. oğlancuk suyu seviyor ama o da kaşıkla ya da bildiğin bardakla içecek ben yine de az veriyorum...
Kızlar siz devam sütü kullanıyor musunuz? Hangi markayı kullanıyorsunuz

aptamil var bende kahv. için..

Ya kızlar bu temmuz anneleri grubundan şikayetçiyim niye 3 kere istek yolladım kabul etmedi.

bende 2013 anneleri grubuna üye oldum hemen kabul edildim.Bu arada kızıma talip oluyolar ama ben vermem kimseye prensesimi...

canım o zaman gruptasın grubun adı temmuz anneleri değil ki..

eşim dün mama sandalyesi almış papetto gitti gidiyordan siyah beyaz renkli 100 tl... dedi.. ben görmedim henüz.. ama iyi olacak oğluş durmuyor sofraya gelmek istiyordu..

2 gündür çorba falan yapmıyorum.. kendimize buzluktan barbunya yapmıştım. küçük bir kaseye 3 havuç 2 patates dilimi 2 tane kabuğu çıkarılmış barbunya ezdim suyundan ekledim mis gibi yedi.. zaten tüm yemeklerde z.yağ kullanırım az tuz az salça.. sıvıyağ sadece kek pastada.. biraz gazlandı ama benimki ne yese az çok sancılanıyor...

Umarim düzelir canim orayada yazmayi düşündüm de ne bilim buraya yazdım bide oraya yazayim canim sagol
evet ya yazman iyi olur bence oraya da.ne yaptın canım bir değişme var mı?

bence hiç riske girme.kaynatıp içir şimdilik.
kızlar oğlumun burnu genizi hep tıkalı düzelmiyor bir türlü.burnuna damla kullanıyorum,içini temizliyorum olmuyor yine tıkanıyor.ev çok sıcak tabi hava kuruyor.hava nemlendirici de kullanıyorum.sanırım biraz hasta.ilaç kullansammı bilmiyorum.doktora en erken cumartesi götürebilirim.çocuk gece boyu uyumuyor ya

Son düzenleme:
canım benim oğlum emiyor devamlı o yüzden ben pek ek gıdaya yüklenmedim doktorum da aynı şeyi dedi. burada da hep dedim doktorun bana dediği ek gıda adı üzerinde ek yüklenme ana besin emmesi dedi. ben 2 öğün yazdım ama altyınada belirttim muhalebi ve yoğurt da veriyorum onu da eklersek 3 felan oluyor. bebe bisküvisi de 1 fincan yoğurt 1 fincan pekmek 1 yumurta sarısı 1 çay kaşığı tereyağ alabildiğine tam buğday unu ile yaptım doktorucuya attım piştikten sonra her gün 2 tane çıkarıyorum sağdığım sütün içine yada ıhlamur içine yada devam sütüne sana kalmış artık eziyorum bir gün peynir bir gün yumurta koyuyorum ama ben yumurtayı 2-3 güne bir veriyorum bir çay kaşığıda cekilmiş ceviz koyuyorum. muhallebi de tam buğday ununu güzelce kavuruyorum üzerine su ekliyorum içine meyve ceviz vs koyuyorum. mesele şöyle bişey yaptım en son elmayı haşladım içinden elmaları aldım o suya irmik ekledim koyulaşana kadar kaynattım sonra elmalaı ezip muhalbeinin içine attım bir çay kaşığı ceviz bizra da tarçın ekledim bu şekilde çeşitli meyvelerden yapıyorum.

ben kaynatıp veriyorum gerçi içmiyor ama
eşim dün mama sandalyesi almış papetto gitti gidiyordan siyah beyaz renkli 100 tl... dedi.. ben görmedim henüz.. ama iyi olacak oğluş durmuyor sofraya gelmek istiyordu..
bende papetto aldım gitti gidiyordan mavi bizim kide daha gelmedi bekliyoruz heycanla :)
ya canım bende aynen sıkıyorum çekiyorum burnundan sonra kalorifer üzerine su koydum biz hava nemlendirici almadık ama almayı düşünüyoruz ne alalım sence alsam mı bilemedim faydası oluyor mu? birde ne yaparsam yapayım bizimkide tıkalı doktora götürdüm bişey yok dedi şükür hasat değilmiş

ya kızlar,ek gıdaya geçtiğimizden beri bebeğimin kıyafetlerindeki lekeler çıkmıyor, dalan roxy kullanıyorum. omo baby iyi diyolar ona mı geçsem, yoksa artık normal deterjana mı?siz ne ile yıkıyorsunuz?:44:

kızlar uyku eğitimimizde bugün 3. günümüz bugün daha kısa sürede uyudu yavaş yavaş öğreniyor inşallah kendi kendine uyuduğu zamanları da görürüm:))

canım bizimki de hep tıkanıyordu biliyorsun ve bir çözüm bulamamıştık buhar makinesı de almıştık ama faydası olmamıştı..
sonradan anladıkki meğer bizim oğlanın burnu soğuktan tıkanıyormuş ve buhar makinesini de doğru kullanmıyormuşuz.
bikaç gece sıcak küçük bi odamız var orda yatırıp buhar makinesini odanın orta yerine ve çok yüksek bir yere koyarak çalıştırdık (soğuk nem yere düşüyor havada asılı kalmıyor çünkü) o bikaç gün hiç tıkanmadı ki her gece istisnasız tıkanırdı uyuyamazdı.
şimdi yatarken üzerini biraz kalın giydiriyorum terlemeyecek kalınlıkta da örtüyorum ve tıkanmıyor buhar makinesini bile kullanmıyorum artık.. ama sen evim sıcak diyorsun buhar makinesini dediğim gibi çalıştırmayı denesene

5aylık olduğundan beri bizimkilerle yıkıyorum ayrı deterjan kullanmıyorum canım
ama lekeler için leke olan bölüme önce pril(bulaşık deterjanı) dök biraz ovşala ondan sonra makineye at öyle çıkar.
ya da kesin çözüm geniş büyük bir önlük al :)) kıyafetler temiz kalır en azından

ben bi gun 7.30da verdim tum gece uyuyamadı gazdan dolayı ne güzel olmamıs senın oğlusunda

aslında senin söylediğin çok mantıklı. biz büyük insanlar bile gece yatmadan önce bişey yediğimizde rahatsızlık veriyor.ben eşime söyledim dediğini artık biz de akşam yatmadan önce bişey yedirmiyoruz sadece anne sütü..

suyu koyduğun haznenin kapağını aç bak kolay yıkanıp temizlenecek şekildeyse al.elinin her tarafına ulaşması lazım.sonuçta buhar makinelerinin temziliği önemliymiş.
sağol canım ya bir de yukarı koymayı deneyim bakalım.ev işte çok sıcak.ince pikeyle yatıyoruz.oğluma da tek penye battaniye örtüyorum yine de terliyor.
canım uyku eğitimi nasıl birşey ben biraz cahilim de bu konuda.ben de uygulayabilir miyim acaba ki

tragy hoq du zannedersem canım yatır kaldır dıye bısı kendı kendıne uyumasını oğretıyorsun ağlayınca pışpışlıyorsun ınternette daha detylısı yazıyodu ben ugrasamıyorum zaten cok yorgun oluyorum emerek yada emzıkle uyuyo bazende kendı kendıne ama kendısı uyursa uyku saatı gecıkıyo

İki gündür gitmedi bir yere canim ve dün kvlere gittik iyidik yani şimdi cikti dışarı bakalım iyi şimdilik zaman gösterecek ama tabi gidecekmis bugün arkadaşlarının yanina ya arada gitse bizide ihmal etmese zamanında evine gelse gene sorun yok yani umarım dediğim gibi olur burdaha böyle problemlet olmaz bide iş bulursa tamam sıkıntımız ondan çıkıyo dün dedimki iki aydır başvurduğun yerlerden habet gelmedi bu zamana gelseydi gelirdi dahada gelmesse napacan dedim oda geri gideriz bizde orda kesin bulurum dedi yani benim memlekete gitmeyi de düşünüyor gibi tabi bende hemen atlamadim ordada ayni olursa felan dedim umarim bu fikrinde yogunlasirda gideriz geri inş

kızlar ben faceyi açamıyorum başka sayfalara giriyorum ama oraya giremiyorummm neden acaba yaaa

kızlar olmuyor yaaa patates havuç pirinç haşladım suyuyla blendırdan geçirdim yine de yemedi. yine öğürdü 1 kaşık anca tattırabildim. bir yerde hata mı yapıyorum ?? bana fikir verir misiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…