• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Selam kızlar bugün aşımızı olduk geldik bir ağızdan 2 bacaktan 1 tanede koldan :( oğluşum iğne yapılırken çok ağladı ama kucağıma alınca hemen sustu neyse ki.. Şimdilik ateşimiz yok umarım çıkmaz. Bir daha ki aşı 1 yaşında yapılacakmış şükür aşılardan kurtulduk bir süre:)) bizden haberler böyle :)

nasıl yani benim ebe 8.5 aylıkken tam kan sayımını yaptır 9da da aşoısıyla getir dedi ben mi yanlış anladım acaba

Canim kimseyi dinlemiyoki daha dogrusu kendi ailesinden dogru düzgün karsisina alıp konusabilecek biri yok benim ailemi devreye sokarsan daha kötü seyler olucak ben kötü olsun istemiyorum simdide alkol aldigini öğrendim delirmek üzereyim ama gelsin karsima alip konusucam ciddi ciddi ne olucaksa olsun artik bende insanim yahuuu :47::47::47:

rabbim hidayet etsin tez zamanda huzura kavuşun inşallah canım

Eki Görüntüle 942824 canım şöyle birşey.emniyet kemerini rahat bağlayabilmek için
bebeği de anakucağı tipi otokoltuğu var ya ona oturtuyorum da ikisi birden olunca bazen bana fenalık geliyor,kızınkini bagaja atıyorum,normal oturtup bağlıyorum emniyet kemerini.

ay sana sabır diliyorum.kv den de sorunluymuş inşllah kolay geçer

aa aklıma hiç haşlamak gelmemişti doğru öyle yedirebiliriz.

dün akşam oturdum sayfaları okudum senin yazını da alıntılamıştım kalkmak zorunda kaldım bilgisayarın başından.ailenle konuşmuşsun.bence baban da gelince kv lerle bir araya gelsinler ciddi ciddi konuşsunlar.onlar da oğullarına bi laf geçirsinler.sen de tepkini koy zaten yine.eşinin iyice bir korkması lazım.iş aramıyor demişsin.bu arkadaşlarıyla gezerken hiç mi para harcamıyor.sıkıntıya girmiyor musunuz.bebeğin ihtiyaçları falan.bir de içki alışkanlığı.parası yetmez olsa belki gezemez

havuç haşlayıp yedirebilirsin mesela.

günaydın kızlar.oğlum birkaç gündür uyumuyor hiç geceleri.derdi burun tıkanıklığı mı karın ağrısı mı anlamadım.hafta sonu hiç uyumadım.bu hafta da kv geldi.pazar gecesi yine uyumuştu.dün gece yine uyumamış.gece 2de emzirmiştim ayağında sallıyordu.sabah 5 te emzirmeye geldim hala ayağında kadının.of geçici olsun bu.hep uyumayan bir çocuk olmasın.ben kızımda hiç böyle uykusuz kalmadım ya hiç biri birbirine benzemiyor bu çocukların.

Canim söylede bir durum var kvlerle benim ailem konusmuyorlar ve biz evleneli 6 sene oldu toplasan 4 yada 5 kez bir araya gelmislerdir daha öncede ben küs gittim ailemin yanina bir kere arayip kvler arayi bulmadilar aksine atese Körükle gittiler bosican onu diye baski yaptilar eşime o zaman bebek yoktu hic bir zaman arayipda yada karsilarina alip neden boyle oldu kizim yada oglum demediler şimdi onlara yüz bile sürmem çünkü adam akıllı bi baba anne olmuş olsalardi biz bu durumda olmicaktik gezmekte para icmekte dedigine göre ickiye para vermiyomus arkadaslari ismarlamis ama vardir onda diye düşünüyorum dun aksam geldi konustum sakince sinirlenmeden nasil olduysa sakindim bende dedim nereye kadar devam edecen yeter beni düşünüyorsan kızını düşün kendine ceki düzen ver bir an once yoksa bu boyle gitmez dedim tamam duzelticem dedi bakalim görücez ne olacagini

canım geçmiş olsun bizim de 2 tanesi bir bacaktan diğeride diğer bacaktan birde ağızdan oldu ayrıca bir daha ki aşı 9. ayda dediler.

canım çok zorda kaldıysan aşene anlat zira kendi ailemiz hemen etkileniyor olumsuzluklardan bizi düşündükleri için ama kendi başına da mücadele yorar insanı birde çocukla. maddi sıkıntı zaten var arkadaşla gezme vs de para harcatıyor Allah yardım etsin canım zor durum ne desek boş şimdi

canım benimnkide bazen yiyor bazen yemiyor değişiyor duruma göre bende ısrar etmiyorum

Anlattim canim anneme babamada anlatmayi düşünüyorum geldiğinde babam halleder diye düşünüyorum kendi babasinin birsey yaptigi yok annem dun eşime yanliklila cagri bırakmış esimde sordu iki üç kez ne anlattin kavga ettigimizimi anlattin sadece işsiz olduğunu söyledim dedim yani sorduguna göre birazda olsa gözü korktu saniyorum bakalim artik bugün evden cikmayacakmis evde durunca kavga ediyomusuz bakalim durucam evde napicaz dedi bilmiyorum artik napicaz:'( :-( :'( :'(

kızlar oğluma içinde bir sürü masalın olduğu bir masal kitabı almak istiyorum günde bri tane okumak istiyorum geçen bir yerde okudum 1 yaşına kadar zeka çok huzlı gelişiyormuş. hayvan kartları da aldım ona arada gösteriyorum bak bu fil vs diye bakıyor sizce hangi kitabı alabilirim

rabbim hidayet etsin tez zamanda huzura kavuşun inşallah canım

İnş canim inş eski huzurumuza kavusuruz da yüzüm güler artik kizimda etkilenecek ona korkuyorum ama onun yaninda konusmuyorum bagirmiyorum etkilenmedin diye dikkat ediyorum yani yavrumun bisiden haberi yok hep gülücükler saçıyo kuzum benim

İnş canim inş eski huzurumuza kavusuruz da yüzüm güler artik kizimda etkilenecek ona korkuyorum ama onun yaninda konusmuyorum bagirmiyorum etkilenmedin diye dikkat ediyorum yani yavrumun bisiden haberi yok hep gülücükler saçıyo kuzum benim

canım bence biraz kv ve kp den olmuş benim anladığım kadarıyla. birde onun memleketine gidince etkileri altına daha kolay almışlar. benim bi arkadaşım vardı eşinin ailesinin olduğu şehirde oturuyordu kızın kendiis başka memlketli. adam bunu 1 yıl çok çektirdi borcumuz var diye kızın maaş kartını aldı vs maddi sıkıntı çektiler kız gizli saklı alıyordu üstüne başına bişey. birde adam annesinin lafından çıkmıyordu hatta arkadaşıma eş hep bulunur ama ben anne bulamam bir daha bile dedi neyse uzatmayayım. arkadaşın canına tak etti bir sabah çocuğunuda aldı memleketine gitti. adam evden işe gidince oda otobuse binip gitti 10 gün de senelik izin aldı. hiç aççmadı tel vs annesinin yanına adam 4. gün eşini almaya gitti ve şimdi araları çok iyi adam kız gitmez benden vazgeçemez sanıyordu ama ders oldu onunda bırakıp gidebileceği. korkuttu adamı. sana bunu yap demiyorum tabi akıl vermem ama düzeliyor bir şekilde huzur sağlık çok önemli bebeğini düşün sütün kesilir Allah korusun

kızlar yürüteç kullanan var mı bize hediye geldi kızımda çok seviyor zararlı diyorlar ne yapsam bilemedim

myildiz hoş geldin hiç görünmüyosun ya :)) bir ek gıda dedin gittin gidiş o gidiş :))))
hani sen mama sanldalyesinin resimlerini eklemiştin ya geçmişe baktım bulamadım hangi sayfadaydı hangi marka modeli di o bi de memnun musun?

önce ensesinden kontrol ediyorum öperek. sıcak gelirse popodan ölçüyorum 37.5 ve fazlası tehlikeye gidiyor demek zaten. yüksekse hemen calpol veriyorum yarım ölçek. ama yüksek değilse birkaç dk sonra yine ölçüyorum artış varsa calpol veriyorum kesinlikle.

38 filan olursa yarım fitil daha mantıklı daha hızlı etki ediyor çünkü.. her aşısında ateşlendi miniğim :( artık aşı yaptırasım yok :( 9. ay gelmesin istiyorum artık:((

aynen aşılardan nefret ettim ama işte sağlığı için mecbur..
bundan sonra hep tek aşılar var sanırım en zorunu atlattık sonrakiler kolay gider diye düşünüyorum zaten az aşısı kaldı

yok canım ben de vermem o kadar kampanyadan aldık kargo ile 160e geldi anne lütfen ve n11e de bakın orda da benim aldığım fiyat civarında

papettonun hangi modeli canım?

kızlar yürüteç kullanan var mı bize hediye geldi kızımda çok seviyor zararlı diyorlar ne yapsam bilemedim

bana sorarsan yürüteç kullanacağım. bizzat doktorum tavsiye etti. bizler de hep hoppalayla büyüdük bi zararı oldu mu dedi.. bilimsel bişeyler yazacam diye saçma sapan şeylr atıyolar ortaya yürüteç zararlı felan değil hatta gelişimi için faydalı dedi. ben de kullanıcam o yüzden ama daha erken emeklemeye başladıktan sonra kullanıcam.

aranızda uyku eğitimi vere/ vermeyi düşünen var mı kızlar?

ben gündüzleri arabasında gezdirerek uyutuyordum ama araba da bir yere kadar...bi yere misafirliğe gittiğimde veya tatillerde memleketlere gittiğimde arabayı her eve taşıyamam zor olacak benim için oyüzden yattığı yerde pışpışlayarak uyumasını öğretmem şart.

bugün başladım arabayı unutturmam lazım bu sıpaya, çok zor oldu sabah uyutmam ama arabasız uyutmayı başardım bakalım kaç gün sürecek unutması

dün oğluma bebe bisküvisi yaptım 1 kahve fincanı pekmez 1 kahve fincanı yoğurt 1 çay kaşığı tereyağı 1 yumurta sarısı ve tam buğday unu ile sabahları ıhlamur içine bir tane ezdim peynir koydum verdim bir gün yumurta verdim vs karıştırarak çok sevdi. birde aranızda ayva veren var mı haşlayıp veriliyor mu acaba

canım bir yerde okumuştum: ayvayı doğrayıp haşladım ezdim pekmez, tarçın, zencefil karışımı yaptım suyunu da kullandım hem kız hem oğlana yedirdim, bu grip içinmiş hasta değildik önlem diye yaptım. oğluş pek sevdi ama oğluş sancılı ya, miktar az olmasına rağmen baharat rahatsız etti onu..

Eki Görüntüle 942824 canım şöyle birşey.emniyet kemerini rahat bağlayabilmek için
bebeği de anakucağı tipi otokoltuğu var ya ona oturtuyorum da ikisi birden olunca bazen bana fenalık geliyor,kızınkini bagaja atıyorum,normal oturtup bağlıyorum emniyet kemerini.

ay sana sabır diliyorum.kv den de sorunluymuş inşllah kolay geçer

aa aklıma hiç haşlamak gelmemişti doğru öyle yedirebiliriz.

dün akşam oturdum sayfaları okudum senin yazını da alıntılamıştım kalkmak zorunda kaldım bilgisayarın başından.ailenle konuşmuşsun.bence baban da gelince kv lerle bir araya gelsinler ciddi ciddi konuşsunlar.onlar da oğullarına bi laf geçirsinler.sen de tepkini koy zaten yine.eşinin iyice bir korkması lazım.iş aramıyor demişsin.bu arkadaşlarıyla gezerken hiç mi para harcamıyor.sıkıntıya girmiyor musunuz.bebeğin ihtiyaçları falan.bir de içki alışkanlığı.parası yetmez olsa belki gezemez

havuç haşlayıp yedirebilirsin mesela.

günaydın kızlar.oğlum birkaç gündür uyumuyor hiç geceleri.derdi burun tıkanıklığı mı karın ağrısı mı anlamadım.hafta sonu hiç uyumadım.bu hafta da kv geldi.pazar gecesi yine uyumuştu.dün gece yine uyumamış.gece 2de emzirmiştim ayağında sallıyordu.sabah 5 te emzirmeye geldim hala ayağında kadının.of geçici olsun bu.hep uyumayan bir çocuk olmasın.ben kızımda hiç böyle uykusuz kalmadım ya hiç biri birbirine benzemiyor bu çocukların.

canım sağol fikir oldu bana yaza lazım, belki de ben de o zaman kızı direkt emniyet kemeriyle oturtur, oğlanı çocuk koltuğuna oturturum..
aynen çocukların biri birini tutmuyor kızım küçücükken 9-5 kesintisiz uyurdu; oğlan düzensiz, uyuduğu uyandığı saat belli değil yine şükür çok geç uyumalarımız azaldı..

kızlar ya bebişlere pirinç bulgur veriyormusunuz çorbaların içine karıştırıp yada sebze pürelerine ya ne vereceğimi şaşırıyorum ben bazen

canım pirinç irmik kullanıyorum ama bulgur, yeşil ve kırmızı mercimek için büyümesini bekliyorum yoksa çok sancılanır benimki..

kızlar oğluma içinde bir sürü masalın olduğu bir masal kitabı almak istiyorum günde bri tane okumak istiyorum geçen bir yerde okudum 1 yaşına kadar zeka çok huzlı gelişiyormuş. hayvan kartları da aldım ona arada gösteriyorum bak bu fil vs diye bakıyor sizce hangi kitabı alabilirim

canım zaten senin okuman içinse güzel kitaplar var.. onun dikkat süresi çok kısa, seni bütünüyle dinleyemez kızım 2,5 yaşında her gün bir masal diye kitabım var ama okuyamıyorum sayfaları hemen çevirmek istiyor.. bol resimli hayvan ağırlıklı 1. sınıf kitapları aldım benim ilk okulda okuduklarım falan var... onlar resimlerle ilgileniyor.. pamuk prensese abla diyor, bir sayfada 10 cümle varsa 2-3 cümle anca okuyorum sayfayı çevirmek istiyor veya bazen direkt resimleri kendimce anlatıyorum kuş kelebek tilki ahtapot vs. bunları hep kitaplardan ve çocuk dergilerinden öğrendi.. onun eline vermek içinse küçük sağlam karton kitaplar var..

kızımın vardı ev küçük olduğu için çocuk gezemiyordu onu oğluşa da çıkartırız herhalde..

aranızda uyku eğitimi vere/ vermeyi düşünen var mı kızlar?

ben gündüzleri arabasında gezdirerek uyutuyordum ama araba da bir yere kadar...bi yere misafirliğe gittiğimde veya tatillerde memleketlere gittiğimde arabayı her eve taşıyamam zor olacak benim için oyüzden yattığı yerde pışpışlayarak uyumasını öğretmem şart.

bugün başladım arabayı unutturmam lazım bu sıpaya, çok zor oldu sabah uyutmam ama arabasız uyutmayı başardım bakalım kaç gün sürecek unutması

canım öğretirsin ama 1-2 tavizde yine bozulabilir kararlı olman lazım tavsiyem öğretmenden yana..
benimki uyku için destek istiyor, sıkışırsa emip uyuyakalıyor.. uyku eğitimimiz yok..

slm canlar delirmek üzereyim kızım kilo almıyor diye doktorumuz ek gıda başlattı 1 aydır. herşeyi veriyoruz ama hiçbirşeyi sevmiyor sütte dahil tükürüyor istemiyor. çok üzülüyorum. bu ay sadece 300 gr almış. boyu 73 cm ama kilo 7200 çok mutsuz oluyorum.o yemedikçe. çalışıyorum doğal olarak emziremiyorum. benim sütümünde yarısını kaşıkla zor içiyor yarısını atıyormuş. biberon zaten almadı. bütün gün aç geziyor gibi hisssediyorum ki öyle 2 kaşık yiyip bırakıyor . çoğu zaman onuda yemiyor.
tavsiyesi olan var mı?

http://urun.gittigidiyor.com/bebek-anne/papetto-ma203-mama-sandalyesi-102204051?urvid=7951637 slm kızlar dün ananesi ile dedesi aldı oğluma daha doğrusu kartı bana verdiler al ne istersen dediler bizde eşimle baktık bu olsun çok pahalı bişey olmasın dedik. bizim çocuk zaten bi yerde durmuyor biraz buyunce durmaz dedik ya da ikea dan alırız biraz buyunce dedik. yaşına girince bende sizinle sandalyede oturacağım vs derse pahalı bişey içime batar. zira philipsin dr brawn chicco nun bir sürü emzik biberon vs alıdım yalan oldu o yüzden fazla para vermek istemedim. annem babam işte ya düşünceli insanlar kıyamam :(
Güle güle kullanın.çok güzelmiş.mama sandalyesine çok para vermeye gerek yok zaten.
kızlar ya bebişlere pirinç bulgur veriyormusunuz çorbaların içine karıştırıp yada sebze pürelerine ya ne vereceğimi şaşırıyorum ben bazen
pirincin bir faydası yok diye koymuyorum.bulgura da daha başlamadım
Canim söylede bir durum var kvlerle benim ailem konusmuyorlar ve biz evleneli 6 sene oldu toplasan 4 yada 5 kez bir araya gelmislerdir daha öncede ben küs gittim ailemin yanina bir kere arayip kvler arayi bulmadilar aksine atese Körükle gittiler bosican onu diye baski yaptilar eşime o zaman bebek yoktu hic bir zaman arayipda yada karsilarina alip neden boyle oldu kizim yada oglum demediler şimdi onlara yüz bile sürmem çünkü adam akıllı bi baba anne olmuş olsalardi biz bu durumda olmicaktik gezmekte para icmekte dedigine göre ickiye para vermiyomus arkadaslari ismarlamis ama vardir onda diye düşünüyorum dun aksam geldi konustum sakince sinirlenmeden nasil olduysa sakindim bende dedim nereye kadar devam edecen yeter beni düşünüyorsan kızını düşün kendine ceki düzen ver bir an once yoksa bu boyle gitmez dedim tamam duzelticem dedi bakalim görücez ne olacagini

Anlattim canim anneme babamada anlatmayi düşünüyorum geldiğinde babam halleder diye düşünüyorum kendi babasinin birsey yaptigi yok annem dun eşime yanliklila cagri bırakmış esimde sordu iki üç kez ne anlattin kavga ettigimizimi anlattin sadece işsiz olduğunu söyledim dedim yani sorduguna göre birazda olsa gözü korktu saniyorum bakalim artik bugün evden cikmayacakmis evde durunca kavga ediyomusuz bakalim durucam evde napicaz dedi bilmiyorum artik napicaz:'( :-( :'( :'(
ne biçim aileymiş.insan çocuğunun yuvasını düşünmez mi.en başta torunu için düzelmesini ister.inşallah hallolur baban gelince.

senin anlatacağın masallar için istediğin kitabı alabilirsin çok farketmez.ona da bebek kitaplarından alabilirsin.eline alır inceler.hayvanlar meyveler giysiler ev eşyaları gibi ayrı ayrı konularda bebek kitapları var.hepsinin ismini çabuk öğrenir.sonra konuşan kitaplar var.her sayfayı anlatıyor basınca.hikayenin konusuna göre sesler çıkaranlar var.mesela rüzgar esti diyor rüzgar sesi çıkıyor.veya köpek havladı diyor,havlama sesi çıkıyor.ben kızıma almıştım sağolsun çoğu bozuldu ama sağlamlar var.oğluma veriyorum çok seviyor resimlerine bakıyor,yiyor da bazen.:1:sesi çıkınca da çok heyecanlanıyor.hatta face grubunda koymuştum dün bakarken resmini.

sen grupta mıydın? işe başladın mı bu arada?

msj yazmıştım ama sağolsun eşimin oyunları yüzünden bilgisayarımız bi tuhaflaştı, gönderememişim :) Ben de gruptayım, oraya da bakıyorum, buraya da.. İşe başlamadım, 2. dönem başlayacağım inş. bir hafta için kimseyi zor durumda bırakmayım dedim. Eşim de öğretmen benim, eş durumundan tayin istedi, o da bizim okula istedi, puanı da iyi baya, galiba aynı okula çalışacağız bakalım nasıl olacak :) Daha önce de beraber çalışmıştık, merkeze gelince bir buçuk yıldır ayrı okullardaydık yine biraraya gelecek gibiyiz..

Slm kizlar bugun ogluma ilk defa sade yogurt yerine icine ceviz ezip verdim yedi masallah ama agzina normal kasigi uzattigimda agzini acmiyo ama yalanci emzigi uzatiyorum tam agzini actiginda kasigi sokuyorum :))( bu sekilde bi tabagi bitirdik neyse ben sehriyeyi nasil yaptiginizi sormak istiyorum sadece suda haslamami yapiyosunuz salca yasak e yazdan kalma dometesimde yok nasil yapicam bilemedim

canım benim oğlum var doktor tavsiye etmedi o yüzden ben almayı düşünmüyorum ama sana gelmiş kız bebek arada binse bişey olmaz.
slm canlar delirmek üzereyim kızım kilo almıyor diye doktorumuz ek gıda başlattı 1 aydır. herşeyi veriyoruz ama hiçbirşeyi sevmiyor sütte dahil tükürüyor istemiyor. çok üzülüyorum. bu ay sadece 300 gr almış. boyu 73 cm ama kilo 7200 çok mutsuz oluyorum.o yemedikçe. çalışıyorum doğal olarak emziremiyorum. benim sütümünde yarısını kaşıkla zor içiyor yarısını atıyormuş. biberon zaten almadı. bütün gün aç geziyor gibi hisssediyorum ki öyle 2 kaşık yiyip bırakıyor . çoğu zaman onuda yemiyor.
tavsiyesi olan var mı?
canım haklısın ama aç olsa hep ağlar ağlıyor mu. benim oğlum 27 haizran doğumlu 8 kg doktor aç olsa ağlar zorlama dedi. boyu da aynı 73 cm

Güle güle kullanın.çok güzelmiş.mama sandalyesine çok para vermeye gerek yok zaten.

pirincin bir faydası yok diye koymuyorum.bulgura da daha başlamadım

ne biçim aileymiş.insan çocuğunun yuvasını düşünmez mi.en başta torunu için düzelmesini ister.inşallah hallolur baban gelince.

senin anlatacağın masallar için istediğin kitabı alabilirsin çok farketmez.ona da bebek kitaplarından alabilirsin.eline alır inceler.hayvanlar meyveler giysiler ev eşyaları gibi ayrı ayrı konularda bebek kitapları var.hepsinin ismini çabuk öğrenir.sonra konuşan kitaplar var.her sayfayı anlatıyor basınca.hikayenin konusuna göre sesler çıkaranlar var.mesela rüzgar esti diyor rüzgar sesi çıkıyor.veya köpek havladı diyor,havlama sesi çıkıyor.ben kızıma almıştım sağolsun çoğu bozuldu ama sağlamlar var.oğluma veriyorum çok seviyor resimlerine bakıyor,yiyor da bazen.:1:sesi çıkınca da çok heyecanlanıyor.hatta face grubunda koymuştum dün bakarken resmini.

evet o seriden eşim de aldı meyveler sebzeler harfler sayılar hayvanlar diye ince ayrı ayrı kitaplar var bakıyor renkli olunca. masalcı tırtıl var elimde onu da seviyor ama tabi şu an sadece müziği ile ilgileniyor yağmur deyince yağmur yağıyor onda da belirttiğin gibi. beni sildiler facebook dan göremiyorum :)

canım bir yerde okumuştum: ayvayı doğrayıp haşladım ezdim pekmez, tarçın, zencefil karışımı yaptım suyunu da kullandım hem kız hem oğlana yedirdim, bu grip içinmiş hasta değildik önlem diye yaptım. oğluş pek sevdi ama oğluş sancılı ya, miktar az olmasına rağmen baharat rahatsız etti onu..

canım sağol fikir oldu bana yaza lazım, belki de ben de o zaman kızı direkt emniyet kemeriyle oturtur, oğlanı çocuk koltuğuna oturturum..
aynen çocukların biri birini tutmuyor kızım küçücükken 9-5 kesintisiz uyurdu; oğlan düzensiz, uyuduğu uyandığı saat belli değil yine şükür çok geç uyumalarımız azaldı..

canım pirinç irmik kullanıyorum ama bulgur, yeşil ve kırmızı mercimek için büyümesini bekliyorum yoksa çok sancılanır benimki..

canım zaten senin okuman içinse güzel kitaplar var.. onun dikkat süresi çok kısa, seni bütünüyle dinleyemez kızım 2,5 yaşında her gün bir masal diye kitabım var ama okuyamıyorum sayfaları hemen çevirmek istiyor.. bol resimli hayvan ağırlıklı 1. sınıf kitapları aldım benim ilk okulda okuduklarım falan var... onlar resimlerle ilgileniyor.. pamuk prensese abla diyor, bir sayfada 10 cümle varsa 2-3 cümle anca okuyorum sayfayı çevirmek istiyor veya bazen direkt resimleri kendimce anlatıyorum kuş kelebek tilki ahtapot vs. bunları hep kitaplardan ve çocuk dergilerinden öğrendi.. onun eline vermek içinse küçük sağlam karton kitaplar var..

kızımın vardı ev küçük olduğu için çocuk gezemiyordu onu oğluşa da çıkartırız herhalde..

canım öğretirsin ama 1-2 tavizde yine bozulabilir kararlı olman lazım tavsiyem öğretmenden yana..
benimki uyku için destek istiyor, sıkışırsa emip uyuyakalıyor.. uyku eğitimimiz yok..
elamlı tarçın yapıyordum ayva da denerim canım ama zencefil dokunur mu acaba bilemedim. irmik bende kullanıyorum. eline vermek için olanlardan almış eşim bakıyor resimlere en azından görseli gelişşsin çocuk evden çıkmıyor. ben okumak için acaba uykudan önce biraz okusam kısa sade diye düşündüm

kızlar butikbebe de philips var bizde de biberon var arada alıyor oğlum aklıma geldi +6 uç alayım dedim bir +6 4 delikli diyor birde +6 kesik diyor kesik ne ne fark var anlmadım

Back