• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
slm kızlar nasılsınız?kızıma havuç veriorum pek sevmio hele yoğuttan nasıl yüzünü buruşturuyor.ama ısrarla devam...bu arada mama sandalyesi aramaya başladım.fisher price in space saver modeli var tam istediğim ürün.ama türkiyede yok sadece amerikada var.amazon dan baktım kargo acayip yüksek tutuyo.sizler naptınız aldınız mı? önerilerinizi bekliyorm

slm kızlar nasılsınız?kızıma havuç veriorum pek sevmio hele yoğuttan nasıl yüzünü buruşturuyor.ama ısrarla devam...bu arada mama sandalyesi aramaya başladım.fisher price in space saver modeli var tam istediğim ürün.ama türkiyede yok sadece amerikada var.amazon dan baktım kargo acayip yüksek tutuyo.sizler naptınız aldınız mı? önerilerinizi bekliyorm

merhabalar. bugün hanımlar kayıplarda nedense... ben mothercare den almıştım CHICCO marka . bebek arabasını (graco mosaic travel set) alırken kampanya vardı bedavaya getirdim valla :) yaptığım en mantıklı şey bu oldu :))

canım niye o kadar çok para vereceksin, burdan ucuz pratik yollu bir şeyler alabilirsin bak bizim 2. çocuk mama sandalyemiz yok ya en başta eğimli duruyor 2 yastık üstüste yedirdim bir süre kucağımda sonra normal sandalyede oturabiliyor yanları kolla yeter, mutfak zaten küçük, değilse alırdım ben de..

kızlar bu cuma günü eşimin doğum günü:1:
nası bi sürpriz yapabilirim acaba:44:

eşin ne sever ki? :16:

baş başa (tabi ufaklıkla) evde bir yemek hazırlayabilirsin
yemek dediğim her zamanki şeyler ama daha özenli bir sofra veya çay masası..:16:

eşimin d. gününde ailesi mutlaka bizdedir aynı gün kız kardeşinin eşinin de d. günü, o yüzden yalnız geçmedi ama evlilik yıldönümünde bir yemek ayarlamıştım..
ilginç belki ama benim eşim çiçekleri sever bir sene koca bir ağaç almıştım salonun köşesinde, bir sene de bonsai, işyerine yollamıştım... Akvaryumu var 2-3 balık yollasam mutlu olur:1:

eşimin işyerindeki arkadaşının oğlu var:emir_bebek:
bizim oğluştan 3 hafta büyük,
cmt. diş buğdayı yapacaklar,
daha önce hiç diş buğdayına gitmedim:52::52::52: hediye götürülür mü?:44:
ben ufak bir şeyler almak istiyorum,
aklımda bir şeyler var ama sizin öneriniz var mı?:44::34::34:

Herkese merhabalar 4. ay aşımızı olduğumuzdan beri bebeğim her bezine mutlaka kaka yapıyor bu isal olduğunu mu gösteriyor? sadece anne sütü ile besleniyor zaten kakası sıvı anlayamıyorum ayrıca rota virüsünün I. dozunu yaptık pufff dertler bitmiyor.

sevdiği şeylere bağlı aslında.yemeği içmeyi seviyorsa güzel bir sofra hazırlasan mutlu olur.bir de küçük bir hediye al.bebeğinin kucağına koy elleriyle tutturmaya çalış.bebeğinin üzerine de babacım doğum günün kutlu olsun yazılı kağıt yapıştır.yapabilirsen düşmeyecek şekilde oturt.eşin odaya girdiğinde onu böyle bulsun.çok hoş olabilir.

evet canım alınıyor.istersen bir kıyafet al ya da yumurtalıklı mama takımları var ya onlardan alabilirsin.farklı olur.herkes kıyafet getirir nasılsa.

kızlar benim de dün komşular geldi.ilk geliyorlar çoğunu hiç görmemiştim.bebeğe hediye de getirmişler sağolsunlar.bir de kuran okudular,sonra dualar okudular.okudukları dua cevşen duasıymış.gerçekten hoşuma gitti.güzel birşey yani.bebeğime kuran okunmuş dua edilmiş oldu.
oğluma şaşırdım.normalde gündüz uyur ama 1buçuk saat falan en fazla.dün 2 de uyuttuk,5buçukta uyandı.sanki misafirleri bilirmiş gibi.bir kaç kere birşeymi olduki diye gittim baktım.kızım da böyleydi benim.bir yere gittiğimizde yada biri geldiğinde gün boyu uyurdu.bu da öyle mi olacak bilmem.maşallah deyim de.

Herkese merhabalar 4. ay aşımızı olduğumuzdan beri bebeğim her bezine mutlaka kaka yapıyor bu isal olduğunu mu gösteriyor? sadece anne sütü ile besleniyor zaten kakası sıvı anlayamıyorum ayrıca rota virüsünün I. dozunu yaptık pufff dertler bitmiyor.

ishal çok sık yapmasından anlaşılıyor zaten.mesela kızım ishal olduğunda hatırlıyorum da abartmıyorum sabahtan akşama kadar 60-70 bez bittiğini bilirim.yani bu kadar sık oluyor.senin ki ishal olmayabilir yine de doktora sor bence.

canım hazır bere yi kiliste bulmak imkansız :) memlekete gidince de amaç kaynanayı görmek oluyor ya da görümcelerimin gönlü yapılıyor... ben ikinci plandayım hep memlekette... bebeğimizin olması bile etkilemedi... neyse bulurum inşallah...

görümceler evlenince nasıl oluyo çok merak ediyorum evlendiğinde eşinin ailesi nasıl davranıyor,mesela benim görümcem bekar dha unıde okuyo ama kendini ağırdan satar abileri yengeleri onu arayacak burnundan kıl aldırmaz herseyede karısır yorumun yapar mesela eşim ona kızdı vede kırıldı aramıyo görüşmüyo bi abisini aramaz sonrada benim abilerimle aramda karlı dağlar var der evlılık asaması nasıl olacak evlendıgınde nasıl olacak sabırsızlıkla beklıyorum

hediye götürülüyo diye biliyorum canım bende gitmedim daha önce:)9

benım oğlumunda her bezinde kakası olur ama öle azıcık azıcık gazıyla püskürtüyo oğlum ama ishal değil,sizin bebeğiniz nasıl yapıyo kac sefer bez değiştiriyorsunuz biz 6-7 kere değiştiriyoruz

ben özel pasta yaptırmıstım bide cok ıstediği bişi vardı onu almıstım canım ayrıca gecen sene hamıle oldugumuz ıcın karnıma kurdela baglamıstım :1::1::1::1::1::1: bence adiyeffın dediği çok hoş oğluna kağıt yazman ben video çekmeyi planlıyorum bu sene oğluşumla ,güzelde bi masa hazrıladınmı ohh ne güzel (cocukla dısarıda yemek yıyebılıyorsanız güzel bi restrnda yemekte hos oluyo)kolay gelsin sna

günaydın kızlar ek gıdaya başladınız mı neler veriyorsunuz bebişlerinize paylaşırmısınız:44:
yoğurt veryorum ben arada tuzsuz salçasız yemek yaparsam bir kaşık tattırıyorum yalıyor yani. ama elma verirken haşladım ekşi oldu sevmedi elmayı püre yaparak veriyorum. havuç haşlıyorum onu hero baby ile karıştırıp veriyotum ama benim oğlum karışım sevmiyor hep tek yemek istiyor.

günaydın ben k gıd olarak elma suyu verdim bi gün ertesi günde elma püresi verdim sonra nedense bıraktım bi kaç hafta daha geçsin dedim.benimde merak ettiğim meyve püreleri yada pirinç unuyla yapıan mamayı verdiğimizde mesela 3 saatte bi mama veriyosak o zaman mama yerinemi geçicek acaba yada mama saatleri nasıl olcakki
canım meyve suları yerine püre verin diyorlar daha sağlıklı oluyormuş birde pirinç unu vermeyin tam buğday unu ile koyuluk verin daha sağlıklı diye okumuştum nette. mesela ben emzirip işe geliyorum annem ben gittikten bir kaç saat sonra meyve yada yoğurt veriyormuş sonra 11 gibi eve gidiyorum emiyor ben birde iş başı yapıyorum 2 gibi annem ıhlamur su vs veriyor zaten 3 te yine emiyor. yani onlar ara öğün gibi bizdde

Eki Görüntüle 892033

kızlar bu bere erkek bebeğe olmaz mı ? eşim bu kız işi dedi :(( nasıl koruyacağım o zaman bebişimi soğuktan ??
ben çok beğendim valla gayette olur hatta model aldım ördüreceğim anneme oğlum giysin :)

canım hazır bere yi kiliste bulmak imkansız :) memlekete gidince de amaç kaynanayı görmek oluyor ya da görümcelerimin gönlü yapılıyor... ben ikinci plandayım hep memlekette... bebeğimizin olması bile etkilemedi... neyse bulurum inşallah...
bu erkkeleri döveceksin arkadaş :) ya ben de doğudayım netten alıyorum yada annem örüyor.
ben ikea dan almayı düşündüm eşim çok dandik sanki bu ya dedi ama ben çok beğendim uygunda fiyaı bakalım eşimi ikna edersem alırım kemeri vs yok olmaz diyor eşim. tepsili mama sandalyesi < ANTILOP | IKEA Türkiye

bizde gider casnım götür bence. ama kıyafet götürme zihin geliştirici oyuncak vs olabilir emeklemeye başlayacak nasılsa diye benim bi arkadaşım dizlik almış geçen gün gelirken çok hoşuma gitti öyle olabilir. Baby Jem Emekleme Dizliği Mavi - ebebek.com

bizimde hep sıvı canım annne sütü alıyor ya ama için rahat etsin götür bi. bizimde çok afedersin sıvı ve sümüksüydü götürdüm bende tahlül yaptılar amip var dedi doktor ilaç kullnadık bir dahada götürmedim ama hala sümüksü yapıda. doğuda sıkıntı sular ya içilebilir raoru yok içirmesem de yıkarken felan kaçıyor ağzına artık kaynatıp soğutup suyu öyle yıkıyorum çocuğu

günaydın güzel annelerrr :) oğluşumu 1 saat önce uyutmaya çalıştım memede uyudu 15 dk :) sonra uyandı :(( bende uğraşmadım koydum oyun halısına biraz ütü yaptım o da oyun oynadı. sonra aldım uyutmak için. puseti istemedi emmeyi de istemedi bugünkü uyku şeklimiz omuzda sallanarakmış... yorulacağım bugün yani :)) neyse uyudu şükür. bi yarım saat rahatım :)) dün ise kucakta emerek sallanmaktı :)) değişikliği seven çılgın bir oğlum var :))

dün ev buzhaneydi resmen.. oturma odamı terkettik çoook soğuktu bebişi oraya bırakamazdım valla... salona geçtik beyaz beyaz takımda nasıl yapacaksak :))

oğluşumu kahvaltıda bebek arabasına koyuyoruz yanımızda oluyor. babaya öyle bir hayran sevdalı bakıyor ki anlatamam... kıskanıyorum valla. ben sesleniyorum hiç dönmüyor bile bana :(( babayla sadece oyun oynuyor uyutma inatlaşmalar bende ne yazıkki :( beni sevmemezlik yapmaz di mi? en çok babayı sevme filan olur mu kızlar ?? valla kafaya bunu taktım şimdi yaaa :(( ev işi yapmaktan vs fazla oyun oynayamıyorum onunla galiba :( benden sıkılmaz umarım offff offff

adiyeff süper fikirmiş yaa bayıldımm çok sağol gerçekten :52:
aslında hediyesini aldım halısaha ayakkabısı yırtılmıştı bi tane istediği bi halısaha ayakkabısı vardı onu aldım bi de fanatik gs li, gs li bi ev terliği gördüm bugün onu alıcam.. onu oğlumun eline tutturup bi de yazılı kağıt veya bebeğimizin dilinden bi mektup yazarım:))

ama yemek masasını nası hazırlıcam yaa akşamları evde oluyor.. öğlen arası eve geldiğinde hazırlasam olur mu ki? öğlen yemeği gibi olur :D malzemeleri de bugün aldırıym ona zaten alışverişe çıkacaktı anlamaz bile :D

kaç gndr nası bi sürpriz yapsam diye düşünüyorum bilinçaltıma öyle bi işlemiş ki gece uykumda eşime sarılmışım doğum günün kutlu olsun demişim bişeyler söylemişim saçma sapan hiç hatırlamıyorum eşim sabah anlatıyor şaşırdım kaldım ben mi söyledim bunları diye:9::9:

tavsiyede bulunan diğer arkadaşlara da çok teşekkürler..:16:
cennetlik hediye olarak oyuncak alabilirsin bence şuan benim en çok sıkıntı çektiğim konu oyuncak şahsen çocuğu nası oynatacağımı şaşırıyorum bi oyuncak alışverişine çıkmam lazım:44:

oğluşumu kahvaltıda bebek arabasına koyuyoruz yanımızda oluyor. babaya öyle bir hayran sevdalı bakıyor ki anlatamam... kıskanıyorum valla. ben sesleniyorum hiç dönmüyor bile bana :(( babayla sadece oyun oynuyor uyutma inatlaşmalar bende ne yazıkki :( beni sevmemezlik yapmaz di mi? en çok babayı sevme filan olur mu kızlar ?? valla kafaya bunu taktım şimdi yaaa :(( ev işi yapmaktan vs fazla oyun oynayamıyorum onunla galiba :( benden sıkılmaz umarım offff offff

babası niye uyutmuyomuş bi kere :9:
hep sana mı kalıyor sevimsiz işler, tabii babaya hayran olur ozaman:19:

benim oğlanın burnunu da hep eşim temizliyor bağrış çığrış, vicdansız baba oldum çocuğun gözünde diyor:1: sonra da oğlana dönüp oğlum valla senin iyiliğin için kötü bi niyetim yok diyor:1:

bence bakımını üstlenmesi için teşvik et :20:

günaydın güzel annelerrr :) oğluşumu 1 saat önce uyutmaya çalıştım memede uyudu 15 dk :) sonra uyandı :(( bende uğraşmadım koydum oyun halısına biraz ütü yaptım o da oyun oynadı. sonra aldım uyutmak için. puseti istemedi emmeyi de istemedi bugünkü uyku şeklimiz omuzda sallanarakmış... yorulacağım bugün yani :)) neyse uyudu şükür. bi yarım saat rahatım :)) dün ise kucakta emerek sallanmaktı :)) değişikliği seven çılgın bir oğlum var :))

dün ev buzhaneydi resmen.. oturma odamı terkettik çoook soğuktu bebişi oraya bırakamazdım valla... salona geçtik beyaz beyaz takımda nasıl yapacaksak :))

oğlum yengeç yengeçler anneci olur diyor ama bilmiyorum. umarım öyle olur bana bağlı olsun ama bağımlı değil benim eşim annne aşığı bağımlı resmen günde 10 kez yarım satten fazla konuşuyor neredeyse deli oluyorum. uyanıyor anne günaydın yatıyor annne iyi geceler boğasım geliyor. benim oğlum öyle olmasın ama. en korktuğum babasına düşkün olması değil babannesi ve dedesine düşkün olması o zaman oğlumu döverim kesin :) şaka bi yana inşallah babnnesi ve dedesine düşkün olmaz ya benim de korkum bu :(

Esin ne sever bilmiyorum ama benim fikrim guzel bir cd hazirlayabilirsen bu zamana kadar olan fotolarinizdan olusan cd nin sonuna icinden gelen birkac guzel cumle eklesen cok hos olabilir

ay olabilir aslında ya çok iyi fikir şimdi bilgisayarıma baktım da hep oğlanın resimleriyle dolmuş kendi resimlerimizi bulamadım allahım ne çabuk eskidik biz yaa :D

oğlanın ağzından bi mektup yazmak da olabilir gibime geldi, işte annem seni böyle seviyo şöyle seviyo gibisinden aşk mektubu yani :1::34:

Kizlar besinci ay kontrolumuz vardi bugun kizim 8 kg olmus boyumuz 63 cm biraz boysusuz ama olsun kizimin sagligi yerinde sukur bu arada 6 ay kinasi yapmayi dusunuyomusunuz ben cok kararsizim yapip yapmamakta

babası niye uyutmuyomuş bi kere :9:
hep sana mı kalıyor sevimsiz işler, tabii babaya hayran olur ozaman:19:

benim oğlanın burnunu da hep eşim temizliyor bağrış çığrış, vicdansız baba oldum çocuğun gözünde diyor:1: sonra da oğlana dönüp oğlum valla senin iyiliğin için kötü bi niyetim yok diyor:1:

bence bakımını üstlenmesi için teşvik et :20:

canım bir ara uyutamadım verdim ona uyut diye bir baktım oyun oynuyorlar :)) bir de "benim omzumda uyumuyor artık" lafına sığınıyor :)) sanki bende her zaman tık diye uyuyor da :)) gece 4 -5 gibi uyanıyor ya benim oğlan geliyor alayım mı diye. uyutacaksan al dedim bende uyumuyorki dedi...
düşün artık vereyim mi uyutması için ??

Back