• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
benim kızımda maalesef dönmüyor çabalamıyorda 24 temmuz doğumluyuz.
Ama yüz üstü yatırınca kafayı kaldırıyor bayağı gögüs kısmınıda kaldırıyor bazen kafasından destek alıyo popoyu kaldırıyor ve biraz sürünür gibi oluyor.
dönmesindense bence yüzüstü yatarkenki kuvvetleri daha önemli geliyor bana kol kasları açısından.
sırt üstü yatıncada kalkmak için uğraşıyor ve karın kasları bayağı gelişiyor dün hemşire ble hayret etti çabalamasına.
bende gururlanarak valla 3 ayından beri böyleyiz dedim.hatta 2,5 ayında başlamıştı giderek havaya kalkma hizası artıyor.

Bu uyku arkadaşı pofuduk şeyleri bebişleriniz ağzına sokmuyormu benim bildiğim bunlar biraz zararlı tüyler filan açısından.

Kızım dün aşı olmuştu saatte 1 ateş ölçtüm ateşlenmedi Allahtan daha ateşlenirmi bilmem ama kızıma ateş yapmıyo aşılar aksine kızımın ateşi 36 dan düşük oluyor 35.8 i geçmiyor.Ama acayip uyku yaptı meleğime...

günaydınnn ben de güne güneşli güzel huzurlu başlamıştım ama ne yazıkki huzurum kaçtı :( eşim çocukla sadece "vegoo" (ne demekse) diyerek oynuyor ben de uyardım onunla konuş dil gelişimi için önemli diye... demez olaydım kahvaltı burnumdan geldi. çok mutsuzum :((

:D erkekler pek eleştiriye gelmiyor dimii
ama bence doğru bişey yapmışsın uyarmakla hiç mutsuz olma hatasını anlıcaktır

kızlar suzan nerelerde acaba gözükmüo kaç gündür :s

keyfimbilir face çıktı kk unutuldu yaa özlemişim ama girecem buraya da artık :kkk:

aynen.. bekleriz buraya da:))
suzişten haberim yok buraya zaten çok sık girmiyor face de de mi yok??

benimkinin uyku arkadaşı benim..
kucağımda, omuzumda uyumaya bayılıyor..
daha doğduğu gün belliydi üzerimdeydi karnımda falan uyuyordu,
bebekleri koydukları küvet var ya hastanede hiç onda durmadı,
beşiğinde minik aslancıkla shrek'in eşek var onları seviyor zaten öyle uyursa bile onların zararı olmuyor..:40:
sana da günaydın..
gezmelere başladın bol bol ye bakalım..
dün arkadaş beni aradı birbirimize gitmekten kısır bir döngüye girdik:8:
haftaya perş. sana gelelim dedi çocukları da görmek istiyorlar :emir_bebek:
ben de Kıbrıs tatlısı yapayım diyorum inş.:34:

Kıbrıs tatlısı süper yaa tam ikramlık bir tatlı:))
biz de öyle bi kısır döngüdeyiz ya :D:D

kızlar bebekleriniz dönüyormu 1 temmuz doğumlu bir kızım var benimde ama ne yüz üstü nede sırt üstü dönmüyor bu arada bebeklerinizi yürütece koyuyormusunuz

benmki bayadır dönüyor ya 4 ayı dolmadan dönmüştü sanırım
yürüteç için çok erken

Ama yüz üstü yatırınca kafayı kaldırıyor bayağı gögüs kısmınıda kaldırıyor bazen kafasından destek alıyo popoyu kaldırıyor ve biraz sürünür gibi oluyor.
dönmesindense bence yüzüstü yatarkenki kuvvetleri daha önemli geliyor bana kol kasları açısından.
sırt üstü yatıncada kalkmak için uğraşıyor ve karın kasları bayağı gelişiyor dün hemşire ble hayret etti çabalamasına.
bende gururlanarak valla 3 ayından beri böyleyiz dedim.hatta 2,5 ayında başlamıştı giderek havaya kalkma hizası artıyor.

Bu uyku arkadaşı pofuduk şeyleri bebişleriniz ağzına sokmuyormu benim bildiğim bunlar biraz zararlı tüyler filan açısından.

Kızım dün aşı olmuştu saatte 1 ateş ölçtüm ateşlenmedi Allahtan daha ateşlenirmi bilmem ama kızıma ateş yapmıyo aşılar aksine kızımın ateşi 36 dan düşük oluyor 35.8 i geçmiyor.Ama acayip uyku yaptı meleğime...
hadi geçmiş olsun.. ateş yapmıyorsa şanslısınnızz:)))
hiç belli olmaz biranda dönüverir :))

bende alıcam yarın ınsallh uyku arkadası cok rahatlatıcı bısı anneyı :P

adiyef cok imrendim sana canım kv bırakmak gece uyuyabılmek ne güzel:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: ben hiç uyuyamadan işe gittim bugun 8.30dan aralıksız12.30kadar calıştımm:50::50::50::50::50::50::50:

ben kendime mayaladığım yoğurttan verecem özel mayalamayı düşünmüyorum canım
allaha şükür şanslıyım o konuda.inşallah belli bir süre sonra gece uyanmaz olacaklar rahat edicez hepimiz.
kızlar bebekleriniz dönüyormu 1 temmuz doğumlu bir kızım var benimde ama ne yüz üstü nede sırt üstü dönmüyor bu arada bebeklerinizi yürütece koyuyormusunuz

benim de 1 temmuz doğumlu dönüyor ama gelişim özellikleri her bebekte farklı oluyor.o yüzden takma.yürüteci hiç düşünmüyorum bence zararlı.özellikle de erkek çocukları için.zaten şimdi koymak da uygun değil.oturtmak için de erken ,hem de vucutlarını tam dik bir şekilde tutmak için kontrolleri de yok daha.

benim kızım da 12 temmuz doğumlu 1 aydır dönüyo...ama dediğiniz gibi her bebek farklı.hepsi aynı zamanda aynı şeyleri yapamaz...onlar hazır olduklarında pıtır pıtır yaparlar herşeyi:34:

4 aylık aşılar da benim kızımda ateşlenmedi ama huysuzdu..kucağımda uyudu akşam ...ateş olmasın ya zaten ben ateşten korkuyorum:26:

Kaç gündür yapmayı düşündüğüm temizliği yaptım sonunda mis gibi oldu evim:1: ama çok yoruldum geceden de uykusuzum oğlum saat başı uyandı neredeyse :5: eşimde yurtdışına gitti pazartesi dönücek poff:43: inşallah oğlum bu gece uzun uyur da bende azıcık dinlenirim:26::26:

selam kizlarrrrrrrr nasilsinizzzzzzzben simdi oturdummm babam yanima geldiiiiiiiiii simit biberli ve antepfistikli tatli yaptimmmm yemegede kisir et sote yaptimmmmm kizimla ilgilendim sizler neredesinizzzzz:3::3::3::3::3:

kizimi uyuttum birazda temizlik yapacammmm ins ozamana kadar uyanmazzz:54::54::54::54:

Bu arada söylemeyi unuttum kızlar facebookta ki grubumuzda kim kimdir bilmeyenler için grupta ki dosyalar bölümünde kk isimlerimiz kısmında herkesin adı yazıyor:1:

:D erkekler pek eleştiriye gelmiyor dimii
ama bence doğru bişey yapmışsın uyarmakla hiç mutsuz olma hatasını anlıcaktır

hatasını anlayacak mı ? hiç sanmam :( bugün sadece 4 dersi vardı. ben 1.5 saat bebeği uyutmaya gittim odaya döndüm baktım yine uyumuş ! taş mı taşıyor da böyle uyuyup duruyor !!dün de bir arkadaşım birkaç dklığına uğradı onunla çok güzel sohbet etti o gitti kendisi odaya kapandı uyuz oldum!!

bir de dönmeden kastınız ne ? sağa sola mı yoksa sırtüstünden yüzüstüne mi ?

Erkek anneleri aranizda sunnet yaptiran varmı ben gecn dr gittigimde yaptirin ciksin aradan dedi ama biz istemedik cok kucuk diye yalniz bir yasina gelmeden yaptirmassak altı yasina kadar beklemek gerekiyormuş psikolojik anlamda

Erkek anneleri aranizda sunnet yaptiran varmı ben gecn dr gittigimde yaptirin ciksin aradan dedi ama biz istemedik cok kucuk diye yalniz bir yasina gelmeden yaptirmassak altı yasina kadar beklemek gerekiyormuş psikolojik anlamda

biz ikinci haftada yaptırmak istedik ama bebeğimiz 8 gün hastanede yattığı için 40 ı çıksın dedi. 17 temmuz doğumlu 30 ağustosta yaptırdık. sen biraz geç kalmışsın hareketli de şimdi zor olmaz mı ? daha da geciktirme bence. biz çocuk cerrahına yaptırdık ve doktorumuz bayandı :)) kadın sünnetçimiz :)))

canım aslında 3 yaşına kadar uygun 3-7 yaş arası psikolojik olarak sakıncalı,sonrası da uygunmuş. 7 yaşından sonra da bazı sağlık riskleri olabiliyormuş ama küçük ihtimal herkeste olacak diye birşey yok.yine de en uygunu 3 yaşına kadar.ama işte ben de emin değilim bir türlü yaptırasım gelmiyor

aa ne güzel teyze oldun bir de.kızlar ben de evdeyim kayınvaldem gitti konyaya biraz önce.pazar günü de annem geliyor onun sırası.:1:
şimdi iş bana düştü ne yemek yapacağımı bulamıyorum kızlar ya.en büyük sorunum bu benim.eşim acayip yemek seçiyor ondan zorlanıyorum en çok da.hergün sorsammı size acaba.mesela bugün neler yaptınız

canım facede yemek grupları var ben isimlerini söyleyeyim oralara katıl çok değişik güzel yemek paylaşımları oluyor.. "her gün bir ev yemeği menüsü" 8900 civarı üyesi var. bir de "bugün menüde neler var?" :56:
ben bugün için mantar çorbası yapmıştım ama bir yere aşüre yemeye gittik öncesinde de yemek yedik yarına kaldı:34:

2 temmuz doğumluyuz
canı isterse yüzüstünden sırtüstü dönüyor:emir_bebek:
sürüne sürüne yana ileri gidiyor:1:
ama sırtüstünden yüzüstü dönmüyor, yana dönüyor:31:
zamanı vardır canım..:emir_bebek:

aynen sırtüstü yatarken kafayı dikiyor sanki mekik çekiyor geriyor kendini, karın kası yapacak, Kıvanç'ın baklavalarından:9::9::9:

hatasını anlayacak mı ? hiç sanmam :( bugün sadece 4 dersi vardı. ben 1.5 saat bebeği uyutmaya gittim odaya döndüm baktım yine uyumuş ! taş mı taşıyor da böyle uyuyup duruyor !!dün de bir arkadaşım birkaç dklığına uğradı onunla çok güzel sohbet etti o gitti kendisi odaya kapandı uyuz oldum!!

bir de dönmeden kastınız ne ? sağa sola mı yoksa sırtüstünden yüzüstüne mi ?

4 saat ders de çok iyiymiş ilgilenmesi lazım bence de:51:
ona yorulduğunu kendi dilinden anlatmaya çalışsan bütün gün evdeyim bebekleyim ev işi yemek vs. yoruluyorum
babayla biraz kaliteli zaman geçirmeye bebeğin de ihtiyacı var gibilerinden yani biraz psikolojik pedagojik bilirsin sen..:34::34::34: anlar mı?:40:

8 günlük yaptırdık çok iyi oldu:21:
2 yaşına kadar yaptır bence hazır oral dönemdeyken neyin ne olduğunu bilmiyorken halledin:34:
bize kadın doğumcumuz önermişti ilerde çocuk için travma diye..:18:
sünneti yapan ürolog da onların sinirleri çok gelişmediği için acıyı daha az hissedeceğini söylemişti..:53:
özel hastanede 250 civarıydı ama indirim kartımız vardı daha ekonomik olmuştu..:32:

Son düzenleme:
4 saat ders de çok iyiymiş ilgilenmesi lazım bence de:51:
ona yorulduğunu kendi dilinden anlatmaya çalışsan bütün gün evdeyim bebekleyim ev işi yemek vs. yoruluyorum
babayla biraz kaliteli zaman geçirmeye bebeğin de ihtiyacı var gibilerinden yani biraz psikolojik pedagojik bilirsin sen..:34::34::34: anlar mı?:40:

bugün sabah garip sesler çıkartmak yerine konuş onunla dil gelişimi için önemli dedim diye günüm zehir oldu. senin dediklerini deyince haftam zehir olur herhalde :)) düşünmüyor işte erkekler bizim gibi... dün arkadaşım biraz çıtlattı benim yorulduğumu (ama hiç konuşmamıştık arkadaşımla bunu) ne dese beğenirsiniz ama ben çalışıyorum para kazanıyorum... şok oldum...

Benim oğluşum da 25 temmuz doğumlu kendi kendine dönemiyor bizim az biraz yardımımızla anca dönüyor 4. ay aşısında bizde de ateş olmadı ama 4-5 gün boyunca her bezine kaka yaptı az da olsa, endişelendim isal mi oldu diye rota virüsü aşısını ilk dozunu da yapmıştık.

30 günlükken yaptırdık çok çabuk iyileşti 2 gün zorluk yaşadık doktorumuz keşke 7 günlükken getirseydiniz demişti ne kadar erken o kadar iyi sinirleri daha gelişmediğinden çok acı hissetmiyorlarmış sizin ay için uygunsa bence yaptırım.

bugün hiç hareket yok:50:
sanırım herkes aile keyfi yapıyor veya geziyor:34:
hava da soğuk:18:
benim oğluş uyuyor, uyanır birazdan, bir kaç gündür çok uyuyor büyüyor mu ne?:44::66:
kız babasıyla geziyor:13:
ben de netteyim:10:
ama çıkıp biraz dinleneyim:42:

Back