• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Slm kızlar,

Yarimcim hoşgeldin fıstığınla :)
Lyre sen de hoşgeldin keşke güzel haberlerle dönseydin :( geçmiş olsun anneciğine çok üzüldüm.sana da kolaylık versin Rabbim.güzel haberleri bekliyoruz :))

Yayladan geldik.evi topla temizle ütüle derken vakit geçti baya bir.oğluşla bir anda olmuyor çünkü.

Maşallah bebişlere hepsi çok tatlı .
Allah bağışlasın cümlemizinkini.
2.ay aşıları vurunduk geçen hafta.çok dokundu ama bebeğime 2 gün ateş oldu 37.8 lerde.doktor ve ebe 38 i görmeden verme dediler ilaç ama huysuzlandı çok.
Oğlum ateşlendikçe ben ağladım tabi.

Emzirme önlüğü dışarda büyük rahatlık.bizimki artık eliyle koluyla açıyor diye yinede arkamı dönüp emziriyorum dışarda.

Bir büyüğüm bana eşinle birlikteliğin sırasında Bebek ağlarsa sakın abdest almadan yüzüne bakma ve emzirme dedi.aklınızda bulunsun sizinde.

Odasını henüz ayırmayacağım.bunu zaman gösterecek tabi.

Kv ye gelince heoimizinki aynı.al birini vur ötekine.eşimle huzurum için hee deyip geçiyorum.eşimde anasının dengesizliklerinin farkında Allah tan.

Biz de kv olacağız Allah ın izniyle.bakalım bize ne diyecek gelinler :)))

Oğlumu arabasında evde gezdiriyorum durmuyor çünkü.
Dün bir ilk yaşadık.
Bir ayağımla mutfakta arabasını ileri geri iterken bir yandan soğan doğradım,domates rendeledim ve yemeğimi ocağa koymayı başardım.(büyük bir alkış bize)

Geçen gün kv o nefis!!! Sarmalarından getirmiş pişireyim de süt olsun diye.ne yazık ki dibi tutmuş alt sıra baya bir yanmış.doğru çöpe gitti.çok üzüldüm!!!

Kızlar bu arada ben doktor kontrolüne gitmedim.istemiyorum ,korkuyorum yahu ıııh ıııh hayırrrr.

Tatile çok ihtiyacımız var eşimle ama madden bu gerçekleşemeyecek sanırım.çok bunaldık ikimizde ;(

Sezonu denize girmeden kapattım.haftasonu deniz kenarına gittik eşim girdi biz de oyalandık kumsalda oğluşla çok şükür.

Ütü en çok elektromanyetik dalga yayan aletmiş.oğluşu yanıma alıp ütüleri yapayım diyordum tesadüfen öğrendim bunu.aman ha kızlar.dikkat edelim.

Veeee kendimi kutluyorum bu kadar şeyi telefondan yapabildiğim için ..hani alkış :)))

Öpüldünüz.

Slm kızlar,

Lyre sen de hoşgeldin keşke güzel haberlerle dönseydin :( geçmiş olsun anneciğine çok üzüldüm.sana da kolaylık versin Rabbim.güzel haberleri bekliyoruz :))

Yayladan geldik.evi topla temizle ütüle derken vakit geçti baya bir.oğluşla bir anda olmuyor çünkü.

2.ay aşıları vurunduk geçen hafta.çok dokundu ama bebeğime 2 gün ateş oldu 37.8 lerde.doktor ve ebe 38 i görmeden verme dediler ilaç ama huysuzlandı çok.

Emzirme önlüğü dışarda büyük rahatlık.bizimki artık eliyle koluyla açıyor diye yinede arkamı dönüp emziriyorum dışarda.

Bir büyüğüm bana eşinle birlikteliğin sırasında Bebek ağlarsa sakın abdest almadan yüzüne bakma ve emzirme dedi.aklınızda bulunsun sizinde.

Kv ye gelince heoimizinki aynı.al birini vur ötekine.eşimle huzurum için hee deyip geçiyorum.eşimde anasının dengesizliklerinin farkında Allah tan.

Dün bir ilk yaşadık.
Bir ayağımla mutfakta arabasını ileri geri iterken bir yandan soğan doğradım,domates rendeledim ve yemeğimi ocağa koymayı başardım.(büyük bir alkış bize)

Geçen gün kv o nefis!!! Sarmalarından getirmiş pişireyim de süt olsun diye.ne yazık ki dibi tutmuş alt sıra baya bir yanmış.doğru çöpe gitti.çok üzüldüm!!!

Kızlar bu arada ben doktor kontrolüne gitmedim.istemiyorum ,korkuyorum yahu ıııh ıııh hayırrrr.

Tatile çok ihtiyacımız var eşimle ama madden bu gerçekleşemeyecek sanırım.çok bunaldık ikimizde ;(

Sezonu denize girmeden kapattım.haftasonu deniz kenarına gittik eşim girdi biz de oyalandık kumsalda oğluşla çok şükür.

Ütü en çok elektromanyetik dalga yayan aletmiş.oğluşu yanıma alıp ütüleri yapayım diyordum tesadüfen öğrendim bunu.aman ha kızlar.dikkat edelim.

Veeee kendimi kutluyorum bu kadar şeyi telefondan yapabildiğim için ..hani alkış :)))

Öpüldünüz.

hakkatten helal sana :46::46::46::46::46::46:

yavf kızlar kakamızı yine yapamamaya başladık:14: 2 gündür yapamıyordu yine öncesindede 4 gün yapamadı ben yaptırdım.
az önce mamasını vermeden hemen evvel 1 çaykaşığı saf zeytinyağı içirdim. artık totosundan dürtmek istemiyorum.
bakıyım içirince belki daha bi faydası olur:14:
inş yarın yapabilir yaa, 3. günden sonra çok perişanlıyo çünküü:14:
emmek dahi istemiyo, hep saldırdığı mamayıda tepine tepine zorla böyle yarısını fln içip bırakıyor öle olunca

Canim hangi mamayi kullaniyorsun aptamil sanirim kabiz yapiyor kimden duyduysam biz ulket hero baby kullaniyiruz Allah a sumur bir simintimiz olmuyor maşallah

vsn,,fyzmrt,prenses ,,esra sizi seviyorum teşekkür ederim yalnız olmadığımı anladım:32::32::32:Ben de gece onu düşündüm dedim bi daha yaparsa konuşcam,,bak böyle ısrarcı davranmandan sıkılyorum diycem,,söylemedikçe yıpranan ben oluyorum,,ve kesinlikle başkası annesi kadar ince düşünemes,,baksana kayınvaliden uyumuş:):)

acenu seni sevmiyorum,,timura da vermem bebeğimi,hıh:33::33::33::33::33:

kızlar kusma için sabah doktora gittik,enfeksiyon ya da reflüden şüphelendi :(
idrar verdik yarın hem onu alıcaz hem aşı olucaz :(
aşıdan önce ilaç verme dedi bu arada.3 günde yıkamak yok bebeği.
dua edin birşey çıkmasın bebişimde.
eğer reflüyse gaviscon vericem sütünü sağıp günde 3 kez süte karıştırıp 1 hafta öle vericeksin dedi
bizim kusmamız mideye daha inmedendi bilginiz olsun kızlar

Slm kızlar,

Dün bir ilk yaşadık.

Öpüldünüz.

alkış alkış alkış...

pazar gününden beri akşamüstleri kendini yırtıyor Derin hanım. kıyameti koparıyor sadece benimle ilgilen diye. ben de dün yemeği böyle yapabildim. sürekli onunla konuşacakmışım, yüzüne bakacakmışım.

bizde de durum bu.

Eklentiler

• $2013-09-18 12.34.58.webp
    $2013-09-18 12.34.58.webp
    9,1 KB · Görüntüleme: 19
alkış alkış alkış...

pazar gününden beri akşamüstleri kendini yırtıyor Derin hanım. kıyameti koparıyor sadece benimle ilgilen diye. ben de dün yemeği böyle yapabildim. sürekli onunla konuşacakmışım, yüzüne bakacakmışım.

bizde de durum bu.

ben direkt mutfağa kilitlendim :1::1:harika görünüyor... bayılıyoru büyük mutfaklara:nazar:

ben direkt mutfağa kilitlendim :1::1:harika görünüyor... bayılıyoru büyük mutfaklara:nazar:

yarimcim ben de yıllarca kiralarda abuk subuk mutfaklarla idare edince kendi evimizin salonunu amerikan mutfağa çevirdim. hiç sevmezdim amerikan mutfağı ama iyi etmişim çalışırken de evdeyken de mutfaktan çıkamıyorum ki. kendi adaletimi kendim sağladım)) millet oturur ben mutfakta debelenirdim. şimdi çaktırmadan herkes mutfakta bir iş yapmış da oluyor))
Allah sana daha güzellerini nasip etsin.

kızlar dün gece bebeği emziriyordum. baktım burnu sanki akıyormuş gibi fıkır fıkır ses çıkarıyor. benim yatağımda o uyur vaziyetteydi. sonra bir baktım çarşaf az bir şey ıslanmış, dedim fazlasını ağzından akıttı yine ama bir de ne göreyim burnundan süt geliyor.
hiç başına gelen oldu mu internetten bir iki baktım çok emdiği için diyor, fikri olan var mı?

yarimcim ben de yıllarca kiralarda abuk subuk mutfaklarla idare edince kendi evimizin salonunu amerikan mutfağa çevirdim. hiç sevmezdim amerikan mutfağı ama iyi etmişim çalışırken de evdeyken de mutfaktan çıkamıyorum ki. kendi adaletimi kendim sağladım)) millet oturur ben mutfakta debelenirdim. şimdi çaktırmadan herkes mutfakta bir iş yapmış da oluyor))
Allah sana daha güzellerini nasip etsin.

amiiiiiiiiinnnnnnnnnn :16::16:

slm kızlar özledim sizi genel olarak bi göz attım maşallah bebeklere :) eldiven konusu geçmiş ben 40 ı çıkar çıkmaz çıkardım evet yüzünüde çizdi defalarca ama hemen iki günde geçti. el kasları gelişmesi lazım diye düşünüyorum. gögüs yaralarına gelince işte en önemi mevzu bu biz 10 gün sonra 3. aya gireceğiz benim göğsüm hala kanıyor tam dört kez parça koptu resmen ağladım ama verdim bebeğim kan kustu kakası kan emdi diye simsiyah oldu. oğlumun dokotru ver bişey olmaz kan emsin değilse kesilir dedi. sonra pompa aldım bir ay vermedim neredeyse bu seferde pompanın çektiği yerer kanmaya başladı. dün cildiyeye gittim doktor baktı aman tanrım dedi ne olmuş böyle imkansız bunun bu zaman kadar sürmesi üç ayda çoktan geçmesi lazımdı enfeksiyonda kapmış dedi.antibiyotik verdi 5 gün kullan dedi bir hafta verme bebeğe sağ sütünü dedi ve göğsüme sürmem için impetex diye bi krem verdi sağmadan önce ıka dedi. artık geçmesini istiyorum dün başladım ilaçlara umarım geçer :(
sütün azalması konusunda ise annam ve kv dem öyle kolay kesilmez merak etme biz sizi memeden keserken çok uğaştık dediler. kanayan göğsümü günde 2 kez sağıyorum evet az gelior 20 cc anca çıkıyor ama emzirmeye başlayınca çoğalır dediler geçenlere trt1 de kibebk prog. doktor da dedi üç gü vermeseniz bile kesilmez korkmayın dedi. ama süt pompa ile sağdıkça değil bebek emdikçe çoğalıyor bunu anladım çünkü denedim en azından benimki öyle oldu kızlar
Ayyyyy canım çok zor olmalı hemen geçer inşallah:54:
kılzar şimdi bizim 10 gün sonra üç ay bitiyor. 4. ayın özelliklerine bakıyorum da artık odasını ayrırın diyor. ben ilk baştan beri hep ayırmak istedim ama memlekette anmelerde kaldığım için benimle yattı hep önümüzdeki ay artık evimize gidiyoruz ayırmak istiyorum ne yapsam siz ayırdınız mı ?

Ben kendi odamda ama kendi yatağında yatırıyorum. Gece de gık dese uyanıyorum tam gözünü açmadan emzirip geri yatırıyorum ama başka odada olsa telsiz de olsa ancak ağlarsa duyarım ve bu sefer uykusu dağılır hadi birdaha uyut uykulu uykulu zor olur. Ben ayırmam valla zaten gündüz uyumuyor bi de gece uyumazsa......:14::14::14:

Ayyyyy canım çok zor olmalı hemen geçer inşallah:54:

Ben kendi odamda ama kendi yatağında yatırıyorum. Gece de gık dese uyanıyorum tam gözünü açmadan emzirip geri yatırıyorum ama başka odada olsa telsiz de olsa ancak ağlarsa duyarım ve bu sefer uykusu dağılır hadi birdaha uyut uykulu uykulu zor olur. Ben ayırmam valla zaten gündüz uyumuyor bi de gece uyumazsa......:14::14::14:

korkma kuzu gece gündüzün farkını bildikleri için gündüz uyumuyo zaten sıpalar...
bizimkide öyle... hatta geceleri kundağını bile açıyo ben gidene kadar uyku epeyce dağılmış oluyo...doyur gaz çıkar (ki gaz çıkarken kein uyanırlar) hemen bırakıyorum yatağına bende gidip yatıyorum, sonrasında dalıyo uykuya:nazar::nazar::nazar::nazar:

korkma kuzu gece gündüzün farkını bildikleri için gündüz uyumuyo zaten sıpalar...
bizimkide öyle... hatta geceleri kundağını bile açıyo ben gidene kadar uyku epeyce dağılmış oluyo...doyur gaz çıkar (ki gaz çıkarken kein uyanırlar) hemen bırakıyorum yatağına bende gidip yatıyorum, sonrasında dalıyo uykuya:nazar::nazar::nazar::nazar:

Ama çok korkuyorum ya uyumazsa??? Bizimkinin uykuya bi alerjisi var da:9:

Sanırım reklam oluyo diye yazdığım mesaj silinmiş butikbebe sitesinden çok alışveriş yapıyorum memnun kaldım

bu kaka yapamayışlar ne olacak:( en son perşembe yapabildi kuzum:( ben yardımcı olmaya çalışıyorum ama o zaman da yapamıyo ki, zeytinyağı içiriyorum onun da yarısını kusuyo, ağır geliyo heralde, hametan ve anestola devam... :( içim daralıyo yaaa... tüm bu olumsuzlukların yanında tek başıma banyo yaptırdım oğluşumu, bugün biii güzel yıkadım... sanırım tek başıma yapamadığım bişi kalmadı, gezip tozmayı zaten yapıyoduk, afferim bize:)

Bende dün ilk defa tek yıkadım ama saçını biraz şampuanlı bırakmışım hemen kostum suun altına tuuttum saçını sonrada fönü açtım iyice ısıttım kızımı elleri morarmıştı resmen.

Ay ben de kıskanıyorum kızımı yaa, hem biliyorum bana yardimci olmak icin yapiyorlar hem de bazen katlanamiyorum. Her gun yanyana oldugumuz icin cogunlukla annemi tersliyorum. O da cok mudahale ediyo gibi geliyo. Tabi Allah razi olsun her isini birakip geliyo sayesinde yemek yemeye tuvalete gitmeye vaktim oluyor. Ama iste bazen heyheylerim geliyo. Mesela kizim aglayinca caresizlikten bi o alir bi ben. Buraya kadar tamam ama bazen ver anne diyorum bi dakka dir bi de omzuma alayim diyor en son gecenlerde anne kokusu diye de bisey var anne yaa dedim verdi tabi. Kizim daa sakinlesip uyudu mu oooh dedim :) ama tabi sinirim hemen geciyo; cok hakli olmadigimi biliyorum aslnda :D

İkiziz canım senin durumun daha farklî tabi, annen degil kv degil sonucta el. O kadar israr etmese iyiymis. Ama sanirim o da kotu niyetten degil. Sakin olmakta fayda var.

benimde kendi annem üst katımda bazen öpüyor kızıyorum ama iyi gazını çıkarıyor çok memnunum .anneme ne sorsam bilmiyorumki modunda sanki 4 çocuğunu yetimhaneden büyümüş olarak almış bana diyoki 40 yıllık kadın gibi herşeyi de biliyosun diyo bende eeeee benim kk var ordan öğreniyorum tatlım diyorum gururlanarak...

Slm kızlar,

Dün bir ilk yaşadık.

Öpüldünüz.

Bende duydum ilişkiden sonra bebek ağlasa bile abdest almadan emzirilmez diye..
ya bende dün kızımı koltuğa koydum ütü yaptım ama çok huysulanmıştı ondanmıdırki tüh keşke yapmasaydım.:43::43:

kızlar bir saat sonra yani 3 te aşımız var :18: çok korkuyorum dua edin nolur kolay geçsin hem aşı hem de sonrası :14:

Ay kızlar bebişleriniz maşallah büyümüş benim kızım çok kusuyor çökelik gibi birde kokuyor annem yarıyordur sütün diyor.
uykusu varken ve dalamadığı zaman maalesef memelerimi nerdeyse koparıcak gibi oluyo devamlı emmek istiyor gazını çıkarıyorum hep ıkınıyor kakasını yapıyor tekrar emmek istiyorzar zor uyutuyoruz yani.

birde kızlar çoğunuz bebeişleri hafif oturtmuşsunuz biz 57 günlük olduk nezaman oturur bebişler arabasında tam yatırıyorum sırt dayanağını .

cnm hıc fıtıl vermıomusn bzm dr cok gerınır ıkınırsa cok aglarsa ver ddı rahatlasın cocuk ddı bızm nasıl basmz agrrda bı hap içsem de gecse dıe bakarsak onlarda bna bse verselerde agrmz gecse dıe bakarmıs hem sen rahat edersın hem bebgn cnm

kızlar yaa geçmişi okuyamadım kız dururmu bilmiyorum bi yazayım önce dedim
herkes iyidir inş. benim 4 gündür yine kakasını yapamıyodu artık dün gece ıkınmaktan helak oldu yavrum sabaha kadar çabaladı durdu inleyerek:14:
bende sabah kulakçöpü ve zeytinyağı sürdüm malesef yaptırdım kakasını bol tarafından:9:
ve benim gündüz 5 dk 5 dk uyuyan ece m, tam tamınaaaa 2 saat boyunca uyudu bugüüüünnn :9::9::81:
allaahııımmm ne güzel bişeymiş gündüz uyuması yaaa:9: bütün işlerimi yaptım nerdeyse çabuk çabuk:9:
inş yarında böyle uyur, normal olan bu aslında farkındayım ama biz normal sevmiyoruz herşeyimiz alengirli olacak illaakii:9:
kocişlede bişeyler olduda sabah onu da deyim.
tam evden çıkarken bu dedimki annen bize neden hiç gelmiyo, yani şurda 20dklık mesafedeyiz ve bu çocuğun ne kadar zor bakıldığını görüyo her defa. gelse şurda bi iki gün kalsa fenamı olur dedim sen annene söle benim annem gelemez demesin mi?? ayy çıktı cinler tepeme, ben kayseriden çağırıcakmışım annemi onun annesi gelemez çocuk bakamazmıışş.
allahııımm!!! tutmayın benii, ne geliyosa saydım ağzıma :14:
iki sene başımın etini yedi torun torun diye kucağım boş kaldı diye şimdi böylemi oldu dedim. öyle demek istememişmiş, annem saatlerce çocuk kucağında taşıyamaz demek istemiş kolları ağrırmışş. ya dedim ben gelsin çocuğumamı baksın diyorum dedim
allahıma çok şükür ben bakıyorum eceye, kimseye ihtiyacım yok ama gelsin şurda bana bi arkadaş olsun yarenlik etsin diyorum. bi tuvalete gidebileyim yemeğimi yapabilene kadar sevsin yeter dedim. ama madem öyle oldu beyefendi, zor görür o bundan sonra torununu dedim.
bu seferde aç sen söyle anneme diyor ben aranıza girmeyim,
töööbeee!!
ana senin anan, ev senin evin, çocuk senin çocuğun, benim arama nası giriyosun anlamadım ben defalarca çağırdım onu artık oğlunun evinede törenlemi gelicekmiş dedim
saydımda saydımmm
ya varyaa adamı zorla böyle çileden çıkarıyolar yaaaa:14:

cnm kaka sorunuza gercekten uzuluyorum yha nıe bu kadar uzun surdukı bı duzene grmedı :50::50:

sen cok guclu bı baynsın cnm hepımız bılıoruz ama insan gercekten laflıcak cay ıcıcek bırını arıo bnde oleyım cnm bırı gelse dıe bakıorum anasını nekadr dusunurmus gelıpte sevmesın bda ozmn kolları agrrsa kucgna almasn sen herseyın ustesınden gelırsın

burdan berı cayımızı kahvemızı ıcelım cnm bızde napalım :9::52::52:

kızlarrrr bebıslernız cok tatlı yerım laaan:))))) hafta hafta takıp et bugun kolumu cıkdı bugun bacagımı olusdu derken dogdu dogcak Allah a sukuler olsun smdı hepmızın bebklerı saglıklı bı sekılde kucagımzda hepmıızn adına hep sukredyorm bole gordkce sankı benm oglumu svdgm gıbı svyorrm yaa burdan:D

kızlar yaa benm bu bebıs cok kusmukluu(((kusmugunu bıleem yerım yaa:)))

uykya dalamıyor bu yuzden sureklı bı kusma eylemı ıcrsınde lopur lopur kusyor peynır. yapısık fıln bıde. nerden nasıl brktryor bukdr ııcnde anlamadım haala ut bas kalmyor emır ın ustnu bırak ben bıle 5kez ust degstryorm bugun

ceybernuran ın kızıda aynı bugun ıkmzde kustra kustra bı hal olduk bebklerı. sızde de vrmu aynısı havadan dolayımı acaba buyyo dıyolar ama ben mıdesnde bısımı varkı dyorm. kustuugu kadr acıkıp yıne emmek ıstyor ustne hala tekrar tekrar ksyyor puuuf

cok emzırıo olabılırmısn tatlım yha dr nedıo bu duruma kusması tokluk anlamına gelıomus ama bılemedım

biz 2. haftadan sonra odasında yatırmaya başladık...
gün içinde evde turlarken yatakodamıza girince bile anlatıyorum "burası annyle babanın odası, çocuklar girmez buraya" diyorum...
ben çocukla aynı odada yatılması taraftarı değilm...

aynn cnm bnde hıc ıstemıorum odamızda yatmasını ama suanda cok kucuk tıkanır fln bse olur 2 saatte bır uyanıo bde 6 aylık olsun odasına koyucm en azndan gazını fln kendı cıkarr zaten bızm odada kucuk besgnde yatıo yanımıza almıorum hıc( babsı cok ıstesede yanımzda yatsın dıe ben almıorum):9::9:

Back
X