• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama 2013 OCAK-ŞUBAT DönemindeAşılama Yaptıracaklar Buradayız...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
merhaba arkadaşlar bugün ilk aşılamamı oldum.. bir süre yattıktan sonra ayağa kalktım biraz leke geldi ama spermler akmadı bu normalmidir ?

merhaba arkadaşlar bugün ilk aşılamamı oldum.. bir süre yattıktan sonra ayağa kalktım biraz leke geldi ama spermler akmadı bu normalmidir ?
hayırlı ugurlu bebişli olsun inşallah...eger imkanın varsa cok fazla ayakta durmamanı tavsiye ederim özellikle ilk üç gün muhtemelen doktorunda söylemiştir,güzel bi istirahat et...inşallah iki hafta sonra güzel haberlerini alırız

Arkadaşlar merhaba,

Raporumu çıkarttım bu ay allahın izniyle ilk aşılamamı olacağım...İlaçları da aldık 2 kutu gonal f, bir ovitrelle..buzdolabına koydum. Şimdi beklemedeyim, 1 hafta içinde regl olurum herhalde, 2. günü gideceğim hastaneye tedaviye başlamak için.
Aslında hem ümitliyim hem de cok umutlanmak istemiyorum, geçen sene doğal yollardan denediğimde her ay yaşadığım hayal kırıklıklarını hatırlayınca..
Bu ilaçlar çok pahalıymış bir de bugün eczacı eve getirince kutulara baktım baktım durum, bu kadar pahalı ilaçlarla tedavi olacağım bebek için aklıma hiç gelmezdi, hemen hamile kalınır sanıyordum....Allahın takdiri tabi, en doğrusunu o bilir en hayırlı zamanda verecektir bebeğimizi bizim de..
İnşallah tüp bebeğe gerek kalmadan aşılamayla hallolur..
Rahim ağzındaki yaram çok büyümüş...Raporumda teşhis kısmında açıklanamayan infertilite yazıyor...Aslında ne garip infertilite dediğimiz kısırlık yani yıldır doğal yolla olmayınca kısır mı oluyoruz şimdi..Allahım ne olur yardım et, hepimize hayırlı evlatlar nasip et !!

Kızlar merhaba,

Aranıza yeni katıldım.Kısaca kendimden bahsedeyim. 3,5 Yıllık evliyim 8 aydır çocuk için uğraşıyorum . Eşimde de bende hiçbir sorun yok. Ama 8 aydır tuturamadık. Geçen ay klomen kullandım tutmadı. Bu ay doktor tekrar klomen verdi.3 tane sağlıklı yumurtam oluşmuş.2 tanesi daha varmış küçükmüş. Bana aşılamamı yapalım eşinle gün aşırı birlikte mi olursun dedi. Bende aşılamayı kabul etmedim. Doğal yollardan da hamile kalabilirsin çoğul gebelik bile olabilir dedi, sizce iiyi mi yaptım , aşılama için erken olduğunu düşünüyorum. AMa önümüzdeki ay yapalım diyor doktorum. Bana geçen ay iğne vuralım demişti. Bu ay iğneden vazgeçti. Senin çatlama problemin yok,aşılama tutar diyor.Aşılama zor bi işlem mi ?Ağrı felan oluyor mu ? Aşılama yaptırıp hemen ilk ayda hamile kalan var mı ? Lütfen yardım kızlar kafam çok karışık.
inşallah aşılamaya bile gerek kalmadan bir an önce kavusursun bebeğine...ama aşılama da çok ağrılı acılı bi işlem değil,benim ki biraz zor geçmişti ama o tamamen bendeki problemle alakalı genellikle çok rahat geçirilen bi operasyon..eğere her iki tarafta da problem yoksa aşılamada ilk seferde tutma şansı yüksek gibi görünüyor ama tabii en büyük faktör de şans sanırım aşılamada:)tedavin hayırlı ugurlu olsun..bu arada yaş aralıgınızı bilmiyorum ama bir an önce bebek istiyoruz çok fazla vakit kaybetmeyelim diyorsanız benim tavsiyem eger sende bi problem görülmediyse eşin mutlaka ayrıntılı bi spermiogram testi yaptırsın..bizim tedavi sürecimiz neredeyse bir yılı bulacak bir yılda 3 doktor değiştirdim bu dördüncü ve dördüncüsü eşimin spermiogramını istedi maalesef morfolojimizde sorun varmış..dediğim gibi eger fazla vakit kaybetmek istemiyorsan özellikle aşılama öncesi tetkiklerini ayrıntılı olarak yaptırın..tabiii bunlar tavsiye allah göstermesin daha kötü günler için;inşallah sizin için bunların hiçbirine gerek kalmaz ve bebişiniz yolunu kendi bulup bi an önce gelir size...

merhaba kizlar, yeni haberler var mi diye bakmaya geldim.
beklemeye devam ediyorsunuz demek hala.

benim adetim de biraz farkli oldu, ilk gun baya koyu renkti, simdi yine yogun ama kirmizi artik.

pazartesi sabah doktor cagirdi, kist olusmusmu diye bakacak.
sonra tedavi sureci belli olacak. Rabbim hakkimizda hayirlisini nasip etsin ins..

ben biraz laparoscopy, histerocopy yaptiran lari arastircam bakalim..
acaba diyorum ben de tuplerde minik bi tikaniklik mi var,
cunku gecen sene mart ta rahim filminden hemen sonra biyokimyasal gebelik yasamistim,
belki tikaniklik acilirsa tekrar hamile kalabilirim.
acaba 2 defa rahim filmi cekinen var midir?

inşallah aşılamaya bile gerek kalmadan bir an önce kavusursun bebeğine...ama aşılama da çok ağrılı acılı bi işlem değil,benim ki biraz zor geçmişti ama o tamamen bendeki problemle alakalı genellikle çok rahat geçirilen bi operasyon..eğere her iki tarafta da problem yoksa aşılamada ilk seferde tutma şansı yüksek gibi görünüyor ama tabii en büyük faktör de şans sanırım aşılamada:)tedavin hayırlı ugurlu olsun..bu arada yaş aralıgınızı bilmiyorum ama bir an önce bebek istiyoruz çok fazla vakit kaybetmeyelim diyorsanız benim tavsiyem eger sende bi problem görülmediyse eşin mutlaka ayrıntılı bi spermiogram testi yaptırsın..bizim tedavi sürecimiz neredeyse bir yılı bulacak bir yılda 3 doktor değiştirdim bu dördüncü ve dördüncüsü eşimin spermiogramını istedi maalesef morfolojimizde sorun varmış..dediğim gibi eger fazla vakit kaybetmek istemiyorsan özellikle aşılama öncesi tetkiklerini ayrıntılı olarak yaptırın..tabiii bunlar tavsiye allah göstermesin daha kötü günler için;inşallah sizin için bunların hiçbirine gerek kalmaz ve bebişiniz yolunu kendi bulup bi an önce gelir size...

Ben de aynı dilekleri paylaşıyorum...Yumurta takibi yaptıranlar inşallah aşılamaya gerek kalmadan, aşılama deneyenler ise inşallah tüp bebeğe gerek kalmadan bebeklerine kavuşurlar....Ben bir kez klomen ve çatlama iğnesiyle denedim...Sonra doktorumu değiştirdim, çünkü rahim ağzımda oluşmuş olan kocaman yarayı mevcut doktorum görmemişti malesef. Üniversite hastanesinde doktorlar gördü hemen..Ve bende ne yumurtlama sorunu var ne de çatlama aslında klomen ve çatlama iğnesi gerekli değil size dediler hastanede...Kendi haline bırakırsanız (1 senedir korunmuyoruz) 2. senede kendiliğinden hamile kalırsınız dedi doktor ama stres yaratıyorsa bu süreç sizde 1 kere aşılama deneyelim dedi. Zaten aşılamada servikal faktör aşılmış oluyor yani rahim ağzındaki salgılarda, enfeksiyon ve yara gibi durumlarda oradaki sıvılar spermleri öldürdüğünden gebeliğe engel olabiliyormuş. Aşılamada bu da aşılmış oluyor.

Yumurta takibi ve klomen tedavisinin şöyle bir dezavantajı var. Bir insan hayatında maksimum 5 kere klomen tedavisi görebiliyormus. Bunu duyduğumda çok ürkmüştüm. Ben bir hakkımı savdım mesela ama benim ilk doktoru değiştirmesem gelişigüzel hemen ikinciye de başlayacaktı. Aslında biraz bilinçli iş görmek gerekiyor. Ve doktor çok önemli. Normal kadın doğumcular bu tedavilerde uzmanlaşmış olmadıklarından belli detayları atlayabiliyorlar. Benim doktor ezberden iş yapmış resmen hastanede 3 hocanın baktığı an gördüğü ve bu yara çoook büyük dediği yarayı son 6 aydır düzenli gittiğim doktorum görememiş inanılır gibi değil. Hep ultrasonla bakıyordu. Bir kere de klasik şekilde spekulum ile baksa belki görecekti. O zaman da bendeki yara erken tedavi olacak ve bu kadar büyümeyecekti.

Şimdiki doktorum yakma yada dondurma yapabiliriz ama bir kerede geçmeyebilir..4 ay arayla 2-3 yakma işlemi gerekebilir, bu da bize zaman kaybettirir. İsterseniz aşılama deneyelim dedi. Kararı bize bıraktı, ben de kendisine bıraktım. Bu ay allahın izniyle olacağım aşılama inşallah tutar.

Hormon testleri, rahim filmi vs. hepsini hazır edin, o zaman işiniz çok kolay oluyor. Çünkü bu testler ayın belirli günleri yapılabiliyor. Doktorunuzun yönlendirmesiyle bir iki ayda bu testleri filmi vs hazır ederseniz, dosyanız da hazır olur.

Aşılama kolay bir işlemmiş evet....Korkmayın..ama ben derim ki kesinlikle bir hatta birkaç doktora daha görünün....Yumurta takibinde bile, uzmanlığı infertilite veya tüp bebek olan bir doktor bulmaya çalışın. Bu tedavilerde sınırsız deneme şansınız yok unutmayın..Alınan ilaçlar ciddi hormon ilaçları sonuçta...Aşılama da en ideali 3 kez denemekmiş, üç kerede tutmuyorsa zaten başarı şansı giderek düşüyormuş, doğrudan tüp bebeğe yönlendiriyorlar.

Diyeceğim o ki, sanki sonunuz tüp bebek olacakmış gibi (ki dilerim hiç birimizde gerek kalmaz) bilinçli hareket edip, her ay kendiliğinden hamile kalacakmış gibi de umutla yaklaşmak lazım..

Allah yardımcımız olsun !!

slm kızlar nasılsınız malesef ben bu ay aranıza katılamıyorum eşimin değerleri hala kötü morfolojı geçen ay %0 dı aşılamma iptal olmuştu geçen ay dediğim aralık ayı bu ay morfolojı %1 çıktı ileri hareketli hala %0 varikosel amelıyatı olalı 2,5yıl oldu hala düzelme yok neden böyle oldu anlamadım. aşılama sonucunu bekleyen arkadaşlar ve aşılama olcak olan arkadaşlar tedavı süreciniz hayırlı olsun hepinize bol şanslar rabbim gönlünüze göre versin:16:

slm kızlar nasılsınız malesef ben bu ay aranıza katılamıyorum eşimin değerleri hala kötü morfolojı geçen ay %0 dı aşılamma iptal olmuştu geçen ay dediğim aralık ayı bu ay morfolojı %1 çıktı ileri hareketli hala %0 varikosel amelıyatı olalı 2,5yıl oldu hala düzelme yok neden böyle oldu anlamadım. aşılama sonucunu bekleyen arkadaşlar ve aşılama olcak olan arkadaşlar tedavı süreciniz hayırlı olsun hepinize bol şanslar rabbim gönlünüze göre versin:16:

sana da bol şanslar Allah yardımcın olsun

hayırlı ugurlu bebişli olsun inşallah...eger imkanın varsa cok fazla ayakta durmamanı tavsiye ederim özellikle ilk üç gün muhtemelen doktorunda söylemiştir,güzel bi istirahat et...inşallah iki hafta sonra güzel haberlerini alırız

çok teşekkür ederim canım tavsiyelerine uyuyorum ama içim rahat değil.. yani mantıken normal ilişkiden sonra ayağa kalkınca spermler nasıl akıyorsa aşılamadada akar diye düşünüyordum ama akmadı hatırlamıyorum peçeteye sildiğimde kanlı su geldi bende düşündüm acaba beceremedimi doktor diye muallakta kaldım açıkçası eğer normalde akması gerekirken bende akmadıysa o kadar acıyı boşuna çektim demektir :(

kızlar merhaba;
ben sürekli forumu takip ediyorum fakat yazamıyorum çalıştığımdan sadece okuyabiliyorum yorumlarınızı..1 yıl 8 aydır evliyim,evlendiğimden beri korunmuyoruz eşimle ilk günden beri çocuk istiyordum fakat olmadı.sürekli farklı doktorlara gittim ve hepsi stres bekleyin vs gibi konuşmalarla oyaladılar.bankada çalışıyorum ve hamile bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine engin hocayla tanıştım.nişantaşında muayenehanesine gittik.buarada eşimin sperm sayısı gayet iyi en son 52.000.000 çıktı hareketlilik çok az düşük ve morfoloji %3.daha önce sırf ağrısıda olduğu için yapılan testte çıkmıştı ve micro cerrahi ile ameliyat oldu eşim 2012 temmuzda fakat değişen bişey olmadı değerler yine aynıydı.engin hocaya bu değerleri gösterdik eşimden kaynaklansa bile mutlaka enazından düşük vs olabilirdi seninde yumurtanda kalite düşüklüğü olabilir dedi ve amh istedi.gerçekten amh testim normale göre düşüktü.1.3 çıktı.sonuçta aşılama önerdi.

31 ocak 2012 tarihinde aşılamam yapıldı bahçeci kliniğinde ama sonrasında beklenilen yumurtam çatlamadı maalesef.sonraki günlerde çatladı.sağdaki yumurtam hedeflenmişti ama solda ondan biraz daha düşük olan 15mm yumurtam çatlamıştı aksine.bakalım beklemedeyiz..18 şubatta tahlil yaptırmamı istedi doktorum eğer hastalanmazsam.

aşılama üzerinden 10 gün geçti.göğüslerim şişti taş gibi.uç kısımlarında küçük bezecikler var (öncedende vardı)ve dokununca sızlıyorlar.
son 2 gündür aşırı akıntım var.sürekli çamaşır değiştiriyorum.
kasıklarımda bazen iğne batması ve kasılma şeklinde ağrılar oluyor.
ama aynı zamanda özellikle sabah saatlerinde adet sancısı gibi sancı oluo..
sonucu yazarım.nedense bu adet sancısı belirtisi yüzünden pek umudum yok gibi.hayırlısı olsun hepimiz için..dua edelim birbirimize..rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah:49:

çok teşekkür ederim canım tavsiyelerine uyuyorum ama içim rahat değil.. yani mantıken normal ilişkiden sonra ayağa kalkınca spermler nasıl akıyorsa aşılamadada akar diye düşünüyordum ama akmadı hatırlamıyorum peçeteye sildiğimde kanlı su geldi bende düşündüm acaba beceremedimi doktor diye muallakta kaldım açıkçası eğer normalde akması gerekirken bende akmadıysa o kadar acıyı boşuna çektim demektir :(
içini ferah tut sen ben hiç öyle bişey okumadım bence spermlerin dışarıya akmaması çok daha iyi..bende herhangi bi kanama da olmamıştı..neden becerememiş olsun canım düşünme öyle şeyler şimdi kafanı mümkün oldugunca rahatlatmaya çalış ve güzelce dinlen öylemi oldu böylemi oldu diye düşünme bi önce sonucu alalım allah korusun olumsuz sonuc alırsan o zaman irdeler tedavinde eksiklik varmı yokmu sorgularsın ama şimdi değil..şimdi sakin olucaksın ve bol bol dua ediceksin..yemek yemek ve lavaboya gitmek için kalka sadece ilk 3 gün diğer günlerde mümkün mertebe uzanmaya çalış..allah yar ve yardımcımız olsun

kızlar merhaba;
ben sürekli forumu takip ediyorum fakat yazamıyorum çalıştığımdan sadece okuyabiliyorum yorumlarınızı..1 yıl 8 aydır evliyim,evlendiğimden beri korunmuyoruz eşimle ilk günden beri çocuk istiyordum fakat olmadı.sürekli farklı doktorlara gittim ve hepsi stres bekleyin vs gibi konuşmalarla oyaladılar.bankada çalışıyorum ve hamile bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine engin hocayla tanıştım.nişantaşında muayenehanesine gittik.buarada eşimin sperm sayısı gayet iyi en son 52.000.000 çıktı hareketlilik çok az düşük ve morfoloji %3.daha önce sırf ağrısıda olduğu için yapılan testte çıkmıştı ve micro cerrahi ile ameliyat oldu eşim 2012 temmuzda fakat değişen bişey olmadı değerler yine aynıydı.engin hocaya bu değerleri gösterdik eşimden kaynaklansa bile mutlaka enazından düşük vs olabilirdi seninde yumurtanda kalite düşüklüğü olabilir dedi ve amh istedi.gerçekten amh testim normale göre düşüktü.1.3 çıktı.sonuçta aşılama önerdi.

31 ocak 2012 tarihinde aşılamam yapıldı bahçeci kliniğinde ama sonrasında beklenilen yumurtam çatlamadı maalesef.sonraki günlerde çatladı.sağdaki yumurtam hedeflenmişti ama solda ondan biraz daha düşük olan 15mm yumurtam çatlamıştı aksine.bakalım beklemedeyiz..18 şubatta tahlil yaptırmamı istedi doktorum eğer hastalanmazsam.

aşılama üzerinden 10 gün geçti.göğüslerim şişti taş gibi.uç kısımlarında küçük bezecikler var (öncedende vardı)ve dokununca sızlıyorlar.
son 2 gündür aşırı akıntım var.sürekli çamaşır değiştiriyorum.
kasıklarımda bazen iğne batması ve kasılma şeklinde ağrılar oluyor.
ama aynı zamanda özellikle sabah saatlerinde adet sancısı gibi sancı oluo..
sonucu yazarım.nedense bu adet sancısı belirtisi yüzünden pek umudum yok gibi.hayırlısı olsun hepimiz için..dua edelim birbirimize..rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah:49:
önceliklee hoşgeldin:)aşılaman hayırlı ugurlu olsun inşallahhh bir an önce kavusursun bebeğine:)

Kizlar ben de sizinle ayni kaderi paylasiyorum.. 4 yillik evliyim 2.5 yildir bebek istiyoruz esimden kaynakli olmuyor bebegimiz. Sperm sayisi hem dusuk hem hareketliligi azdi.. Doktor esime vitamin ve ilac takviyesi yapti.. Simdi sayisi yukseldi ama hareketlilik fazla yukselmedi.. Ama doktor yinede asilamanin mumkun olabileceini soyledi.. Ben yurtdisinda yasiyorum.. Yazilarinizin hepsini okudum cogunuz catlatma igneleri kullanmissiniz.. Ben ne igne oldum ne de bi ilac takviyesi aldim. Doktorum gecen hafta cagirdi ve ultrasonla yumurtaliklarima bakti, henuz hazir degiller dedi ve hergun test yapmami soyledi. Simdi hergun test yapiyorum, testte ne zaman yumurtalar catliyorsa sana soyluyor.. O gun de doktora gidip asilamami olucam.. Simdi icim huzursuz oldu. Asilamadan once cok asamadan gecmissiniz hepiniz. Oysa ben hicbise yapmadim. Acaba burda boyle mi yapiorlar anlamadim simdi huzursuzum anlicaginiz.. Haftaya asilamami olucam gunu belli degil.. Bir de bazilariniz su icip oyle gittiginizi yazmissiniz.. Tuvalete sikisik olmakla asilamanin arasindaki baglantiyi kuramadim.. Yani bu onemli mi? Beni aydinlatirsaniz sevinirim.. Guya yurtdisinda hersey cok daha guvenli ve emin derler.. Oyle ozluyorum ki Istanbul'umu.. Ordaki doktorlar cok cok daha iyi.. Gittigimiz doktor burada en iyilerinden.. Ama yine de huzursuz oldum kizlar :(( napicam ben.. simdiden hic umidim kalmadi..

Kizlar ben de sizinle ayni kaderi paylasiyorum.. 4 yillik evliyim 2.5 yildir bebek istiyoruz esimden kaynakli olmuyor bebegimiz. Sperm sayisi hem dusuk hem hareketliligi azdi.. Doktor esime vitamin ve ilac takviyesi yapti.. Simdi sayisi yukseldi ama hareketlilik fazla yukselmedi.. Ama doktor yinede asilamanin mumkun olabileceini soyledi.. Ben yurtdisinda yasiyorum.. Yazilarinizin hepsini okudum cogunuz catlatma igneleri kullanmissiniz.. Ben ne igne oldum ne de bi ilac takviyesi aldim. Doktorum gecen hafta cagirdi ve ultrasonla yumurtaliklarima bakti, henuz hazir degiller dedi ve hergun test yapmami soyledi. Simdi hergun test yapiyorum, testte ne zaman yumurtalar catliyorsa sana soyluyor.. O gun de doktora gidip asilamami olucam.. Simdi icim huzursuz oldu. Asilamadan once cok asamadan gecmissiniz hepiniz. Oysa ben hicbise yapmadim. Acaba burda boyle mi yapiorlar anlamadim simdi huzursuzum anlicaginiz.. Haftaya asilamami olucam gunu belli degil.. Bir de bazilariniz su icip oyle gittiginizi yazmissiniz.. Tuvalete sikisik olmakla asilamanin arasindaki baglantiyi kuramadim.. Yani bu onemli mi? Beni aydinlatirsaniz sevinirim.. Guya yurtdisinda hersey cok daha guvenli ve emin derler.. Oyle ozluyorum ki Istanbul'umu.. Ordaki doktorlar cok cok daha iyi.. Gittigimiz doktor burada en iyilerinden.. Ama yine de huzursuz oldum kizlar :(( napicam ben.. simdiden hic umidim kalmadi..

hosgeldin canım.asılaman hayırlı ugurlu olur insallah..
evet herkezin dr ayrı bi tedavi uyguluyor bende sadece catlatma hapı kullandım catlama ignesi bile vurulmadım
yumurta takibinden sonra 14. gün aşılama yapıldı öyle sıkısık falan gitmedim benim dr bişey demedi.suan bende beklemedeyim gerci benimde tutmadı sanki.
.benim eşiminde siperm sayısı cok düşük %25 sen bide eşine fındık fıstık badem portakal suyu keci boynuzu pekmezi yedir bizim sayımız biraz daha yükselmişti bunları yiyince. ama sen hiç bir zaman ümidini kaybetme..iyi düşün iyi seyler olsun canım..allah yardımcımız olsun..

kızlar adet oldum cok üzgünüm ya tutmadı TUTUNAMADI BEBEGİM..
biz ne zaman anne olucaz. biraz aramı versem diye düşünüyorum.
cok yoruldum artık ..:((((
agla agla agla...elden bişey gelmiyor...

Back