2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 185 52,6%

• Ankete Katılan
    352
ruzam yogun muydun bugun gözlerim senı aradı:KK34::KK16:

ferdacan bugun yazcaktım bı fırsat bulamadım,parkyataga gırmeye calışman cok sevımlı ya,yıllar once bı vıdeo izlemiştim,baba bebegını uyutmaya calışıo senın gb park yatak benzerı bişeye gırıo bebek kolunu babasının ustune atıo,adamcagız şekilden şekile gırıo bebek süreklı engellıo onun yataktan cıkmasını bu arada bebek aslında horul horul uyuyo,cok sevımlıydıler ya,aklıma o geldi:KK16::KK16:

Burcagim bugun aksama kadar okulda elektrik yoktu.sabah bi gitti butun gun internete giremedim.merak ettim ben de sizleri..
Bir ara da gorumcemi doktora goturdum.iki gundur burun tikaliydi bugun cok fena oksurmeye baslamis aradi gel gidelim diye.bi torba ilac yazdi doktor.doktora dedim sakin rapor falan vermeyin diye.. Niye dedi e cocuma bakiyo dedim.. :) insallah utkuma gecmez ya.daha yeni gecti sayilir burun tikanikligi. :KK43:(
Beyin dalak falan vermeyi dusunmemistim hic.ben kucukken babam cok alirdi koyun kellesi.baharatlardi guzelce kekik falan.cok severdim.yanak etine bayilirdim.. :) dalak falan hic yemedim ama yemem de sevmiyorum kokusunu.muhtemelen ogluma da yedirmem. :))
Tutkumm..bos ver sen onlarin grubu.ben sana grup kurarim.hem kimler var ben de kimler...bi bilseler catlarlar kiskancliktan... :)
a101 e gidemedim bugun.yarin da var midir tutkucum o oyuncaktan..
Oglana et haslamasi yedirdim yatirdim.insallah agir gelmez gece gece.patates havuc da var gerci sadece et yok da tok tutsun da sabaha kadar uyusun.. :))
mutfak beni bekler..bekletmeyeyim daha fazla..kiriliyo sonra.. :)) optummmm ama sizi degil yavrulari... :p

Bu arada saglik ocagina gitmisken oglani tarttirayim dedim.11.5 kg olmus boyu da 76 olmus 1 cm uzamis 3 haftada... :)

Günaydın mothers
Kim yazdı hatırlamıyorum pekmezle yoğurt birlikte verdigini. Süt ve Süt Ürünleri pekmezle birlikte alındığına birbirlerinin değerlerini etkiliyor ayrı zamanlarda ayrı ayrı tüketilmeli
Karistirmamak gerekli
Doktorumuz da söyledi netten de okudum
Bilginiz olsun

Benim oğlan yoğurdu sade sevmiyor o yüzden hacmini de fazlalaştırmadan katabileceğim tek besin pekmez bende besin etkileşimini çok kafama takıyordum birgün besinlerin protein mineral değerlerini karşılaştırırlen çok şaşırdım bizim pekmez meğer bol kalsiyum içeriyormuş e süt ürünleri de kalsiyum içerdiğinden ve pekmezdeki demiri bağladığından beraber vermeyin demiyorlarmıydı !
Yumurta sarısı içinde demir içeriği zengin deniyor doğru ama demirin emilimini engelleyen başka öğelerde içeriyormuş

SELAM anneler.ben lohusa depresyonundan çıkamadım galiba.çok mutsuzum.alıp başımı gidesim var.iş ev çocuk koca misafirler derken çok değersiz kıymetsiz hissediyorum kendimi psikologa gidecem ama hap içmek istemiyorum nasıl olacak bilemedim.bebekde çok düşkün değil baba.beni sevmiyo zannımca:KK43:(
Yatu seni çok iyi anlıyorum sahip olduğun bebiş sana en güzel antidepresandır ondan iyisini bulamazsın ev işi misafir falan boşver
Çalışıyormusum bilmiyorum ama eve çok kapanma güneşli havalarda özellikle ( güneş kanıtlanmış bir antidepresandır) kap bebişini çık hava al eşinle kendine vakit ayırmaya çalış dua et bol bol
Benim bıdık da bu aralar babaya düşkün bütün gün beni gördüğünden mi zorla yemek yedirdiğimdrn mi babayı görünce gözlerinin içi gülüyor babadan bana gelmiyor :KK43:aynı sevinci birde ben memeyi açınca gösteriyor kendimi kullanılmış hissediyorum:))

Bende götüreyim sağlık ocağına bakalım kaç kilo olmus bizde bugün 10 aylık olduk kocaman olduk:21:
Ruza yoğurdu tek severek yiyo bende herşeye yoğurt karıştırıyorum kahvaltısına ve meyvesine daha kolay yiyo.:KK39:
Repu yaa valla iyice kafaya taktım bu katı yeme meselesini maşallah:nazar: senin bebişe ekmek veriyorum eline baya yemeye başladı ama mamasını biraz katı yapsam yine kusacak gibi oluyo nasıl çözcem bilmiyorum
Beyin dalak meselesine çözüm bulamadım kararsız kaldım hastalıklar varmış bitufulun dediği gibi ama çok faydalı diyende var neyse önce katıları yesin sonra düşünürüz artık:44:
Bituful sen ek gıdaya geçeli ne kadar oldu baya geç vermeye başladın sen herhalde maşallah :nazar:sütünle ne güzel gelmiş bugünlere tosuncuk olmuş bebişin:KK55:

Günaydınn sayfanın delisi ilk ben yazıyorum 8 de mesaiye başlayan biri olaraktan..hayırlı cumalar:KK16:

Yasemincim evet çok geç başladım öyle tombik değil ama normal bi bebek maşallah.8.ayımızda anca geçebildik ek gıdaya.8 ay sadece süt ve devam sütü aldu katı bişey yemedik.Sütümde 4.ayda işe başladığım gün bitti nerdeyse ama buzluğum süt doluydu onun sayesinde 6 ayı tamamladık çok şükür:KK1: şimdide çok az ama yinede sağıp veriyorum sabah akşam sadece.
Yinede öyle herşeyi yiyen bi bebek değil malesef..ama rondo hiç kullanmadım..Ezip veriyorum bi öküsüryo öğürüyo ama devam ediyorum tepki vermeden napiyim..tv karşısında yiyoruz..Aynı şeyleri anlatıp duruyorum ya:KK53: neyse alışır seninkide..

Dünya sağlık örgütüne göre(WHO) Anne sütünün içeriği %80 bitiyomuş 1 yaşı itibarı ile..o yüzden Amerikada falan kesiyolar 1 yaşından itibaren dün bunu okudum iyi oldu daha az vicdan azabı duyacam artık..kesecem 1 yaşında kuzuyu sütten:86:

Neyse öperim hepinizi..:KK54:

günaydın güzeller.. hayırlı cumalar.
sağol bitufulum flygtks'm.. :KK9: fly adın ne canım böyle seslenmek zor oluyor biraz. fulya mı acep?
bir tabağa yakın patatesli havuçlu et haşlaması sadece 2 saat tok tuttu oğlumu. uyandı 180 daha mama yedi. 3,5 da tekrar uyandı yine 180 yedi, sabah da altıda uyandık hep beraber. :KK55:
burnumuz kaşınıp duruyor utkunun da benim de inşallah grip olmayız. :2:
ee sizde ne var ne yok anlatın.. sayfalar olduğu gibi kalmış yine hiç yakıştıramadım... :KK20:

Size de gunaydın kızlarr.
Hayırlı cumalar..
Ruzaaa yaa anlatmaaa böle:KK43:(( sonra eve gidip kusana kadar yediriyorum çocuğu. Çabuk ye bak utku kocaman oldu hadiii diyorum:KK53::KK53::KK53:
Şaka bi yana maşallah:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
Bidılcusssssssss:KK53:
Akşam pasta yaptım yine ama çok komıktı yaww. Gecen hazırladığım şeker hamurlarını kullanayım istedim.pastayı yaptım ama bu seferde şeker hamurlarım açılmadıı:KK43: eşim bile açmaya çalıştı bi karış açabıldık o kadar.en son hevesim geçsin yapamadım demıyeyım diye kapladım pastanın üstünü yarım yamalak:)) sonrada çıkarıp fındık ve cevize buladım:KK53::KK53: üstünede nutellayla burağın B si yazdım :)))) ruzamm bi gün pastamı alıp geliciim kuzumm :))

Muhabbet kuslari nasilsiniz. Ben cohosa omlet, taze fasille oooo.. Yemekler havada ucusuyo:) ya yutmaya yutuyo da bayilmaya bayilmiyo hemencecik doyuyo ya da skilyo. Bnmki 9 kilo. Ama takmiyorum napiim. Zorlarsam kusuyo. Kiz cocugu bu zayif olsun diyorm geciyorum.
Benim cohosun uykusu duzeliyo gibi yaa. Ucer dorder uyuyo. Ama aksam altiyla yedi arasi bi kisa uyku cekerse. Uyumazsa o saaatte saat basi kalkiyo. Normalde cocuklar o saatte uyursa uyumaz. Biximki tersi. Galiba yorulunca uyuyamiyo.
Birufulla arkadasligim bi suru insani gormeme sebep oldu. Tesekkur ederim bitufulcum
Frrda add repu hepiniz cok hossunuz.
Bituful hele oglun tam karabiber masallah

Baltasar sağol yazını iki defa okudum anca anladım:KK53:

Kızlar ekmek ne veriyosunuz nasıl veriyosunuz ben daha vermedim..normal beyaz bakkal ekmeğimi? cici bebe falanmı..o cici bebelerinde raf ömrü 2 sene beaa vermek istemiyo canım.:44:

Off baş ağrısı çekiyorum hergün ya hiç keyfim yok:KK59:

Eti tutku nişastaylamı açtın? öyle normal açılmıyo bildiğim kadarıyla..Hiç yapmadım ama öle duymuştum..prof vave ne der bu konuda bilemicim ama.

Pazar günü arkadaşlarımla gezecem tozacam..hemde bütün gün.:KK66:.oğlanıda babasına atacam bakalım geldiğimde nasıl bulcam çocuğu..kahveye götürcem çocuğu deyo bide taksime götürcekmiş:KK53: dışarda güzel hatunlar çocuğu sevip duruyo bize laf atıyolar..sanırım oğlumu kullanıp piyasa yapacak :86: kızdırıp duruyo beni.

Baltasar sağol yazını iki defa okudum anca anladım:KK53:

Kızlar ekmek ne veriyosunuz nasıl veriyosunuz ben daha vermedim..normal beyaz bakkal ekmeğimi? cici bebe falanmı..o cici bebelerinde raf ömrü 2 sene beaa vermek istemiyo canım.:44:

Off baş ağrısı çekiyorum hergün ya hiç keyfim yok:KK59:

kuzum ben de cicibebe veriyordum.bitince halk ekmek, beyaz ekmek, tam buğday ekmeği ne varsa içinden doğruyorum çorbasına, kahvaltısına ve yoğurduna.. geçmiş olsun bu arada.. :KK54: her gün oluyorsa bi norölojiye git yavrum, ihmale gelmez. :KK54:

Size de gunaydın kızlarr.
Hayırlı cumalar..
Ruzaaa yaa anlatmaaa böle:KK43:(( sonra eve gidip kusana kadar yediriyorum çocuğu. Çabuk ye bak utku kocaman oldu hadiii diyorum:KK53::KK53::KK53:
Şaka bi yana maşallah:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
Bidılcusssssssss:KK53:
Akşam pasta yaptım yine ama çok komıktı yaww. Gecen hazırladığım şeker hamurlarını kullanayım istedim.pastayı yaptım ama bu seferde şeker hamurlarım açılmadıı:KK43: eşim bile açmaya çalıştı bi karış açabıldık o kadar.en son hevesim geçsin yapamadım demıyeyım diye kapladım pastanın üstünü yarım yamalak:)) sonrada çıkarıp fındık ve cevize buladım:KK53::KK53: üstünede nutellayla burağın B si yazdım :)))) ruzamm bi gün pastamı alıp geliciim kuzumm :))

kuzummm.... tamam anlatmıcam bi daha.. :KK43: üzülmeyin siz. :KK43:
ben de tam onu dicektimm... pastayla beraber bekliyorum okula.. :KK56: şekli bozuk olsun önemli değil, tadı güzel olsun yeter.. burağın b'sini ben yiyebilirim mesela. burağı da yiyebilirim mesela. :KK56:

kuzum ben de cicibebe veriyordum.bitince halk ekmek, beyaz ekmek, tam buğday ekmeği ne varsa içinden doğruyorum çorbasına, kahvaltısına ve yoğurduna.. geçmiş olsun bu arada.. :KK54: her gün oluyorsa bi norölojiye git yavrum, ihmale gelmez. :KK54:

Bişey yok anacım ya gittim kokulardan galiba.

Ekmeği niye doğruyosunuz faydalı diyemi, tok tutsun diyemi..bizimkinin tok olma derdi yok zaten vermesem bütün gün yemez..

He bide gece iyi kötü 50-60 cc içiyodu 1 haftadır onuda bıraktı 12 saat bişey yemiyo totalde:KK43:(

Gece beslenmeleriniz ne durumda?? ruza sen cevap verme:KK1:

Bişey yok anacım ya gittim kokulardan galiba.

Ekmeği niye doğruyosunuz faydalı diyemi, tok tutsun diyemi..bizimkinin tok olma derdi yok zaten vermesem bütün gün yemez..

He bide gece iyi kötü 50-60 cc içiyodu 1 haftadır onuda bıraktı 12 saat bişey yemiyo totalde:KK43:(

Gece beslenmeleriniz ne durumda?? ruza sen cevap verme:KK1:

aman öyle olsun canım ya.. çok mu kötü kokuyor? :KK25:
ekmeği hem faydalı diye hem tok tutsun diye doğruyorum. buğdayda da vitaminler var. hatta bi ara halk ekmekte ruşeymli ekmek aldım ondan doğruyordum. o daha da faydalı. deranım gece hiç uyanmadan sabaha kadar uyuyor mu? ne güzel... :KK53:

aman öyle olsun canım ya.. çok mu kötü kokuyor? :KK25:
ekmeği hem faydalı diye hem tok tutsun diye doğruyorum. buğdayda da vitaminler var. hatta bi ara halk ekmekte ruşeymli ekmek aldım ondan doğruyordum. o daha da faydalı. deranım gece hiç uyanmadan sabaha kadar uyuyor mu? ne güzel... :KK53:

Dün gece 10 defa kalktı şekilden şekile girdi karyolanın köşelerine girip durdu.sanırım ondanda başım ağrıyo, uykusuzluktan..öyle sabaha kadar deliksiz uyumuyor tabi..ama çok sorunumuz yok çok şükür..2-3 defa kalkıyor, kalksada bişey yemiyor yatıyor mıkırdanıp aç aç:KK43:

X